Berlijn

(1 Review)
3 daagse reis
3 daagse reis
Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

790
3 dagen
Reisdatum: Vrijdag 30 augustus & vrijdag 13 december 2019
Hoogtepunten
 • Schitterend 4-sterren centrumhotel op de Alexanderplatz nabij vele bezienswaardigheden
 • Uitgebreide stadsrondrit Berlijn langs o.a. de Brandenburger Tor, Gendarmenmarkt, Holocaustmonument, Checkpoint Charlie, Berliner Dom en Museuminsel
 • Bezoek aan de zeer bijzondere glazen koepel van het Reichstaggebouw
 • Bezoek aan een deel van “De Muur”, de indrukwekkende Gedenkstätte Berliner Mauer
 • Stadsrondrit kunststad Potsdam met een bezoek aan Park Sanssouci

De “nieuwe” hoofdstad van Duitsland kan zich de laatste jaren verheugen in een toenemende populariteit. Bezoekers van over de hele wereld komen naar deze metropool om zich te verbazen over de prachtige historische gebouwen en de moderne bouwwerken van na de Wende. Berlijn slaagt erin eeuwenoude historie te verenigen met hypermoderne noviteiten. Een bezoek aan deze indrukwekkende stad is absoluut zeer de moeite waard.

Berlijn busreis ter Beek Reizen

Vertrekdata Berlijn

 • Vrijdag 30 augustus 2019
 • Vrijdag 13 december 2019

Reissom

 Vertrekdatum 30/08/19 13/12/19
 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 239,- p.p.€ 249,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€    55,- p.p.€    55,- p.p.

Verzekeringen

 Vertrekdatum30/08/1913/12/19
 Annuleringsverzekering (alleen deze reis) € 16,10 p.p. € 16, 75 p.p.
 Bij verblijf in een 1-persoonskamer € 19, 80 p.p.€ 20, 45 p.p.

Reisverzekering (alleen deze reis) incl. bagage + geneeskundige kosten + ongevallen

Uitgebreide dekking €   7,16 p.p. €   7,16 p.p.
Basis dekking (€50,- eigen risico bagage) €   5,54 p.p. €   5,54 p.p.
 • Prijzen verzekering exclusief 1x € 4,25 poliskosten

De reissom is inclusief

 • 2 Overnachtingen in 4-sterren Park Inn by Radisson Hotel Berlin Alexanderplatz inclusief uitgebreid ontbijtbuffet.
 • Uitgebreide 3 uur durende stadstour door Berlijn met een Nederlandstalige gids.
 • Stadsrondrit Potsdam met een Nederlandstalige gids en bezoek aan Park Sanssouci.
 • Bezoek aan de glazen koepel van het Reichstaggebouw (indien mogelijk, entree gratis)
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering
 • Download hier de PDF gids
  Bekijk deze reis vanuit onze reisgids.

Reistip!

Wilt u onze reistip van deze reis bekijken?

Klik dan snel hier!

Onze reistip:

Kersttijd in Berlijn!

Tijdens de advent- en kerstperiode is Berlijn sprookjesachtig verlicht. Geniet van de kerstbetovering op de Gendarmenmarkt, één van de meest fascinerende kerstmarkten van deze stad!

Reisprogramma

1e DagTwente – Berlijn

We rijden zo snel mogelijk naar ons reisdoel Berlijn waar we rond 15.30 uur aankomen bij Bahnhof Zoo, het centrum van West-Berlijn. U zou een bezoek kunnen brengen aan de Kurfürstendamm, de Gedächniskirche of aan het vermaarde KaDeWe (Kaufhaus des Westens) dat met z’n 60.000 m² oppervlakte na Harrods in Londen het grootste warenhuis van Europa is. Rond 18.00 uur komen we aan bij ons hotel aan de beroemde Alexanderplatz in Oost-Berlijn. Op loopafstand zijn vele winkels, gezellige cafés en restaurants, maar ook beroemde monumenten als de Fernsehturm, Berliner Dom, Rotes Rathaus, het pittoreske Nikolaiviertel, het Museuminsel en het bruisende plein de Hackescher Markt.

2e DagHet Reichstag-gebouw en “De Muur”

Na het ontbijt vertrekt de touringcar voor een bezoek aan het Reichstag-gebouw (indien mogelijk). Na ooit te zijn uitgebrand is het Reichstag-gebouw nu het symbool van de Duitse democratie waar de burger (lees: kiezer) vanuit de wereldberoemde glazen koepel de volksvertegenwoordigers (lees: gekozene) op de vingers kan kijken (gratis entree). ’s Middags maken we een rondrit door West- en Oost-Berlijn. U ziet onder andere de mooie Gendarmenmarkt, de Brandenburger Tor, het Holocaustmonument, Checkpoint Charlie en het Museuminsel. De tocht eindigt bij de Bernauer Straße voor een bezoek aan de in 1998 geopende
Gedenkstätte Berliner Mauer. Hoewel er verschillende plekken in Berlijn zijn waar nog stukken van de Berlijnse Muur zijn te bezichtigen is de Gedenkstätte Berliner Mauer een van de plekken waar u het meest realistische beeld krijgt van hoe de Muur eruit heeft gezien. Vanaf een uitzichtspunt kijkt u direct op de Todesstreifen en een wachttoren die nog geheel intact is. De avond kunt u wederom vrij besteden. Bij belangstelling rijdt uw chauffeur een korte route door deze mooi verlichte wereldstad.

3e DagPark Sanssouci in Potsdam - Twente

Na het ontbijt verlaten we Berlijn en brengen we een bezoek aan Potsdam. Door vroegere Koninklijke steun is de stad nu één van de belangrijkste cultuur en kunststeden van Duitsland. U ziet onder meer het Hollandse wijkje en de Russische Kolonie. We houden een pauze bij Park Sanssouci. Het mooie slot “Sanssouci” ligt midden in dit prachtige park aan de westrand van de binnenstad. Het in opdracht van Friedrich II ontworpen paleis is één van de mooiste Duitse rococo gebouwen. Hier wilde de Pruisenkoning zich ontspannen na het harde dagelijkse werk in Berlijn. Vervolgens rijden we met enkele tussenstops terug naar Nederland. Thuiskomst circa 20.00 uur.

Uw hotel

U verblijft in het luxe 4-sterren Park Inn by Radisson Hotel Berlin Alexanderplatz, het hoogste hotel van Berlijn, gelegen aan de beroemde Alexanderplatz. Alle 1012 kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, föhn, TV, safe, telefoon, schrijftafel en klimaatplafond. Het hotel beschikt daarnaast over verschillende restaurants, een lounge-bar en een wellnesscentrum met sauna en fitnessruimte. Bovendien is in het gehele hotel gratis WiFi beschikbaar. Het terras op de bovenste verdieping biedt een adembenemend uitzicht over de stad (entree €4,- p.p.). Beoordeling Booking.com:
Erg goed 8,0. Internet: www.parkinn-berlin.de

Beoordeling Booking.com: Erg goed 8.0
Internet: www.parkinn-berlin.de

Park Inn by Radisson Hotel busreis Berlijn ter Beek Reizen
Route

Foto en Video
Boek deze reis
1 Review
Sorteer op:WaarderingDate

Harry ten Brink

Gezin Reiziger

Het was een leuke reis. Bedankt ter Beek reizen

17 augustus 2018