Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Davos & Zwitserse treinen

0
8 daagse reis
8 daagse reis
Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

5938
8 dagen
Reisdatum: zo.09/06/24 & zo.14/07/24 & zo.11/08/24
Hoogtepunten
 • Schitterende treinreizen over de sporen van de Bernina-Express en Glacier-Express
 • Prachtige natuurtochten met bezoek aan onder meer Vorstendom Liechtenstein, Sankt Moritz, Chur en Andermatt
 • Bezoek aan de indrukwekkende Via Mala Kloof
 • Een uitstekend 4-sterren centrumhotel in Davos

Tijdens deze reis nemen wij u mee naar Graubünden, het grootste Zwitserse kanton. “Land van de 150 dalen”. Dalen die van elkaar gescheiden worden door soms meer dan 3000 meter hoge bergen. Onze standplaats is de bekende Alpenstad Davos. Omgeven door reusachtige bergen spreekt ze zeer tot de verbeelding. Wie Zwitserland zegt, zegt treinen. De Rhätische Bahn legde rond 1900 een spoorwegnet aan in deze streek. Het zijn deze spoorlijnen met hun prachtige Zwitserse treinen die ons de mogelijkheid geven dit geweldige land op een onnavolgbare en sensationele manier te ontdekken.

Busreis Davos met Zwitserse treinen via ter Beek Reizen
Data & prijzen

Vertrekdatum 8-daagse reis Davos & Zwitserse treinen

 • zondag 9 juni 2024 - VOL (boeking op wachtlijst mogelijk)
 • zondag 14 juli 2024 - VOL (boeking op wachtlijst mogelijk)
 • zondag 11 augustus 2024- VOL (boeking op wachtlijst mogelijk)

De reissom is inclusief

 • 7 Overnachtingen in het 4-sterren Turmhotel Victoria in Davos Dorf inclusief ontbijtbuffet en 3-gangen diner
 • Bezoek aan Vaduz in Liechtenstein, Sankt Moritz, Chur en Andermatt
 • Circa 2 uur durende treinreis: “Auf den Spuren des Bernina-Express”
 • Ruim 1 uur durende treinreis: “Auf den Spuren des Glacier-Express”
 • Entree Via Mala Kloof nabij Zillis
 • Prachtige rondritten in de omgeving
 • Davos Klosters Inclusive Card voor onder andere het gratis gebruik van openbaar vervoer
 • Uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom 8-daagse busreis Davos & Zwitserse treinen

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€  1159 pp
 Toeslag 1-persoonskamer€  119 pp

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)

Verzekeraar: Unigarant
www.unigarant.nl

– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 100,35
– voor 1 persoon€ 65,93
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 3000,- p.p. per reis)
Verzekeraar: Unigarant
www.unigarant.nl
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 235,39
– voor 1 persoon€ 139,88
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
Verzekeraar: a.s.r. ik kies zelf
reis.asr.nl
– Optimaal dekking (geen eigen risico bagage)€ 22,16 pp
– Comfort dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 15,36 pp
– Basis dekking (€ 100,- eigen risico bagage)€ 13,36 pp
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 3,50 poliskosten 

 

Reistip!

Wilt u onze reistip voor deze reis bekijken?

Klik dan snel hier!

Onze reistip:

Klosters Davos Inclusive Card

Tijdens deze reis kunt u gebruik maken van de zogenaamde Davos Klosters Premium Card. Deze kaart geeft recht op gratis gebruik van het openbaar vervoer per bus en trein tussen Klosters Dorf, Davos en Filisur. Bovendien heeft u vrije toegang tot het sportcentrum Davos en u krijgt een behoorlijke korting op de lokale bergbanen en andere attracties.

Reisprogramma

1e DagTwente - Davos

Na een vroeg vertrek uit de Twentse regio rijden we via de snelste route zuidwaarts. Uiteraard met inachtneming van een aantal pauzes bereiken we aan het begin van de avond het prachtige stadje Davos. Na de kamerindeling kunt u genieten een goed verzorgd 3-gangendiner.

2e DagVorstendom Liechtenstein

Na gebruik van het ontbijtbuffet kunt u Davos op eigen gelegenheid ontdekken. In de winter druk bezocht door wintersporters en in de zomer door kuurgasten is Davos een gezellig en levendig stadje waar altijd iets te beleven is. U kunt natuurlijk ook per bergbaan de bergen in voor een gezonde wandeling. Na het middaguur vertrekken we naar Vaduz, de hoofdstad van Liechtenstein. Dit vorstendommetje ligt tussen de Rijn en Oostenrijk. Hoog boven de stad prijkt de indrukwekkende burcht van Vaduz. Daaronder ligt de stad met enkele mooie historische gebouwen. Nadat u de touringcar hebt verlaten kunt u enige tijd in het levendige centrum doorbrengen. Aan het einde van de middag rijden we via een mooie route terug naar Davos.

3e DagOver de sporen van de Glacier-Express

Vandaag staat onze eerste treinreis op het programma. We verlaten Davos en rijden naar Disentis. Dit plaatsje ontstond rond een hier in 750 gesticht Benedictijner klooster. Vanaf het station vertrekken we voor de prachtige treinrit “Auf den Spuren des Glacier-Express”. Het gehele traject van deze trein, die wel de langzaamste sneltrein ter wereld wordt genoemd, gaat over de 2033 meter hoge Oberalppass en telt 291 bruggen en 91 tunnels. De gehele reis duurt ruim 7 uren. Gelukkig zijn er meerdere haltes en stations. Vanaf Disentis, waar we instappen, duurt de rit naar Andermatt ruim een uur. Tijdens deze treinrit ziet u het mooiste dat Zwitserland te bieden heeft. Overweldigende natuur met hoge bergen, diepe dalen, bossen en velden, meren en watervallen trekken aan u voorbij. Deze adembenemende treinrit, één van de paradepaardjes van Zwitserland, zult u nooit vergeten. Na de aankomst in Andermatt kunt u enige tijd op eigen gelegenheid doorbrengen. Erg geliefd is hier de gezellige hoofdstraat. Vervolgens keren we terug naar Davos. Afhankelijk van de weersomstandigheden kiezen we voor de Gotthardpas of de Gotthardtunnel. 

4e DagSankt Moritz

Vandaag rijden we via de schitterende circa 2284 meter hoge Julierpas, één van de mooiste bergpassen in het Alpengebied. De route brengt ons door een wild en aantrekkelijk berggebied, met hoge pieken en smalle dalen. In de buurt van het hoogste punt bevinden zich enkele kristalheldere meertjes. Aan het einde van de Julierpas volgen we de weg naar het mondaine skioord Sankt Moritz. Dat deze plaats populair is moge blijken uit het feit dat er meer dan 13.000 hotelbedden zijn te vinden. Na een pauze in dit chique plaatsje rijden we verder om vervolgens via de Flüelapass terug te keren naar Davos.

5e DagVia Mala Kloof en Chur

Na gebruik van het ontbijtbuffet rijden we richting Zillis. We bezoeken de indrukwekkende Via Mala, een woeste en nauwe kloof die door de Hinterrhein is uitgeschuurd en reeds door de Romeinen werd gebruikt. De wanden rijzen tot 300 m. loodrecht omhoog. Aansluitend rijden we verder richting Chur. Door de gunstige ligging waarbij Chur aan alle kanten wordt omgeven door hoge beboste bergen heeft het stadje een mild klimaat. Chur is bijzonder. Dit oudste stadje van Zwitserland maakt een ontspannen indruk. Het centrum is goeddeels autovrij en de prachtige historische gebouwen, de sfeervolle smalle straatjes en steegjes en de levendige bedrijvigheid maken Chur tot een plezierige stad om te verblijven. Na ons oponthoud in Chur rijden we via Landquart terug naar Davos.

6e DagOver de sporen van de Bernina-Express

Vandaag staat onze tweede treinreis op het programma. We rijden via de schitterende Flüelapass naar Pontresina. Dit hoteldorp ligt te midden van uitbundig gekleurde Alpenweiden in het beschutte, zonovergoten dal van de Bernina. Hier stappen we op de trein voor het maken van een ruim 2 uur
durende en bijzonder indrukwekkende treinrit “Auf den Spuren des Bernina-Express”. Deze rit door de bergen is één van de spectaculairste ritten die u in Zwitserland met de trein kunt maken. De Berninabahn is de hoogste adhesiespoorweg (zonder tandrad) van Europa. Met een stijging van 7% is het tevens één van de steilste. Het uitzicht op de bergen, dalen en gletsjers is adembenemend, de ervaring onvergetelijk. De trein brengt ons in Tirano (Italië) waar u uw chauffeur treft. Nadat we hier enige tijd op eigen gelegenheid hebben doorgebracht volgt het vertrek voor de terugreis naar Davos.

7e DagVrije dag

Vandaag blijven we de gehele dag in Davos. “De hoogst gelegen stad van Zwitserland” kent een gezellige drukte. ’s Winters zijn het natuurlijk de wintersporters die hier naartoe komen, ’s zomers de echte natuurliefhebbers. De natuur rondom het luchtkuuroord Davos is overweldigend. Davos ligt midden in Alpenweiden die reiken tot aan de naaldboombossen. Daarachter verheft zich het majestueuze decor van de meer dan 3000 meter hoge bergtoppen. De langgerekte Dorfstraße die overgaat in de Promenade is de winkel- en hotelstraat van Davos. Hier vindt u de meeste winkels, cafés en terrassen. Ook het Kuurpark en alle belangrijke gebouwen zijn hier te vinden. Naast ons hotel bevindt zich de bergbaan Parsenn die vanaf 23/06/23 geopend is tot 08/10/23. Met de Davos Klosters Premium Card kunt u hiervan tegen een gereduceerd tarief gebruik maken. Laat u comfortabel naar boven brengen voor een adembenemend uitzicht of een heerlijke bergwandeling. Met het gratis openbaar vervoer bereikt u ook eenvoudig één van de ander bergbanen in de regio met dezelfde reductieregeling (Rinerhorn en Madrisa al vanaf 17/06/23 geopend).

8e DagDavos - Twente

Vandaag keren we terug naar Nederland. Natuurlijk worden de nodige pauzes ingelast. Aan het begin van de avond wordt u bij een sfeervol restaurant verwacht voor het gebruik van een uitstekend 3-gangen afscheidsdiner.

Uw centrumhotel in Davos Zwitserland
CENTRUMHOTEL

U verblijft in 4-sterren Turmhotel Victoria in Davos Dorf. Dit charmante hotel is gunstig gelegen in het centrum van Davos Dorf op enkele honderden meters van de Bergbahnen (skiliften). Alle kamers zijn voorzien van bad of douche en toilet, tv, telefoon, minibar, kluisje en gratis wifi. Daarnaast beschikt het hotel over een restaurant, een gezellige bar, een terras, liften, wellness met sauna en solarium. ’s Ochtends kunt u genieten van een ontbijtbuffet en ’s avonds van een goed verzorgd 3-gangen diner.

Beoordeling Booking.com: Erg goed 8,2
Internet: www.victoria-davos.ch 

 

Route

Foto en Video
Boek deze reis