Belgische Kust & Kunststeden

ter-beek-reizen-busreis-belgie-gent-en-bruggeTijdens deze reis nemen wij u mee naar de Belgische Kust. We bezoeken het “ruwe en ongepolijste” Gent met z’n weergaloze stedenbouwkundige schoonheid en het “fijne en kwetsbare” Brugge dat algemeen beschouwd wordt als de mooiste stad van België. In Diksmuide zien we het enige bewaard gebleven Belgische Loopgravenstelsel en in de omgeving van Ieper maken we een “reis door het verleden”.

Reisdetails: Data/PrijzenReisbeschrijvingInschrijven voor deze reisVideo

Uw hotel:

U verblijft in het 4 sterren Hotel Mercure Oostende, in het centrum van Oostende, op loopafstand van de zee en de haven. Alle kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, TV, kluisje en koffie/theefaciliteiten. WiFi wordt gratis aangeboden. ’s Ochtends kunt u in het sfeervolle restaurant genieten van een royaal ontbijtbuffet en ’s avonds van een uitstekend 3-gangen diner. Beoordeling Booking.com: Erg goed 8,3 Internet: http://www.accorhotels.com/nl/hotel-A159-hotel-mercure-oostende/index.shtml

Hoogtepunten

 • Bezoek aan de schitterende steden Gent, Brugge, Ieper & Antwerpen
 • Bezoek aan het loopgravenstelsel uit de eerste wereldoorlog
 • Rondrit door de interessante omgeving van Ieper met een gids
 • Mooie tochten langs de Belgische kustlijn

Vertrekdatum Belgische Kust & Kunststeden:

 • ma. 11/09/17

Reissom

Bij verblijf in een 2-persoonskamer€455,- p.p.
Toeslag 1-persoonskamer€100,- p.p.

Verzekeringen

Annuleringsverzekering€30,30 p.p.
Bij verblijf in een 1-persoonskamer€36,95 p.p.
Reisverzekering (comfort-dekking + geneesk.kosten + ongevallen)€9,60 p.p.
 • Prijzen verzekering exclusief 1x € 4,25 poliskosten

De reissom is inclusief

 • 4 Overnachtingen in het 4 sterren Hotel Mercure Oostende inclusief ontbijtbuffet en 3-gangen diner.
 • Koffie met gebak tijdens de heenreis.
 • Boottocht op de Gentse binnenwateren.
 • Rondrit Passendale onder leiding van een ervaren gids.
 • Stadswandeling onder leiding van een gids in het historische centrum van Brugge.
 • Bezoek aan de loopgraven van de Dodengang o.l.v een gids.
 • Bezoek aan het centrum van Antwerpen.
 • Goed verzorgd afscheidsdiner.
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider.

Niet inbegrepen:

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering.

Bekijk hier de reis vanuit de reisgids

1e Dag: Twente – Gent – Oostende

Vanaf de laatste opstapplaats rijden we rechtstreeks naar Gent. Onderweg wordt u getrakteerd op een kopje koffie met gebak. Na aankomst in het gezellige middeleeuwse stadscentrum van Gent bent u enige tijd vrij om de lunch te gebruiken en de stad te verkennen. De indrukwekkende monumenten zoals het Gravenslot en de St. Bavokathedraal fascineren bezoekers uit de hele wereld. We verkennen Gent vanaf het water tijdens een 40 minuten durende boottocht. ter-beek-reizen-busreis-gentAan het einde van de middag komen we aan in ons centrumhotel in Oostende. De “Koningin der Badsteden” wordt ze genoemd. Oostende is een stad met een maritieme sfeer en een levendig karakter. Maar Oostende is ook de stad van musea, kunstgalerijen en tentoonstellingen. U vindt er de bonte markt, de vissershaven, het plein met cafés en terrasjes en een bedrijvige uitgaansbuurt. Na de kamerindeling kunt u genieten van een heerlijk 3-gangen diner.

2e Dag: Rondrit Passendale en bezoek Ieper

ter-beek-reizen-busreis-belgie-ieperNa het ontbijtbuffet rijden we naar Ieper voor een indrukwekkende rondrit door de omgeving. Een ervaren gids informeert u over de Eerste Wereldoorlog in het algemeen en de gasaanval van 1915 in het bijzonder. We verkennen de omgeving van Passendale waar de geallieerde legers in 1917 onder onmenselijke omstandigheden een infanterieaanval op de Duitse linies lanceerden. We bezoeken Essex Farm Cemetery en de gerestaureerde verbandpost waar John McCrae werkte. Deze Canadese dokter schreef het beroemde gedicht “In Flanders Fields”. Via de Duitse begraafplaats in Langemark rijden we naar Tyne Cot Cemetery. Aansluitend keren we terug naar Ieper. In de middag kunt u Ieper zelf ontdekken. Aan de schilderachtige Grote Markt liggen de Lakenhalle met het Belfort, het Nieuwerck (stadhuis), het Oud Kasselrijgebouw, het gerechtshof en talloze winkels. Op de terrasjes van gezellige cafés en restaurants kunt u genieten van een lekker drankje.

3e Dag: „Brugge die Scone”

ter-beek-reizen-busreis-bruggeNa een uitgebreid ontbijtbuffet begeven we ons naar Brugge. Een werkelijk schitterende stad die niet voor niets ook wel “Brugge die Scone” wordt genoemd. Na aankomst start een interessante stadswandeling door het prachtige historische centrum. Brugge is nog steeds een van de fraaiste steden van Europa, een romantisch geheel van kerken, patriciërs huizen, de beroemde reien en de binnenhaven. Aansluitend heeft u de gelegenheid Brugge op eigen gelegenheid te verkennen. U vindt in deze historische stad vele leuke winkeltjes en boetiekjes, gezellige terrasjes en paardenkoetsen waarmee u een tochtje kunt maken. Ook zou u een boottocht kunnen maken over de stadsgrachten die hier reien worden genoemd. Aan het einde van de middag keren we terug naar ons hotel.

4e Dag: Loopgraven en vrije middag in Oostende

In de ochtend rijden we naar Diksmuide. Hier bezoeken we “De Dodengang” onder leiding van een deskundige gids. Dit is een complex van loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog dat aan de rivier de IJzer gelegen is. Duizenden Belgische soldaten kwamen hier, bij de Slag om de IJzer, om het leven. Via de kustlijn rijden we terug naar Oostende waar u de middag vrij kunt besteden.

5e Dag: Oostende – Antwerpen – Twente

ter-beek-reizen-antwerpen-busreis-belgieNa het ontbijtbuffet verlaten we Oostende en rijden naar het rijke en levendige Antwerpen met z’n wereldhaven, mooie historische gebouwen en vele musea. Maar u vindt er ook rust en ingetogenheid in mooie kerkgebouwen, in smalle oude straatjes en steegjes, onder Mariabeeldjes in de “kapellekens”. In de loop van de middag keren we terug naar Nederland waar u kunt genieten van een heerlijk afscheidsdiner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *