Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Elfsteden Fiets 4-daagse

0
4 daagse reis
4 daagse reis

Elfsteden Fiets 4-daagse

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

1756
4 dagen

Helaas bieden wij deze reis momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen fietsreis Friese Elfsteden aan. Houd onze website in de gaten voor eventuele nieuwe toekomstige vertrekdata.

Hoogtepunten
 • Ontdek alle elf steden van de Friese Elfstedentocht
 • Uitgebreide Friese koffietafel op de eerste dag van deze 4-daagse reis
 • Bezoek kenmerkende Elfstedenpunten als het bruggetje van Bartlehiem, de Tegeltjesbrug, het Elfstedenmonument en de finishboog op de Bonkevaart
 • Overnachting in het luxueuze Van der Valk Hotel Sneek met prachtige natuurlijke ligging aan het water

Voor de Tocht der Tochten hoeft u niet te wachten op ijs. Op de fiets is het minstens zo leuk de elf Friese steden te ontdekken. Elke stad heeft z’n eigen charme: van watersportwalhalla tot bedevaartsoord. En ook de grootte van de steden verschilt: van Sloten met 700 inwoners tot Leeuwarden met meer dan 90.000 inwoners! En tussen die steden door zal het afwisselende landschap van Fryslân met haar prachtige vergezichten u boeien van begin tot eind. Tijdens deze 4-daagse reis met de Ter Beek Fietsbus gaat uw eigen fiets veilig en goed beschermd mee in de touringcar. Vanuit ons hotel in Sneek fietst u iedere dag een etappe van de tocht der tochten en doen we alle elf steden aan.

Data & prijzen

Vertrekdatum Elfsteden Fiets 4-daagse

 • ...

De reissom is inclusief

 • 3 Overnachtingen in het uitstekende 4-sterren Van der Valk Hotel Sneek inclusief zeer uitgebreid ontbijtbuffet
 • Fietsroute informatie
 • Flesje water en 1 stuk fruit per dag
 • Uitgebreide Friese koffietafel op dag 1
 • Heerlijk 3-gangen afscheidsdiner op de laatste dag
 • Vervoer per luxe fietsbus en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom

 Reisdatum  
 Bij verblijf in een 2-persoonskamer € ,- p.p. 
 Toeslag 1-persoonskamer € ,- p.p. 

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven,consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering, kosten (fiets)veerpontjes (ca. € 5,-)

Verzekeringen

Annuleringsverzekering v.a. € 32,25
Bij verblijf in een 1-persoonskamer v.a. € 41,70

Reisverzekering (alleen deze reis) incl. bagage + geneeskundige kosten + ongevallen

Uitgebreide dekking €   9,55
Basis dekking (€50,- eigen risico bagage) €   7,40
 • Prijzen verzekering exclusief 1x € 4,25 poliskosten
Reisprogramma

1e DagSloten – IJlst - Sneek (±40km)

Nadat u bent ingestapt en uw fiets is ingeladen rijden we naar één van de kleinste steden van Nederland en tevens een bekende Elfsteden stad; Sloten. Dit stadje kan zo worden opgenomen in een prentenboek. Ontdek de mooie geveltjes, de molen die langzaam draait, de oude boerderijtjes aan het water en het oude stadskanon op het bastion. Hier begint uw vakantieweek met een uitgebreide Friese koffietafel zodat u straks fit aan het eerste deel van de route kunt beginnen. Tijdens deze lunch zorgt onze chauffeur dat uw fiets uitgeladen wordt en klaar staat voor vertrek. Uw bagage neemt hij mee naar het hotel in Sneek. Aansluitend stapt u op uw fiets en rijdt via een prachtige route via IJlst naar Sneek. U kunt rechtstreeks naar ons hotel fietsen of nog even in de gezellige binnenstad verblijven. Het diner kunt u op eigen gelegenheid gebruiken. Dat kan in het hotel maar ook onderweg.

