Schotland

ter-beek-reizen-rondreis-schotland-jacobite-stoomtreinSchotland, land van sprookjesachtige kastelen, geheimzinnige meren, ruige en woeste hooglanden, steile klippen en rotsen. Maar ook schilderachtige vissersplaatsjes en levendige provinciestadjes met sfeervolle traditionele pubs waar de wereldberoemde Schotse whisky wordt geschonken. We nemen u mee naar het land van Sean Connery en David Coulthard en nodigen u van harte uit voor een kennismaking met dit mystieke, geheimzinnige en werkelijk adembenemend mooie land.

Reisdetails: Data/PrijzenReisbeschrijvingInschrijven voor deze reisVideo

Uw hotel

busreis-schotland-inclusief-ferry-overtochtOp de heen- en terugreis overnacht u aan boord van een luxe veerboot van P&O Ferries in een 2-persoons binnencabine voorzien van douche en toilet. ’s Avonds kunt u genieten van een uitstekend verzorgd dinerbuffet en ’s ochtends van een uitgebreid ontbijtbuffet. De binnencabines beschikken over stapelbedden, de buitencabines beschikken over naast elkaar geplaatste bedden (hiervoor geldt een toeslag). Internetsite: www.poferries.nl. De overige overnachtingen vinden plaats in goede 3- en 4-sterren hotels in 2-persoonskamers voorzien van bad of douche, toilet, tv en telefoon.

Hoogtepunten

 • Schitterende reis met ‘de Harry Potter stoomtrein’; ‘The Jacobitetrain’ door een adembenemend landschap
 • Bezoek aan één van de populairste trouwlocaties ter wereld, de oude smederij van Gretna Green
 • Inverewe Gardens, prachtige Hooglandtuinen met tropische vegetatie als eucalyptus en palmbomen
 • Overweldigende natuurtocht door het Lake District, de Schotse Hooglanden en langs mystieke meren als Loch Ness
 • Bezoek aan eeuwenoude beroemde kastelen als Urquhart Castle, Edinburgh Castle en Balmoral Castle of Scone Palace
 • Rondleiding door het schitterende historische centrum van Edinburgh en York
 • Mogelijkheid om de wereldberoemde Militaire Taptoe Edingburgh te bezoeken

Vertrekdatum Schotland

 • zo. 30/07/17

 busreis-schotland-edinburgh-taptoeReistip Militaire Taptoe Edinburgh

Tijdens de reis van 30/07/17 heeft u in Edinburgh de mogelijkheid om de wereldberoemde Militaire Taptoe bij te wonen, een militair muziekfestijn dat zijn weerga niet kent. Tot begin mei 2017 hebben we uitstekende kaarten in optie. Hiervoor geldt op = op.

Reissom

30/07/17
Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 1360,- p.p.
Toeslag 2-pers. buitencabine€ 30,- p.p.
Toeslag 1-pers. kamer/binnencabine€ 428,- p.p.
Toeslag 1-pers. kamer/buitencabine€ 488,- p.p.
Toeslag Militaire Taptoe (reis 30/07)€ 65,- p.p.

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar: Max.reissom € 1500,- p.p. per reis voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 138,98
Voor 1 persoon€ 72,43
Reisverzekering (alleen deze reis. Comfort-dekking + geneesk.kosten + ongevallen)€ 17,28 p.p.
 • Reisverzekering exclusief 1x €3,50 poliskosten per polis
 • Voor het deel van de reissom boven de € 1500,- p.p. kunt u
  aanvullend een aflopende annuleringsverzekering afsluiten
  (premie: 5,5% van het restbedrag + €3,50 poliskosten + 21%
  assurantiebelasting)

De reissom is inclusief

 • 2 Nachtovertochten aan boord van een luxe veerboot van P&O Ferries op basis van verblijf in een 2- persoonsbinnencabine inclusief uitgebreid ontbijtbuffet en dinerbuffet.
 • 6 Overnachtingen in 3- en 4-sterren hotels inclusief uitgebreid ontbijtbuffet en diner.
 • Entree ‘huwelijks-smederij’ van Gretna Green.
 • Schitterende reis per Harry Potter Stoomtrein, ‘The Jacobitetrain’.
 • Entree Urquhart Castle bij Loch Ness.
 • Dagtocht naar de Schotse Hooglanden met een Nederlandstalige gids.
 • Entree en rondleiding Inverewe Gardens, de tropische hooglandtuinen.
 • Entree, rondleiding en proeverij in een Schotse whiskydistilleerderij.
 • Entree Balmoral Castle (reis 01/06/17) of Scone Palace (reis 30/07/17).
 • Stadsbezichtiging in Edinburgh o.l.v. een deskundige gids.
 • Stadswandeling in York o.l.v. een deskundige gids.
 • Entree Melrose Abbey en Edinburgh Castle.
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur-/reisleider.

