Friesland

0
5 daagse reis
5 daagse reis
Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

1634
5 dagen
Reisdatum: ma.5/9/22
Hoogtepunten
 • Advocaat proeven bij Boerin Agnes
 • Bezoek aan monumentendorp Orvelte
 • Prachtige toeristische routes langs de Friese Elfsteden
 • Excursie naar het Schaatsmuseum, Sonnema, Douwe Egberts Museum, de Afsluitdijk en het Woudagemaal
 • Boottocht over het Sneekermeer
 • Hotel in het centrum van Leeuwarden

Lekker weg in eigen land? Ontsnappen aan de drukte? In Friesland kan het. Een vakantie in Friesland is voor veel mensen liefde op het eerste gezicht. De rust en ruimte, de weidse uitzichten, Friese Meren, Waddenzee en historische stadjes, de mooie dorpjes, het fierljeppen en Skûtsjesilen… Heel eigen, heel fijn! Om verliefd op te worden.

Data & prijzen

Vertrekdatum 5-daagse Friesland

 • maandag 5 september 2022

De reissom is inclusief

 • 4 Overnachtingen in het sfeervolle 4-sterren Oranje Hotel Leeuwarden inclusief ontbijtbuffet en 3-gangendiner
 • Rondleiding door het Woudagemaal inclusief 2 kopjes koffie met oranje koek
 • Rondleiding door het Douwe Egberts Museum Joure inclusief een kopje koffie
 • Humoristische wandelende theatervoorstelling door Leeuwarden
 • Rondleiding, kopje koffie en likeurproeverij bij Sonnema in Bolsward
 • Entree bij het Schaatsmuseum in Hindeloopen
 • 2 uur durende boottocht op het Sneekermeer inclusief een kopje koffie met koek
 • Entree expositie Afsluitdijk Wadden Center inclusief 3D film Aquavista
 • Kopje koffie met cake, presentatie en advocaat proeven bij Boerin Agnes
 • Uitstekend verzorgd afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom

 Vertrekdatum 05-09-2022
 Bij verblijf in een 2-persoonskamer € 629,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer €  174,- p.p.

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Kortlopende annuleringsverzekering (alleen deze reis)

  05-09-2022
Annuleringsverzekering€ 42,70 p.p.
Bij verblijf in een 1-persoonskamer€ 54,55 p.p.


Kortlopende reisverzekering  (alleen deze reis)

incl. bagage + geneeskundige kosten + ongevallen

Uitgebreide dekking€ 11,94 p.p.
Basis dekking (€50,- eigen risico bagage)€  9,25 p.p.


Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten
Klik hier voor het overzicht van de reis- en annuleringsverzekering.

Reisprogramma

1e DagTwente – Woudagemaal - Douwe Egberts - Leeuwarden

Vanaf de opstapplaatsen in Twente rijden we naar het grootste stoomgemaal ter wereld, het Woudagemaal in Lemmer. Na een hartelijke ontvangst met koffie en oranje koek volgt een interessante 3D film en een rondleiding door het gemaal. Aansluitend rijden we naar “Vlecke”, zoals het mooie Joure ook wel wordt genoemd. Na een vrije lunchpauze bezoeken we het historische ‘Douwe Egberts Museum’ Joure waar u kunt deelnemen aan een rondleiding en u een kopje koffie wordt aangeboden. Aan het eind van de middag gaan we op weg naar het sfeervolle Oranje Hotel in het historische centrum van Leeuwarden. Het diner gebruiken we in een nabijgelegen restaurant.

2e DagTheaterwandeling Leeuwarden en Sonnema

Na het uitgebreide ontbijtbuffet gaan we de Hofstad Leeuwarden verkennen. Dit doen we met een wandelende theatervoorstelling onder leiding van Stadhouder Willem Lodewijk en Anna van Oranje. Vervolgens heeft u tijd om zelf rond te wandelen in de stad of een lunch te gebruiken in één van de sfeervolle eetgelegenheden. Aan het begin van de middag vertrekken we naar het Hart van de Elfsteden, oftewel Bolsward. Hier vinden we de distilleerderij van Sonnema. Wat is het geheim van dit bekende kruidenlikeurtje? Om daar achter te komen zullen we ook een kijkje nemen op de kruidenzolder en natuurlijk wordt er ook flink geproefd. De rest van de middag heeft u vrij om heerlijk rond te dwalen langs grachten, vele monumenten, en het sierlijke stadhuis. Volgens velen het mooiste van Nederland.

