Ambachtelijk Gouda

0
Dagtocht
Dagtocht

Ambachtelijk Gouda

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

2168
Details van deze reis

Gouda is een prachtige stad in het Groene Hart van de Randstad. De stad is ontstaan in de middeleeuwen op de plaats waar de Gouwe en de Hollandse IJssel samenkomen. Het historisch centrum van de stad is prachtig bewaard gebleven en tegenwoordig één van de belangrijkste trekpleisters van de stad. Gouda is wereldberoemd om haar kaas, siroopwafels, pijpen en aardewerk. De compacte historische binnenstad met de vele bezienswaardigheden, authentieke winkeltjes, kleine middeleeuwse straatjes, de grachten en de vele hofjes is een bezoek meer dan waard. Ga met ons mee tijdens deze volledig verzorgde dagtocht.

Vertrekdatum ambachtelijk Gouda

 • ...

Reissom

Ambachtelijk Gouda
Verzorgde dagtocht inclusief:

 • goed verzorgd onbijtbuffet
 • demonstratie van 2 ambachten bij Ambachtelijk Gouda
 • proeverij van bier, kaas en siroopwafel
 • vrije pauze in Gouda
 • heerlijk 3-gangendiner
€ ,- p.p.

Opstapplaatsen

Reisprogramma

Heenreis

Na vertrek vanaf de opstapplaats rijden we via een snelle route naar Apeldoorn. Aan de rand van deze stad vinden we een sfeervol restaurant waar u wordt verwacht voor het gebruik van een zeer uitgebreid ontbijtbuffet.

Programma

Na de aankomst in Gouda brengt de chauffeur u direct naar de Stavorenweg waar we het moderne pand van “Ambachtelijk Gouda” vinden. Anders dan de buitenkant doet vermoeden treffen we binnen een verzameling van zes oude trapgevelhuisjes aan van rond 1800 waarin u een idee kunt krijgen van zes oude Goudse ambachten. Dit wordt gedaan door middel van origineel beeldmateriaal en originele attributen van het ambacht. U ziet zes verschillende ambachten onder één en hetzelfde dak. Of het nu gaat om bier brouwen, pijpen maken, kaarsen maken, stroopwafels bakken, kaas maken of Delfts Blauw (Gouds plateel) vervaardigen, er zijn altijd ten minste twee live demonstraties. Al deze ambachten waren ruim vertegenwoordigd in de stad. Zo had Gouda rond 1470 meer dan 200 bierbrouwerijen. Behalve uitleg over de ambachten komt u ook aan de weet waarom nu juist deze ambachten zo goed konden aarden in Gouda. Uiteraard heeft u ook de kans om het een en ander te proeven.

Aansluitend vervolgen we onze weg naar het centrum van Gouda. In dit centrum heeft u enige tijd vrij. De compacte historische binnenstad met de vele bezienswaardigheden, authentieke winkeltjes, kleine middeleeuwse straatjes, grachten en vele hofjes is een bezoek meer dan waard.

Terugreis

Aan het einde van de middag laten we Gouda achter ons en rijden terug richting Twente. Onderweg maken we bij een gezellig restaurant een stop voor het gebruik van een goed verzorgd 3-gangendiner.

Route

Foto/ Video
Boek deze Reis

Ambachtelijk Gouda

Vult u het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in. Wij nemen nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen binnen twee werkdagen contact met u op om de reis te bevestigen.
 • Totaal aantal deelnemers inclusief de hoofdboeker.
 • Denk aan eventuele bijzonderheden, diëten enzovoort.
 • VoorlettersAchternaam
 • Vast nummerMobiel nummer
 • Dhr./Mevr.AchternaamOpstapplaats 
  Vul hier de overige deelnemers in. Door te klikken op " + " aan het einde van de regel voegt u extra deelnemers toe.