Baltische Staten & Mazurië

Mazurië, het land van de duizend meter-beek-reizen-baltische-statenren. Over het gehele noordoosten van Polen verspreid liggen meer dan 3000 meren. Ze vormen de belangrijkste ingrediënten van een glooiend en natuurrijk gebied met water, bossen en wouden. De tijd lijkt er te hebben stilgestaan. Estland, Letland en Litouwen zijn drie kleine landen in het noordoosten van Europa. Vilnius, Riga en Tallinn zijn prachtige steden met veel historische gebouwen. De natuur is ongerept en fabelachtig mooi. Het schiereiland de Koerse Schoorwal is prachtig en uniek. U gaat het allemaal ontdekken tijdens deze bijzondere reis naar de Baltische Staten en Mazurië.

Reisdetails: Data/PrijzenReisbeschrijvingInschrijven voor deze reisVideo

Uw hotel

U verblijft in uitstekende 4-sterren hotels in een 2-persoonskamer voorzien van TV, douche of bad en toilet. ’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds van een 3-gangen diner of buffet (1x grillavond).

Hoogtepunten

 • Rondvaart op een van de schilderachtige meren van Mazurië
 • Bezoek aan de steden Vilnius, Riga en Tallinn
 • Schiereiland de Koerse Schoorwal
 • Indrukwekkende Kruisenheuvel
 • Overtocht per ferry van Helsinki naar Travemünde

Vertrekdata Baltische Staten & Mazurië

 • zo.13/08/17

Reissom

Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 1398,- p.p.
Toeslag 2-persoons buitencabine€ 38,- p.p.
Toeslag 1-persoons kamer/binnencabine€ 455,- p.p.
Toeslag 1-persoons kamer/buitencabine€ 520,- p.p.

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)
 
– voor 2 personen (zelfde huisadres)
– voor 1 persoon
Prijs doorl. verz. Incl. poliskosten & assurantiebelasting
 € 138.98
€    72,43
 Reisverzekering (alleen deze reis)
(optimaal-dekking wereld + ongevallen)
 €   23,04 p.p.
 • Prijzen verzekering exclusief 1x € 3,50 poliskosten
 • Voor het deel van de reissom boven de € 1500,- p.p. kunt u aanvullend een aflopende annuleringsverzekering afsluiten (premie: 5,5% van het restbedrag + €3,50 poliskosten + 21% assurantiebelasting)

De reissom is inclusief:

 • 10 Overnachtingen in uitstekende 4-sterren hotels inclusief ontbijtbuffet en 3-gangen diner of buffet.
 • 1 overnachting aan boord van het schip van Finnlines inclusief ontbijtbuffet en 2 x dinerbuffet.
 • Dagtocht Mazurië o.l.v. een deskundige gids.
 • Entree Heiligelinde waarbij u een orgelconcert bijwoont.
 • Entree en rondleiding door de Wolfsschanze, Hitler’s hoofdkwartier.
 • Boottocht op één van de meren van Mazurië.
 • 6 Dagen begeleiding door een gids vanaf Litouwen tot in Estland.
 • Rondleiding door het gotische kasteel Trakai.
 • Rondleiding in de steden: Torun, Vilnius, Riga en Tallinn.
 • Bezoek het aan schiereiland Koerze Schoorwal met overtocht.
 • Bezoek aan de indrukwekkende Kruisenheuvel.
 • Overtocht Tallinn – Helsinki.
 • Overtocht Helsinki – Travemünde incl. ontbijt- en dinerbuffet.
 • Goed verzorgd afscheidsdiner.
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider.

Niet inbegrepen:

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering.

Bekijk hier de reis vanuit de reisgids

1e Dag: Twente – Poznan

Vanaf de laatste opstapplaats rijden we via een snelle route oostwaarts. Tegen de avond bereiken we ons hotel bij de Poolse stad Poznan. Na de kamer indeling kunt u genieten van een goed verzorgd 3-gangen diner of buffet.

2e Dag: Poznan – Torun – Mragowo

Na het ontbijtbuffet rijden we naar de voormalige Hanzestad Torun. Onder leiding van een deskundige gids bezoeken we het middeleeuwse centrum. Alle belangrijke bezienswaardigheden komen aan bod waaronder het geboortehuis van Nicolaas Copernicus. In de middag rijden we via het schilderachtige gebied van de Mazurische meren naar ons hotel in Mragowo.

3e Dag: Rondrit Mazurië

Vandaag maken we Baltische stateneen prachtige rondrit door de ongerepte natuur van Mazurië. We bezoeken de schitterende bedevaartkerk in Heiligelinde en wonen hier een orgelconcert bij. Aansluitend rijden we naar de Wolfsschanze, het hoofdkwartier van Adolf Hitler waar op 20 juli 1944 onder leiding van Claus von Stauffenberg een aanslag op Hitler werd gepleegd. De aanslag mislukte, doordat de bom onder een zware tafel stond. Er vielen enkele doden maar Hitler raakte slechts lichtgewond. Bij de aftocht hebben de Duitsers het hele complex ernstig beschadigd omdat Hitler het te waardevol achtte om het in handen van de Sovjets te laten vallen. Ondanks de schade is de Wolfsschanze een interessante bezienswaardigheid. Na dit bezoek maken we een rondvaart op één van de talloze meren. Vanaf het water heeft u een heel ander zicht op de overweldigende schoonheid van Mazurië. In het hotel kunt u vanavond genieten van een gezellige grillavond.

4e Dag: Mragowo – Trakai – Vilnius

We nemen vandter-beek-reizen-baltische-staten-vilius-st-annaaag afscheid van Polen en rijden naar Litouwen. Bij de grensovergang maken we kennis met onze gids die ons de komende dagen zal begeleiden. We rijden naar Trakai, ook wel “de stad op het water” genoemd waar we een bezoek brengen aan het kasteeleiland. De gotische uit baksteen opgetrokken waterburcht met zijn machtige torens rijst sprookjesachtig op uit het blauwe meer. Het kasteel is gelegen op één van de vele eilanden die in de meren te vinden zijn. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen.

5e Dag: Vilnius – Klaipeda

Na het ontbijt vertrekken we naar het oude centrum van Vilnius waar we een rondwandeling gaan maken. Vilnius is buitengewoon mooi en wordt wel “het Rome van de Baltische Staten” genoemd. Het lijkt of je een prentenboek van Europese architectuur open slaat. Verschillende bouwstijlen, kinderkopjes en weinig verkeer zijn de kenmerken van Vilnius. Vervolgens bent u enige tijd vrij in het centrum van Vilnius. ‘s Middags rijden we naar Klaipeda, gelegen in het westen van Litouwen.

6e Dag: de Koerse Schoorwal – Kruisenheuvel – Riga

Vandaag staat er een bijzondere excursie op het programma. Vanuit Klaipeda rijden we naar de haven voor de overtocht naar het schiereiland de Koerse Schoorwal. Dit is een 98 km lange en smalle strook land aan de kant van de Oostzee. Deze strook is 5000 jaar geleden gevormd en bestaat uit stranden, duinen en naaldbossen. In het dorpje Nida staan al eeuwen de karakteristieke rood met blauwe huisjes. In de tuinen liggen oude verweerde vissersbootjes. De duinen die boven het dorp uit rijzen dalen steil af naar het Koerse Haf. Onder het zand liggen hele dorpen bedolven. Het nationaal park dat de Schoorwal grotendeels omvat staat sinds 2000 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Na het middaguur rijden we naar de Kruisenheuvel. Deze zadelvormige terp te midden van een veld met 1000 kruizen, beelden en rozenkransen is een indrukwekkende bezienswaardigheid. Het is een symbool van het belang van het katholicisme in Litouwen. We passeren de grens en bereiken Riga in Letland.

7e Dag: Riga

Baltische StatenRiga is de grootste stad van de Baltische Staten. De goed bewaarde oude stad maakt door de vele jugendstilgebouwen grote indruk. Per tram reizen we naar het centrum van de stad waar we onder leiding van onze gids een stadswandeling maken. U ziet traditionele houten huizen, Riga kasteel en de grootste kathedraal van de Baltische Staten. De middag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen in het autovrije centrum.

8e Dag: Riga – Parnu – Tallinn

Na het ontbijt rijden we richting de grens met Estland en vervolgens naar Parnu. Dit is de zomerhoofdstad van Estland die door z’n ligging aan de golf van Riga veel stranden heeft. Het centrum van dit kuuroord, waar u enige vrije tijd kunt doorbrengen, bestaat uit historische gebouwen, villa’s en pastelkleurige houten huizen. Aan het eind van de middag bereiken we Tallinn, de hoofdstad van Estland.

9e Dag: Tallinn

Tallinn is een stad met twee zeer verschillende gezichten. Het historische centrum oogt als een goed onderhouden middeleeuws pareltje. Buiten het oude centrum toont Tallinn een heel ander gezicht. Een bloeiende Europese metropool met glimmende torens, kantoorgebouwen en grote winkelcentra. In het oude centrum maken we een gidsgeleide stadswandeling. De middag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen.

10e Dag: Tallinn – Helsinki – ferryovertocht

We nemen afscheid van onze gids en rijdeter-beek-reizen-baltische-staten-tallinnn naar de haven van Tallinn. Met de ferry varen we over de Finse golf naar Helsinki. Na een kort bezoek aan het centrum rijden we naar een haven buiten Helsinki. Hier schepen we in voor de overtocht naar het Duitse Travemünde. Aan boord verblijft u in een 2-persoons binnenhut voorzien van douche, toilet, satelliet-tv en telefoon. ‘s Avonds kunt u genieten van een zeer uitgebreid dinerbuffet waarbij bier, frisdrank, vruchtensap, koffie, thee en melk inclusief zijn.

11e dag: Ferry- Travemünde – Lubeck

Na een nacht op zee staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. Vandaag vaart het schip verder naar Travemünde. Aan boord hoeft u zich echter geen moment te vervelen. Er zijn vele faciliteiten aan boord zoals een groot buffetrestaurant, twee bars, een sfeervolle lounge met zicht op de Oostzee en een grote shop met onder meer cosmetica, versnaperingen, drank, kleding en souvenirs. Verder zijn er een dames- en een herensauna die u gratis kunt gebruiken. Ook is er een whirlpool die fantastisch uitzicht biedt over de Oostzee. Op dek 7 en dek 11 heeft u de mogelijkheid om naar buiten te gaan en op het buitendek te genieten van het uitzicht. ’s Avonds kunt u opnieuw genieten van een uitgebreid dinerbuffet waarbij diverse niet alcoholische drankjes zijn inbegrepen. Rond 21.30 uur meert het schip aan in Travemünde en rijden we naar het nabij gelegen Lübeck waar we overnachten.

12e dag: Lübeck – Twente

De laatste vakantiedag is aangebroken. Na een goede nachtrust en uitgebreid ontbijtbuffet vertrekken we naar Nederland. Met enkele tussenstops bereiken we in de loop van de dag de Twentse regio waar een goed verzorgd afscheidsdiner op u wacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *