André Rieu in Wenen

0
7 daagse reis
7 daagse reis
Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

3381
7 dagen
Reisdatum: ma.14/11/22
Hoogtepunten
 • Zitplaats rang 1 tijdens het onvergetelijke concert van André Rieu
 • Uitgebreide stadstour door het romantische Wenen met Nederlandstalige gids
 • Rondleiding door het prachtige ‘Sissi-kasteel’; Schloß Schönbrunn
 • Rondleiding door het schitterende 900 jaar oude Stift Klosterneuburg
 • Verblijf in luxe centrumhotels

De Koning van de Wals nodigt u uit voor een onvergetelijke concertbelevenis in de keizerlijke hoofdstad van Oostenrijk. André Rieu en zijn Johann Strauß orkest brengen klassieke werken op een luchtige en feestelijke wijze en waar kan dat beter dan in het romantische Wenen. De parel aan de Donau zal u verrassen met haar aangename karakter, schitterende gebouwen en overal voelbare koninklijke en keizerlijke sfeer. Laat u muzikaal betoveren en treedt in de sporen van keizerin Sissi. Vooral in de adventsperiode is Wenen met z’n gezellige kerstmarkten een sprookje.

Busreis Andre Rieu in Wenen met ter Beek Reizen
Data & prijzen

Vertrekdatum 7-daagse reis André Rieu in Wenen

 • maandag 14 november 2022 - VOL

Uiterste annuleringsdatum

 • De reis met vertrek op 14/11/2022 kunt u kosteloos annuleren tot 01/08/2022

Na de uiterste annuleringsdatum blijft kosteloos annuleren mogelijk wanneer een land het reisadvies rood of oranje heeft. Eventueel kunnen we in overleg kijken naar een omboeking.

De reissom is inclusief

 • Overnachting op de heenreis in een luxe hotel in Donaustad Passau inclusief ontbijtbuffet en een 3-gangendiner
 • Overnachting op de terugreis in 4-sterren Hotel Gasthof Höttl in Deggendorf inclusief ontbijtbuffet en een 3-gangendiner
 • 4 Overnachtingen in het 4-sterren Holiday Inn Vienna - South inclusief ontbijtbuffet en diner op de 2e en 5e dag
 • Goed verzorgd 3-gangen diner op dag 3, 4 en 5 bij sfeervolle restaurants in de nabije omgeving van het hotel in Wenen.
 • 3 uur durende stadsrondrit in Wenen met een Nederlandstalige gids
 • Entree en rondleiding door Schönbrunn met een Nederlandssprekende-gids
 • Zitplaats rang 1 tijdens het live concert van André Rieu
 • Entree en rondleiding in Stift Klosterneuburg
 • Vrije pauze in Passau en Linz
 • Mooie natuurtocht door het Wienerwald
 • In-ear audiosysteem tijdens de tour in Wenen & in Schönbrunn
 • Uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 1039,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€   157,- p.p.

 

N.B.: Er zijn afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering en SGR-coronaheffing

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)
 
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 92,70
– voor 1 persoon€ 61,17
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
 
– Uitgebreide dekking€ 16,71 p.p.
– Basis dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 12,95 p.p.
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten 

 

Klik hier voor het overzicht van de reis- en annuleringsverzekering.

Reistip!

Belangrijk om te weten..

Klik snel hier!

Wenen is één van de sfeervolste steden in Europa. In de kerstperiode is de stad op haar mooist. Gezellige kerstmarkten, prachtige verlichte paleizen en romantische steegjes met een divers aanbod winkels maken deze reis nog unieker. Fantaseer daarbij de liefelijke muziek van André Rieu en ‘nee’ zeggen tegen deze reis is onmogelijk. We heten u graag welkom in onze luxe touringcar op weg naar Wenen.

Reisprogramma

1e DagTwente – Passau

Neem plaats in onze luxe touringcar op weg naar Zuid-Duitsland. In het levendige centrum van Passau, gelegen aan de oevers van de rivier de Donau, overnachten we in een sfeervol hotel. 

2e DagPassau - Wenen

Na het ontbijtbuffet bent u vrij in Passau. De stad ligt op zowel Duits als op Oostenrijks grondgebied en aan maar liefst drie rivieren; de Donau, de Inn en de Ilz. Geniet van de veelkleurige pasteltinten van de huizen, de mooie barokke   gevels en de groen koperen koepels die het stadsbeeld van het historische stadshart bepalen. Vervolgens begeven we ons naar de romantische Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Na aankomst in het hotel kunt u genieten van een heerlijk diner.

3e DagStadstour Wenen

Tijdens een interessante circa 3 uur durende stadstour met een Nederlandssprekende gids ziet u indrukwekkende gebouwen als de Staatsopera, het Parlement, het Burgtheater, het Rathaus en de Universiteit. Maar u bezoekt ook het moderne Wenen met onder andere het Hundertwasserhaus waar bizarre vormen en de meest uiteenlopende kleuren elkaar afwisselen. De middag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen in het levendige centrum van de stad. De Hofburg is het grootste paleis in de binnenstad. Van hieruit regeerden de Habsburgers het hertogdom Oostenrijk dat daarna uitgroeide tot één van de grootste keizerrijken in Europa. In het Kunsthistorisches Museum kunt u kennis maken met de Europese schilderkunsten en beeldhouwkunst. Wenen zou Wenen niet zijn zonder haar traditionele Fiaker, de paardenkoets. Met een traditionele bolhoed op hun hoofd geven de koetsiers van de Fiakers onderweg toeristische informatie. En vergeet niet een bezoek te brengen aan één van de vele gezellige kerstmarkten in de stad. Vanavond kunt u in een sfeervol restaurant genieten van een goed verzorgd 3-gangendiner.

4e DagStift Klosterneuburg - Wienerwald & André Rieu LIVE

Na het ontbijt rijden we naar Stift Klosterneuburg voor een rondleiding. Het Stift is bekend vanwege de negenhonderdjarige wijnbouwtraditie van dit oudste en bekendste wijngoed van Oostenrijk. Het barokke gebouwencomplex behoort samen met het wereldberoemde Altaar van Verdun, topstuk van de museumcollectie, tot het belangrijkste erfgoed van het land. Aansluitend maken we een rondrit door het Wienerwald; een lieflijk landschap, deels nog ongerept, met vele bossen, beekjes en pittoreske dorpen. ’s Middag keren we terug naar het hotel waar u zich kunt opfrissen voor het avondprogramma. Na een vroeg diner in de stad staat er vanavond een muzikale betovering op het programma: André Rieu LIVE in Wenen. U zit eerste rang in de Wiener Stadthalle en bent getuige van een wervelende show met unieke optredens van André Rieu, het Johann Strauß orkest, het koor en internationale solisten. Feest mee en geniet van de meeslepende walsen, klassieke muziek, operette en musical… Een avond met een lach en een traan en een vleugje romantiek.

5e DagSchloss Schönbrunn

Vandaag maakt u kennis met het imposante Schloss Schönbrunn, gebouwd naar het voorbeeld van het Paleis van Versailles. In deze geliefde keizerlijke zomerresidentie is het weelderige interieur geheel intact gebleven. Middelpunt is de ‘Große Galerie’, een prachtige rococozaal. Toentertijd vonden hier de officiële ontvangsten en andere plechtigheden aan het hof plaats. De deskundige Nederlandstalige gids neemt u mee voor een rondleiding. U ervaart dat elke ruimte zijn eigen verhaal heeft. Achter het paleis ligt het schitterende slotpark. Hier heeft u vanaf het dakterras een uniek uitzicht op Schloss Schönbrunn, Wenen en het Wienerwald. U heeft tevens de tijd om de gezellige kerstmarkt bij Schönbrunn te bezoeken. Geniet van traditionele lekkernijen of koop een leuk geschenk. Vooral de geluksbrengers zijn geliefd.

6e DagWenen - Deggendorf

We nemen na het ontbijt afscheid van Wenen en bezoeken de Donaustad Linz. Idyllische straatjes met historische gebouwen vormen het stadsgezicht van de oude binnenstad. Het Landhaus, het oude Rathaus en het Mozarthaus zijn geliefd vanwege de renaissance bouwkunst. Fijnproevers kunnen genieten van de Linzer Torte. Deze lekkernij van kruimeldeeg gevuld met jam staat bekend als de oudst bekende taart ter wereld. Aan het einde van de middag komen we aan in het centrum van Deggendorf waar we overnachten en dineren in een 4-sterren centrumhotel.

7e DagDeggendorf - Twente

Na het ontbijt rijden we via de snelste route terug richting Twente. In de regio kunt u genieten van een heerlijk 3- gangen afscheidsdiner.

Uw hotel

Op de heenreis overnacht u in een luxe hotel in Donaustad Passau.
Beoordeling Booking.com: 
Internet:

Op de terugreis overnacht u in het 4-sterren Hotel Gasthof Höttl, gelegen in het historische stadscentrum van Deggendorf.
Beoordeling Booking.com: Heerlijk 8,7
Internet: www.hoettl.de

Tijdens het verblijf in Wenen overnacht u in het uitstekende 4-sterren hotel Holiday Inn Vienna South. De modern ingerichte kamers zijn o.a. voorzien van airconditioning, televisie, badkamer en gratis WiFi. ‘s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. En op de aankomstdag van een goed verzorgd 3-gangendiner. Op dag 3, 4 en 5 dineren we bij sfeervolle restaurants in de nabije omgeving van het centrum van Wenen.
Beoordeling Booking.com: Heerlijk 8,7
Internet: www.ihg.com/holidayinn/hotels

Route

Foto en Video
Boek deze reis