Alkmaar

0
5 daagse reis
5 daagse reis
Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

307
5 dagen
Reisdatum: do.17/06/21 & do.08/07/21
Hoogtepunten
 • Bezoek aan Volendam en Marken
 • Bezoek en rondvaart BroekerVeiling
 • Stoomtram Hoorn-Medemblik
 • Kaasmarkt en rondwandeling in historisch Alkmaar
 • Bezoek aan Hollandse steden zoals Noordwijk, Medemblik, Naarden
 • Rondleiding vliegveld Teuge

Kom meer te weten over onze eigen cultuur en spreek gewoon uw moerstaal tijdens uw vakantie. Ontdek de veelzijdige provincie Noord-Holland en geniet van een heerlijke vakantie waar u alle typische Nederlandse iconen terugvindt! Bezoek de kaasmarkt in Alkmaar, het vissersdorpje Volendam en de molens op de Zaanse Schans. Ook een bezoek aan de stranden en duinen van Noordwijk aan Zee zijn zeker de moeite waard. U overnacht in een luxe 4-sterren hotel dat is ondergebracht in een voormalige gevangenis, kortom: te land, ter zee en… op de vlucht!

Data & prijzen

Vertrekdata Alkmaar

 • donderdag 17 juni 2021
 • donderdag 8 juli 2021
 • De reis met vertrek op 17/06/2021 kunt u kosteloos annuleren tot 22/04/2021
 • De reis met vertrek op 08/07/2021 kunt u kosteloos annuleren tot 13/05/2021

Na de uiterste annuleringsdatum blijft kosteloos annuleren mogelijk wanneer een land het reisadvies rood of oranje heeft. Eventueel kunnen we in overleg kijken naar een omboeking.

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 620,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€  214,- p.p.

Verzekeringen

Kortlopende annuleringsverzekering (alleen deze reis)

Annuleringsverzekering€ 42,09 p.p.
Bij verblijf in een 1-persoonskamer€ 56,61 p.p.


Kortlopende reisverzekering  (alleen deze reis)

incl. bagage + geneeskundige kosten + ongevallen

Uitgebreide dekking€ 11,94 p.p.
Basis dekking (€50,- eigen risico bagage)€  9,25 p.p.


Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten
Klik hier voor het overzicht van de reis- en annuleringsverzekering.

De reissom is inclusief

 • 4 Overnachtingen in 4-sterren Boutique hotel The Fallon inclusief ontbijtbuffet en 3-gangendiner
 • Koffie met appelgebak op de heenreis
 • Boottocht van Marken naar Volendam
 • Interessante rondleiding en bezoek Kaasmarkt in historisch Alkmaar
 • Entree, rondleiding, veiling en rondvaart bij museum BroekerVeiling
 • Bezoek aan Museum Engelandvaarders
 • Rit met de Museumstoomtram Hoorn - Medemblik
 • Bezoek aan de Zaanse Schans
 • Bezoek en rondleiding achter de schermen bij Vliegveld Teuge
 • Uitstekend verzorgd en verrassend afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering en SGR-coronaheffing
 • Download hier de PDF gids
  Bekijk deze reis vanuit onze reisgids.
Reisprogramma

1e DagTwente – Marken - boottocht - Volendam - Alkmaar

Na vertrek uit Twente rijden we naar ons koffieadres. Van hieruit vervolgen we onze route naar het voormalig eiland Marken. Ontdek, op eigen gelegenheid en in uw eigen tempo alle mooie plekjes van het Oud-Hollandse Marken, zoals het Kijkhuisje, de kleurige huizen op palen en natuurlijk de gezellige oude vissershaven. Vervolgens gaan we met de boot naar Volendam. Hier mag een wandeling over de beroemde Volendamse dijk natuurlijk niet ontbreken. Moe geworden van al het wandelen? Strijk neer bij de gezellige cafés en terrassen en geniet van het uitzicht over het Markermeer. Mooier kan bijna niet. Aan het eind van de middag rijden we naar Alkmaar om in te checken in ons hotel.

