Authentiek Griekenland

0
10 daagse reis
10 daagse reis

Authentiek Griekenland

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

745
10 dagen
Reisdatum: Woensdag 11 september 2019
Hoogtepunten
 • Kennismaking met Olympia de geboorteplaats van de Olympische Spelen
 • Rit per dieseltreintje door de Voraikos kloof
 • Verblijf in een luxueus 5-sterren hotel op het eiland Evia
 • Dagtocht Athene inclusief stadstour, bezoek ‘heilige’ rots Akropolis en pittoreske buurt Plaka

Het rijke culturele verleden in combinatie met natuurschoon en het heerlijke klimaat maken Griekenland tot een geliefde vakantiebestemming. Het vaderland van de Europese democratie en de beschaving. Maak tijdens deze rondreis kennis met de geboorteplaats van de Olympische Spelen, de ‘heilige rots’ Akropolis, de woeste schoonheid van de kustlijn op het eiland Evia en proef de gemoedelijke mediterrane sfeer in de idyllische straatjes van Plaka.

Authentiek Griekenland met ter Beek Reizen
Data & prijzen

Vertrekdata Authentiek Griekenland

 • Woensdag 11 september 2019 - op aanvraag

De reissom is inclusief

 • 9 Overnachtingen in uitstekende 4- en 5-sterren hotels inclusief ontbijt en diner.
 • Continu begeleiding (vanaf de eerste dag tot en met de laatste dag) door een medewerker van ter Beek Reizen.
 • Morgentocht Epidaurus onder leiding van een locale gids en inclusief entree.
 • Morgentocht Mycene onder leiding van een locale gids en inclusief entree.
 • Dagtocht Diakofto inclusief rit per dieseltreintje door de Voraikos kloof.
 • Dagtocht Olympia onder leiding van een locale gids en inclusief entree.
 • Dagtocht Delphi onder leiding van een locale gids en inclusief entree.
 • Dagtocht Athene onder leiding van een locale gids en inclusief entree.
 • Alle door steden, plaatsen en dorpen geheven toeristenbelastingen.
 • Retourvlucht Düsseldorf – Athene (tijden onder voorbehoud: heenreis 12.25 Düsseldorf – 16.25 Athene / terugreis 09.25 Athene – 11.35 Düsseldorf) incl. 23 kg ruimbagage.
 • Retourtransfer van de luchthaven naar het hotel.
 • Retour touringcarvervoer naar de luchthaven Düsseldorf.

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer € 1595,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer €   199,- p.p.
 65+ korting op entreegelden -€    35,- p.p.

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 3000,- p.p. per reis)

voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 216,43
voor 1 persoon€ 128,91

Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten

Reisverzekering (alleen deze reis) incl. bagage + geneeskundige kosten + ongevallen

Uitgebreide dekking€ 23,88 p.p.
Basis dekking (€50,- eigen risico bagage)€ 18,47 p.p

Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten

 • Download hier de PDF gids
  Bekijk deze reis vanuit onze reisgids.
Reisprogramma

1e DagTwente – Düsseldorf - Tolo

We heten u van harte welkom in onze luxe touringcar en rijden vanaf Twente naar de luchthaven van Düsseldorf voor de vlucht naar Athene. De vlucht duurt 3 uur. Na aankomst in de Griekse hoofdstad wordt u naar het hotel in Tolo gebracht. ’s Avonds kunt u genieten van een heerlijk diner.

2e DagEpidaurus

Na het ontbijt bezoeken we het heiligdom van Epidaurus, gewijd aan Asclepius; god van de geneeskunde en genezing. Het typische Griekse theater, dat als een reusachtige schelp tegen de flank van een heuvel ligt, staat op de werelderfgoedlijst. Het theater wordt gezien als het best bewaarde theater uit de Griekse Oudheid en is vooral bekend vanwege de magnifieke akoestiek. Op de achterste rij, die ongeveer 60 meter verwijderd is, kan men nog een munt horen vallen zonder enige kunstmatige versterking van het geluid. Het theater komt in de zomermaanden weer tot leven, omdat er dan, tijdens het Festival van Epidaurus, antieke tragedies en komedies worden opgevoerd door Griekse en buitenlandse toneelgezelschappen. Na terugkomst kunt u de middag naar eigen inzicht indelen.

3e DagMycene en Nauplion

De indrukwekkende stadsmuren van Mycene zijn ruim vijf meter dik en op sommige plaatsen wel 12 meter hoog. Via de ‘Leeuwenpoort’ bereiken we de Koningsgraven; zogenaamde schachtgraven waarin overledenen van de koninklijke familie werden bijgezet. Ze kregen offers mee. Het bekendste is het gouden dodenmasker van Agamemnon. Aansluitend bezoeken we de elegante stad Nauplion met zijn marmeren plaveisels, chique boetieks en vele gezellige horecagelegenheden.

4e DagDiakofto en Olympia

De Diakofto spoorlijn is een echte klassieker op het schiereiland Peloponnesos. Na aankomst in Diakofto gaan we aan boord van een dieseltreintje voor een schitterende route door de Voraikos kloof naar het hoger gelegen Kalavrita. Van hieruit reizen we verder per touringcar door een prachtig berglandschap naar Olympia. De geboorteplaats van de Olympische Spelen
herbergt de tempels van Zeus en Hera, het stadion en natuurlijk de plaats waar het Olympisch vuur wordt ontstoken. ’s Avonds kunt u in het hotel genieten van een goed verzorgd diner.

5e DagOlympia

Onder leiding van de gids bezoeken we de ruïnes van het olympische stadion waarvan de tunnel en de jurytribune nog goed zichtbaar zijn. Tijdens de eerste Olympische Spelen ging het uitsluitend om een hardloopwedstrijd voor mannen. De eerste beschreven winnaar is de kok Koroivos. In eerste instantie mochten alleen mannen met een Griekse afkomst deelnemen. De christenen keurden de Spelen af omdat ze hoorden bij een heidens feest waarbij atleten dichter tot de goden probeerden te komen. Bij een verblijf in Olympia mag een bezoek aan het archeologisch museum niet ontbreken. Het herbergt verzamelingen uit de periode van de prehistorie tot aan de Romeinse tijd zoals bronzen beelden, sculpturen en artefacten die chronologisch geordend zijn over twaalf zalen. Het uit marmer bestaande standbeeld Hermes met het kind Dionysos wordt gezien als een van de mooiste beelden in het museum.

6e DagDelphi

Via de Rio-Antirrio brug nemen we afscheid van het schiereiland Peloponnesos en bereiken we Centraal Griekenland. De brug loopt over de Golf van Korinthe. In augustus 2004, een week voor de opening van de Olympische Spelen in Athene is de brug in gebruik genomen. We bezoeken Delphi. Het argeologische landschap bestaat er uit tempels, theaters en schathuizen die tegen de helling van de berg staan. Als verblijfplaats van de god Apollo kreeg Delphi faam. Voor het Orakel van Delphi kwamen mensen vanuit de hele wereld naar deze plek om Apollo te raadplegen. Als god van de geneeskunde, de muziek en het licht kon hij in de toekomst van mensen zien. Bij het bezoek aan het museum ziet u de voorwerpen die gevonden zijn zoals restanten van de Tempel van Apollo en de Wagenmenner, door velen als mooiste standbeeld van het museum betiteld. Aan het einde van de middag bereiken we het eiland Evia. In een luxe vijf sterren hotel in Eretria kunt u genieten van een goed verzorgd diner en een goede nachtrust.

7e DagVrije dag

Deze dag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen. Kies voor een ontspannende dag aan het zwembad met uitzicht op de zee of bezoek op eigen gelegenheid het “Eiland van de dromen” dat via een bruggetje te bereiken is. Ook een wandeling op de gezellige boulevards met talrijke terrasjes heeft zeker haar bekoringen.

8e DagAthene

Vandaag maken we een dagtocht naar Athene. De Griekse hoofdstad is de bakermat van de Europese beschaving. Onder leiding van de gids maken we een stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Poort van Hadrianus, het Olympisch stadion en de reusachtige Tempel van de Olympische Zeus. Hoogtepunt van de stad is de ‘heilige rots’ Akropolis. De naam Akropolis betekent ‘hoogste punt van de stad’, en dat is deze ruim hondervijftig meter hoge tafelberg zeker. In de loop der tijd zijn er op de top diverse tempels gebouwd ter ere van de godin Athene. Het bekendst is het Parthenon. Dit tot hét symbool van Athene uitgegroeide bouwwerk huisvestte een twaalf meter hoog standbeeld van beschermgodin Athena. In Plaka, de meest pittoreske buurt van Athene met huizen in neo-klassieke kleuren, kleine tuintjes en geplaveide smalle straatjes, kunt u genieten van een vrije pauze. Ervaar het echte Mediterrane gevoel tijdens een wandeling of proef het traditionele Griekse gerecht gyros in een taverne. Aan het einde van de middag rijden we terug naar het luxeuze hotel in Eretria.

9e DagVrije dag

Ook vanochtend kunt u genieten van een uitgebreid ontbijt. De dag kunt u vervolgens naar eigen inzicht indelen. Vele kleine rotsachtige eilandjes aan de kust creëren een paradijselijke vertoning. De eilandjes zijn veelal verbonden door prachtige bruggen. U kunt eindeloos dwalen en genieten van de gastvrije omgeving. Cultuurliefhebbers kunnen vandaag een bezoek brengen aan het amfitheater of het archeologisch museum.

10e DagAthene - Düsseldorf - Twente

De laatste dag van deze indrukwekkende rondreis is aangebroken. Vanuit Athene vliegen we terug naar Düsseldorf waar de touringcar van ter Beek Reizen klaarstaat voor de terugreis naar de opstapplaats.

Uw hotel

Tijdens deze rondreis verblijft u in uitstekende 4-sterren en een luxueus 5-sterren hotel. In Tolo verblijft u drie nachten in hotel Asteria (www.asteriahotel.gr – Booking.com: Fantastisch 8. 7). In Olympia verblijft u twee nachten in Olympic Village Hotel & SPA (www.olympicvillagehotel.com – Booking.com: Erg goed 8.2). De laatste vier nachten van de reis verblijft u in het luxueuze Negroponte Resort Eretria (www.negroponteresort.gr – Booking.com: Fantastisch 9.0). De kamers in de moderne hotels beschikken over alle hedendaagse faciliteiten zoals bad of douche, toilet. Het verblijf is op basis van halfpension.

Uw hotel in Griekenland
Route

Foto en Video
Boek deze reis