Dalmatië rondreis

shutterstock_299183996-Novalja on Pag island (Small)Tijdens deze reis bezoeken we Dalmatië, een prachtig deel van Kroatië. Het populaire Kroatië is natuurlijk bekend om z’n schitterende kustlijn, z’n heerlijke klimaat en z’n fascinerende landschappen, maar Dalmatië is de veelbelovende naam van het gebied aan de Adriatische kust dat een veel meer mediterraan karakter heeft. Hier genieten vakantieliefhebbers van veelzijdigheid en lokale delicatessen zoals kaas, wijn en vis. Pittoreske havenstadjes met hun kenmerkende romaanse klokkentorens en rode pannendaken worden afgewisseld met elegante cultuursteden. De kenmerkende Romeinse bouwstijl is hier goed bewaard gebleven. De Dalmatische archipel bestaat uit vele eilanden die schitteren als groene parels in het kristalheldere water. Onze rondreis eindigt in Zagreb het kloppende culturele hart van een zelfbewust land.

Reisdetails: Data/PrijzenReisbeschrijvingInschrijven voor deze reisVideoRecensies

Uw hotel

hotel-pagus-dalmatië-ter-beek-reizen

Tijdens deze reis verblijft u in uitstekende 4-sterren hotels. ’s Ochtends kunt u in het hotel genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds van een heerlijk diner. Op de heen en terugreis overnacht u in Hotel Die Gams in Beilngries (www.hotel-gams.de) beoordeling Booking.com: Heerlijk 8,8. In de omgeving van Karlovac heeft u 1 overnachting in een boerenlodge (www.srceprirode.hr) beoordeling Booking.com: 8,7. Op het eiland Pag overnacht u 2 nachten in Hotel Pagus (www.hotel-pagus.hr) beoordeling Booking.com: Goed 7,7. In Vodice verblijft u maar liefst 6 nachten in Hotel Olympia (www.olympiavodice.hr) beoordeling Booking.com: Erg goed 8,2. In Zagreb bent u 2 nachten in Hotel International (www.hotelinternational.hr) beoordeling Booking.com: 8,5.

Hoogtepunten

 • Continu reisbegeleiding door een Nederlandssprekende gids woonachtig in Kroatië
 • Bezoek aan de schitterende Nationaal Parken Krka en Kornati, beide inclusief boottocht
 • Indrukwekkende jeepsafari naar gebied met wilde paarden inclusief eten, folklore en muziek
 • Traditionele Etno avond met gezellige live muziek en een maaltijd met regionale specialiteiten
 • Bezoek aan diverse romantische historische dorpen, stadjes en steden als Vodice, Zadar, Split en Zagreb
 • Bezoek aan een uniek toevluchtsoord voor jonge beren, het berenreserveraat in Kuterovo

Vertrekdatum Dalmatië rondreis

 • di. 22/08/17

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer € 1465,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer €   291,- p.p.

Verzekeringen

 Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
Max.reissom € 1500,- p.p. per reis
 voor 2 personen (zelfde huisadres) € 138,98
 voor 1 persoon €   72,43
 Reisverzekering (alleen deze reis)
(comfort-dekking + geneesk.kosten + ongevallen)
 €   26,90 p.p.
 • Reisverzekering exclusief 1x € 3,50 poliskosten per polis
 • Voor het deel van de reissom boven de € 1500,- p.p. kunt u aanvullend een aflopende annuleringsverzekering afsluiten (premie: 5,5% van het restbedrag + €3,50 poliskosten + 21% assurantiebelasting)

De reissom is inclusief:

 • 13 Overnachtingen in uitstekende 4-sterren hotels (1x boerenlodge) inclusief ontbijtbuffet en diner.
 • Continu reisbegeleiding door een Nederlandssprekende gids uit de omgeving.
 • Entree Berenreservaat in Kuterovo
 • Veerovertocht naar het eiland Pag.
 • Entree museum Bodures en zoutpannen museum.
 • Proeverij van wijn, kaas en ham.
 • Entree museum en zoutpannen nabij Nin.
 • Stadswandeling met gids in Nin, Zadar, Trogir, Split, Salona en Zagreb.
 • Dagtocht Nationaal Park Krka inclusief entree.
 • Traditionele Etno avond met maaltijd en muziek.
 • Dagtocht per boot naar Nationaal Park Kornati en Natuurpark Telašcica inclusief een vispicknick
 • Jeepsafari in Livno inclusief traditionele maaltijd met folklore en muziek.
 • Uitstekend verzorgd afscheidsdiner.
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider.

Niet inbegrepen:

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering

Bekijk hier de reis vanuit de reisgids

1e Dag: Twente – Zuid Duitsland

Vanaf de laatste opstapplaats rijden we, met enkele tussenstops, zo snel mogelijk naar Zuid-Duitsland waar we overnachten en dineren.

2e Dag: Zuid Duitsland – Karlovac

Na het ontbijtbuffet vervolgen we onze reis richting Kroatië, naar de landelijke omgeving rondom Karlovac. U overnacht in een luxe boerenlodge. ’s Avonds kunt u genieten van een uitgebreid dinerbuffet.

3e Dag: Karlovac – Karlobag – Pag

koffie met gebak

Na het ontbijt vertrekken we met onze Nederlandssprekende gids voor een rit naar het eiland Pag. Het langgerekte eiland is het op vier na grootste Adriatische eiland van Kroatië. Het landschap is grotendeels kaal en vol stapelmuurtjes waartussen schapen op zoek zijn naar salie en andere wilde kruiden. We bezoeken een uniek toevluchtsoord voor jonge beren, het berenreservaat in Kuterovo. De bruine beer is de grootste carnivoor op het land en een bedreigde diersoort. In Kroatië zijn er in het Dinarische gebergte tussen de 400 en 600 exemplaren. We overnachten in Pag-stad op het gelijknamige eiland. Voor de opkomst van het toerisme was zoutwinning uit de Solana (zoutpannen) de belangrijkste inkomstenbron van deze mooie historische stad aan het water. Verder is Pag bekend om z’n traditionele handgemaakte kant met een eindeloos verfijnde structuur.

4e Dag: Eiland Pag

We verkennen vandaag het eiland Pag en maken kennis met de drie bekende handelsgoederen van het eiland; kant, kaas en zout. We bezoeken het museum Bodures waar u uitleg krijgt over Cipka (kant). Sinds enkele jaren staat het handwerk van Pag op de Unesco-lijst. Vervolgens bezoeken we het museum dat u inzicht geeft in de zoutwinning. Daarnaast brengen we een bezoek aan een olijfgaard met circa tachtigduizend olijfbomen. De boom met zijn karakteristieke vorm en mooie olijfgroene bladkleur behoudt ook ’s winters zijn blad. De olijf staat symbool voor vrede, liefde en trouw. Aan het einde van de dag staat er een proeverij van wijn, kaas en ham op het programma. Paški sir is een van de bekendste Kroatische kazen. Een harde, zoutige van schapenmelk gemaakte kaas die voor de rijping wordt ingewreven met olijfolie en as.

5e Dag: Pag – Nin – Zadar – Vodice

Na het ontbijtbuffet verlaten we Pag en rijden we naar Nin, de oude Kroatische koningsstad. Onder leiding van de Nederlandssprekende gids maken we een wandeling door het stadje dat alleen over een smalle stenen brug te bereiken is. Bezienswaardig zijn de Kruiskerk en de Sint-Nicolaaskerk. Ondanks zijn geringe grootte is de Kruiskerk de eerste kathedraal van Nin. Op een heuveltop staat de Sint-Nicolaaskerk met een achthoekige toren en een klaverbladvormig grondplan. Naderhand bezoeken we Zadar. Het oude centrum is een architecturale schatkamer met onder andere de wonderschone Sint-Anastasiakathedraal. Het sfeervolle Volksplein vol cafeetjes nodigt u uit om na de stadswandeling een terrasje te pakken. Een andere plek om te ontspannen is het zeeorgel. Onder de marmeren platen bevinden zich pijpen van verschillende doorsnee waarin de deining de lucht samendrukt. Als die vrijkomt ontstaat een gezoem op het ritme van de golven. Aan het einde van de middag komen we aan bij het hotel in Vodice en kunt u genieten van een goed verzorgd diner.

6e Dag: Nationaal Park Krka

nationaal-park-krka-ter-beek-reizen

De Krka rivier ontspringt aan de voet van het Dinaragebergte. Over een reeks van imposante watervallen stroomt het water naar de Adriatische zee. Dit stroomgebied is tot nationaal park verklaard, één van de drukst bezochte in Kroatië. Vanuit Skradin varen we per boot stroomopwaarts tot aan de waterval vanwaar u het gebied kunt verkennen. Het park heeft een rijke flora en fauna met z’n ruim achthonderd planten-, ruim tweehonderd vogel- en achttien vissoorten. Vanavond bent u te gast bij een traditionele Etno avond. Naast live muziek, een traditionele maaltijd en wijn geeft de Nederlandssprekende gids uitleg over de inwoners en hun traditionele manier van leven.

7e Dag: Trogir – Split – Salona

split-ter-beek-reizen

Onder leiding van onze Nederlandssprekende gids gaan we vandaag kennis maken met enkele bijzondere plaatsen in de omgeving van Vodice. Allereerst Trogir. In het ommuurde stadseiland ervaart u Kroatische cultuur in een notendop. Boven de stadspoort Kopnata Vrata staat een beeld van Trogirs beschermheilige, Johannes Ursini. De Sint-Laurentskathedraal is met zijn schitterend gebeeldhouwde westportaal een publieksmagneet van formaat. Twee leeuwen flankeren het portaal met boven hen de figuren van Adam en Eva. Vervolgens bezoeken we de tweede stad van Kroatië: Split. De stad is ontstaan rondom het paleis dat Diocletianus hier liet bouwen. Oorspronkelijk lag het paleis aan het water, nu ligt het aan een lange strook drooggemaakt land, dé plek om met koffie of ijs het stadsleven te aanschouwen. Het zal u niet verbazen dat het paleis op de werelderfgoedlijst staat. Aan het einde van de dag bezoeken we Salona. De ruïne geeft een beeld van het rijke verleden van een stad die zich onder keizer Augustus ontwikkelde tot hoofdstad van de provincie. Na de val van het Romeinse rijk vluchtten de meeste inwoners naar Split.

