Lago Maggiore

ter-beek-reizen-lago-maggiore-italieHet Lago Maggiore is een meer in het grensgebied van Zwitserland en Italië. Het is sinds lange tijd een belangrijke en geliefde toeristische trekpleister. De Europese adel streek in de 19e eeuw massaal neer in de luxe hotels of bouwde eigen villa’s, vaak met een botanische tuin. Zo is er langs de oevers van het hele meer een exotische beplanting ontstaan. Deze opmerkelijke begroeiing draagt zeer bij aan de aantrekkelijkheid van het Lago Maggiore, iets dat overigens ook geldt voor de vele eilandjes die in het meer liggen. Ook de omgeving van het Lago Maggiore met z’n prachtige middeleeuwse steden en de fantastische natuur zijn zeker de moeite waard.

Reisdetails: Data/PrijzenReisbeschrijvingInschrijven voor deze reisVideo

Uw hotel

U verblijft in het uitstekende en sfeervolle 4-stegallery-pallanza-550x550rren Hotel Belvedere gelegen aan de oever van Lago Maggiore. Alle kamers zijn voorzien van badkamer met douche en toilet, TV, telefoon, bureau, haardroger en airconditioning. Daarnaast beschikt het hotel over een restaurant en een Bar. In het hotel is gratis WiFi beschikbaar. Tegenover het hotel ligt de aanlegsteiger van de veerboten naar diverse bestemmingen. In de directe omgeving van het hotel zijn veel cafés en bars te vinden. ’s Ochtends kunt u genieten van een goed verzorgd ontbijtbuffet en ’s avonds van een 3-gangen diner met saladebuffet. Beoordeling Booking.com: Erg goed 8,7. Internet: http://www.pallanzahotels.com

Hoogtepunten

 • Bezoek aan de chique stad Milaan
 • Unieke panoramatreinrit met de Centovalli Express
 • Rondvaart over het mooie Lago di Lugano
 • Bezoek aan het schitterende eiland Isola Bella
 • Schitterende natuurtochten

Vertrekdatum Lago Maggiore

 • zo 10/09/17

Reissom

10/09/17
Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 945,- p.p.
Toeslag 1-persoonskamer€ 240,- p.p.
Toeslag alleengebruik 2-persoonskamer€ 315,- p.p.

Verzekeringen

10/09/17
Annuleringsverzekering€ 62,90 p.p.
Bij verblijf in een 1-persoonskamer€ 78,90 p.p.
Reisverzekering (comfort-dekking + geneesk.kosten + ongevallen)€ 19,20 p.p.
 • Reisverzekering exclusief 1 x €4,25 poliskosten per polis

De reissom is inclusief

 • 2 Overnachting op de heenreis in een uitstekend hotel inclusief een 3-gangen diner en een ontbijtbuffet.
 • 7 Overnachtingen in het uitstekende 4-sterren Hotel Belvedere in Verbania inclusief goed verzorgd ontbijtbuffet en 3-gangen diner met saladebuffet.
 • Stadstour in Milaan onder leiding van een ervaren gids.
 • Tocht met de Panoramatrein Centovalli Express van Locarno naar Domodossola.
 • 1,5 uur durende rondvaart op het Lago di Lugano.
 • Retour bootovertocht naar het prachtige eiland Isola Bella.
 • Entree tuinen en kasteel Palazzo Barromeo op Isola Bella.
 • Alle genoemde natuurtochten en bezoeken aan diverse interessante steden en dorpen.
 • Uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner.
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider.

Niet inbegrepen

 •  Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering.

Bekijk hier de reis vanuit de reisgids

1e Dag: Twente – Zuid-Duitsland

Vanaf de laatste opstapplaats rijden we, met enkele tussenstops, zo snel mogelijk naar Zuid-Duitsland. Hier overnacht u in een uitstekend hotel. Na de kamerindeling kunt u genieten van een heerlijk 3-gangen diner.

2e Dag: Zuid-Duitsland – Luzern – Verbania

Na een uitgebreid ontbijtbuffet rijden we naar het Zwitserse Luzern. Dit toeristische en economische centrum ligt aan de prachtige Vierwaldstättersee. U bezoekt hier het historische centrum met z’n talrijke bezienswaardigheden zoals de Kapellbrücke, de oudste overdekte brug van Europa. Aansluitend rijden we naar onze vakantiebestemming, het Italiaanse Verbania, waar we aan het eind van de middag bij ons hotel arriveren. Na de kamerindeling wordt een 3-gangen diner of dinerbuffet geserveerd.

3e Dag: Bellinzona

Na een heerlijk ontbijtbuffet rijden we nter-beek-reizen-lago-maggiore-italieaar Bellinzona. Deze bezienswaardige hoofdstad van Ticino is fraai gelegen op één van Europa’s meest strategische punten. In de oude stad vindt u langs de straten, die bijna allemaal leiden naar het Piazza del Sol (plein van de Zon), talloze indrukwekkende patriciërs huizen met sierlijke gevels, granieten portalen en smeedijzeren balkons. ’s Middags neemt uw chauffeur u mee voor een schitterende natuurtocht door de omgeving. De natuur is zeldzaam ongerept en ronduit indrukwekkend. Aan het einde van de middag keren we terug naar Verbania.

