Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Altmuhltal

0
7 daagse reis
7 daagse reis

Natuurparadijs Altmühltal

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

347

Helaas bieden wij deze reis momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen busreis naar het Duitse Altmühltal aan. Houd onze website in de gaten voor eventuele nieuwe toekomstige vertrekdata.

Hoogtepunten
 • Een fantastisch en gloednieuw hotel op slechts enkele wandelminuten van de historische Altstadt van Ingolstadt
 • Gidsgeleide kennismaking met de prachtige Altstadt van Ingolstadt met haar middeleeuwse, renaissance en barokke gebouwen
 • Gidsgeleide dagtocht door het schitterende Fränkische Seenland
 • Boottocht op de Donau van Kelheim naar Klooster Weltenburg
 • Entree en circa 1,5 uur durende rondleiding in het Audi museum mobile
 • Mooie natuurtochten door het indrukwekkende Altmühltal met bezoek aan schilderachtige plaatsjes als Kelheim, Eichstätt en Pappenheim

Romantische valleien, steile rotsen en brede hoogvlakten kenmerken de weg langs de Altmühl, vanaf het punt waarde rivier ontspringt totdat ze in de Donau uitmondt. Een woeste omgeving, waar miljoenen jaren geschiedenis aan de oppervlakte liggen. De kalkplaten zitten vol kleine mosseltjes en fossielen die in de Middeleeuwen werden beschouwd als ‘‘duivelswerk’’ maar nu een bezienswaardigheid op zich vormen. Behalve een schitterende natuur vinden we in deze streek ook prachtige stadjes en dorpjes. Kelheim, Eichstätt en Pappenheim zijn juweeltjes die we tijdens deze reis gaan bezoeken.

Data & prijzen

Vertrekdata 7 daagse reis Natuurparadijs Altmühltal

 • ...

De reissom is inclusief

 • 6 Overnachtingen in het uitstekende 4-sterren Maritim Hotel Ingolstadt inclusief uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen diner of dinerbuffet
 • Stadswandeling van 2 uur onder leiding van een deskundige gids
 • Gidsgeleide dagtocht door het Fränkische Seenland inclusief een rondleiding in de stadsbrouwerij en het Biermuseum van Spalt
 • Entree en een 90 minuten durende rondgang onder leiding van een gids in het Audi museum mobile
 • Gidsgeleide dagtocht door het idyllische Altmühltal inclusief een boottocht van Kelheim naar klooster Weltenburg
 • Entree in het bezoekerscentrum van klooster Weltenburg
 • Prachtige rondritten met bezoeken aan schilderachtige stadjes en dorpen als Kelheim, Eichstätten Pappenheim
 • Goed verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom 7 daagse reis Natuurparadijs Altmühltal

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer 
 Toeslag 1-persoonskamer 

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)
 
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 100,35
– voor 1 persoon€   65,93
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
 
– Uitgebreide dekking€ 18,27,- p.p.
– Basis dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 14,14,- p.p.
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten 

 

Reisprogramma

1e DagTwente – Ingolstadt

Na vertrek vanaf de laatste opstapplaats rijden we naar Ingolstadt. Ons fantastische hotel is gelegen aan de rand van de historische Altstadt die in slechts enkele minuten wandelen te bereiken is. Na de ontvangst en de kamerindeling kunt u genieten van een heerlijk 3-gangen diner of dinerbuffet.

2e DagStadswandeling Ingolstadt

Vandaag ontmoeten we onze gids voor een interessante circa 2 uur durende kennismaking met de historische Altstadt van Ingolstadt. De stad werd vroeger beschermd door een vestingmuur waar nog steeds restanten van over zijn zoals de poorten die toegang bieden tot het centrum. De belangrijkste poort is de Kreuztor tevens het symbool van Ingolstadt. De binnenstad biedt plaats aan verschillende monumenten zoals het Neues Schloss, het Altes Rathaus, de Asamkirche en de St. Moritz kerk. Ook de grootste hallenkerk van Zuid Duitsland is in Ingolstadt te vinden. De Altstadt is grotendeels ingericht als voetgangerszone. Een ideaal decor voor een interessante stadswandeling. De rest van de middag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen.

3e DagFränkisches Seenland

Het Fränkisches Seenland is een schilderachtig gebied dat ontstond door een project waarbij grote watervoorraden moesten worden aangelegd. Het resulteerde in landschap met zeven kunstmatig aangelegde meren. Verspreid over het gebied bevinden zich prachtige burchten en kastelen, Romeinse bouwwerken en romantische parken. Onze gids laat ons de mooiste plekken zien. In Spalt wordt u in de stadsbrouwerij en aansluitend in het Biermuseum verwacht voor een rondleiding. In de loop van de middag keren we terug naar Ingolstadt.

