Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Boerenopstand

0
Dagtocht
Dagtocht

Boerenopstand Tubbergen

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

2763

Helaas bieden wij deze verzorgde dagtocht momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen verzorgde dagtocht over de Boerenopstand in Tubbergen én het boerenleven van vroeger en nu aan. Houd onze website in de gaten voor eventuele nieuwe data.

Details van deze reis

Stap in de tijdmachine met Ter Beek Reizen. Tijdens een interactieve en geheel verzorgde dagtocht nemen we u mee terug naar 1971. Het jaar van de grootste boerenopstand in de geschiedenis. Tubbergen was landelijk nieuws en nu vijftig jaar later nemen we u mee naar de tijd van toen. Wat was de aanleiding van de boerenopstand? Wat waren de gevolgen? Waarom was de één voor en de ander tegen? Vragen die beantwoord worden tijdens deze indrukwekkende busreis met gids Thea Kroese en acteur Bert Eeftink. Zoals u van ons gewend bent wordt er natuurlijk ook goed voor de inwendige mens gezorgd. U wordt getrakteerd op smaakvolle boeren- en streekproducten in de vorm van een uitgebreide lunch en verrassend 4-gangen themadiner. En op een verrassende manier maakt u kennis met het boerenleven van toen en nu.
Deze geheel verzorgde dagtocht maakt deel uit van het Jaar van de Boerenopstand en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tubbergen.

Vertrekdata dagtocht Boerenopstand en het boerenleven

 • ...

Reissom

 Boerenopstand en het boerenleven van vroeger en nu
 Volledig verzorgde dagtocht inclusief:

• 2 kopjes koffie met krentenwegge
• bezoek expositie Boerenopstand Tubbergen
• interactieve tijdreis met de bus door de Twentse natuur met theatervertelling van Bert Eeftink en uitleg van deskundige gids Thea Kroese
• luxe boerenlunch bij Erfgoed Bossem
• rondleiding bij een biologische boerderij
• borreltje uit de streek tijdens de rondrit
•4-gangen themadiner met boeren streekproducten
• ludieke quiz
• verrassend presentje

€ 79,- p.p.

 

Opstapplaatsen

 • Tubbergen, ter Beek Reizen
 • Oldenzaal, NS Station
 • Enschede, Station Kennispark (voormalig Drienerlo)
 • Hengelo, hotel van der Valk
 • Almelo, NS Station t.o. Javatoren, zijde P-garage
Reisprogramma

‘Boerenopstand. Tot Tubbig En Niet Verder’.

We heten u van harte welkom in onze luxe touringcar en rijden naar Tubbergen waar u bij Restaurant ‘t Oale Roadhoes wordt ontvangen met koffie en een lekkernij. In 1971 was dit restaurant het gemeentehuis van Tubbergen en tijdens de opstand op 21 december bleef het gebouw niet onbeschadigd. In die tijd was de garage van Ter Beek Reizen gevestigd pal tegenover het toenmalige gemeentehuis. De familie Ter Beek was ooggetuige van de schermutselingen en vertelt nog vaak over deze bijzondere dag.

In de voormalige raadszaal van ’t Oale Roadhoes is een speciale expositie ingericht over de boerenopstand in Tubbergen. U krijgt de gelegenheid om deze bijzondere expositie te bezoeken.

Interactieve busreis met bezoek aan biologische kringloopboerderij

Vervolgens stappen we in de tijdmachine oftewel de touringcar voor een verrassende reis. Via een interactieve verbinding met 1971 komt de geschiedenis tot leven. Aan de hand van pakkende beelden en spraakmakende verhalen nemen we u mee naar deze indrukwekkende gebeurtenis. Onderweg ziet u het verschil tussen verkavelde en niet verkavelde grond, vertelt gids Thea Kroese over de boerenwijsheden zoals spreuken en geveltekens en uiteraard maakt u kennis met boerengerechten. Halverwege de reis houden we een tussenstop bij een eeuwenoud Twents boerenerf. Proef, ruik, hoor, zie en voel hoe heerlijk het landleven kan zijn. Bij aankomst heet de biologische boer u van harte welkom en nodigt u uit voor een uitgebreide boerenlunch. Naderhand geeft de boer een rondleiding en vindt u de natuurlijke kringloop op diverse levels terug.

4-gangen themadiner en ludieke quiz

Tijdens het vervolg van deze levendige tijdreis rijden we door het prachtige Twentse landschap terug naar Tubbergen. U gaat genieten van een smaakvol 4-gangen diner bij Restaurant ’t Oale Roadhoes. Dit speciale diner is samengesteld door de chef-kok in samenwerking met Thea Kroese. De gerechten van dit diner sluiten qua naam en product samenstelling perfect aan op het thema van deze dag. Ter afsluiting van deze dag spelen we een ludieke quiz met presentator Bert Eeftink, bekend als presentator en Helligen Hendrik.  

Route

Foto/ Video
Boek deze Reis

Boerenopstand Tubbergen

Vult u het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in. Wij nemen nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen binnen twee werkdagen contact met u op om de reis te bevestigen.

 • Totaal aantal deelnemers inclusief de hoofdboeker.
 • Denk aan eventuele bijzonderheden, diëten enzovoort.
 • VoorlettersAchternaam
 • Vast nummerMobiel nummer
 • Ter controle vragen wij u uw e-mailadres 2x in te geven.
 • Vul hier eventueel het adres, telefoonnummer, telefoonnummer thuisblijvers, e-mailadres en andere bijzonderheden van de extra deelnemers in.