Eilandhoppen op de Azoren

0
10 daagse reis
10 daagse reis

Eilandhoppen op de Azoren

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

192
10 dagen
Reisdatum: di.21/05/19
Hoogtepunten
 • Prachtige natuurtochten over het eiland met fantastische vergezichten op fascinerende kratermeren en pittoreske dorpjes
 • Bezoek aan het botanische Terra Nostre Park
 • Bezoek aan de paradijselijke Azoriaanse eilandenden São Miguel, Faial en Pico
 • Excursies onder begeleiding van een ervaren NL-sprekende gids

Paradijselijk genieten krijgt op de Azoren een letterlijke betekenis. Ga mee op ontdekkingsreis en maak kennis met de eilanden São Miguel, Faial en Pico. Proef lokale delicatessen zoals thee en ananas. Bewonder betoverende vulkanische landschappen die worden afgewisseld door pitoreske dorpjes met herkenbare zwart-witte kerkjes. Voel het aangename klimaat en de natuurlijke thermen. Ruik de zee en geniet van de gastvrijheid en ongedwongen eilandsfeer.

Ga naar de Azoren met ter Beek Reizen
Data & prijzen

Vertrekdatum Eilandhoppen op de Azoren

 • Dinsdag 21 mei 2019

De reissom is inclusief

 • 9 Overnachtingen in uitstekende 4-sterren hotels incl. ontbijt en 8 x diner en kleine maaltijd op de eerste dag.
 • Continu begeleiding (vanaf de eerste dag tot en met de laatste dag) door een medewerker van ter Beek Reizen.
 • De beschreven excursies zijn onder leiding van een lokale NL-gids. Stadswandeling Ponta Delgada.
 • Dagtocht Furnas met bezoek aan de botanische tuin, natuurlijke thermen, theeplantage en een traditionele Azoriaanse lunch.
 • Tocht naar Ribeira Grande en het natuurrijke kratermeer Lagoa do Fogo.
 • Bezoek aan het Santo Cristo festival in Ponta Delgada.
 • Morgentocht naar Sete Cidades met bezoek aan een ananasplantage.
 • Stadswandeling Horta met o.a. bezoek parlementsgebouw, Peter’s Café en de haven.
 • Dagtocht naar het eiland Pico inclusief veerovertocht, bezoek aan het walvis- en wijnmuseum.
 • Morgentocht naar Vulcão dos Capelinhos inclusief museumbezoek.
 • Heenvlucht Keulen – Ponta Delgada en retourvlucht Horta – Keulen (tijden onder voorbehoud: heenreis 18.50 Keulen – 23.55 Ponta Delgada / terugreis 10.35 Horta – 23.50 Keulen).
 • Binnenlandse vlucht op 26 mei van São Miguel naar Faial (tijd onder voorbehoud: 17.45 uur Ponta Delgada – 18.35 uur Horta).
 • Retourtransfers van de luchthaven naar het hotel.
 • Retourtransfer vanaf de opstapplaats naar luchthaven Keulen.

Reissom

Bij verblijf in een 2-persoonskamer € 1990,- p.p.
Bij verblijf in een 1-persoonskamer € 485,- p.p.
Vroegboekkorting
 (tot 4 maanden voor vertrek)
€    50,- p.p.
Niet meer mogelijk

 

Verzekeringen

Verzekeringen (Unigarant)

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:

Max. Reissom € 1500,- p.p. per reis

Voor 2 personen (zelfde huisadres) € 92,70
Voor 1 persoon € 61,17

Max. Reissom € 3000,- p.p. per reis

Voor 2 personen (zelfde huisadres) € 216,43
Voor 1 persoon € 128,91

Reisverzekering (alleen deze reis) incl. bagage + geneeskundige kosten + ongevallen

Uitgebreide dekking € 21,49 p.p
Basis dekking (€50,- eigen risico bagage) € 16,62 p.p

Prijzen kortlopende verzekering excl. 1 x €4,52 poliskosten

 • Prijzen verzekering exclusief 1x € 4,25 poliskosten

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering
 • Download hier de PDF gids
  Bekijk deze reis vanuit onze reisgids.
Reisprogramma

1e DagTwente – Keulen - Ponta Delgada

We heten u van harte welkom in onze luxe touringcar en rijden vanaf Twente naar de luchthaven van Keulen voor de vlucht naar de Azoren. In Lissabon maken we een tussenlanding. Na een late aankomst op het eiland São Miguel wordt u naar het hotel in Ponta Delgada gebracht, waar u kunt genieten van een kleine maaltijd.

2e DagPonta Delgada

Na het ontbijt en een vrije ochtend verkennen we ’s middags onder leiding van onze gids Ponta Delgada. De koloniale architectuur komt schitterend tot uiting in de witgekleurde herenhuizen, fraaie pleinen en eeuwenoude kerken. Het levendige centrum herbergt historische straatjes met winkeltjes en knusse restaurants. Voor de kerk Sao Sebastiao, gewijd aan de beschermheilige Sao Sebastiao, staan drie stadspoorten waarop het wapen van de stad en de kroon van het oude Portugese koningshuis staan afgebeeld. In de bedrijvige haven zijn tal van horecavoorzieningen en winkels te vinden.

3e DagVila Franca - Furnas

Na het ontbijt vertrekken we via een prachtige route langs de zuidkust naar een uitzichtspunt waar u uitkijkt op het schilderachtige vissersdorpje Caloura. In het charmante stadje Vila Franca houden we een pauze. U kunt via een trap het uitzichtspunt bij het ingetogen kerkje Nossa Senhora da Paz bereiken. De beloning is een grandioos uitzicht over de Atlantische Oceaan, Vila Franco do Campo en de omliggende fruitplantages. Rond het middaguur kunt u in Furnas genieten van een traditionele lunch: een stoofpot met aardappelen en vlees die ondergronds bereid wordt. Zwavelbronnen, bubbelende modderpoelen en kokende waterbronnen geven dit vulkanische merengebied een surrealistisch tintje. Aansluitend bezoeken we de botanische tuin met natuurlijke thermen (mogelijkheid om te zwemmen). Via de noordkust rijden we naar een theeplantage. Dankzij het milde en vochtige klimaat is de Azoriaanse thee van uitmuntende kwaliteit. Ervaar het zelf. Op de terugreis naar het hotel houden we een stop bij het uitzichtspunt Santa Iria: een panoramisch uitzicht op de ruige noordkust.

4e DagNordeste

Vandaag neemt de gids ons mee naar de noordkust van São Miguel. Via typische Portugese dorpjes en adembenemende uitzichtspunten arriveren we in de noordelijkste regio Nordeste. Nordeste is verrassend omdat het landschap er duidelijk anders is in vergelijking met de rest van het eiland. Langgerekte bergruggen met vele watervallen en pittoreske dorpen vormen hier het decor. De Ponte dos Sete Arcos (Brug van Zeven Bogen) vormt een belangrijke bezienswaardigheid in Vila de Nordeste evenals de São Jorge-kerk, herenhuizen, winkels en restaurantjes. Na een vrije pauze rijden we via de regio Povoação terug. Hier ligt het tweede
vulkaangebied van het eiland. Let ook op de wonderlijke naamstoevoeging van de ‘lombas’ (huisjes) die met het dagelijks leven verband houdt zoals Carro (ossenkar) of Pomar (boomgaard).

5e DagLagoa do Fogo - Santo Cristo

Na het ontbijt vertrekken we naar Ribeira Grande, de op één na grootste plaats van het eiland. De fraaie herenhuizen en kerken stralen welvaart uit die hier met linnen- en wolweverijen bereikt is. Via de waterval Caldeira Velha met natuurlijk warmwater rijden we naar Lagoa de Fogo. Het kratermeer dankt zijn naam ‘Meer van Vuur’ aan een vulkaanuitbarsting waarbij een groot vuur ontstond aan de zuidkant van het meer. Na terugkomst in Ponta Delgada kunt u kennis maken met het feest Santo Cristo. Vijf weken na Pasen vindt een processie plaats met het rijk versierde Santo Cristo- beeld. Pelgrims uit de hele wereld komen hier samen om hun geloof in Christus te manifesteren. Gelovigen leggen giften (van geld tot gouden ringen) op een houten draairad bij het klooster in de hoop op wensvervulling. Het Campo São Francisco is feestelijk versierd met bloemen en lichtslingers. Eilandbewoners verkopen er zelfgemaakt suikergoed, speeltjes en miniatuurtjes.

6e DagSete Cidades & vliegreis naar eiland Faial

Via een route door het berglandschap rijden we naar één van de meest paradijselijke plekjes op het eiland. Het dorp Sete Cidades ligt in een grote vulkaankrater met een doorsnee van zo´n 12 kilometer waarin twee meren liggen. Eén ervan is blauwgekleurd, het andere groengekleurd. Na een pauze bezoeken we het dorp Capelas en vervolgens een ananasplantage. U maakt kennis met de bijzondere teeltwijze van de ananas in kassen. Alvorens we naar het vliegveld rijden kunt u in Ponta Delgada de kleurrijke bloementapijten bekijken die de bewoners maken voor het Santo Cristo festival. Aan het begin van de avond maken we een binnenlandse vlucht naar het eiland Faial. Na aankomst in Horta rijden we naar het hotel, waar u kunt genieten van een goed verzorgd diner.

7e DagHorta

Vanochtend staat er na het ontbijt een kennismaking met het sfeervolle havenplaatsje Horta op het programma. Hier zetelt het Azoriaanse parlement en van vroeger uit was dit dé plek waar menig zeevaarder vanuit Europa vertrok voor de overtocht naar Amerika. Tijdens de rondleiding met onze gids bezoeken we onder andere het parlementsgebouw en Peter’s Café. Het maritieme café herbergt een rijke geschiedenis en dat voelt de bezoeker direct bij binnenkomst. Ieder voorwerp in de zaak heeft een verhaal. Na het middaguur rijden we richting Espalamarca. Vanaf deze bergtop heeft u een adembenemend uitzicht.

8e DagPico

Per veerboot maken we een dagtocht naar Pico, het derde eiland van deze reis. Pico staat voor ‘piek’, de hoogste berg (2351 meter) van Portugal. Na aankomst in de haven rijden we via de noordkust naar een indrukwekkende rotsformatie: de Arcos do Cachorro. Vervolgens maakt u kennis met de walvistraditie alvorens we doorrijden naar het kratermeer Lagoa do Capitão. In het walvisvaardersdorp Lajes bezoeken we het walvismuseum. De collectie van het museum bestaat uit sculpturen van gepolijste walvisbeenderen, een sloep met al het materiaal aan boord voor de vangst en een ‘mummie’ van een babywalvis. Aan de zuidkant van Pico bezoeken we de fraaie kerk in Madalena en het wijnmuseum. Het uitgestrekte wijnlandschap is vanwege het aparte uiterlijk bekroond als UNESCO werelderfgoed.

9e DagVulcão dos Capelinhos

We bezoeken het schiereiland Capelinhos, ontstaan door een recente vulkaanuitbarsting. De vulkaanuitbarsting begon met het borrelen van water. De dorpelingen dachten dat het om een walvis ging en hadden geen idee van de onderzeese vulkaan. De geschiedenis is uitstekend geïllustreerd in het museum dat voor het grootste deel onder de vulkanische as is gebouwd. Na deze indrukwekkende excursie rijden we terug naar Horta waar u kunt genieten van een vrije middag.

10e DagHorta - Keulen - Twente

De laatste dag van deze indrukwekkende rondreis is aangebroken. Met een tussenlanding in Lissabon vliegen we terug naar Keulen waar de touringcar van ter Beek Reizen klaarstaat voor de terugreis naar de opstapplaats.

Uw hotel

Tijdens deze rondreis verblijft u in uitstekende 4-sterren hotels. Op het eiland São Miguel verblijft u in hotel Royal Garden in Ponta Delgada en op Faial in het Azoris Faial Garden Resort Hotel in Horta. De moderne hotels liggen aan de rand van het centrum van de stad en beschikken over alle hedendaagse faciliteiten voor een zeer geslaagde en ontspannen vakantie. Het verblijf is op basis van halfpension. Beoordeling Booking.com: 8.5 (Royal Garden) & 8. 7 (Azoris Faial Garden) Internet: www.azorishotels.com

Vliegreis Azoren hotel Royal Garden ter Beek Reizen
Route

Foto en Video
Boek deze reis