Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Fjorden van Noorwegen

(2 Beoordelingen)
10 daagse reis
10 daagse reis
Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

7982
10 dagen
Reisdatum: zo.21/07/24
Hoogtepunten
 • Schitterende cruise door de Geirangerfjord, één van de smalste en meest indrukwekkende fjorden van Noorwegen
 • Prachtige natuurtochten langs fjorden, hoogvlakten, eeuwige sneeuw en uitzichtpunten die indrukwekkende panorama's bieden
 • Overtocht per super-de-luxe cruiseferry van Oslo naar Kiel in een buitencabine met panoramaraam en een uitstekend Scandinavisch dinerbuffet aan boord
 • Bezoeken aan historische Noorse steden als Oslo, Bergen en Lillehammer
 • Rondleiding door Maihaugen, het grootste openluchtmuseum van Noorwegen

Noorwegen, het land met overweldigend natuurschoon als grootste ‘attractie’. Tijdens deze reis nemen we u mee over de uitgestrekte hoogvlakten, langs gletsjers, over de beroemdste en mooiste fjorden en bezoeken historische steden als Oslo, Bergen en Lillehammer. U zult versteld staan hoe rustig en gemoedelijk de sfeer is in Noorwegen… óók in de ‘grote’ steden.

Rondreis per bus door Noorwegen met ter Beek Reizen
Data & prijzen

Vertrekdatum 10-daagse reis Fjorden van Noorwegen

 • zondag 21 juli 2024

NB: Er zijn afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing

De reissom is inclusief

 • 7 Overnachtingen in uitstekende 3 & 4-sterren hotels incl. ontbijtbuffet en diner (2x Bergen centrum / 2x Geiranger centrum / 1x Lillehammer centrum / 2x Oslo centrum)
 • 1 overnachting aan boord van een Fjord Lineschip (van Hirtshals naar Stavanger) in een luxe buitencabine inclusief ontbijtbuffet en Scandinavisch dinerbuffet (korting van toepassing voor binnencabine)
 • 1 Overnachting aan boord een super-de-luxe Color Line cruiseferry (van Oslo naar Kiel) in een luxe buitencabine inclusief ontbijtbuffet en zeer uitgebreid Scandinavisch dinerbuffet
 • 2 uur durende stadswandeling in Bergen o.l.v. NL-sprekende gids
 • Fjordencruise over de Geirangerfjord van Geiranger naar Hellesylt
 • Entree in de Staafkerk van Ringebu
 • Bezoek Olympische skischans in Lillehammer
 • Entree en rondleiding door het Maihaugen openluchtmuseum
 • 3 uur durende stadstour in Oslo o.l.v. een Nederlandssprekende gids
 • Uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • Alle tolgelden en veerovertochten
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom 10-daagse busreis Fjorden van Noorwegen

 Vertrekdatum 21/07/24
Bij verblijf in een 2-persoonskamer/buitencabine€ 2099 pp
Korting 2-pers. binnencabine Fjord Line*   – € 12 pp
Toeslag 1-pers. kamer / 1 -pers. buitencabine€    665 pp
Toeslag 1-pers kamer / 2-pers. buitencabine€    390 pp
Korting 2-pers. binnencabine Fjord Line*€      28 pp

* Geldt alleen voor de Fjord Line overtocht op de heenreis. 1-pers. cabines zeer beperkt beschikbaar.

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500 pp per reis)

Verzekeraar: Unigarant
www.unigarant.nl

– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 100,35
– voor 1 persoon€ 65,93
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 3000 pp per reis)
Verzekeraar: Unigarant
www.unigarant.nl
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 235,39
– voor 1 persoon€ 139,88
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
Verzekeraar: a.s.r. ik kies zelf
reis.asr.nl
– Optimaal dekking (geen eigen risico bagage)€ 27,70 pp
– Comfort dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 19,20 pp
– Basis dekking (€ 100,- eigen risico bagage)€ 16,70 pp
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 3,50 poliskosten 

 

Reisprogramma

1e DagTwente – Hirtshals

Na een vroeg vertrek rijden we met enkele tussenstops naar de havenplaats Hirtshals, in het noorden van Denemarken. Hier gaat u aan boord van de ferry MS Stavangerfjord of MS Bergensfjord van rederij Fjord Line. Het schip biedt met z’n winkels, entertainmentprogramma’s en lounges talloze mogelijkheden voor een heerlijk verblijf. Aan boord kunt u genieten van een uitgebreid dinerbuffet. U overnacht in een buitencabine.

2e DagStavanger – Hardangerfjord – Bergen

Na een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord van de ferry arriveren we ’s ochtends rond 7 uur in de haven van Stavanger. Na de ontscheping zetten we koers naar Bergen. De route loopt door het fjordenrijke Rogaland, langs de westzijde van de Hardangervidda, het grootste hooggebergteplateau van Noord-Europa en vervolgens langs de prachtige Hardangerfjord naar de oude handelsstad Bergen. Al in de middeleeuwen kwamen de schepen van Hanzestad Deventer regelmatig naar Bergen om er stokvis vandaan te halen. U overnacht in een prima hotel in het centrum van Bergen.

3e DagStadswandeling in Bergen

Vanochtend staat er een interessante 2 uur durende stadswandeling in Bergen op het programma. Hoogtepunten zijn het historische centrum met typische hanzekoophuizen aan de Bryggen, de beroemde vismarkt aan de oude haven (fisketorget) en de oude vesting Bergenhus. ‘s Middags bent u vrij. U zou een tochtje kunnen maken vanaf de vismarkt met de Fløybane naar de top van de 319 meter hoge berg Fløyen vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over Bergen en omgeving.

4e DagBergen – Geiranger

Vandaag rijden we via een schitterende fjordenroute van Bergen naar Geiranger. We komen onder meer langs de wonderschone Sognefjord, de langste fjord ter wereld. Vanaf Førde volgen we één van de mooiste trajecten van Noorwegen door een uniek berglandschap waarbij u herhaaldelijk de eeuwige sneeuw passeert. Via de panoramaweg langs de Nordfjord bereiken we Stryn. Ook het laatste deel van de route is zeldzaam mooi, sneeuwvelden liggen bijna binnen handbereik, beken kronkelen door uitgesleten bergkloven, grote bossen en rotsformaties volgen elkaar op. In het gezellige toeristische plaatsje Geiranger, gelegen aan de oogverblindende en wereldberoemde Geirangerfjord, ligt het centrumhotel waar we twee nachten verblijven.

5e DagFjordencruise

Vanochtend maken we een bijzonder mooie 1 uur durende cruise over de Geirangerfjord naar Hellesylt. De Geirangerfjord is één van de smalste en meest indrukwekkende fjorden van Noorwegen. Vanaf enorme rotswanden donderen indrukwekkende watervallen naar beneden, zoals de ‘Zeven Zusters’ en de ‘Bruidssluier’. Na afloop rijdt de touringcar terug richting Geiranger voor een bezoek aan het fabelachtige uitzichtspunt Dalsnibba. U kunt hier genieten van een overweldigend panorama. Vervolgens rijden we terug naar het dorpje Geiranger dat ligt ingeklemd tussen grandioze bergen en de smalle, prachtige fjord.

6e DagGeiranger – ‘Trollenweg’ – Lillehammer

We nemen afscheid van Geiranger en rijden via een mooie route naar de Norddalsfjord. De veerboot brengt ons naar de overzijde waar de beroemde ‘Trollenweg’ begint. Deze door hoge toppen en diepe kloven omgeven bergstraat dankt zijn naam aan de volkssage over de daar huizende trollen en dwergen. Nabij het hoogste punt van de weg stopt de touringcar en kunt u naar het 500 meter verderop liggende uitkijkplatform lopen. We rijden via de Stigfossen, een adembenemende waterval, langs Åndalsnes, dat schilderachtig gelegen is aan het uiteinde van de Romsdalsfjord. Hier loopt de Trollenweg ten einde. We rijden verder door het mooie Romsdal naar het dorpje Ringebu. Dit aan het riviertje de Gudbrandsdalslâgen gelegen plaatsje is bekend van de Ringebu Stavkirke . Deze staafkerk dateert uit de 13e eeuw. De kerk is enkele keren uitgebreid en veranderd maar de ingang met het drakenmotief is van de originele Stavkirke. Aansluitend rijden we via het prachtige Gudbrandsdal naar Lillehammer waar we in het centrum overnachten.

7e DagLillehammer - Hamar - Oslo

Vanochtend brengt de touringcar u naar de Olympische skischans Lysgårdsbakken. De investeringen voor de Olympische Winterspelen van 1994 gaven Lillehammer geweldige voorzieningen. Een van de meest in het oog springende hiervan is de Lysgårdsbakkenskischansarena. Hier kunt genieten van een fenomenaal uitzicht over Lillehammer en omgeving.

Aansluitend volgt een rondleiding door Maihaugen, het grootste openluchtmuseum van Noorwegen. Het uit 1887 stammende museum beschikt tegenwoordig over meer dan 100 huizen en boerderijen. Het oudste pronkstuk is de staafkerk van Garmo waarvan sommige delen uit de 12e eeuw stammen. Een nieuw gebouw huisvest ateliers van ambachtslieden en de oude tandartsenpraktijk van de oprichter van het museum, Anders Sandvig.

