Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Romantische Hoch Taunus

0
5 daagse reis
5 daagse reis

Bad Homburg

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

426
5 dagen
Reisdatum: ma.15/07/24 & ma.12/08/24
Hoogtepunten
 • Heerlijk hotel dat zeer gunstig is gelegen tussen het schilderachtige kuurpark en de mooie voetgangerszone van Bad Homburg
 • Bezoek aan het mooie openluchtmuseum Hessenpark
 • Circa 50 minuten durende rivierrondvaart met zicht op de indrukwekkende skyline van Frankfurt
 • Rondleiding door ‘sprookjeskasteel’ Schloß Weilburg
 • Mooie en natuurrijke routes met stops in schilderachtige en gezellige stadjes en dorpjes

Iets ten noorden van Frankfurt am Main ligt het schilderachtige kuurstadje Bad Homburg te midden van de romantische Hoch Taunus, een heuvelachtige en zeer natuurrijke streek. Geniet tijdens deze rustige reis van de prachtige omgeving, ontdek stijlvolle kuurstadjes en parken, het bijzondere openluchtmuseum Hessenpark, het prachtige Schloß Weilburg en bewonder de skyline van Frankfurt tijdens een boottocht over de Main.

U overnacht in het uitstekende Maritim Hotel Bad Homburg dat is gelegen tussen het schitterende Kurpark en de gezellige autovrije Altstadt.

Data & prijzen

Vertrekdatum 5 daagse reis Romantische Hoch Taunus

 • maandag 15 juli 2024
 • Maandag 12 augustus 2024

De reissom is inclusief

 • 4 Overnachtingen in 4-sterren Maritim Hotel Bad Homburg inclusief ontbijtbuffet en 3-gangendiner of dinerbuffet
 • Koffie met gebak tijdens de heenreis
 • Interessante wandeling door het schitterende kuurpark van Bad Homburg met een deskundige gids
 • Entree in het fotogenieke Openluchtmuseum Hessenpark
 • Stadswandeling met een ervaren gids door het prachtige kuuroordje Bad Nauheim
 • 50 Minuten durende Mainrondvaart vanaf Frankfurt
 • Entree en rondleiding in het sprookjesachtige Schloß Weilburg
 • Mooie natuurrijke rondritten met stops in gezellige stadjes en dorpjes
 • Uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom 5 daagse busreis Bad Homburg

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 619 pp
 Toeslag 1-persoonskamer€  50 pp

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen en voorwaarden

U kunt ervoor kiezen om voor deze reis een annulerings- en/of reisverzekering af te sluiten.
Zowel de kortlopende annuleringsverzekering als de kortlopende reisverzekering wordt afgesloten bij a.s.r. ik kies zelf

Kortlopende annuleringsverzekering (alleen deze reis)

Annuleringsverzekering€ 41,19 pp
Annuleringsverzekering bij verblijf in een 1-persoonskamer€ 44,52 pp

Prijzen kortlopende annuleringsverzekering exclusief 1 x € 4,24 poliskosten

Reisverzekering (alleen deze reis)
incl. bagage + geneeskundige kosten + ongevallen

Optimaal dekking (geen eigen risico bagage)€ 13,85 pp
Comfort dekking (€ 100 eigen risico bagage)€  9,60 pp
Basis dekking (€50 eigen risico bagage)€  8,35 pp

Prijzen kortlopende reisverzekering exclusief 1 x € 3,50 poliskosten

Reisprogramma

1e DagTwente – Wetzlar – Bad Homburg

Na vertrek rijden we via een snelle route richting de Taunus. Onderweg wordt u tijdens een pauze getrakteerd op een kopje koffie met gebak. In het mooie vakwerkwerk stadje Wetzlar houden we een volgende pauze. Wetzlar heeft zeer goede tijden gekend. Vele prestigieuze gebouwen getuigen daar nog van. In de loop van de middag bereiken we Bad Homburg.

Vanavond kunt u in het hotel genieten van een heerlijk diner. Het hotel bevindt zich aan de rand van de voetgangerszone. U bereikt de Altstadt, het Kurpark en het Schlosspark gemakkelijk.

2e DagKurpark Bad Homburg & Openluchtmuseum Hessenpark

Vandaag bezoeken we het beroemde en geliefde Kurpark van Bad Homburg. De vele bronnen hebben, hoewel ze relatief dicht bij elkaar liggen, allemaal een andere minerale samenstelling. De Elisabethenbrunnen zijn de beroemdste en spelen een rol bij de verlichting van maag- en darmziekten. Deskundige gidsen vertellen u er van alles over.

’s Middags bezoeken we het openluchtmuseum Hessenpark dat fotogenieke vakwerkhuizen uit het land van Hessen presenteert en zo 400 jaar geschiedenis tot leven wekt. Ontdek hoe het landelijke leven in Hessen eeuwen geleden was door het verkennen van oorspronkelijk ingerichte huizen, een postkantoor, windmolens, de dorpsschool en vele andere instellingen. Bekijk de nog steeds werkende bakkerijen of bezoek de winkeltjes.

Ook vanavond kunt u genieten van een uitstekend verzorgd 3-gangen diner of dinerbuffet.

3e DagHoch Taunus & Bad Nauheim

Een prachtige rit door de natuurrijke Hoch Taunus staat vandaag op het programma. De Taunus is een middelgebergte dat behoort tot het Rijnlands Leisteenplateau. De hoogste berg is de Großer Feldberg met een hoogte van 878,5 meter. De Hoch Taunus is een schitterende en natuurrijke streek. Groene hellingen, golvende bossen en schilderachtige stadjes en dorpjes wisselen elkaar voortdurend af.

In Bad Nauheim wordt een vrije pauze ingelast. Dit stadje met z’n prachtige lanen, vakwerkhuizen en kuurpark staat borg voor een aangenaam verblijf. Het kuurpark met z’n vele gebouwen in Jugens stijl is bekend van de thermische zoutbaden. Tijdens de gidsgeleide stads- en kuurparkwandeling komt u er meer over aan de weet.

4e DagRondvaart in Frankfurt am Main

‘Mainhattan’ en ‘Bankfurt an Main’. Het zijn de ronkende bijnamen van de mooie, interessante en gezellige stad Frankfurt am Main. En niet voor niets. Frankfurt is de vestigingsplaats van de belangrijkste Duitse banken, de grootste aandelenbeurs van Europa en de Europese Centrale Bank. Deze concentratie van financiële instellingen bezorgde de stad een on-Europese skyline met heuse wolkenkrabbers.

Behalve een zakelijk gezicht heeft Frankfurt een historisch gezicht. Dat laatste komt tot uiting in de historische Altstadt waar een gemoedelijke sfeer heerst. Tijdens de vrije pauze kunt u Frankfurt op eigen gelegenheid ontdekken maar voor het zover is maken we een circa 50 minuten durende boottocht op de levensader van Frankfurt, de rivier de Main.

5e DagSchloss Weilburg – Twente

Na vertrek vanaf Bad Homburg rijden we naar het barokke stadje Weilburg ook wel de ‘Parel aan de Lahn’ genoemd. Dit oude stadje, beschut gelegen tegen de rotsen langs het riviertje de Lahn werd rijk door de ijzerhandel en wolweverijen. Nadat het stadsrechten kreeg werd de stadsmuur gebouwd.

Middelpunt vormt het op een berg gebouwde Schloss Weilburg dat in 1702 ingrijpend werd verbouwd door een jonge graaf die inspiratie opdeed in het paleis Versailles van zonnekoning Lodewijk de 14e. Schloss Weilburg werd een Renaissance juweeltje dat u van de ene verbazing in de andere laat vallen. U kunt het met eigen ogen zien tijdens een gidsgeleide rondleiding.

Aansluitend keren we terug naar Nederland. In de Twentse regio kunt u genieten van een goed verzorgd 3-gangen afscheidsdiner.

Uw centrumhotel in Bad Homburg

U verblijft in het uitstekende 4-sterren Maritim Hotel Bad Homburg gelegen tussen het schilderachtige kuurpark en de mooie voetgangerszone van het geliefde kuuroord. Het hotel beschikt over stijlvolle kamers die alle zijn voorzien van bad of douche en toilet, minibar, kluisje, telefoon, airconditioning, bureau, zithoek en een flatscreen-tv. Sommige kamers hebben een balkon.

Daarnaast beschikt het hotel over een restaurant, bar, terras, zwembad, fitnessruimte en sauna. In het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar. ’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds van een gevarieerd 3-gangendiner of dinerbuffet.

Beoordeling Booking.com: Erg goed 8.3
Internet: www.maritim.de/de/hotels/deutschland/hotel-bad-homburg

Route

Foto en Video
Boek deze reis