2e DagStadswandeling Alkmaar

Na het uitgebreide ontbijtbuffet gaan we onder leiding van een gids op ontdekkingstocht door het prachtige oude centrum van Alkmaar. Maak kennis met de Gotische St. Laurenskerk, het laatgotische Stadhuis en natuurlijk de Kaasmarkt. De wereldberoemde Kaasmarkt van Alkmaar is dè trekpleister van de stad. Elke vrijdag kunt u zien hoe de kazen hier al eeuwenlang op dezelfde wijze verhandeld worden. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen.

3e DagMuseum BroekerVeiling en Noordwijk aan Zee

Museum BroekerVeiling is niet zomaar een museum. In Broek op Langedijk vindt u de oudste veiling ter wereld. Hier is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Bijzonder want deze manier van veilen wordt nu bij alle grote veilingen gehanteerd. Tijdens een rondvaart ontdekt u het overgebleven deel van het Rijk der Duizend eilanden. Rond de middag rijden we via een prachtige toeristische route naar Noordwijk aan Zee. Hier vinden we in de duinen een voormalige munitiebunker waarin tegenwoordig het Museum Engelandvaarders is gevestigd. Dit museum is gewijd aan de ongeveer 2.500 mannen en vrouwen die uit Nederland probeerden te ontsnappen om vanuit Engeland de strijd tegen nazi-Duitsland en Japan voort te zetten. De rest van de middag heeft u vrije tijd in deze Bloemenbadplaats. Uitwaaien aan het strand, slenteren over de boulevard of gezellig wat drinken in één van de hippe strandtenten behoren zeker tot de mogelijkheden.

4e DagStoomtrein Hoorn-Medemblik - Zaanse Schans

Vandaag vertrekken we na het ontbijt naar Hoorn. Hier staat op het station de stoomtram te wachten die ons puffend en fluitend door het West-Friese landschap naar Medemblik brengt. Deze spoorlijn uit 1887 is uniek in zijn compleetheid. Veel oude stationsgebouwen en bruggen van vroeger zijn bewaard gebleven. Na aankomst in Medemblik heeft u een uurtje vrije tijd in deze oudste stad van West-Friesland. Aan het begin van de middag vertrekt de bus naar de Zaanse Schans. Heimwee bekruipt u bij het zien van de houten gevels, de knijpraampjes en de lage deuren. Hier liggen eeuwenoude herinneringen als voetstappen van het verleden in elk vertrek beklonken. Nog steeds, de Zaanse Schans leeft, want alle panden worden bewoond. Wandel langs het bakkerijmuseum of kijk even binnen bij het pakhuis waar klompen gemaakt worden. De kaasmakerij, tingieterij en de diverse molens mag u ook zeker niet missen.

5e DagAlkmaar - Naarden - Vliegveld Teuge - Twente

Na gebruik van het ontbijtbuffet verlaten we Alkmaar en rijden we naar Naarden Vesting. Dit is een van de best bewaarde vestingsteden van ons land en ze is uniek vanwege haar stervormige bouw. Naarden telt ook tal van historische gebouwen en monumenten, zoals het Spaanse Huis, het stadhuis en de Sint-Vituskerk. Aan het begin van de middag vertrekken we richting Vliegveld Teuge. Hier zullen we een ‘blik achter de schermen’ werpen van dit in 1935 geopende vliegveld. Luisterend naar de interessante uitleg van een gids rijden we over de start- en landingsbanen, u kunt plaatsnemen in een Boeing 737-800 vluchtsimulator voor de nodige uitleg en er is een collectie vliegtuigen te zien uit de Koude Oorlog. Na dit bezoek rijden we naar een gezellig restaurant voor een verrassend afscheidsdiner. Aansluitend keren we terug naar Twente en wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

Uw hotel in Alkmaar

U verblijft in het in 2020 geopende 4-sterren Boutique Hotel The Fallon. Dit hotel staat garant voor bijzonder overnachten, genieten van een luxe verblijf en een mooie omgeving. Het hotel is gevestigd in een oude gevangenis in Alkmaar op nog geen kwartiertje wandelen van het sfeervolle centrum met z’n vele winkels, restaurants en cafés. De kamers zijn van alle gemakken voorzien: luxe bedden, airco, Nespressomachine,
waterkoker en badkamer met comfortabele inloopdouche. ’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid
ontbijtbuffet en ’s avonds wordt u verwacht voor een 3-gangendiner.

Beoordeling Booking.com: Erg Goed 8,0 
Internet: www.thefallon.nl

Route

Foto en Video
Boek deze reis