Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Dresden & Sächsische Schweiz

0
6 daagse reis
6 daagse reis

Dresden & Sächsische Schweiz

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

4727
6 dagen
Reisdatum: zo.07/07/24 & zo.18/08/24
Hoogtepunten
 • Verblijf in het luxe 4-sterren Dorint Hotel in het centrum van Dresden
 • Stadstour en –wandeling door het schitterende historische centrum van Dresden
 • Mooie boottocht over de Elbe van Dresden naar Pillnitz
 • Bezoek aan het prachtige Schloßpark Pillnitz met de meer dan 250 jaar oude Camelia
 • Bezoek aan de unieke rotsformatie Bastei
 • Rondleiding door de historische vesting Königstein met een fantastisch uitzicht over de Elbevallei
 • Bezoek aan de wereldberoemde porseleinfabriek van Meißen
 • Beleef in de Panometer een indrukwekkende panorama; Baroque Dresden

Tijdens deze reis nemen we u mee naar een prachtige omgeving die rijk is aan natuurschoon, dichte bossen, glooiende heuvels, diepe dalen, indrukwekkende rotspartijen en mooie rivieren. Maar bovenal maakt u kennis met de stad die zo bekend is om haar stedenschoon dat ze het “Florence aan de Elbe” wordt genoemd. Alleen al het silhouet van Dresden, langs de rivier de Elbe met Zwinger, Semperoper en Hofkathedrale is schitterend.

Busreis Dresen Saechsische Schweiz met ter Beek reizen
Data & prijzen

Vertrekdatum 6-daagse reis Dresden & Sächsische Schweiz

 • Zondag 7 juli 2024
 • Zondag 18 augustus 2024

De reissom is inclusief

 • 5 Overnachtingen in het 4-sterren Dorint Hotel Dresden in het centrum van de stad inclusief ontbijtbuffet en dinerbuffet
 • Stadsrondrit en -wandeling in Dresden met een NL-gids
 • Elbe-boottocht van Dresden naar Pillnitz (90 min.)
 • Entree Schloßpark Pillnitz inclusief plantenpaviljoens
 • Entree en rondleiding vesting Königstein (incl. panoramalift)
 • Bezoek aan de Staatliche Porzellan Manufaktur in Meißen
 • Entree Panometer Dresden
 • Prachtige natuurtochten met pauzes in o.a. Pirna, Schloßpark Pillnitz en de indrukwekkende rotsformatie Bastei
 • Uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom 6-daagse busreis Dresden & Sächsische Schweiz

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 839 pp
 Toeslag 2-pers. superiorkamer met douche€  110 pp
 Toeslag alleengebruik 2-pers. standaardkamer€  197 pp
 Toeslag alleengebruik 2-pers. superiorkamer€ 295 pp

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)

Verzekeraar: Unigarant
www.unigarant.nl

– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 100,35
– voor 1 persoon€ 65,93
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 3000,- p.p. per reis)
Verzekeraar: Unigarant
www.unigarant.nl
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 235,39
– voor 1 persoon€ 139,88
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
Verzekeraar: a.s.r. ik kies zelf
reis.asr.nl
– Optimaal dekking (geen eigen risico bagage)€ 16,62 pp
– Comfort dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€  11,52 pp
– Basis dekking (€ 100,- eigen risico bagage)€ 10,02 pp
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 3,50 poliskosten 

 

Reisprogramma

1e DagTwente - Dresden

Met enkele tussenstops rijden we naar de prachtige historische stad Dresden, gelegen in het Sächsisches Elbland en nabij het wonderschone natuurgebied Sächsische Schweiz. Na de kamerindeling in het schitterende Dorint Hotel Dresden in het centrum van de stad kunt u genieten van een heerlijk diner.

2e DagStadsbezichtiging Dresden

Na een uitgebreid ontbijtbuffet vertrekt de touringcar voor een schitterende 3 uur durende stadsbezichtiging. De tocht voert u naar de mooiste bezienswaardigheden van Dresden zoals de deftige barokwijk Königstraße en langs de Elbe. Daarna volgt een wandeling door Dresdens ‘Altstadtviertel’ met de Frauenkirche, de Zwinger en de Semper-opera.

‘s Middags bent u vrij om Dresden op eigen gelegenheid verder te verkennen. In deze wereldberoemde renaissance en barokmetropool treft u talrijke architectonische meesterwerken en waardevolle kunstverzamelingen aan. In de prachtig behouden oude stadswijk rond de Königstraße (tussen Altstadt en Albertplatz) kunt u de 18e eeuwse sfeer nog proeven in de winkels en traditionele restaurants.

3e DagElbe boottocht, Schloßpark Pillnitz en Bastei

Na het ontbijt stappen we aan boord voor een prachtige boottocht op de Elbe. Vanaf Dresden varen we
stroomopwaarts, langs de imposante Elbe-kastelen Schloß Albrechtsberg, Linger Schloß, Schloß Eckberg en langs de eerste zelfdragende staalbrug ter wereld, het ‘Blaues Wunder’ uit 1893. Het eindpunt is bij Schloß Pillnitz, de voormalige zomerresidentie van de Sächsische koningen. We bezoeken het bijbehorende prachtige Schloßpark waar vooral de meer dan 250 jaar oude Camelia veel bezoekers trekt. U bent hier vrij om de lunch te gebruiken.

Vervolgens rijden we door de Elbevallei en het ‘Elbsandsteingebirge’ naar Rathen. Vlakbij het stadje Rathen rijst de attractie van het gebergte op; de wildromantische Bastei, een imposante rotsformatie die u een schilderachtig uitzicht biedt over de 200 meter dieper gelegen Elbevallei. Hier ziet u ook de Felsenburg Neurathen, een door Boheemse ridders in de 14e eeuw aangelegde burcht. Met enige fantasie zijn de uit het gesteente gehakte fortificaties en kamers nog herkenbaar.

De zandstenen Basteibrücke, een 76 meter lange, op de rotsen rustende brug uit 1851, verbindt de burcht met het uitzichtplatform aan de andere kant van de diepe kloof. Ongeveer 750 treden leiden vanaf de Bastei naar de 160 meter dieper gelegen ‘Amselgrund’ met een meertje en het nabijgelegen in 1935 gebouwde openluchttheater. U heeft hier voldoende tijd om dit indrukwekkende geheel te bewonderen. Aansluitend keren we via een mooie route terug naar ons hotel.

4e DagVesting Königstein en Pirna

We maken een mooie dagtocht naar de 13e eeuwse vesting Königstein, gelegen op een 360 meter hoge tafelberg. Hier aangekomen volgt eerst een interessante rondleiding. Na de laatste verbouwingen in de 17e / 18e eeuw was Königstein de sterkste fortificatie van Duitsland; zó sterk, dat geen vijand ooit ook maar aan een belegering dacht. Drie ophaalbruggen beveiligen de ingang van het 261 meter boven de Elbe gelegen vestinggebouw. Vanaf de vesting heeft u een fenomenaal uitzicht over de Elbevallei met haar schilderachtige bocht. Aan de overkant van de Elbe torent de 416 meter hoge Lilienstein uit een Toscane-achtig landschap op.

Halverwege de middag rijden we via een toeristische route naar Pirna, ‘de poort van de Sächsische Schweiz’. De schitterende natuur zal u opnieuw verwonderen. In Pirna kunt u het historische centrum bezichtigen, gezellig winkelen of iets drinken op een terras. Diverse middeleeuwse gebouwen zijn hier bewaard gebleven, zoals het stadhuis en het voormalige Dominicaner klooster dat nu een Heimatmuseum herbergt en de Marienkirche met haar unieke architectuur en prachtige plafondschilderingen uit 1546. Aan het einde van de middag keren we terug naar Dresden.

5e DagMeißener porseleinfabriek en Panometer Dresden

Vandaag staat een bezoek aan Meißen op het programma. Meißen is beroemd om ‘het witte goud’, het Meißener porselein. We brengen dan ook allereerst een bezoek aan de wereldberoemde porseleinfabriek. In de werkplaats kunt u het bewerkingsproces gadeslaan en ziet u onder meer de porseleinschilders aan het werk. De eindproducten zijn niet alleen het onderdeel van serviezen en gebruiksvoorwerpen, maar ook prachtige landschappen die tot in het detail zijn uitgewerkt.

In de Schauhalle krijgt u een mooi overzicht van bijna 300 jaar Meißener porselein, van vingerhoed tot immens grote dieren, vazen en niet te vergeten de 3,5 meter hoge tafelversiering uit 1749 voor de hoftafel van Koning Augustus III. Na afloop van de bezichtiging brengt de chauffeur u naar het centrum van Meißen, waar u vrij bent om de lunch te gebruiken en het historische centrum te bewonderen. Naast het wereldberoemde porselein is Meißen ook bekend als wijnstad. U zou een glas streekwijn kunnen proeven in één van de vele gezellige wijnkelders.

’s Middags keren we terug naar Dresden voor een bezoek aan de indrukwekkende Panometer. De Panometer is een gigantisch (computergeanimeerd) doek van 27 meter hoog en 100 meter lang. U wordt zelf deel van de tentoonstelling en staat in het midden van het rond gespannen doek. U kijkt vanaf een 12 meter hoge toren over de omgeving. Door speciale lichteffecten wisselen dag en nacht zich af. Een werkelijk indrukwekkende excursie. In 2024 worden verdeeld over het jaar 2 voorstelling getoond. ‘Baroque Dresden’ neemt u mee naar de 18e eeuwse glorietijd van de stad. ‘Amazonia’ laat u door het Braziliaanse regenwoud dwalen.

6e DagDresden - Twente

Na het ontbijt verlaten we onze vakantiebestemming en rijden met enkele tussenstops terug naar Twente. Bij een sfeervol restaurant kunt u genieten van een heerlijk 3-gangen afscheidsdiner.

Uw centrumhotel in Dresden

U verblijft in het uitstekende 4-sterren Dorint Hotel Dresden dat centraal gelegen is in het centrum van de stad op circa 10 minuten lopen (700 m.) van de Frauenkirche. Alle standaardkamers zijn voorzien van badkamer met bad en toilet, televisie, minibar en gratis wifi. De superiorkamers beschikken over een douche en tevens een Nespresso koffieapparaat.

Het hotel beschikt tevens over een stijlvol restaurant en een gezellige loungebar. Voor gebruik van van de „Aqua Loft“ met binnenzwembad en sauna vraagt het hotel een entree van €7,-. ’s Ochtends kunt u genieten van een zeer uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds van een dinerbuffet.

Beoordeling Booking.com: Erg goed 8,1
Internet: Dorint Hotel Dresden

Route

Foto en Video
Boek deze reis