Dolomietenpracht in Zuid-Tirol

0
10 daagse reis
10 daagse reis

Dolomietenpracht in Zuid-Tirol

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

1269
10 dagen

Helaas bieden wij deze reis momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen reis naar de Dolomieten aan. Houd onze website en/of reisgids 2021 in de gaten voor eventuele nieuwe data.

Hoogtepunten
 • Bezoek aan het Archeologie Museum en Ötzi the Iceman in Bolzano
 • Tocht naar het Sella Plateau met adembenemende uitzichten
 • Prachtige tocht over één van de mooiste en meest geliefde routes van de Alpen
 • Bezichtiging van de bekendste bergtoppen van Dolomieten; de Drei Zinnen
 • Bezoek aan de prachtige steden Trento en Merano

In het Italiaanse deel van de Alpen liggen de prachtige Dolomieten. Dit gebied is door zijn landschappelijk schoon en uitbundige flora bij uitstek een regio voor de natuurliefhebber. De bergketen in Zuid-Tirol staat bekend om de steile rotswanden en pieken afgewisseld met groene bergweiden en kristalheldere meren. In het Alpengebied nemen de Dolomieten een zeer aparte plaats in. Door hun spectaculaire verschijning behoren de Dolomieten tot één van de mooiste landschappen ter wereld.

Data & prijzen

Vertrekdata Dolomietenpracht in Zuid-Tirol

De reissom is inclusief

 • Overnachting op de heen- en terugreis in een uitstekend hotel inclusief ontbijtbuffet en diner(buffet).
 • 7 Overnachtingen in het 3-sterren hotel Rierhof inclusief uitgebreid ontbijtbuffet en 4-gangen diner.
 • 1x Aperitief in de hoteltuin.
 • 1x 's Middags een studelbuffet met koffie.
 • 1x Gezellige grillavond (i.p.v. het 4-gangen diner) met sfeervolle live muziek.
 • Bezoek aan het Archeologie museum.
 • Kabelbaan naar het prachtige Sella Plateau.
 • Kabelbaan naar de top van Kronplatz
 • Stadswandeling door Trento onder leiding van een deskundige gids.
 • Alle genoemde natuurtochten en bezoeken aan diverse interessante steden en dorpen.
 • Uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner.
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider.

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 1039,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€   134,- p.p.

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 92,70
– voor 1 persoon€ 61,17
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
– Uitgebreide dekking€ 23,87,- p.p.
– Basis dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 18,46,- p.p.
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten

 

Klik hier voor het overzicht van de reis- en annuleringsverzekering.

 • Download hier de PDF gids
  Bekijk deze reis vanuit onze reisgids.
Reisprogramma

1e DagTwente - Zuid-Duitsland

Vanaf de laatste opstapplaats rijden we, met enkele tussenstops, zo snel mogelijk naar Zuid-Duitsland. Hier overnacht u in een uitstekend hotel. Na de kamerindeling kunt u genieten van een heerlijk 3-gangen diner.

2e DagZuid-Duitsland – Klausen

Na een uitgebreid ontbijtbuffet rijden we naar onze vakantiebestemming, het romantische Italiaanse Klausen, waar we aan het eind van de middag bij ons hotel arriveren. Na de kamerindeling wordt een 5-gangen diner geserveerd

3e DagBolzano – “Ötzi the Iceman”

’s Ochtends kunt u enige tijd op eigen gelegenheid doorbrengen. Rond het middaguur gaan we richting Bolzano. Al sinds het begin van de jaartelling is Bolzano, door de ideale ligging aan de verbindingsroute tussen noord en zuid, een plaats met veel bedrijvigheid en handel. Bolzano is Duits en Oostenrijks georiënteerd maar het Italiaanse aandeel in het karakter van de stad is door de jaren veel groter geworden. De laatste decennia heeft Bolzano zich ontwikkeld tot een mondaine stad met een charmante mix van de oude Tiroolse cultuur, stijlvol design, moderne kunst en een hoogstaande gastronomie. We brengen een bezoek aan het Archeologie museum dat vooral bekendheid geniet door het tentoonstellen van het gletsjerlijk “Ötzi the Iceman”. Wandelaars ontdekten in de Ötztaler Alpen het buitengewoon goed bewaard gebleven en volledig gemummificeerde lichaam van een man die omstreeks 3.300 voor Christus leefde. Door een glazen wand kunt u in de koelcel kijken waarin Ötzi nu bij -6°C en 99% luchtvochtigheid rust. Aansluitend heeft u enige tijd vrij te besteden in Bolzano.

4e DagTrento

Vandaag brengen we een bezoek aan Trento. Onze route gaat via de Via del Vino. Deze Via del Vino is de oudste wijnroute van Italië en onderweg komt u in aanraking met de ruim 3000 jaar oude wijncultuur. U ziet het zuiden van Zuid-Tirol van haar mooiste kant en maakt een ontdekkingsreis door het veelzijdige landschap van glooiende wijnlandschappen en pittoreske dorpjes. In Trento worden we verwelkomd door de gids die ons meeneemt voor een interessante stadswandeling door het elegante Trento dat ook wel de parel van het noorden genoemd wordt. Er heerst een combinatie van een zwierige, ietwat lichtzinnige Venetiaanse sfeer en een ondertoon van Oostenrijkse ingetogenheid. Aansluitend bent u enige tijd vrij in het gezellige centrum van Trento.

5e DagDolomietenweg en Sella Plateau

Na een uitgebreid ontbijtbuffet gaan we op weg voor een indrukwekkende tocht door de Dolomieten. Het 110 kilometer lange traject waarvan wij vandaag een deel rijden, behoort tot de mooiste routes in de Alpen. De weg voert langs de belangrijkste berggroepen van de Dolomieten: Rosengarten, Latemar, Marmolada en Sella. Bij Sasso Pordoi brengt een kabelbaan ons in slechts enkele minuten naar de top, ook wel het Sella Plateau genoemd. Hier heeft u een adembenemend uitzicht over de Dolomieten en een deel van de Alpen. Het bijzondere is dat het Sella Plateau de bodem van een oeroude zee is waardoor er talloze fossielen en schelpen te vinden zijn.

6e DagVrije dag

Deze dag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen. Een mooie gelegenheid om Klausen te ontdekken of de omgeving te verkennen. Klausen wordt als één van de mooiste plaatsen van Italië beschouwd en wordt ook wel Chiusa genoemd. Klausen kende een levendig kunstenaarsmilieu. Nu is het de stad zelf die de aandacht trekt met haar interessante geschiedenis en mooie ligging. Klausen wordt gedomineerd door de berg Säben en het indrukwekkende klooster. De benedictijner nonnen leiden er een streng afgescheiden leven.

7e DagKronplatz en Drei Zinnen

Vandaag beginnen we met een bezoek aan Kronplatz. Een kabelbaan brengt ons naar een hoogte van 2275 meter boven zeeniveau. U kunt er genieten van spectaculaire uitzichten over de Dolomieten en de Alpen. Boven op de top heeft u even de tijd om vrij rond te kijken. Tevens vind u hier het Messner Mountain Museum. In het MMM Corones wordt de geschiedenis en de ontwikkeling van het bergbeklimmen verteld. U kunt eventueel op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan dit museum (entree € 10,- p.p.). Vervolgens rijden we richting de Auronzo Hütte. Dit is een gunstige uitvalsbasis voor een mooie wandeltocht naar de Drei Zinnen die beschouwd worden als de drie bekendste bergtoppen van de Dolomieten. Degenen die liever niet wandelen kunnen in de omgeving van de Auronzo Hütte genieten van het prachtige uitzicht. Aan het einde van de middag keren we terug naar Klausen waar een heerlijk diner wordt geserveerd.

8e DagMerano

Na een uitgebreid ontbijtbuffet vertrekken we naar Merano. In deze kuurstad met zijn Habsburgse uitstraling en mediterrane sfeer kunt u gezellig winkelen en genieten van de stadse flair. Achter de stad rijzen de indrukwekkende en ruige bergen van de Texelgruppe op. Dit is het grootste natuurpark van Zuid-Tirol. De meer dan 3000 meter hoge bergen beschermen het dal, waardoor het een heerlijk klimaat heeft en appels, wijndruiven en zelfs palmen hier volop groeien. In Merano kunt u enige tijd op eigen gelegenheid doorbrengen. De Tappeiner Promenade is een aanrader. Deze weg is één van de mooiste hooggelegen promenades van Europa. Omgeven door mediterrane en alpiene flora biedt de weg een uniek uitzicht op de daken van Merano en de vruchtbare hellingen van het Etschtal. De bouwkunst in Merano en omgeving is al even afwisselend en varieert van eeuwenoude burchten en kastelen tot moderne architectuur. ‘s Middags keren we terug naar ons hotel waar u zich kunt voorbereiden op de terugreis van morgen.

9e DagKlausen – Zuid-Duitsland

Na het ontbijt nemen we afscheid van de Dolomieten. We rijden naar Zuid-Duitsland waar u overnacht in een uitstekend hotel.

10e dagZuid-Duitsland – Twente

Vandaag keren we terug naar Nederland. Eenmaal terug in de regio wordt u bij een sfeervol restaurant verwacht voor het gebruik van een uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner.

Uw hotel

U verblijft in het uitstekende 3-sterren Hotel Der Rierhof. De verschillende hotelgebouwen zijn gelegen rondom een mooie tuin op circa 500 m. van het gezellige centrum van Klausen. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, tv en telefoon. Een groot deel van de kamers is tevens voorzien van balkon. Tot de gratis wellnessfaciliteiten behoren een Finse sauna, een hottub, een binnen- en buitenzwembad. Tevens vindt u er een restaurant, een gezellige bar en een groot (zonne)terras met uitzicht op de tuin. Wifi is gratis beschikbaar in de gehele accommodatie. ’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds van een uitstekend 4-gangen diner met saladebuffet dat bij mooi weer op het terras wordt geserveerd.

Beoordeling Booking.com: Heerlijk 8,9
Internet: www.rierhof.it/en.html

Route

Foto en Video
Boek deze reis

Op dit moment bieden we geen reis naar de Dolomieten aan. Houd onze website en/of reisgids 2021 in de gaten voor eventuele nieuwe data.