75 jaar bevrijding

0
Dagtocht
Dagtocht

75 jaar bevrijding

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

1965
1 dag

Helaas bieden wij deze dagtocht momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen dagtocht 75 jaar bevrijding naar Groesbeek aan. Houd onze website en/of reisgids 2021 in de gaten voor eventuele nieuwe data.

Details van deze reis

In 2020 herdachten we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven. Tijdens deze volledig verzorgde dagtocht bezoeken we het Vrijheidsmuseum in Groesbeek waar we vanuit verschillende perspectieven naar de Tweede Wereldoorlog kijken. Daarnaast neemt een deskundige gids ons mee op Battlefield Tour.

Vertrekdatum 75 jaar bevrijding

Reissom

75 jaar bevrijding
Verzorgde dagtocht inclusief:

 • kop koffie met heerlijk gebak
 • entree en bezoek aan het Vrijheidsmuseum in Groesbeek
 • goed verzorgd lunchbuffet
 • 1,5 uur durende Battlefieldtour onder leiding van een deskundige gids
 • vrije pauze in ’s Heerenberg
 • uitgebreid 3-gangendiner
€ 79,- p.p.

Opstapplaatsen

 • Tubbergen, ter Beek Reizen
 • Almelo, NS Station t.o. Javatoren, zijde P-garage
 • Hengelo, hotel van der Valk
 • Oldenzaal, NS Station
 • Enschede, Molenstraat 5 (tegenover 't Bölke)
Reisprogramma

Heenreis

We vertrekken vanaf de opstapplaatsen. We rijden richting Groesbeek. Onderweg maken we bij een sfeervol restaurant in Almen een stop voor het gebruik van een kopje koffie met gebak.

Programma

We vervolgen onze weg en rijden door naar Groesbeek. In het prachtige groene en heuvelachtige landschap van Groesbeek ligt het Vrijheidsmuseum. Het museum ligt dicht bij Duitsland en midden in het gebied van twee van de belangrijkste operaties aan het Westfront tijdens WO2: Market Garden en Veritable. U beleeft het boeiende verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen in zowel Nederland als Duitsland, Europa en daarbuiten. Er is nooit één verhaal. De Tweede Wereldoorlog krijgt in het museum vanuit verschillende perspectieven een veelzijdig gezicht, in samenhang met de 20e eeuw en de actualiteit. De bezoeker wordt uitgedaagd kritisch na te denken over vrijheid toen en nu, vol beleving, interactiviteit en museale topstukken. Ook het duurzame gebouw zelf, de 12 meter hoge Dome, is een attractie en heeft een sterke gelijkenis met een enorme parachute. Vanaf het terras heeft u een panoramisch uitzicht over het historische landschap van toen. Aansluitend wordt u een heerlijk lunchbuffet aangeboden.

We ontmoeten onze gids voor een 1,5 uur durende Battlefieldtour. Tijdens deze tour per bus in het Rijk van Nijmegen rijden we langs de landingsterreinen en monumenten van Operatie Market Garden, de grootste luchtlandingsoperatie ooit. Het is zondag 17 september 1944, Nederland is nog steeds onder bezet. Als een geschenk uit de hemel springen er tijdens Operatie Market Garden rond Groesbeek en Nijmegen op deze zondag 8.000 Amerikaanse parachutisten om Nederland te bevrijden. Tegelijkertijd begint de opmars van het Britse landleger vanuit België door Brabant richting Nijmegen en Arnhem met als doel in één snelle actie de bruggen over de waterwegen in zuidoost-Nederland te veroveren. Hoewel Arnhem een brug te ver was, werd het Rijk van Nijmegen bevrijd en werd van hieruit de basis gelegd voor de bevrijding van Nederland en West-Europa vanaf februari 1945 met het grote Rijnlandoffensief.

Nadat we afscheid hebben genomen van onze gids rijden we naar het gezellige ’s Heerenberg waar u enige tijd naar eigen inzicht kunt doorbrengen.

Terugreis

Aan het eind van de middag rijden we weer terug richting Twente. Alvorens u wordt teruggebracht naar uw opstapplaats kunt u genieten van een uitgebreid 3-gangen diner.

Route

Foto/ Video
Boek deze Reis

75 jaar bevrijding

Vult u het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in. Wij nemen nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen binnen twee werkdagen contact met u op om de reis te bevestigen.
 • Totaal aantal deelnemers inclusief de hoofdboeker.
 • Denk aan eventuele bijzonderheden, diëten enzovoort.
 • VoorlettersAchternaam
 • Vast nummerMobiel nummer
 • Dhr./Mevr.AchternaamOpstapplaats 
  Vul hier de overige deelnemers in. Door te klikken op " + " aan het einde van de regel voegt u extra deelnemers toe.