Kerstreis Bodensee

Het sprookjesachtige decor van de Bodensee en de omringende Alpen brengt u in vervoering tijdens deze nieuwe kerstreis. De omgeving wordt alom geroemd om haar prachtige natuurschoon, historische cultuurschatten en knusse stadjes waar op de sfeervolle kerstmarkten culinaire hoogstandjes worden aangeboden. Tijdens de reis verblijven we in het uitstekende viersterren Hotel City Krone in het centrum van Friedrichshafen. Deze reis strekt zich uit over de landen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Een kerstreis aan de Bodensee als drielandenpunt is een garantie voor grenzeloos genieten.

Reisdetails: Data/PrijzenReisbeschrijvingInschrijven voor deze reisVideo

Vertrekdatum Kerstreis Bodensee

 • vr. 22/12/17

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer € 690,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer €   99,- p.p.

Verzekeringen

 Annuleringsverzekering € 45,95 p.p.
 Bij verblijf in een 1-persoonskamer € 52,55 p.p.
 Reisverzekering
(comfort-dekking + geneesk.kosten + ongevallen)
 € 11,52 p.p.
 • Prijzen verzekering zijn exclusief 1x € 4,25 poliskosten

Reissom is inclusief:

 • 5 Overnachtingen inclusief ontbijtbuffet en diner in het uitstekende 4-sterren Hotel City Krone in Friedrichshafen.
 • Koffie met gebak tijdens de heenreis.
 • Ontvangst met glühwein en een kerstkoek in het hotel.
 • Bezoek aan de sfeervolle kerstmarkt in St. Gallen.
 • Entree Stiftsbibliotheek in St. Gallen.
 • Sfeervol kerstsamenzijn op kerstmiddag met muziek, gedichten, koffie en gebak.
 • Feestelijk 5-gangen kerstdiner op kerstavond.
 • Kamerpresentje – laat u verrassen.
 • Panoramagondelvaart naar de top van de Pfänder.
 • Romantische koetstocht op de top van de Pfänder.
 • Entree en rondleiding in het Zeppelinmuseum.
 • Bezoek aan onder andere Heidelberg en Lindau.
 • Uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner.
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur / reisleider.

Niet inbegrepen:

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering.

Bekijk hier de reis vanuit de reisgids

Hoogtepunten

 • Uitstekend 4-sterren hotel in het centrum van Friedrichshafen
 • Sfeervol kerstsamenzijn met aansluitend feestelijk vijf gangen kerstdiner
 • Panoramagondelvaart naar de top van de Pfänder met aansluitend een romantische koetstocht
 • Indrukwekkende rondleiding door het Zeppelinmuseum in zeppelinstad Friedrichshafen

1e Dag: Twente – Heidelberg – Friedrichshafen

We beginnen de reis met een kopje koffie en gebak bij een sfeervol restaurant in Gladbeck. Vervolgens rijden we naar Heidelberg. Deze oude universiteitsstad staalt romantiek uit, niet alleen in de goed gerestaureerde monumenten maar ook op de gezellige kerstmarkt. Na een vrije middagpauze vervolgen we onze route naar Friedrichshafen. In het hotel wordt u hartelijk ontvangen met een glas glühwein en een kerstkoek. ’s Avonds kunt u genieten van een heerlijk 3-gangen diner.

2e Dag: St. Gallen

Na het uitgebreide ontbijtbuffet kunt u de ochtend vrij besteden. ’s Middags maken we een drielandentour door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In St. Gallen brengen we een bezoek aan de kerstmarkt in de verkeersvrije binnenstad. Typisch zijn de bont beschilderde erkers van de huizen in dit gezellige stadje. Het symbool van St. Gallen is de barokke kathedraal met prachtige stichtsbibliotheek waar 160.000 ten dele met de hand geschreven en meer dan duizend jaar oude documenten worden bewaard. In de bibliotheek bevindt zich de misschien wel mooiste rococozaal van Zwitserland. Het hele stichtsgebied werd in 1983 tot UNESCO-wereldcultuurerfgoed uitgeroepen. Na een bezoek aan de kerstmarkt en de Stiftsbibliotheek rijden we terug naar het hotel.

3e Dag: Lindau – Kerstdiner

Vanochtend maken we een mooie rondrit door de omgeving. Het Schwäbische Meer is een andere benaming voor de Bodensee. De benaming stamt uit de tijd dat het hertogdom Schwaben zich uitstrekte tot ver over de Alpen en het meer in het midden gelegen was. In het geliefde Lindau houden we een stop. Achter de wereldberoemde havenmond met Beierse leeuw en witte vuurtoren ligt een historisch centrum met eeuwenoude gebouwen en schilderachtige steegjes. Na terugkomst in het hotel is er een sfeervol samenzijn met kerstmuziek, gedichten en koffie met gebak. Aansluitend volgt een feestelijk 5-gangen kerstdiner.

4e Dag (1e Kerstdag): Bregenz: bergbaan & koetstocht

U zou vanochtend een kerkdienst kunnen bijwonen. ’s Middags vertrekken we naar de hoofdstad van Vorarlberg: Bregrenz. Voor een prachtig uitzicht over de Bodensee en de vaak met sneeuw bedekte Alpentoppen stappen we in de panoramagondel die ons naar de top van de 1064 meter hoge berg Pfänder brengt. Op de top gaan we aan boord van een paardenkoets voor een 1 uur durende panoramatocht. De dag sluiten we af met een goed verzorgd 3-gangen diner.

5e Dag (2e Kerstdag): Zeppelinmuseum

Friedrichshafen is bekend geworden door de ontwikkeling van de zeppelin. Graaf Ferdinand von Zeppelin ontwikkelde de zeppelin en maakte als eerste een proefvlucht in dit grote, met gas gevulde luchtschip welke gebruikt werd voor post- en personenvervoer. In het Zeppelinmuseum krijgt u een rondleiding langs originele uitrustingsstukken, modellen van zeppelintypes en films van de laatste vluchten. Na afloop kunt u op eigen gelegenheid in het centrum van Friedrichshafen verblijven. De elegante ‘Uferpromenade’ hoort bij de langste en mooiste aan de Bodensee. Ook een bezoek aan de barokke Schlossirche met fraaie beschilderingen en mooi stukwerk is aan te bevelen.

6e Dag: Friedrichshafen – Twente

Na genoten te hebben van het uitgebreide ontbijtbuffet verlaten we Friedrichshafen en keren we terug naar Twente. Uiteraard worden er ook op de terugreis pauzes gehouden. In de regio kunt u genieten van een uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner.

Uw hotel

U verblijft in het uitstekende 4-sterren Hotel City Krone. Dit sfeervolle hotel is buitengewoon gunstig gelegen midden in het centrum van Friedrichshafen. De moderne kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, televisie en minibar. Daarnaast beschikt het hotel over een stijlvol restaurant, gezellige bar en kunt u gratis gebruik maken van het zwembad, sauna en WiFi. ’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds van een uitstekend diner.

Beoordeling Booking.com: Heerlijk 8,9.
Internet: www.hotel-city-krone.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *