Friesland

0
5 daagse reis
5 daagse reis
Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

1042
5 dagen

Helaas bieden wij deze reis momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen reis naar Friesland in Nederland aan. Houd onze website en/of reisgids in de gaten voor eventuele nieuwe data.

Hoogtepunten
 • Advocaat proeven bij Boerin Agnes
 • Bezoek aan monumentendorp Orvelte
 • Prachtige toeristische routes langs de Friese Elfsteden
 • Excursie naar het Schaatsmuseum, Sonnema, Douwe Egberts, de Afsluitdijk en het Woudagemaal
 • Boottocht over het Sneekermeer

Lekker weg in eigen land? Ontsnappen aan de drukte? In Friesland kan het. Een vakantie in Friesland is voor veel mensen liefde op het eerste gezicht. De rust en ruimte, de weidse uitzichten, Friese Meren, Waddenzee en historische stadjes, de mooie dorpjes, het fierljeppen en Skûtsjesilen… Heel eigen, heel fijn! Om verliefd op te worden.

Data & prijzen

Vertrekdata Friesland

 • ...

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 625,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€  176,- p.p.

Verzekeringen

Kortlopende annuleringsverzekering (alleen deze reis)

Annuleringsverzekering€ 42,43 p.p.
Bij verblijf in een 1-persoonskamer€ 54,37 p.p.


Kortlopende reisverzekering  (alleen deze reis)

incl. bagage + geneeskundige kosten + ongevallen

Uitgebreide dekking€ 11,94 p.p.
Basis dekking (€50,- eigen risico bagage)€  9,25 p.p.


Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten
Klik hier voor het overzicht van de reis- en annuleringsverzekering.

De reissom is inclusief

 • 4 Overnachtingen in het luxe 4-sterren Post-Plaza Hotel Leeuwarden inclusief ontbijtbuffet en 3-gangendiner
 • Kopje koffie en cake & advocaat proeven bij Boerin Agnes
 • Wandelende theatervoorstelling door Leeuwarden
 • 2 uur durende boottocht op het Sneekermeer
 • Bezoek aan de Afsluitdijk inclusief 3D film Aquavista
 • Bezoek aan het Woudagemaal
 • Entree bij Sonnema in Bolsward
 • Entree bij Douwe Egberts in Joure
 • Entree bij het Schaatsmuseum in Hindeloopen
 • Uitstekend verzorgd afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering en SGR-coronaheffing
 • Download hier de PDF gids
  Bekijk deze reis vanuit onze reisgids.
Reisprogramma

1e DagTwente – Drente - Leeuwarden

Vanaf de opstapplaatsen in Twente rijden we naar het Drentse Gasselternijveen. We gaan namelijk op de koffie bij Boerin Agnes, bekend van Boer zoekt Vrouw. Tijdens de koffie zal Agnes een presentatie geven over het boerenleven en het prachtige gebied waarin de boerderij is gelegen. Daarnaast heeft Agnes de advocaatmakerij van de Rosinkhof overgenomen en is zij nu eigenaar van het Drentse Roomkaatje. Natuurlijk gaan we al dat lekkers ook proeven. Na dit bezoek rijden we via een mooie toeristische route naar het oerdorp van Drente, oftewel Orvelte. Tegenwoordig is Orvelte een monumentendorp en heeft het de status beschermd dorpsgezicht. Het is een levendig en gastvrij dorp waar mensen wonen en werken in een authentieke omgeving die nog echt de sfeer van een 19e-eeuws Drents esdorp uitademt. Hier kunt u op eigen gelegenheid rondwandelen en rondkijken. Aan het eind van de middag gaan we op weg naar ons prachtige hotel in Leeuwarden.