2e DagDokkum – Franeker – Harlingen (±60km)

Na het uitgebreide ontbijtbuffet vertrekken we met de fiets in de touringcar en rijden we naar het keerpunt van de Elfstedentocht, het meest noordelijk gelegen stadje van de Elfsteden; Dokkum. Vanuit Dokkum fietsen we naar de andere twee noordelijke steden, te weten Franeker en Harlingen. Alle drie zijn ze redelijk groot qua omvang, u vindt er volop winkels, terrasjes, musea en nog veel meer. Maar alle drie zijn ze ook verschillend van karakter. Harlingen is een echte havenstad, Franeker een voormalige universiteitsstad en Dokkum zelfs een bedevaartsoord. Vandaag komt u onder andere langs het beroemde houten Elfstedenbruggetje van Bartlehiem. Bartlehiem heeft geen stadsrechten, het is zelfs geen dorp, maar toch is dit gehucht een wereldberoemde plaats aan de Elfstedenroute. Ook voert de route van vandaag u langs het Elfstedenmonument de Tegeltjesbrug. De Kanterlandse brug over de Murk is de laatste brug op de Elfstedenroute waar de schaatsers onderdoor rijden voordat zij aan de finish op de Bonkevaart in Leeuwarden verschijnen. De brug is bedekt met duizenden handgemaakte tegeltjes, waarop in blauw glazuur de portretten zijn afgedrukt van schaatsers die ooit de Elfstedentocht hebben uitgereden. Zij zijn met foto, naam en jaartal vereeuwigd op het Elfstedenmonument. Aan het eind van de middag staat onze touringcar in Harlingen om u vervolgens terug te brengen naar ons hotel in Sneek.

3e DagStavoren – Hindeloopen – Workum – Bolsward - Sneek (±52km)

Na het ontbijt vertrekken we naar Stavoren. Dit nog geen 1000 inwoners tellende stadje is de oudste van de elf steden en is gelegen aan de voormalige Zuiderzee. De kleurrijke huizen aan de haven van deze oude Hanzestad doen denken aan Scandinavische steden als Kopenhagen en Bergen. Hier staat ook het beeld van het Vrouwtje van Stavoren op de uitkijk en vindt u de bijzondere vis-fontein. In de tijd dat onze chauffeur de fietsen klaarzet voor vertrek zou u tijdens een wandeling kennis kunnen maken met dit authentieke stadje. Aansluitend fietst u op eigen tempo de route via Hindeloopen, Workum en Bolsward terug naar ons hotel in Sneek.

4e DagSneek – Leeuwarden (±40km)

Deze laatste vakantiedag staat in het teken van zowel de start als de finish van de officiële Elfstedentocht. Na het ontbijt fietst u op eigen gelegenheid naar de Friese hoofdstad Leeuwarden. Een prachtige stad met veel historie. Het is de stad van Stadhouder Willem Lodewijk, de scheve Oldehove toren, Mata Hari, Maria Louise van Hessen-Kassel en de Prinsentuin. Dwaal door de knusse straatjes van de stad die u de mooiste verhalen vertellen over haar historische verleden. Dwaal langs romantische grachten die u meevoeren langs verborgen parels. Dwalen door Leeuwarden is wonderlijk mooi. Uiteraard komt u vandaag bij de finishboog op de Bonkevaart. En in de loop van de middag verzamelen we bij de Elfstedenhal waar ook het standbeeld van De Elfstedenrijder staat. Hier worden de fietsen in de touringcar geladen en vertrekken we richting Twente. Onderweg kunt u op een mooie locatie genieten van een heerlijk 3-gangen afscheidsdiner.

Uw hotel

U verblijft tijdens deze fietsreis in het prachtig gelegen en luxueuze 4-sterren Van der Valk Hotel Sneek. De kamers zijn uitgerust met airconditioning, flatscreen-tv en badkamer met bad en aparte douche. ‘s Ochtends kunt genieten van een zeer uitgebreid ontbijtbuffet. Het avondeten (niet inclusief) zou u kunnen gebruiken in het à-la-carte restaurant van het hotel, maar ook in het vlakbij gelegen gezellige centrum van Sneek. Het hotel-restaurant heeft een prachtig uitzicht op het omliggende water en de natuur. Tevens biedt het hotel een bar en brasserie waar u kunt ontspannen met een drankje of een hapje.

Beoordeling Booking.com: Erg goed 8.4
Internet: www.hotelsneek.nl

Route

Foto en Video
Boek deze reis