4e DagAudi museum mobile

Het wereldberoemde automerk Audi is onlosmakelijk verbonden met Ingolstadt. Al meer dan 70 jaar produceert het merk meerdere van z’n populaire modellen in de autofabrieken van Ingolstadt. Het Audi Forum herbergt ondermeer een prachtig museum, het Audi museum mobile. Dit museum toont de technische vooruitgang in de automobielindustrie in de laatste honderd jaar, aan de hand van historische Audi, DKW, Wanderer, Auto Union, Horch en NSU exemplaren. Tijdens een circa 90 minuten durende rondgang onder leiding van een gids komt u van alles over Audi aan de weet. De middag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen.

5e DagAltmühltal, de Donaudoorbraak en klooster Weltenburg

Na gebruik van het royale ontbijtbuffet maken we een prachtige rit door het Altmühltal. De route langs valleien en dalen, over heuvels en bergen, langs velden en bossen brengt ons in het prachtige stadje Kelheim. Na de aankomst kunt u hier enige tijd op eigen gelegenheid doorbrengen. Het kleine stadje beschikt over een prachtig bewaard gebleven oude stadskern met torens en poorten uit de Middeleeuwen. ’s Middags staat er een schitterende boottocht van Kelheim naar Klooster Weltenburg op het programma. Door de enorme kracht waarmee de Donau zich een weg heeft gebaand door de “Schwäbische Alb” is er één van de meest indrukwekkende rivierlandschappen ontstaan. U vaart langs grillige kalkrotsen, beboste heuvels en steile bergwanden. Tijdens de vaart passeren we de nauwe ‘Donaudurchbruch’. Hier rijzen steile rotswanden op tot meer dan 100 meter boven het water. Klooster Weltenburg ligt op een schiereiland in de Donau, direct onder de rotsen van de Donaudoorbraak. Dit mooie klooster is het oudste van Beieren en het beschikt over de oudste kloosterbrouwerij ter wereld. Na een wandeling van circa 500 meter vanaf de bootaanlegsteiger bereiken we de rotskelder van klooster Weltenburg waarin het bezoekerscentrum is gevestigd. Na het bezoek daaraan waarbij u een film kunt bekijken nodigt het grote mooi gelegen terras uit om het bier, dat hier al sinds 1050 wordt gebrouwen, te proberen. Overigens is ook een bezoek aan de rijk versierde kloosterkerk beslist de moeite waard.

6e DagMittleres Altmühltal, Eichstätt en Pappenheim

Na een heerlijk ontbijtbuffet vertrekken we voor een dagtocht door het schitterende “Mittleres Altmühltal” dat een grote variatie in landschappelijk schoon biedt. De route brengt ons in eerste instantie naar Eichstätt. Deze universiteit- en domstad wordt vanwege haar talrijke barokke gebouwen wel het “Beierse Florence” genoemd. De werkelijk prachtige barokke stad is het geestelijke en culturele middelpunt van het Altmühltal. In het gezellige centrum wordt een pauze ingelast. De tocht door het romantische Altmühltal met zijn bizarre rotsformaties en de voortdurend aanwezige rivier de Altmühl brengt ons vervolgens in het luchtkuuroord Pappenheim dat de oudste Joodse begraafplaats van Europa herbergt en aan de basis staat van het spreekwoord “Ik ken mijn Pappenheimers” dat verwijst naar de trouw, de dapperheid en betrouwbaarheid van de Pappenheimers tijdens de 30-jarige oorlog. In het centrum van dit pittoreske plaatsje kunt u enige tijd op eigen gelegenheid doorbrengen. Aansluitend keren we, opnieuw via een prachtige route door het Naturpark Altmühltal terug naar Ingolstadt

7e DagIngolstadt – Twente

Na gebruik van het ontbijtbuffet nemen we afscheid van Ingolstadt en keren met enkele tussenpauzes terug naar Nederland. In Twente kunt u genieten van een uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner.

Uw hotel in Ingolstadt

U verblijft in het gloednieuwe en uitstekende 4-sterren Maritim Hotel Ingolstadt. Het hotel ligt op enkele wandelminuten van de historische binnenstad van Ingolstadt. Alle comfortabel ingerichte kamers beschikken over badkamer met bad of douche en toilet. Airconditioning, minibar, kluisje, flatscreen tv en een bureau. Daarnaast beschikt het hotel over een groot restaurant, een bistro, een bar, een modern café, zwembad en fitnessruimte. ’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds van een 3-gangen diner of dinerbuffet.

Beoordeling Booking.com: het hotel geopend in 2023. Om die reden zijn nog geen beoordelingen beschikbaar. 
Internet: www.maritim.de

Route

Foto en Video
Boek deze reis