2e DagTheaterwandeling Leeuwarden en Sonnema

Na het uitgebreide ontbijtbuffet gaan we de Hofstad Leeuwarden verkennen. Dit doen we met een wandelende theatervoorstelling onder leiding van Stadhouder Willem Lodewijk en Anna van Oranje. Vervolgens heeft u tijd om zelf rond te wandelen in de stad of een lunch te gebruiken in één van de sfeervolle eetgelegenheden. Aan het begin van de middag vertrekken we naar het Hart van de Elfsteden, oftewel Bolsward. Hier vinden we de distilleerderij van Sonnema. Wat is het geheim van dit bekende kruidenlikeurtje? Om daar achter te komen zullen we ook een kijkje nemen op de kruidenzolder en natuurlijk wordt er ook flink geproefd. De rest van de middag heeft u vrij om heerlijk rond te dwalen langs grachten, vele monumenten, en het sierlijke stadhuis. Volgens velen het mooiste van Nederland.

3e DagSchaatsmuseum Hindeloopen, Sneekermeer rondvaart

Vandaag staat in het teken van de Elfstedentocht. Na het ontbijt rijden we langs verschillende herkenbare punten en steden zoals Workum, Hindeloopen, Stavoren, Sloten, IJlst en Sneek. In een karakteristiek pand in het pittoreske Hindeloopen is het al even karakteristieke Eerste Friese Schaatsmuseum gevestigd. Hier kunt u de complete geschiedenis van de Elfstedentocht bewonderen. Rond de middag komen we aan in Sneek en na een vrije (lunch)pauze stappen we aan boord van een boot voor een prachtige boottocht op het Sneekermeer. Aan het eind van de middag keren we terug naar ons fijne hotel voor het diner.

4e DagHarlingen & Afsluitdijk Wadden Center

Dag 2 van de Elfstedentocht begint vandaag bij de Finish… Deze bevindt zich op de Bonkevaart in Leeuwarden. Ook komen we vandaag langs de bekende “tegeltjesbrug”. Deze brug vormt een ereboog voor de schaatsers van de Elfstedentocht. Een van de tegeltjes is van W.A. van Buren, de schuilnaam van koning Willem Alexander. Hij nam deel aan de Elfstedentocht van 1986. Rond het middaguur arriveren we in Harlingen. Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee trekt Harlingen liefhebbers van wind, water en natuur. Maar Harlingen is nét zo aantrekkelijk voor hen die kennis willen maken met de ruim 600 monumenten in het beschermde stadsgezicht. Ga op ontdekkingsreis langs prachtige pakhuizen, bekijk de wonderschone gevels, struin langs levendige binnenhavens en door sfeervolle straatjes. In de middag rijden we naar de Afsluitdijk. Hier staat een markant gebouw als een schuimkraag op de dijk: Het Afsluitdijk Wadden Center. Dit centrum biedt een totaalbeleving van Unesco Werelderfgoed “De Waddenzee”, de wereldwijd unieke “Vismigratierivier” (in aanbouw), het IJsselmeergebied en niet te vergeten de Afsluitdijk. 

5e DagLeeuwarden - Douwe Egberts - Woudagemaal - Twente

Na het ontbijt nemen we afscheid van Leeuwarden. Voor de koffie gaan we op bezoek bij Douwe Egberts in Joure en na een interessante excursie heeft u enige vrije tijd om deze “Vlecke”, zoals Joure wordt genoemd, op eigen gelegenheid te bekijken. Aan het begin van de middag rijden we verder om een bezoek te brengen aan het grootste stoomgemaal ter wereld, het Woudagemaal in Lemmer. Voordat u wordt teruggebracht naar uw opstapplaats kunt u, in de Twentse regio, genieten van een uitstekend verzorgd afscheidsdiner.

Uw hotel in Leeuwarden

U verblijft in het luxe en stijlvolle 4-sterren Post-Plaza hotel, het voormalig postkantoor uit de achttiende eeuw. Het hotel ligt middenin de prachtige historische binnenstad van Leeuwarden. U zult zich direct thuis voelen in de unieke hotelkamers met bijzondere uitstraling, waarvan enkele alleen bereikbaar zijn via enkele treden. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, kluis, WiFi, koffie- en theefaciliteiten en een luxe badkamer met inloopdouche.

Beoordeling Booking.com: 9,0
Internet: www .post-plaza.nl

Route

Foto en Video
Boek deze reis