Advocaat proeven bij boerin Agnes

0
Dagtocht
Dagtocht

Advocaat proeven bij boerin Agnes

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

1196
1 dag

Helaas bieden wij deze dagtocht momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen dagtocht naar Boerin Agnes aan. Houd onze website in de gaten voor eventuele nieuwe data.

Details van deze reis

Tijdens deze dagtocht bekijken we Geopark De Hondsrug. De Hondsrug UNESCO Global Geopark, zoals de volledige naam luidt, vertelt het verhaal van het unieke landschap van Oost-Drenthe. Hier kwamen 100.000 jaar geleden Neanderthalers naar toe om op mammoeten te jagen. Later maakten de eerste boeren hun akkertjes op de Hondsrug en bouwden ze er hun huizen. 5000 jaar geleden stapelden de hunebedbouwers hier hun indrukwekkende grafmonumenten van de enorme keien die door het ijs uit Scandinavië meegenomen waren. De Hondsrug UNESCO Global Geopark vertelt het verhaal van wat natuur en mens er samen van gemaakt hebben. Tevens ontmoeten we een heuse beroemdheid. We gaan namelijk de advocaat proeven van “Boer zoekt Vrouw” boerin Agnes. Zij geeft er uiteraard een interessante uitleg over. Boek deze dagtocht en ga met ons mee! 

Vertrekdatum Advocaat proeven bij boerin Agnes

Reissom

Volledig verzorgde dagtocht inclusief:

  • heerlijke koffietafel inclusief kroket
  • rondrit door Geopark de Hondsrug onder leiding van een deskundige gids
  • excursie en advocaatproeverij met “Boer zoekt vrouw” Boerin Agnes
  • uitstekend verzorgd 3-gangen diner
€ 72,- p.p.

Opstapplaatsen

  • Tubbergen, ter Beek Reizen
  • Almelo, NS Station t.o. Javatoren, zijde P-garage
  • Hengelo, hotel van der Valk
  • Oldenzaal, NS Station
  • Enschede, Molenstraat 5 (tegenover 't Bölke)
Reisprogramma

Heenreis

Na vertrek vanaf de opstapplaatsen rijden we naar Odoorn. Na aankomst in het op het hoogste punt van de Hondsrug gelegen plaatsje Odoorn worden we bij een sfeervol restaurant verwacht voor het gebruik van een heerlijke koffietafel.

Programma

Na de koffietafel maken we een mooie rondrit onder leiding van een deskundige gids door Geopark de Hondsrug. Duizenden jaren al wonen er mensen op de Hondsrug. Een zandrug in het noorden van Nederland, vroeger omgeven door zompig veen en vlakbij de Waddenzee. Destijds was de Hondsrug de enige streek in de wijde omtrek waar je hoog en droog kon wonen en reizen. Het landschap van de Hondsrug ligt vol met sporen uit het verleden. Hondsrug UNESCO Global Geopark, dat zich uitstrekt van Groningen tot Coevorden, dompelt u onder in deze sfeer. De Hondsrug was het decor van de hunebedden en de kampen van prehistorische jagers. Hier zijn de verhalen ontstaan over Witte Wieven en de kwade reuzen Ellert en Brammert. In 2010 is het initiatief genomen het Hondsruggebied tot geopark te laten verklaren. Op 5 september 2013 heeft het Europese Geopark Netwerk bekendgemaakt dat het gebied de status van Europees Geopark krijgt. In 2016 kreeg de Hondsrug, net als 120 andere wereldwijd bestaande geoparken, de Unesco-status.

Tijdens de rondrit rijden we ook langs Gasselternijveen. Dit is de plaats waar we de boerderij vinden van de door het televisieprogramma “Boer zoekt vrouw” bekend geworden Boerin Agnes. Omdat haar ruimte voor een ontvangst i.v.m. de coronamaatregelen te klein is, wordt de advocaatproeverij door haar bij het restaurant gehouden. Natuurlijk kunt u de producten ook proeven.

Terugreis

Aan het einde van de middag rijden we terug richting Twente. We maken bij een sfeervol restaurant nog een laatste stop voor een heerlijk 3-gangen diner. Een smakelijke afsluiter van een gezellige dag.

Route

Foto/ Video
Boek deze Reis

Op dit moment bieden we geen dagtocht naar Boerin Agnes aan. Houd onze website in de gaten voor eventuele nieuwe data.