8e Dag: Vrije dag

Vandaag zijn we de hele dag vrij in Vodice. De stad is vernoemd naar de oude waterbronnen die zich hier bevinden. Tot in de late 19e eeuw heeft men water geëxporteerd. Een wandeling langs de zee is een absolute aanrader. De straatartiesten zoals zangers, schilders en dansers zorgen voor een levendige sfeer. Daarnaast is het ook mogelijk om vandaag een bezoek te brengen aan Sibenik of Omis. De magnifieke Sint-Jakobskathedraal in Sibenik is opgetrokken uit natuursteen. Omis ligt aan de monding van de Cetina, die hier uit een indrukwekkende kloof tevoorschijn komt. De top van de Omiska Dinara, die het stadsbeeld overheerst, is via een wandelpad te bereiken.

9e Dag: Nationaal Park Kornati

krka-ter-beek-busreis-dalmatië

De mooie Kornati-archipel leent zich uitstekend voor een ontdekkingsreis per schip. Aan boord kunt u genieten van een heerlijke vispicknick. Een groot deel van de eilandengroep is tot nationaal park verklaard. De eilandjes hebben een gemiddelde grootte van een halve km². Alleen Kornat en Zut zijn aanzienlijk groter. Daarnaast bezoeken we ook het Natuurpark Telašcica op de zuidpunt van het eiland Dugi Otok hetgeen lang eiland betekent. Tijdens het verblijf in het natuurpark maken we een wandeling en is er voor de liefhebbers een mogelijkheid om te zwemmen. Aan het einde van de dag keren we terug naar het hotel in Vodice waar u kunt genieten van een goed verzorgd diner.

10e Dag: Livno

Samen met de Nederlandssprekende gids maken we vandaag een uitstapje naar Bosnië. We rijden naar Livno, het culturele en industriële centrum van West-Bosnië. De grootste stad in het kanton is gelegen op 730 meter boven zeeniveau. U wordt welkom geheten met een welkomsthapje en een drankje. Vervolgens maken we een spectaculaire jeepsafari naar een gebied waar driehonderd wilde paarden leven. Het is zelfs mogelijk om een wandeling te maken door de kudde. Tijdens de safari houden we een pauze in een restaurant waar u kunt genieten van traditioneel eten, folklore en muziek. Na afloop rijden we terug naar het hotel in Vodice.

11e Dag: Vodice – Zagreb

shutterstock_299183996-Novalja on Pag island (Small)

We vervolgen de rondreis richting Zagreb. De Kroatische hoofdstad heeft een betoverende oude stad, schitterende architectuur, lommerrijke parken en levendige pleinen. Zagreb ligt aan de voet van de Medvednica, een bosrijke berg. Ooit heeft een aardbeving Zagreb verwoest. Naderhand onderging de stad een grondige en zeer succesvolle stadsvernieuwing. Het landbouwgebied ten zuiden van de oude stad werd Donji Grad, de Benedenstad, gebouwd rondom een ‘groen hoefijzer’ van parken en tuinen. De historische centra Kaptol en Gradec werden herbouwd tot de Bovenstad, Gornji Grad. Na aankomst in het hotel in Zagreb kunt u genieten van een heerlijk diner.

12e Dag: Zagreb

zagreb-begraafplaats-ter-beek-reizen

Vanochtend bezoeken we een eerbiedwaardige begraafplaats in Zagreb. De necropolis is aangelegd op een voormalig landgoed en heeft vier verschillende delen: een katholiek, een orthodox, een joods en een protestants deel. Over het terrein lopen kriskras brede lanen met fraaie zuilengangen. Vervolgens rijden we naar de oude stad voor een stadswandeling door het historische centrum. Het met kinderkopjes geplaveide Sint-Marcusplein vormt het hart van de oude stad. Rondom het plein staan meerdere imposante gebouwen zoals de Sint –Marcuskerk, het Kroatische Parlement, het voormalige Paleis van de Ban en het Meštrovic atelier. De Stenen Poort ten oosten van het Sint-Marcusplein is de enige van de vier toegangspoorten die behouden is gebleven. Na de stadswandeling bent u vrij in het centrum van Zagreb. Een bezoek aan de Dolac, de grootste markt van de stad, is aan te bevelen. De markt is een kleurrijk en levendig schouwspel. Er wordt een ruim assortiment aan groente, fruit, olijven, vis, vlees en zuivelproducten verkocht.

13e Dag: Zagreb – Zuid Duitsland

Na het ontbijt verlaten we Zagreb en rijden noordwaarts. Tegen de avond bereiken we ons hotel in Zuid-Duitsland voor een overnachting en een goed verzorgd diner.

14e Dag: Zuid Duitsland – Twente

Op de laatste dag van deze indrukwekkende rondreis keren we terug naar Twente. Voor thuiskomst kunt u nog genieten van een uitstekend afscheidsdiner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *