Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

De Vergeten Twentse Lente

(2 Beoordelingen)
Dagtocht
Dagtocht

De Vergeten Twents Lente

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

387
1 dag

Helaas bieden wij deze reis momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen verzorgde busreis naar De Vergeten Twentse Lente aan. Houd onze website in de gaten voor eventuele nieuwe toekomstige vertrekdata.

Details van deze reis

Na het succes van Hanna van Hendrik organiseren we ook voor het theaterspektakel De Vergeten Twentse Lente een geheel verzorgd arrangement. We nemen u ’s ochtends mee naar Hengelo waar deskundige gidsen u welkom heten om kennis te maken met de geschiedenis. Bij Stork in Twente brak in 1943 een wilde staking uit, toen bleek dat de Duitsers onze gecapituleerde soldaten naar Duitsland wilden sturen voor de Arbeitzeinsatz. De staking verspreidde zich al snel als een olievlek over heel Twente, Friesland en Limburg. ’s Middags bent u te gast bij het theaterspektakel De Vergeten Twentse Lente op Vliegveld Twenthe. Het publiek verplaatst mee met de voorstelling en krijgt drie keer over een ander decor te zien. Net als bij Hanna van Hendrik is er ook nu een hoofdrol voor Johanna ter Steege en Laus Steenbeeke weggelegd in deze grootschalige muziektheaterproductie. 

Vertrekdatum De Vergeten Twentse Lente

 • ...
 • Aanvang matineevoorstelling De Vergeten Twentse Lente: 13.30 uur.

Reissom bus arrangement De Vergeten Twentse Lente

Theaterspektakel De Vergeten Twentse Lente
Verzorgde dagtocht inclusief:

 • ontvangst met koffie en cake
 • rondleiding markante punten april/mei-staking Hengelo
 • lunch
 • film over de staking
 • zitplaats matineevoorstelling De Vergeten Twentse Lente op Vliegveld Twenthe
 • borreltje na afloop van de voorstelling
€ p.p.

 

 • LET OP: wij berekenen géén reserveringskosten!

Annuleringsvoorwaarden

In geval van annulering gelden voor deze reis afwijkende bepalingen! Wanneer u op welk moment dan ook deze reis annuleert, dan zijn wij genoodzaakt de kosten van het entreebewijs en de reserveringskosten aan u door te berekenen. Eventueel kunt u hiervoor een annuleringsverzekering afsluiten.

Opstapplaatsen

 • Tubbergen, ter Beek Reizen
 • Almelo, NS Station t.o. Javatoren, zijde P-garage
 • Oldenzaal, NS Station
 • Enschede, Station Kennispark (voormalig Drienerlo)
 • Hengelo, NS Station
Reisprogramma

Kennismaking met de April-meistaking in Hengelo

We heten u van harte welkom in onze luxe touringcar en rijden naar het centrum van Hengelo. Na aankomst bij museum Old Hengel is er ontvangst met koffie en cake. Deskundige historici geven een inleidend verhaal over de  de April-meistaking in 1943. Vervolgens nemen gidsen u mee in kleine groepjes voor een wandeling langs de markante punten van de April-meistaking. Bij terugkomst in museum Old Hengel kunt u genieten van een goedverzorgde lunch en krijgt u een korte film te zien over de April-meistaking.

De voorstelling De Vergeten Twentse Lente

Na het grote succes van theaterspektakel Hanna van Hendrik brengen dezelfde makers in voorjaar 2023 opnieuw een grootschalige muziektheaterproductie uit op Vliegveld Twenthe, Enschede: VERGETEN TWENTSE LENTE, de erfenis van een opstand. Met opnieuw een uniek decor, nieuwe Nederlandstalige muziek gespeeld door een fantastische liveband en gespeeld in zowel het Twents als Nederlands.

Een hedendaags Twents dorp wordt verrast door een schitterend geschenk. Ze krijgt de beschikking over een erfenis van tientallen miljoenen euro’s. Het is aan de nieuwe burgemeester ,Fenna ( gespeeld door Johanna ter Steege) de taak dit geld te verdelen.
Dan blijkt dat de erfenis rechtstreeks te maken heeft met de oorlog, de April-meistaking in 1943. Alle verhoudingen in het dorp en in Fenna’s persoonlijke leven komen op scherp te staan. Wie heeft recht op het geld en wie zeker niet? De rust in het dorp lijkt voorgoed verstoord.

Terugreis

Na afloop van dit theaterspektakel krijgt u bij de touringcar een borrel of frisdrank aangeboden en rijden we rechtstreeks terug naar de opstapplaatsen in de regio Twente.

Route

Boek deze Reis
2 Beoordelingen
Sorteer op:WaarderingDate

NRC

Single reiziger

Sympathiek locatietheater over Twents dorp met oorlogstrauma

1 mei 2023

Trouw

Single reiziger

Veel oprechte verhalen in theaterspektakel ‘De vergeten Twentse lente’

1 mei 2023