Beeld & Geluid Hilversum

Ga tijdens deze dagtocht mee naar de grootste mediastad van Nederland en geniet van de Parels uit het archief. Een feestelijk programma, bomvol topamusement uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. Beleef het verleden met de collectie van Beeld & Geluid, vol onvergetelijke herinneringen in tal van bijzondere fragmenten uit 65 jaar televisiegeschiedenis en een aantal bijzondere objecten. Een bezoek vol nostalgie, oude bekenden en onvergetelijke hoogtepunten.

Reisdetails: Data/PrijzenInschrijven voor deze dagtocht

Vertrekdatum Beeld & Geluid Hilversum

 • wo. 05/09/18

Reissom

Parels uit het archief van Beeld en Geluid in Hilversum
Inclusief: koffie met gebak, rondrit over de Utrechtse Heuvelrug, goede lunch op vliegveld Hilversum, rondleiding en koffie bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid en een heerlijk 3-gangen diner.
 € 79,00 p.p.

Programma Beeld & Geluid Hilversum

Na het vertrek vanaf de laatste opstapplaats rijden we richting Apeldoorn, waar we bij een sfeervol restaurant worden verwacht voor het gebruik van een kopje koffie met gebak. Aansluitend vervolgen we onze weg, via een prachtige rondrit over de Utrechtse Heuvelrug naar Hilversum. Na aankomst in Hilversum kunt u allereerst genieten van een heerlijke lunch. De locatie van het restaurant is bijzonder. Het ligt namelijk prachtig aan het vliegveld van Hilversum waardoor het zo maar kan gebeuren dat u een helikopter ziet, er parachute gesprongen wordt of dat er (zweef)vliegtuigen opstijgen of landen.

Na de lunch rijden we door naar het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid waar het programma begint met het gebruik van een kopje koffie of thee met een TV-gebakje. Aansluitend neemt de gids u mee voor een korte impressie van het instituut en de architectuur van het markante gebouw. U krijgt een indruk van de enorme omvang van ons nationale radio- en televisiearchief en de manier waarop dit wordt gebruikt en bewaard voor de toekomst. Vervolgens gaan we terug in de tijd. Unieke beelden van belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen, trends, mode en muziek passeren de revue. Het koningshuis, de wederopbouw en gebeurtenissen met grote impact, zoals de watersnoodramp komen langs. De Beatles in Amsterdam, De Dolle Mina’s, de Damslapers, Luv’, het doemdenken in de jaren tachtig en ook allerlei andere schitterende beelden waarvan u dacht dat u ze vergeten was. “Aan elkaar gepraat” door de enthousiaste presentator brengen de pareltjes uit het archief vervlogen tijden tot leven. We keren na dit bezoek terug richting Twente. Alvorens we terugkeren naar uw opstapplaats kunt u genieten van een goed verzorgd 3-gangen diner.

Opstapplaatsen

 • Tubbergen, garage ter Beek Reizen
 • Almelo, NS Station tegenover de Java toren
 • Enschede, Raiffeisenstraat (t.h.v. pinautomaat Rabobank)
 • Hengelo, hotel Van der Valk
 • Oldenzaal, NS Station
 • Totaal aantal deelnemers inclusief de hoofdboeker.
 • Denk aan eventuele bijzonderheden, diëten enzovoort.
 • VoorlettersAchternaam 
 • Vast nummerMobiel nummer 
 • Vul hier eventueel het adres, telefoonnummer, telefoonnummer thuisblijvers, e-mailadres en andere bijzonderheden van de extra deelnemers in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *