Bamberg

0
6 daagse reis
6 daagse reis
Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

2975
6 dagen

Helaas bieden wij deze reis momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen busreis naar Bamberg aan. Houd onze website in de gaten voor eventuele nieuwe toekomstige vertrekdata.

Hoogtepunten
 • Verblijf in het elegante Residenzschloss Bamberg
 • Prachtige natuurtochten door het Steigerwald en de Fränkische Schweiz
 • Geniet van het schilderachtige centrum van Bamberg en het indrukwekkende Würzburg
 • Interessante rondleiding bij een wijngoed inclusief wijnproeverij
 • Mooie boottocht over de Eder-Stausee

Aan de rand van de Fränkische Schweiz ligt de adembenemend mooie stad Bamberg. Spectaculaire ornamenten, rijke versieringen en unieke details sieren de gevels in het middeleeuwse centrum. Vanwege haar stedenschoon heeft deze Werelderfgoedstad verschillende bijnamen zoals het “Frankische Rome” en “Stad van de romantiek”. Benamingen die op de veelzijdigheid en schoonheid van Bamberg wijzen. Het glooiende natuurgebied rondom de stad geeft deze reis extra flair. Evenals het verblijf in het elegante 4-sterren Residenzschloss dat gelegen is op de oever van het riviertje de Regnitz.

Data & prijzen

Vertrekdatum 6-daagse reis Romantisch Residenzschloss Bamberg

 • ...

Uiterste annuleringsdatum

 • De reis met vertrek op // kunt u kosteloos annuleren tot //

Na de uiterste annuleringsdatum blijft kosteloos annuleren mogelijk wanneer een land het reisadvies rood of oranje heeft. Eventueel kunnen we in overleg kijken naar een omboeking.

De reissom is inclusief

 • 5 Overnachtingen in het elegante 4-sterren Residenzschloss Bamberg inclusief ontbijtbuffet en royaal verzorgd dinerbuffet
 • Boottocht op de Eder-Stausee
 • Stadswandeling in de historische binnenstad van Bamberg onder leiding van een Nederlandssprekende gids
 • Rondleiding en wijnproeverij op een wijngoed
 • Entree en rondleiding met een Nederlandstalige gids door prachtige Residentie van Würzburg
 • Entree baroktheater Markgräfliches Opernhaus in Bayreuth inclusief film en uitleg
 • Prachtige natuurtochten door het Steigerwald en Fränkische Schweiz
 • Bezoek aan de prachtige binnensteden van Fulda, Bayreuth en Würzburg
 • Goed verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • In-ear audiosysteem tijdens de rondleidingen
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ ,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€ ,- p.p.

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Doorlopende annuleringsverzekering en kortlopende reisverzekering

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)
 
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 92,70
– voor 1 persoon€ 61,17
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Kortlopende reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
 
– Uitgebreide dekking€ 14,32 p.p.
– Basis dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€  11,10 p.p.
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten 

 

Klik hier voor het overzicht van de reis- en annuleringsverzekering.

Reisprogramma

1e DagTwente - Edersee - Bamberg

Na vertrek uit de regio rijden we via een snelle route richting Bayern. Onderweg doen we de mooie Eder-Stausee aan die is gelegen in een prachtig bergen boslandschap. We gaan aan boord voor een rondvaart over de Eder- Stausee. Met z’n oppervlakte van 1200 hectare is het één van de grootste meren van Duitsland. Een van de belangrijke functies van dit stuwmeer is het regelen, met een bijna 400 meter lange stuwdam, van het waterpeil van de Weser. Dit is erg belangrijk voor het scheepvaartverkeer op die rivier. Na het verblijf bij de Eder-Stausee rijden we verder richting ons hotel in Bamberg.

2e DagBamberg

Na een royaal ontbijtbuffet staat er een uitgebreide kennismaking met Bamberg op het programma. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids bezoeken we de vele bezienswaardigheden in het middeleeuwse stadscentrum. Sinds 1993 staat het op de werelderfgoedlijst, dit grootste onbeschadigd gebleven stadscentrum van Europa. Centraal staat de Dom met de vier Romaans-gotische torens. Opzienbarend is het Altes Rathaus met de Torturm, gelegen in de rivier de Regnitz. De muurschilderingen en de gebeeldhouwde versieringen zijn een lust voor het oog. De middag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen. U kunt heerlijk dwalen door straatjes, steegjes en langs pleinen. U vindt in Bamberg overal sfeervolle gelegenheden en mooie plekjes. Restaurants, wijn- en bierstuben en gezellige terrassen zijn in ruime mate aanwezig. De afstand vanaf het centrum naar het hotel is klein zodat ieder op eigen gelegenheid terug kan keren naar het hotel. ‘s Avonds kunt u opnieuw genieten van een heerlijk dinerbuffet.