Na de middagpauze volgen we een mooie route langs het Mjøsameer, het grootste meer van Noorwegen, naar Hamar en vervolgens naar de Noorse hoofdstad Oslo. Doordat u opnieuw in een centrumhotel verblijft kunt u vanavond op eigen gelegenheid het stadshart verkennen. Een wandeling langs het kadegebied Aker Brygge, met rondom vele winkels, restaurants en cafés kunnen we u van harte aanbevelen.

8e DagStadstour Oslo

Vanochtend staat er een interessante 3 uur durende stadstour op het programma. U ziet onder andere de unieke beeldenverzameling in het Vigelandpark, het raadhuis, de parlementsgebouwen, het prachtige Koninklijke paleis en de wereldberoemde skischans Holmenkollen. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen. De ligging van Oslo aan de Oslofjord is onovertroffen. Ze geeft de toch al levendige stad een ietwat maritieme sfeer. In het centrum van Oslo bevinden zich musea, het koninklijk paleis, parken, tuinen en openbare instituten die alle te voet bereikbaar zijn. De haven van de stad wordt ‘bewaakt’ door een 14e eeuws kasteel en de vele cafés, restaurants en terrassen geven de stad een gezellige aanblik.

9e DagVeerovertocht naar Kiel

Vandaag kunt u de ochtend naar eigen voorkeur besteden. U zou nog wat souveniertjes kunnen aanschaffen of iets gebruiken op een terras in het bedrijvige centrum. Om 14.00 uur volgt de inscheping voor de overtocht naar Kiel aan boord van één van de meest luxe cruiseschepen, de MS Color Magic of MS Color Fantasy. Een belevenis die haar gelijke niet kent. Beide schepen zijn werkelijk van alle gemakken en luxe voorzien. Zo vindt u er onder meer een tropisch zwemparadijs, een luxueuze (winkel)promenade, een groot theater, een casino, een prachtige panorama lounge en diverse sfeervolle bars en restaurants. ’s Avonds kunt u aan boord genieten van een zeer uitgebreid en luxe dinerbuffet. U overnacht in een buitenhut voorzien van douche en toilet.

10e dagKiel - Twente

Na het ontbijt arriveren we rond 10.00 uur in Kiel. Vanaf hier rijden we met enkele tussenstops terug naar Nederland, waar een goed verzorgd 3-gangen afscheidsdiner op u wacht. Thuiskomst om circa 20.30 uur.

Uw veerovertochten & centrumhotels

Op de heenreis vaart u met een schip van Fjord Line (www.fjordline.com) van Hirtshals Denemarken naar Stavanger Noorwegen. U overnacht in een (standaard) buitencabine voorzien van douche en toilet. Er zijn ook 1-pers. binnencabines gereserveerd, hiervoor geldt een korting. 

Op de terugreis vaart u van Oslo Noorwegen naar Kiel Duitsland, met een cruiseferry van rederij Color Line (www.colorline.de) eveneens in een buitencabine voorzien van douche en toilet. Door de relatief grote ramen van uw cabine heeft u een magnifiek uitzicht wanneer u onder meer door de Oslofjord vaart. Op beide schepen kunt u ’s avonds kunt u genieten van een uitgebreid Scandinavisch dinerbuffet en ’s ochtends staat een heerlijk ontbijtbuffet voor u klaar.

De overige overnachtingen vinden plaats in uitstekende 3- en 4-sterren centrumhotels (maximaal 1,5 km te voet naar hartje centrum) in kamers voorzien van bad of douche, toilet, tv en telefoon.

Route

Foto en Video
Boek deze reis
2 Beoordelingen
Sorteer op:WaarderingDate

J Spaaij

Gezin Reiziger

Helmaal mee eens een super reis heb veel landen gezien maar dit was tot nog toe het mooiste het cruiseschip is een beleving net als alles een zeer mooie reis is waar voor je geld

17 juni 2015

Ferdinand

Gezin Reiziger

Ben vorig jaar met mijn vrouw samen op deze reis naar Noorwegen geweest. Geweldig wat je allemaal meemaakt en alles inclusief!!
Dus geen geknoei met aanvullende kosten voor een excursie.
En aan boord van de cruiseboot een BUITEN cabine! Perfecte organisatie, mooie bussen en een fijne gastheer als chauffeur. Alles opgeteld, waar voor je geld!

7 januari 2014