4e Dag: Milaan

ter-beek-reizen-lago-maggiore-milaan-italieVandaag bezoeken we het chique Milaan. Onder leiding van een deskundige gids kunt u kennis maken met deze indrukwekkende stad. De hoofdstad van Lombardije is het centrum van het Italiaanse bankwezen en de belangrijkste handelsstad van Italië. Milaan is de thuisbasis van de wereldberoemde Opera La Scala en een zeer bekend conservatorium waardoor ze niet alleen als handelsstad maar ook als muziekstad wereldberoemd geworden is.

5e Dag: Centovalli Express

Vandaag staat een treinrit met de beroemde Centovalli Express op het programma, de panoramatrein die rijdt tussen Bellinzona en Bern. We rijden noordwaarts, naar het Zwitserse Ascona, waar zich in de 19e eeuw vele schrijvers en schilders hebben gevestigd. In deze oude vissersplaats kunt u genieten van het historische centrum en de schilderachtige promenade langs het Lago Maggiore. We rijden vervolgens naar het station van Locarno. Als de Centovalli Express vertrekt kunt u gaan genieten van één van de mooiste stukken van dit traject. We rijden door het mooie natuurgebied van de Valle Vigezzo met diepe dalen, ruige bergen en donderende watervallen. In Domodossola staat de touringcar gereed en keren we via een route langs de rivier de “Toce” terug naar ons hotel waar u ’s avonds opnieuw kunt genieten van een uitstekend verzorgd diner.

6e Dag: Vrije dag

ter-beek-reizen-10-daagse-busreis-lago-maggiore-italieVandaag zijn we de hele dag vrij in Verbania. Op uw gemak kunt u genieten van de prachtige promenades langs het Lago Maggiore en het kleine historische centrum waar u zich terug waant in de tijd. U kunt ook een boottocht maken. Vanuit Verbania vertrekken boten naar de drie Borromeische eilanden die op korte afstand van de stad liggen. U zou ook naar de aan de oostkant van het meer gelegen stad Laveno kunnen varen. ‘s Avonds gebruiken we het diner in het hotel.

7e Dag: Lugano

Vandaag bezoeken we de schitterende stad Lugano. Deze stad is gelegen aan het Meer van Lugano en aan de voet van de 900 meter hoge bergen Monte Brè en Monte Salvatore. De unieke ligging, het mondaine karakter, de prachtige omgeving en het heerlijke klimaat hebben van deze circa 30.000 inwoners tellende stad een zeer geliefd en veel bezocht toeristisch centrum gemaakt. In Lugano gaat u aan boord van een schip voor een indrukwekkende rondvaart over het idyllische Lago di Lugano. Na terugkomst in Lugano vervolgen we onze route zuidwaarts. Van alle bezienswaardige dorpen in de omgeving van Lugano moet Morcote in het bijzonder worden genoemd en uiteraard, bezocht. Morcote ligt net als Lugano op de oever van het meer. Het is een voormalig vissersplaatsje met huizen, winkeltjes en restaurants onder arcaden. Een trap leidt naar de Santa Maria del Sasso, een kruiskerk uit de 13e eeuw. Centraal op het hoofdaltaar staat een witmarmeren beeld van Maria en het kindje Jezus. Voor het Maria-altaar branden honderden kaarsjes in rode standaards. Aan het einde van de middag keren we naar Ascona terug.

8e Dag: Isola Bella

We blijven vandaag in de directe omgeving vter beek reizen busreis Lago Maggiore Italiean het Lago Maggiore. We rijden naar het plaatsje Stresa waar we aan boord gaan van de veerboot die ons meeneemt voor een mooie tocht naar het schitterende eiland Isola Bella. Hier kunt u een bezoek brengen aan een gezellige Italiaanse markt. Van alles wordt hier verkocht met name kleding, schoenen, tassen en andere lederwaren. Isola Bella is vooral bekend om het prachtige park in afwisselend Engelse en Italiaanse stijl en het schitterende barokke slot Palazzo Borromeo. De entree van de tuin en het slot zijn inbegrepen. ‘s Middags keren we terug naar Verbania, waar u zich kunt voorbereiden op de terugreis van morgen. Vanavond kunt u genieten van een uitstekend 3-gangen diner bij kaarslicht waarbij u een afscheidsdrankje wordt aangeboden.

9e Dag: Verbania – Gotthardpas – Zuid-Duitsland

ter-beek-reizen-busreis-lago-maggiore-verbaniaVandaag nemen we afscheid van Verbania en begint de terugreis naar Nederland. We rijden, als de omstandigheden het toelaten, via de Gotthardpas en anders via de Gotthardtunnel via Zwitserland naar Zuid-Duitsland waar u overnacht in een uitstekend hotel. ’s Avonds kunt u genieten van een heerlijk Schwarzwalder dinerbuffet.

10e Dag: Zuid-Duitsland – Twente

Vandaag keren we terug naar Nederland. Eenmaal terug in de regio wordt u bij een sfeervol restaurant verwacht voor het gebruik van een uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *