Bayerische Spessart

0
6 daagse reis
6 daagse reis

Bayerische Spessart

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

504
6 dagen
Reisdatum: Zondag 11 augustus 2019
Hoogtepunten
 • Prachtige natuurtochten door de glooiende bosrijke omgeving
 • Bezoek aan historische plaatsjes als Miltenberg en Rothenburg ob der Tauber aan de Romantische Strasse
 • Bezichtiging van het schitterende Residenzschloss in Würzburg
 • Gezellige wijnproeverij
 • Mooie boottocht op de Main

Tijdens deze reis nemen wij u mee naar het grootste aaneengesloten loofbosgebied van Europa, de Bayerische Spessart. Eiken en beuken van 500, 600 of 800 jaar zijn geen uitzondering. Tussen glooiende wijngaarden en beboste heuvels duiken schilderachtige dorpen en stadjes op. Prachtige vakwerkhuizen sieren deze streek met indrukwekkende steden als Würzburg. De Romantische Straße voert langs middeleeuwse stadjes met als hoogtepunt Rothenburg ob der Tauber.

Data & prijzen

Vertrekdatum Bayerische Spessart

 • zondag 11 augustus 2019

De reissom is inclusief

 • 5 Overnachtingen in het uitstekende 3-sterren superior Best Western Parkhotel Leiss inclusief ontbijtbuffet en 4x dinerbuffet.
 • Kopje koffie met gebak op de heenreis.
 • Stadswandeling in Lohr am Main met een gekostumeerde gids
 • Prachtige natuurtochten met bezoek aan historische steden en dorpen als Wertheim, Miltenberg, Ochsenfurt, Rothenburg ob der Tauber, Würzburg en Limburg an der Lahn
 • Kannetje koffie met gebak in Mespelbrunn.
 • 1 Uur durende rondvaart op de Main.
 • Rondleiding in Residenz Würzburg onder leiding van een Nederlandssprekende gids.
 • Wijnproeverij in een wijnkelder nabij Lohr am Main inclusief diner.
 • Stadswandeling in Freudenberg met een ervaren gids.
 • Goed verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 580,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€ 72,50 p.p.

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Annuleringsverzekering (alleen deze reis)€ 39,05
Bij verblijf in een 1-persoonskamer€ 43,90

Reisverzekering (alleen deze reis) incl. bagage + geneeskundige kosten + ongevallen

Uitgebreide dekking€ 14,33
Basis dekking (€50,- eigen risico bagage)€ 11,08
 • Prijzen verzekering exclusief 1x € 4,25 poliskosten
 • Download hier de PDF gids
  Bekijk deze reis vanuit onze reisgids.
Reisprogramma

1e DagTwente – Limburg an der Lahn - Lohr am Main

Vanaf Twente rijden we naar Limburg an der Lahn, gelegen in het mooie Lahntal. Onderweg wordt u getrakteerd op een kopje koffie met gebak. Het prachtige plaatsje Limburg an der Lahn met de bijzondere barokke vakwerkhuizen en historische gebouwen is een bezichtiging meer dan waard. Deze streek is erg geliefd bij Nederlanders omdat het Nederlands koningshuis ook hier een stukje geschiedenis heeft geschreven. U bent enige tijd vrij voordat we onze weg vervolgen naar ons hotel in Lohr am Main.

2e DagLohr am Main en Wertheim

Na een uitgebreid ontbijtbuffet maken we een vermakelijke wandeling door het historische centrum van Lohr am Main met een gids in een opmerkelijk historisch kostuum. Dit romantische vakwerkstadje ligt aan de oevers van de rivier de Main in de prachtige bossen van Spessart en heeft het lieflijke karakter weten te bewaren. U ziet prachtige historische gebouwen, verborgen plekken en pittoreske straatjes waardoor u betoverd zult raken door de charme van dit schilderachtige stadje. Deze betovering heeft zich waarschijnlijk ook meester gemaakt van de Gebroeders Grimm. Naar verluid hebben zij hun inspiratie voor het sprookjesfiguur Sneeuwwitje opgedaan in Lohr. Het kasteel in de stad was de woonplek van de ‘echte Sneeuwwitje’. ’s Middags brengen we, via een prachtige route, een bezoek aan Wertheim, een romantisch, middeleeuws stadje aan de Main en Tauber. Al van verre zijn de imposante torens van de Wertheimer Burg te zien. Deze, één van de grootste ruïnes van het zuiden van Duitsland domineert het pittoreske stadje met z’n smalle straatjes en mooie vakwerkhuizen. Hier kunt u enige tijd op eigen gelegenheid doorbrengen.

3e DagRenaissance in Mespelbrunn en Miltenberg

Vandaag bezoeken we het bijzondere plaatsje Mespelbrunn. Via een schitterende natuurrijke route rijden we naar de Spessart vallei waar u bij een sfeervol restaurant kunt genieten van een kannetje koffie met gebak. Circa 300 meter verderop, bevindt zich de trots van Mespelbrunn, het prachtige en stijlvolle 16e eeuwse waterburcht Schloss Mespelbrunn. Ooit gebouwd als degelijk huis dat de bewoners moest beschermen tegen door de bossen trekkende roversbendes is het later, toen de tijden veiliger werden, veranderd in een prachtig renaissance slot. U krijgt voldoende gelegenheid het interessantste deel, de buitenkant, te bezichtigen. Vervolgens rijden we naar Miltenberg, een droomstadje aan de Main. Aan weerszijden van de smalle straatjes staan oude vakwerkhuizen met erkers, houtsnijwerk, zandstenen omlijstingen en fraaie versieringen. Poorten en trapjes leiden naar verborgen hoekjes en in de zomer is het heerlijk toeven aan de waterkant. U heeft hier enige tijd om op eigen gelegenheid door te brengen. Aansluitend staat een circa 1 uur durende rondvaart op de Main ophet programma. Vooral vanaf het water zijn de idyllische plaatsen omringd door de beboste heuvels van de prachtige Spessart streek goed te zien. Aan het eind van de middag keren we terug naar Lohr am Main

4e DagRomantische Straße en Rothenburg ob der Tauber

Vandaag bezoeken we een regelrecht middeleeuws juweeltje. Na vertrek rijden we eerst via een snelle route en vervolgens over de beroemde Romantische Straßedoor prachtige dalen met wijnbergen en langs mooie vakwerkdorpjes naar het historische plaatsje Ochsenfurt. Ochsenfurt is een wijnstadje met prachtige vakwerkhuizen en pittoreske straatjes. Na een pauze rijden we verder naar de parel van de Romantische Straße, Rothenburg ob der Tauber. Dit stadje ontstond rond een middeleeuwse burcht, is geheel ommuurd en heeft vijf stadspoorten. Het hart wordt gevormd door de Marktplatz, een Anton Pieck-achtig geheel van kleurige vakwerkgevels, gotische torentjes, rijk versierde uithangborden, arcaden en erkers. In Rothenburg ob der Tauber kunt u de rest van de middag naar eigen inzicht doorbrengen. Aan het begin van de avond staat in een wijnkelder in de omgeving een gezellige wijnproeverij op het programma.

5e DagDe trots van Würzburg

Via een prachtige route door de natuurrijke Spessart rijden we naar de bisschopsstad Würzburg. Hoog boven de stad verheft zich de Mariënberg. Hier werd door Bonifatius het bisdom gesticht. Als uitvloeisel daarvan ontstond de trots van Würzburg, de indrukwekkende bisschoppelijke residentie. Onder leiding van een deskundige Nederlandssprekende gids maken we nader kennis met dit prachtige complex. De middag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen. In Würzburg heerst een gemoedelijke en ongedwongen sfeer. De grote aantallen studenten dat hier tot diep in de nacht de vele Weinstuben en gewelfde lokalen bezoeken dragen hieraan zeker bij. In de loop van de middag keren we terug naar ons hotel.

6e DagLohr am Main – Twente

Vandaag keren we terug naar Nederland. Na enkele uren bereiken we Freudenberg. Dit is een bijzonder plaatsje waar in 1666 een verwoestende brand toesloeg. Tijdens de wederopbouw ontstond “Alte Flecken”, een wijkje met vakwerkhuizen dat een merkwaardige eenheid vertoont. Aan vier parallel tegen een heuvel gelegen straten bouwde en een prachtige “Gesamtanlage” vol sfeer en schitterende doorkijkjes. Tijdens een gidsgeleide wandeling kunt u het met eigen ogen zien. Aansluitend kunt u op eigen gelegenheid de lunch gebruiken waarna we onze reis voortzetten. Eenmaal terug in de regio Twente kunt u genieten van een uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner.

Uw hotel

U verblijft in het uitstekende 3-sterren superior Best Western Parkhotel Leiss in lohr am Main. Het hotel ligt 200 meter van het prachtige historische centrum. Alle 63 comfortabele kamers beschikken over een badof douche, toilet, televisie, telefoon en een minibar. Daarnaast beschikt het hotel over een sfeervol restaurant, een gezellige lobbybar, een wellnessafdeling met sauna, whirlpool en stoombad en is er gratis WiFi beschikbaarin het hele hotel. ’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds van een goed verzorgd dinerbuffet.

Beoordeling Booking.com: Fantastisch 8,3
Internet: Best Western Parkhotel Leiss

Busreis- bayerische spessart met ter Beek Reizen
Route

Foto en Video
Boek deze reis