Bregenzerwald

0
8 daagse reis
8 daagse reis

Bregenzerwald

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

1914
8 dagen
Reisdatum: zo.29/08/21
Hoogtepunten
 • Boottocht op de Bodensee
 • Gondelvaart op de Pfänder met schitterend uitzicht op de Bodensee
 • Prachtige routes over vier indrukwekkende bergpassen
 • Internationale liftentocht waarbij u met bergbanen over de Alpen gaat van Oostenrijk naar Zwitserland
 • Rit per smalspoortrein

Oostelijk van het Rijndal ligt een gevarieerd en prachtig gebied. Het is het geliefde Bregenzerwald. Tot de 10e eeuw was het volledig onbewoond maar dat veranderde door de vestiging van het benedictijner klooster Mehrerau in Bregenz. Nu is het een prachtige streek met golvend land, afwisselend bebost en vol kleurrijke weiden, talloze riviertjes en beekjes en de zogenaamde “Auen”, de groene plekken rond de dorpjes. Hoog daar bovenuit verheffen zich de machtige bergen. Landschappelijk gezien is het Bregenzerwald een juweeltje. Tijdens deze reis maakt u kennis met het Bregenzerwald in al haar facetten. Een aanrader.

Verzorgde busreis Bregenzerwald per luxe touringcar met ter Beek Reizen
Data & prijzen

Vertrekdatum Bregenzerwald

 • zondag 29 augustus 2021 - VERTREKGARANTIE

Uiterste annuleringsdatum

 • De reis met vertrek op 29/08/2021 kunt u kosteloos annuleren tot 18/07/2021

Na de uiterste annuleringsdatum blijft kosteloos annuleren mogelijk wanneer een land het reisadvies rood of oranje heeft. Eventueel kunnen we in overleg kijken naar een omboeking.

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 899,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€   56,- p.p.

 

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)
 
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 92,70
– voor 1 persoon€ 61,17
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
 
– Uitgebreide dekking€ 19,10 p.p.
– Basis dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 14,80 p.p.
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten 

 

Klik hier voor het overzicht van de reis- en annuleringsverzekering.

De reissom is inclusief

 • 7 Overnachtingen in het uitstekende 3-sterren Hotel Alpenblume inclusief uitgebreid ontbijtbuffet en voortreffelijk 4-gangen keuzediner en 1x een uitgebreid dinerbuffet
 • Gezellige muziek- en dansavond in uw hotel
 • Retour boottocht van Bregenz naar Lindau
 • Retourvaart per panoramagondel naar de berg Pfänder
 • Prachtige en natuurrijke 3 bergpassentocht
 • Retourvaart per bergbaan naar de Diedamskopf
 • Internationale retourliftentocht waarbij u met bergbanen vanaf het Oostenrijkse Ischgl naar het Zwitserse Samnaun gaat
 • Rit per smalspoortreintje van Bezau naar Schwarzenberg en retour
 • Bregenzerwald Card waarmee u gratis gebruik kunt maken van alle openbaar vervoer bussen, kabelbanen en zwembaden in de regio
 • Bezoek aan Bregenz, Lindau, Oberstdorf (D), Feldkirch en Samnaun (CH).
 • Prachtige natuurtochten in de omgeving
 • Uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering en SGR-coronaheffing
 • Download hier de PDF gids
  Bekijk deze reis vanuit onze reisgids.
Reisprogramma

1e DagTwente - Damüls

Met enkele tussenstops rijden we rechtstreeks naar het gezellige vakantieplaatsje Damüls in het Bregenzerwald. Na aankomst in ons hotel, dat als gezellig en typisch Oostenrijks te boek staat, wordt u in het restaurant verwacht voor het gebruik van een uitstekend verzorgd 4-gangen keuzediner. Ons hotel staat bekend om z’n voortreffelijke keuken.

2e DagDamüls en wandelen

Vanochtend kunt u op eigen gelegenheid uw vakantieplaatsje verkennen. Het hotel ligt zeer gunstig op slechts circa 850 meter van het centrum van Damüls. Na het middaguur gaat onze chauffeur een mooie wandeling maken in de omgeving. Hij vindt het leuk dat u met hem mee gaat. ‘s Avonds kunt u in het hotel genieten van een heerlijk diner.

3e DagFeldkirch

Als residentie van de graven van Montfort kon Feldkirch uitgroeien tot een voorname stad. Het ging Feldkirch in de middeleeuwen voor de wind hetgeen leidde tot de ommuring van de stad, de bouw van talloze torens, deftige koopmanshuizen, imposante kerken en het schitterende Rathaus. In de middeleeuwse Altstadt met z’n bogengalerijen, winkeltjes, cafeetjes en restaurants is het goed toeven tijdens ons verblijf in Feldkirch. Bovendien wordt op dinsdag de gezellige weekmarkt gehouden met vele regionale produkten. ’s Avonds kunt u in ons hotel opnieuw genieten van een goed verzorgd 4-gangendiner.

4e DagDe 3 bergpassentocht

In vroegere tijden was men voor het vervoer in de bergen aangewezen op het gebruik van bergpassen. Later werden vaak grotere en verbeterde verbindingsroutes aangelegd die weliswaar sneller zijn, maar ook minder van het schitterende landschap laten zien. Vandaag volgen we vier van die oude bergpassen. De “schatten” van de Hochtannpas, de Gaichtpas, het Tannheimer Tal en de Oberjoch zullen u versteld doen staan. Een pauze wordt ingelast in het levendige Duitse Oberstdorf dat jaarlijks vele toeristen trekt. Aansluitend keren we terug naar Damüls.

5e DagBregenz, boottocht op de Bodensee, Lindau en Pfänderbahn

Vandaag brengen we een bezoek aan de hoofdstad van Vorarlberg: Bregenz. De stad ligt neergevleid tussen de Bodensee en de Pfänder, de berg die hoog boven de Bodensee uitrijst. De levendige Unterstadt bruist van de bedrijvigheid, de rustige Oberstadt ademt een verstilde middeleeuwse sfeer. Vanaf Bregenz varen we in circa 20 minuten naar het Duitse Lindau. De stad heeft een klein eilandje in de Bodensee waar zich het historische centrum bevindt. De winkel- en wandelhoofdstraat is autovrij. Na circa 2 uur keren we per boot terug naar Bregenz waar u de gelegenheid heeft de lunch te gebruiken. ’s Middags staat een vaart per panoramagondel op het programma die ons naar de top van de 1064 meter hoge berg Pfänder Bregenzerwald brengt. Een prachtig uitzicht over de Bodensee en op de 240 Oostenrijkse, Duitse en Zwitserse, vaak met sneeuw bedekte Alpentoppen, is uw beloning op dit beroemde uitzichtspunt.

6e DagInternationale liftentocht

Vandaag passeren we de grens met buurland Zwitserland. Na het ontbijt vertrekken we naar Ischgl vanaf waar we per kabelbaan naar het Zwitserse Samnaun gaan. De kabelbanen leiden u door de Silvretta Arena, één van de bekendste skigebieden van Oostenrijk en door middel van ruim 45 skiliften verbonden met Zwitserland. De kans is groot dat u vanuit de gondel de zogenaamde “Murmeltiere” te zien krijgt. Na de aankomst in Samnaun wandelen we in circa 20 minuten naar het centrum van het dorp. De Zwitserse overheid heeft Samnaun aangewezen als belastingvrije zone. Hierdoor vinden vooral genotsmiddelen, parfums en luxe artikelen gretig aftrek. Na een verblijf van circa 2,5 uur keren we per kabelbaan terug naar Ischgl en vervolgens reizen we terug naar ons vakantieplaatsje Damüls.

7e DagRit per smalspoortrein

Na gebruik van het uitgebreide ontbijtbuffet vertrekken we naar het station van de Bregenzerwaldbahn in Bezau. Hier gaan we aan boord van een smalspoortreintje van 760 mm dat van 1902 tot 1982 meerdere keren dagelijks de circa 35 km grote afstand tussen Bregenz en Bezau bedwong. Tegenwoordig is de route korter en gedurende circa 30 minuten brengt het stoomtreintje u, via een mooi traject van Bezau naar Schwarzenberg. ’s Middags rijden we naar Diedamskopf, een wintersportplaatsje dat ook zomers veel te bieden heeft. Per kabelbaan vanaf het dalstation zweven we tot 150 m onder de Diedamskopf waar zich een restaurant bevindt. Vanwege het geweldige uitzicht is deze Bergfahrt naar de top een geliefde belevenis. ’s Avonds kunt u weer genieten van de culinaire prestaties van de keukenbrigade.

8e DagDamüls - Twente

Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van het Bregenzerwald en keren met enkele tussenstops terug naar Nederland. Voordat u arriveert op uw opstapplaats kunt u genieten van een heerlijk 3-gangen afscheidsdiner.

Uw hotel

U verblijft in het uitstekende 3-sterren Hotel Alpenblume in Damüls. Het is een sfeervol traditioneel Oostenrijks hotel  dat geroemd wordt om z’n voortreffelijke keuken. Het hotel ligt op circa 850 meter van het centrum van Damüls en op circa 200 meter van de bergbanen. De sfeervolle kamers zijn ingericht in alpine-stijl en voorzien van licht houten meubilair, tv, gratis WiFi, een zithoek en een badkamer met bad of douche en toilet. Bijna alle kamers zijn voorzien van een balkon. Daarnaast beschikt het hotel over een restaurant, bar,  zonneterras en een tuin. De mooie wellnessafdeling biedt een sauna, biosauna, stoombad, whirlpool en een infra rood cabine. ‘s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds van een uitstekend 4-gangen keuzediner (1x een uitgebreid  dinerbuffet).

Beoordeling Booking.com: Voortreffelijk 9,5
Internet: www.hotel-alpenblume.at

Verzorgde busreis Bregenzerwald per luxe touringcar met ter Beek Reizen
Route

Foto en Video
Boek deze reis