3e DagSteigerwald Höhenstraße & wijnproeverij

Rondom Bamberg liggen vele natuurgebieden. Het Steigerwald is er daar één van. Een ongerept landschap rijk aan wijngaarden, bossen en waterlandschappen. Via de Höhenstraße rijden we naar het historische stadje Hassfurt, gelegen aan de rivier de Main. Hier kunt u op eigen gelegenheid de lunch gebruiken en genieten van al het mooie dat dit stadje te bieden heeft. ‘s Middags vervolgen we de Steigerwald Höhenstraße en maken we kennis met de eeuwenoude wijncultuur van Franken. Op een wijngoed wordt u gastvrij ontvangen voor een rondleiding en aansluitend een proeverij. De wijnen uit deze streek zijn al jaren veelvuldig bekroond in verschillende competities. Ze staan bekend om hun levendigheid, frisheid en uitgesproken smaak.

4e DagWürzburg

Vandaag maken we kennis met Würzburg, de hoofdstad van Neder-Franken. De stad is bekend als bisschopsstad én door het laboratorium waar Wilhelm Röntgen de röntgenstraling ontdekte. En dan is er natuurlijk nog de trots van Würzburg, de barokke prins-bisschoppelijke Residentie, die sinds 1981 op de Werelderfgoedlijst staat. Dit prachtige en indrukwekkende gebouw gaan we bezichtigen. Een deskundige gids zal er u van alles over vertellen. Aansluitend kunt u enige tijd op eigen gelegenheid doorbrengen in Würzburg. Hoewel Würzburg in de oorlog zwaar beschadigd werd is een bezoek aan de Altstadt zeer zeker de moeite waard. De oude kern van Würzburg ligt op de rechteroever van de Main. Van de verschillende bruggen over de rivier is de Alte Mainbrücke de oudste. Deze middeleeuwse brug werd in de 18de eeuw voorzien van twaalf barokke heiligenbeelden. Aan het einde van de dag keren we terug naar het hotel waar u kunt genieten van het royale dinerbuffet.

5e DagFränkische Schweiz & Opera Bayreuth

We maken een schitterende natuurtocht door de Fränkische Schweiz. Via een karakteristiek berg- en heuvellandschap met markante rotsformaties, grotten en holen komen we aan bij één van de mooiste dalen in deze streek: het Wiesenttal, de vallei waar het riviertje de Wiesent doorheen stroomt. In het idyllische markt- en bedevaartstadje Gößweinstein kunt u enige tijd naar eigen inzicht doorbrengen. Vervolgens rijden we via burcht Pottenstein naar Bayreuth. De stad wordt gekenmerkt door een romantische ligging aan de Rote Main. De stad heeft vele classicistische gevels en pompeuze barokke gebouwen. We bezoeken in deze stad van Wagner het ronduit indrukwekkende operagebouw, één van de mooiste baroktheaters ter wereld dat in 2018 na een renovatie van zes jaar opnieuw werd geopend. Het resultaat is werkelijk uniek. Aansluitend kunt u enige tijd op eigen gelegenheid in Bayreuth doorbrengen.

6e DagBamberg – Fulda - Twente

Na een uitgebreid ontbijtbuffet nemen we afscheid van Bamberg. We rijden naar de barokstad Fulda. Fulda is een bezichtiging meer dan waard. De rijk versierde barokke bouwwerken als de Dom, het voormalige Residenzschloss met de kasteeltuinen en het Adelspalais vormen in het stadscentrum een schitterend barok-ensemble. In de Altstadt vindt u resten van de middeleeuwse vestingmuren en heksentoren, prachtige vakwerkhuizen afgewisseld met schilderachtige binnenplaatsen. In veel van de historische huizen bevinden zich winkels, boetieks en cafés die tezamen met de vele terrassen een sfeervol geheel vormen. U bent hier enige tijd vrij. Na het verblijf in Fulda rijden we verder naar Nederland. Voordat we terugkeren naar de opstapplaatsen kunt u genieten van een smaakvol 3-gangendiner.

Uw hotel in Bamberg

U verblijft in het elegante 4-sterren Welcome Hotel Residenzschloss Bamberg, gelegen op de oever van de Regnitz en op ongeveer tien minuten lopen van de schilderachtige historische binnenstad. De ruime kamers zijn voorzien van een bad of douche, toilet, tv en een kluisje. Het hotel beschikt over een stijlvol restaurant, een bar en een terras. ‘s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds van een royaal dinerbuffet.

Beoordeling Booking.com: Erg goed 8,2
Internet: www.welcome-hotels.com

Route

Foto en Video
Boek deze reis

Oeps! We konden je formulier niet vinden.