3e DagSchaatsmuseum Hindeloopen, Sneekermeer rondvaart

Vandaag staat in het teken van de Elfstedentocht. Na het ontbijt rijden we langs verschillende herkenbare punten en steden zoals Workum, Hindeloopen, Stavoren, Sloten, IJlst en Sneek. In een karakteristiek pand in het pittoreske Hindeloopen is het al even karakteristieke Eerste Friese Schaatsmuseum gevestigd. Hier kunt u de complete geschiedenis van de Elfstedentocht bewonderen. Rond de middag komen we aan in Sneek en na een vrije (lunch)pauze stappen we aan boord van een boot voor een prachtige boottocht op het Sneekermeer. Tijdens de vaart wordt u een kopje koffie met koek aangeboden. Aan het eind van de middag keren we terug naar ons fijne hotel voor het diner.

4e DagHarlingen & Afsluitdijk Wadden Center

Dag 2 van de Elfstedentocht begint vandaag bij de Finish… Deze bevindt zich op de Bonkevaart in Leeuwarden. Ook komen we vandaag langs de bekende “tegeltjesbrug”. Deze brug vormt een ereboog voor de schaatsers van de Elfstedentocht. Een van de tegeltjes is van W.A. van Buren, de schuilnaam van koning Willem Alexander. Hij nam deel aan de Elfstedentocht van 1986. Rond het middaguur arriveren we in Harlingen. Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee trekt Harlingen liefhebbers van wind, water en natuur. Maar Harlingen is nét zo aantrekkelijk voor hen die kennis willen maken met de ruim 600 monumenten in het beschermde stadsgezicht. Ga op ontdekkingsreis langs prachtige pakhuizen, bekijk de wonderschone gevels, struin langs levendige binnenhavens en door sfeervolle straatjes. In de middag rijden we naar de Afsluitdijk. Hier staat een markant gebouw als een schuimkraag op de dijk: Het Afsluitdijk Wadden Center. Dit centrum biedt een totaalbeleving van Unesco Werelderfgoed “De Waddenzee”, de wereldwijd unieke “Vismigratierivier” (in aanbouw), het IJsselmeergebied en niet te vergeten de Afsluitdijk. 

5e DagLeeuwarden - Drenthe - Twente

Na het ontbijt nemen we afscheid van Leeuwarden en rijden we naar het oerdorp van Drente, oftewel Orvelte. Tegenwoordig is Orvelte een monumentendorp en heeft het de status van beschermd dorpsgezicht. Het is een levendig en gastvrij dorp waar mensen wonen en werken in een authentieke omgeving die nog echt de sfeer van een 19e-eeuws Drents esdorp uitademt. Hier kunt u op eigen gelegenheid rondwandelen en rondkijken. Na dit bezoek rijden we via een mooie toeristische route naar het Drentse Gasselternijveen. We gaan namelijk op de koffie bij Boerin Agnes, bekend van het TV-programma ‘Boer zoekt Vrouw’. Tijdens ons verblijf verzorgt Boerin Agnes een interessante presentatie over het boerenleven en het prachtige gebied waarin de boerderij is gelegen. Boerin Agnes heeft de advocaatmakerij van de Rosinkhof overgenomen en is nu eigenaar van het ‘Drents Roomkaatje’. Natuurlijk gaan we al dat lekkers ook proeven. Voordat u wordt teruggebracht naar uw opstapplaats kunt u, in de Twentse regio, genieten van een uitstekend verzorgd afscheidsdiner.

Uw centrumhotel in Leeuwarden

U verblijft in het sfeervolle 4-sterren Oranje Hotel Leeuwarden. Het Oranje Hotel is al meer dan 140 jaar een begrip in Leeuwarden en ligt aan de rand van het historische stadshart, tegenover het station. En hoewel het een rijke geschiedenis heeft zijn de kamers stijlvol en eigentijds ingericht en van moderne gemakken als airconditioning, koffie- en theefaciliteiten voorzien. Er is gratis WiFi in alle ruimtes. Een drankje en borrelhapjes kunt u gebruiken in de huiskamer of op het terras. ’s Ochtends kunt u in de hotelbrasserie genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds kunt in een nabijgelegen restaurant (± 200 m) genieten van heerlijk 3-gangen diner.

Beoordeling Booking.com: Erg goed 8,5
Internet: www.oranjehotelleeuwarden.com

Route

Foto en Video
Boek deze reis