Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Ameland; fietsen, wandelen, uitwaaien

0
Dagtocht
Dagtocht

Ameland; fietsen, wandelen, uitwaaien

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

194
1 Dag
Reisdatum: wo.26/06, do.18/07, di.06/08, wo.28/08 & do.19/09
Details van deze reis

Ga mee met onze touringcar en maak de oversteek naar Waddeneiland Ameland. Zandduinen, strand en drassig natuurgebied. Eiland voor cultuurliefhebbers en sportievelingen. Drie kwartier varen vanaf Holwerd. De dorpen op Ameland hebben namen als in legenden: Hollum, Ballum, Nes en Buren. In de monumentale panden woonden in andere tijden kapiteins en walvisvaarders. Nu vind je er vooral boetiekjes, cafeetjes en restaurants. Het eiland heeft 90 km fietspad. Verdwalen gaat je niet lukken, want de rood-witte vuurtoren bij Hollum is altijd weer een terugkerend baken. Op Ameland kunt u de tijd vrij besteden. Direct bij de aanlegsteiger van de veerboot bevindt zich de fietsverhuur, maar u kunt ook het openbaar vervoer nemen naar één van de pittoreske dorpen of heerlijke wandelingen maken.

Vertrekdatum Ameland; fietsen, wandelen, uitwaaien

 • woensdag 26 juni 2024
 • donderdag 18 juli 2024
 • dinsdag 6 augustus 2024
 • woensdag 28 augustus 2024
 • donderdag 19 september 2024

Reissom

Reissom (busreis & retour veerovertocht)€ 62 p.p.
Huur E-bike op Ameland€ 20 p.p.
Huur standaard fiets op Ameland€   9 p.p.

Opstapplaatsen

 • Tubbergen, ter Beek Reizen
 • Oldenzaal, NS Station
 • Enschede, station Kennispark
 • Hengelo, hotel van der Valk
 • Almelo, NS Station t.o. Javatoren, zijde P-garage
Reisprogramma

Heenreis

Na de opstaproute vertrekken we rond 08.00 uur vanaf de laatste instapplaats en rijden rechtstreeks naar Holwerd (aankomst ±10.00 uur). Aan boord tijdens de overtocht kunt u voor ontbijt, lunch en diverse andere snacks terecht bij het zelfbedieningsbuffet. Volgens schema komen we om 10.30 uur aan op het eiland. De bussen en taxi’s staan klaar om u naar een bestemming te brengen. Ook kunt u een fiets huren. Indien u dit bij boeking doorgeeft, zorgt ter Beek Reizen dat deze vooraf voor u worden gereserveerd. U ontvangt een gratis fietskaart van Ameland. Bovendien heeft de fietsverhuurder serviceadressen verspreid over geheel Ameland; in elk dorp Nes, Buren, Hollum en Ballum. 

Op Ameland

Ameland is zowel voor de jonge als oudere gast een aanrader. Voor de actieveling, de natuurliefhebber of voor de rustzoeker. Ameland heeft een lange historie. Al in de achtste eeuw woonden er mensen. In de loop der eeuwen heeft de zee grote stukken van het eiland weggeslagen, waaronder de dorpen Sier en Oerd. Rond 1800 was er nog nauwelijks iets van het eiland over. Maar dankzij dijken en polders is Ameland wat het nu is: een eiland van formaat met een ongelooflijk aantal planten- en vogelsoorten.

Het eiland heeft vier idyllische dorpjes, Hollum, Ballum, Nes en Buren, die elk met hun eigen sfeer je hart zullen veroveren. Er wonen zo’n 3700 mensen. Vanaf de veerdam, dichtbij Nes, trek je per bus of fiets het eiland in. Er ligt 90 km fietspad op je te wachten. En vergeet ook je wandelschoenen niet: het strand is 27 kilometer lang.

Wist je dat de Waddeneilanden erg vooruitstrevend zijn op het gebied van duurzaamheid. Initiatieven om zelfvoorzienend te zijn op het gebied van energie en water spelen continu een grote rol. Maar ook als reiziger kun je op Ameland ontzettend veel duurzame activiteiten en accommodaties vinden. Vind ze hier!

Terugreis

Zorg dat u om 18.00 uur terug bent bij de veerboot. De boot vaart om 18.30 uur af en de veermaatschappij adviseert  om 30 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Om 19.20 uur is de aankomst in Holwerd gepland waar onze touringcar weer op uw wacht. Via een snelle route keren we terug naar Twente waar we rond 21.30 uur zullen aankomen bij onze eerste uitstapplaats.

Route

Foto/ Video
Boek deze Reis
 • Totaal aantal deelnemers inclusief de hoofdboeker.
 • Prijs: 20,00 €
 • Prijs: 9,00 €
 • Denk aan eventuele bijzonderheden t.a.v de fiets (grootte), etc.
 • VoorlettersAchternaam
 • Vast nummerMobiel nummer
 • Ter controle vragen wij u uw e-mailadres 2x in te geven.
 • Vul hier eventueel het adres, telefoonnummer, telefoonnummer thuisblijvers, e-mailadres en andere bijzonderheden van de extra deelnemers in.