Niet inbegrepen

 •  Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering.

Bekijk hier de reis vanuit de reisgids

ter-beek-busreizen-rondreis-schotland-met-taptoe1e Dag: Twente – Rotterdam

Via een snelle route rijden we naar Rotterdam waar we aan boord gaan van een luxe cruise-ferry van P&O. Om 21.00 uur vaart het schip af naar Hull. Aan boord van dit moderne schip vindt u o.a. bioscopen, casino’s, zwembaden, schoonheidssalons, fitness-faciliteiten, restaurants, barretjes, live muziek en entertainment en winkels. ’s Avonds kunt u genieten van een zeer uitgebreid dinerbuffet.

2e Dag: Hull – Glasgow

Vanaf Hull rijden we richting het Lake District. Het merendistrict is een schitterende streek met frisse hellingen, uitgestrekte wouden, glinsterende meren, onbereikbare bergen, donderende watervallen en nauwe dalen. Het is één van de meest indrukwekkende landschappen van Engeland. Het idyllische karakter van dit gebied wordt extra benadrukt door de prachtige, historische (rader) boten die op de meren te vinden zijn. Nadat we de Schotse grens gepasseerd zijn bereiken we het plaatsje Gretna Green. De huwelijkseisen waren in Schotland veel lager dan in Engeland en de dorpssmid van Gretna Green heeft daarom in vroegere tijden boven z’n aambeeld menig Engels huwelijk voltrokken. Gretna Green is nog steeds één van de populairste trouwlocaties ter wereld. U wordt ontvangen in de oude smederij om deze wereldberoemde trouwlocatie te bezichtigen. Aan het einde van de middag bereiken we ons luxe hotel in de omgeving van Glasgow.

3e Dag: Glasgow – ‘The Jacobitetrain’ – Fort William

ter-beek-reizen-rondreis-schotland-jacobite-stoomtreinNa het ontbijt rijden we noordwaarts en passeren het schilderachtige Loch Lomond. Dit grote meer ligt in een werkelijk schitterende omgeving met aan de zuidkant glooiende groene hellingen en aan de noordkant ruige bergen. Beboste eilandjes liggen in het diepblauwe water van dit geliefde meer. We vervolgen onze weg naar Fort William waar we ons naar het Centraal Station begeven. Dit is het beginpunt van de beroemde stoomtrein ‘The Jacobitetrain’. Volgens een artikel in National Geographic Traveler ( juli 2016) één van de zeven treinroutes ter wereld “Die je nooit zult vergeten”. Wagons van deze stoomtrein, en een deel van de route, zijn gebruikt in verschillende Harry Potter films, waardoor het grote bekendheid kreeg. We stappen aan boord van deze ‘Potter trein’ en maken een tocht van Fort William naar Mallaig door een schitterend landschap met bergen, meren en adembenemende uitzichten. Hoogtepunt onderweg is het viaduct Glenfinnan met z’n 21 fraaie bogen. Aangekomen in de kustplaats Mallaig wacht de touringcar u op om via een mooie route terug te keren naar de regio Fort William/Ballachulish waar u overnacht in een enigszins eenvoudig hotel.

4e Dag: Loch Ness – Aviemore

Na het ontbijt rijden we in noordoostelijke richting door een veelkleurige omgeving met meren en bergen. Dit deel van Schotland is adembenemend mooi. We arriveren bij het grootste zoetwatermeer van Groot-Brittanië en tevens beroemdste meer van Schotland: het mystieke Loch Ness. Of het vaakgezochte “Monster van Loch Ness” hier daadwerkelijk huist is nooit bewezen, wel is bewezen dat dit meer op sommige plaatsen bijna 1000 meter diep is en dat er een overvloed aan forel en paling in leeft. Vanaf de romantische ruïne van Urquhart Castle, heeft u een prachtig uitzicht over Loch Ness. Vervolgens begeven ons naar Aviemore waar we ons uitstekende hotel vinden.

5e Dag: Schotse Hooglanden & Inverewe Gardens

ter-beek-reizen-rondreis-schtlad-schotse-hooglandenVandaag staat een bezoek aan de Schotse Hooglanden op ons programma. We rijden door een onwerkelijk landschap van bergen en dalen, watervallen en rivieren, kloven en ravijnen die zich spiegelen in talloze meren en fjorden. Er heerst hier zo’n bijzondere sfeer dat ze eigenlijk niet te beschrijven is. Enigszins desolaat en verlaten, met een serene rust en een haast tastbare stilte. U waant zich in een andere wereld. Een onvergetelijke ervaring waar u nog vaak aan terug zult denken. Zo bijzonder als de Schotse Hooglanden zijn, zo opmerkelijk en onverwacht zijn de Inverewe Gardens waaraan we een bezoek brengen. Prachtige Hooglandtuinen die een vegetatie hebben die hier absoluut niet verwacht wordt. Wat dacht u van eucalyptus en palmbomen. De Warme Golfstroom van de Atlantische Oceaan maakt het mogelijk hier aan de Schotse kust een subtropische tuin te laten gedijen. Het is een ware lusthof waar bomen en planten vanuit de hele wereld het uitstekend blijken te doen. Het hele jaar staan er planten in bloei. Via Loch Maree rijden we terug naar de omgeving van Aviemore.

6e Dag: Aviemore – Balmoral Castle/Scone Palace – Edinburgh

ter-beek-reizen-busreis-schotland-edinburghAls u in juni reist dan staat er vandaag een bezoek aan het indrukwekkende Balmoral Castle op ons programma. Balmoral Castle is een kasteel bij Aberdeen in de Schotse Hooglanden, gelegen aan de rivier de Dee. Het kasteel werd in 1852 gekocht door de Britse prins Albert en is tot op heden nog steeds familiebezit. Het kasteel is vooral bekend als zomerresidentie van de Britse koninklijke familie. Hierdoor is het landgoed in augustus gesloten voor publiek. Daarom bezoeken we tijdens de reis van 30/07/17 niet Balmoral Castle maar het prachtige Scone Palace. Dit grote, in een prachtig park gelegen paleis geeft u een goede indruk van het vroegere hofleven. Aansluitend rijden we door de Grampian Mountains, één van de drie belangrijkste bergketens naar Pitlochry waar zich één van Schotse whiskydestilleerderijen bevindt. Hier komt u tijdens een rondleiding van alles aan de weet over het Schotse “levenswater”. Natuurlijk kunt u de edele drank ook zelf proeven. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in de Schotse hoofdstad Edinburgh.

7e Dag: Edinburgh

busreis-schotland-edinburgh-taptoeVanochtend neemt een deskundige gids ons mee voor een stadstour door het prachtige monumentale centrum van Edinburgh. Rijdend over de kasseien van de Grasmarkt met z’n vele cafeetjes en z’n bonte winkelgevels bereiken we het machtige Edinburgh Castle. Nadat u het kasteel bent binnengegaan kunt u genieten van een ronduit adembenemend uitzicht over de stad. In het kasteel krijgt u een goede indruk van de rijke Schotse geschiedenis. De middag kunt u vrij besteden. U kunt volop genieten van de sfeer, de cafeetjes,de typisch Schotse winkeltjes en de overal heersende gezelligheid. Reistip: Tijdens de reis van 30/07/17 zou u ’s avonds de Militaire Taptoe kunnen bezoeken.

8e Dag: Edinburgh – York

ter-beek-reizen-busreis-schotland-en-yorkNadat we Edinburgh hebben verlaten maken we een fotostop bij de indrukwekkende overblijfselen van het 12e eeuwse klooster Melrose Abbey. Na dit bezoek rijden we naar het schilderachtige stadje York. Deze “eeuwige stad” is bekend om haar historische gebouwen. Tijdens de stadswandeling waant u zich in de middeleeuwen. Vervolgens rijden we verder naar Hull waar het luxe schip van P&O is aangemeerd. Nadat u aan boord bent gegaan kunt u genieten van een uitstekend dinerbuffet. Vannacht varen we terug naar Rotterdam.

9e Dag: Aankomst Rotterdam – Twente

Na het ontbijt volgt de ontscheping en rijden we terug naar Twente. Rond het middaguur keren we terug bij de diverse opstapplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *