Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Gardameer

0
10 daagse reis
10 daagse reis
Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

95
10 dagen
Reisdatum: za.19/10/24
Hoogtepunten
 • Schitterend gelegen hotel direct bij het Gardameer
 • Prachtige rondrit om het Gardameer met mooie uitzichten
 • Interessante stadstour door Verona, de stad van Romeo en Julia
 • Boottocht over het Gardameer van Limone naar Malcesine
 • Natuurrijke panoramatocht door het gebied Trentino met bezoek aan Trento en een grappa-stokerij met proeverij
 • Natuurtocht Tremosine bij Natuurpark Parco Alto Garda Bresciano
 • Bezoek aan Salo en schiereiland Sirmione met bezoek aan het waterkasteel Scaligeri

Een mild klimaat en landschappelijke contrasten, fraaie baaien en romantische plaatsjes, olijfgaarden en Italiaans ijs. Rond het Gardameer ligt de Italiaanse verleiding. Ga mee en laat u tijdens deze reis verleiden door de mooie natuur met de intense kleuren van een zonovergoten landschap waar palmen, pijnbomen en cipressen gedijen.

Data & prijzen

Vertrekdatum 10-daagse reis Gardameer

 • Zaterdag 19 oktober 2024

De reissom is inclusief

 • 2 overnachtingen in een goed hotel in Zuid-Duitsland inclusief ontbijtbuffet en diner
 • 7 Overnachtingen in het uitstekende 4-sterren Hotel Alexander in Limone sul Garda met ontbijtbuffet en 3-gangendiner met saladebuffet
 • Rondrit langs het Gardameer met een ervaren gids
 • Bezoek aan Verona met stadstour onder leiding van een ervaren gids
 • Boottocht op het Gardameer van Limone naar Malcesine
 • Prachtige natuurtocht naar Trentino met een ervaren gids
 • Bezoek aan een grappa distilleerderij met proeverij
 • Bezoek Salo en Sirmione met ervaren gids
 • Entree Scaliger Burcht
 • Prachtige natuurtocht Tremosine
 • Goed verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • In-ear audiosysteem tijdens de rondleidingen
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom

  19/10/24
Bij verblijf in een 2-persoonskamer € 1349 pp
Toeslag 1-persoonskamer €  390 pp

 

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500 pp per reis)
Verzekeraar: Unigarant
www.unigarant.nl
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 100,35
– voor 1 persoon€ 65,93
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 3000 pp per reis)
Verzekeraar: Unigarant
www.unigarant.nl
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 235,39
– voor 1 persoon€ 139,88
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Annuleringsverzekering (alleen deze reis)
(Gebaseerd op de basis reissom)
Verzekeraar: a.s.r. ik kies zelf
reis.asr.nl
– verblijf in 2-pers. kamer – reis vertrekdatum 11/05/2024€ 102,42
– verblijf in 1-pers. kamer – reis vertrekdatum 11/05/2024€ 135,70
Annuleringsverzekering (alleen deze reis)
(Gebaseerd op de basis reissom)
Verzekeraar: a.s.r. ik kies zelf
reis.asr.nl
– verblijf in 2-pers. kamer – reis vertrekdatum 19/10/2024€ 89,78
– verblijf in 1-pers. kamer – reis vertrekdatum 19/10/2024€ 115,73
Prijzen kortlopende annuleringsverzekering exclusief 1 x € 4,24 poliskosten per dossier 
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
Verzekeraar: a.s.r. ik kies zelf
reis.asr.nl
– Optimaal dekking (geen eigen risico bagage)€ 27,70 pp
– Comfort dekking (€ 50 eigen risico bagage)€ 19,20 pp
– Basis dekking (€ 100 eigen risico bagage)€ 16,70 pp
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 3,50 poliskosten 

 

 • Download hier de PDF gids
  Bekijk deze reis vanuit onze reisgids.
Reisprogramma

1e DagTwente – Zuid-Duitsland

Vanaf de laatste opstapplaats rijden we, met enkele tussenstops, zo snel mogelijk naar Zuid-Duitsland. Hier overnacht u in een uitstekend hotel. Uiteraard kunt u vanavond genieten van een heerlijk diner.

2e DagZuid-Duitsland - Limone

Na een goed verzorgd ontbijtbuffet vervolgen we onze reis richting het Gardameer. Via de mooie omgeving van de Dolomieten bereiken we in de middag onze vakantiebestemming Limone, een schilderachtig plaatsje gelegen aan de oever van het Gardameer. Hier vinden we ons 4-sterren hotel dat slechts een paar stappen van het Gardameer gelegen is.

3e DagRondrit langs het Gardameer

Na gebruik van het uitstekend verzorgde ontbijtbuffet ontmoeten we onze gids die met ons meegaat voor een rondrit langs het mooie Gardameer. We rijden naar het noordelijke deel dat bekend staat om zijn steile rotswanden en bergen. Aan dit deel van het meer ligt het schilderachtige plaatsje Riva. De fraaie binnenstad met historische stadspoorten nodigt uit tot flaneren en winkelen.

Vervolgens rijden we naar het geliefde en romantische plaatsje Malcesine. Deze parel aan het Gardameer, heeft een mediterrane sfeer met een stukje Alpen. Smalle steegjes, pittoreske doorkijkjes, prachtige oude panden en bloemen wisselen elkaar af. De huisjes in het oude centrum liggen tegen de burcht Castello Scaligero aangedrukt. Vanaf de toren heeft u een prachtig uitzicht over het Gardameer en de ringmuren van de drie burchtpleinen. We rijden naar het mooie stadje Garda met een schilderachtig, middeleeuws centrum met smalle steegjes tussen prachtige oude stadspoorten.

4e DagStadsbezichtiging Verona

Vandaag gaan we naar Verona, waar we onze gids ontmoeten voor een stadstour waarbij we alle bekende bezienswaardigheden zullen zien. Verona is het meest bekend als stad van Romeo en Julia, Shakespeare’s legendarische liefdespaar. Het balkon van Julia in de Via Cappella, haar graf en de kerk waar het huwelijk van dit beroemde paar zou zijn ingezegend, trekken jaarlijks vele duizenden toeristen. Het bekendste gebouw van Verona is de Arena, een groot Romeinse amfitheater. Het bouwwerk is tijdens de zomermaanden ’s avonds het decor van wereldberoemde operavoorstellingen.

De stad kent verder monumentale paleizen en kerken, leuke winkelstraten en voortreffelijke restaurants. Na de stadstour heeft u enige tijd om deze boeiende en levendige stad te verkennen of te winkelen in de Via Mazzini, de belangrijkste winkelstraat. Maar natuurlijk kunt u ook heerlijk even bijkomen op een terrasje voor een cappuccino, espresso of lekker Italiaans ijsje. In de loop van de middag vertrekken wij uit Verona voor de terugreis naar Limone.

5e DagLimone en Malcesine

Vandaag gaan we met de veerboot. Vanuit het hotel lopen we in 3 minuten naar de haven van Limone waar u aan boord gaat voor een ca. 20 minuten durende overtocht naar Malcesine. Hier heeft u vrije tijd om deze mooie plaats te ontdekken. Het is één van de meest schilderachtige plaatsen aan het Gardameer en kreeg niet voor niets de bijnaam “Parel van het Gardameer”. Romantische doorkijkjes en prachtige oude panden wisselen elkaar af. In de nauwe kronkelige straatjes van de oude binnenstad is zo veel te zien dat men ogen te kort komt. U vindt er monumentale huizen, gezellige barretjes, restaurants en veel leuke winkeltjes met souvenirs. Malcesine heeft ook een kleine haven en een korte boulevard, omgeven door gezellige terrassen. Aan het begin van de middag vertrekt u per veerboot terug naar Limone.

6e DagDagtocht Trentino

Na het ontbijt ontmoeten we onze gids voor een prachtige dagtocht door het natuurrijke bergengebied van Trentino, gelegen boven het Gardameer tegen de Dolomieten aan. Trentino-Zuid Tirol is verdeeld in twee provincies, Trente en  Zuid Tirol. Trente is overwegend Italiaanstalig en Zuid Tirol Duitstalig. Tijdens deze route kunt u genieten van schitterende uitzichten, meren, kastelen en bergen.

Vanuit Limone rijden we richting Tenno, een klein plaatsje overschaduwd door een machtig kasteel. Aan het eind van het dal ligt het Lago di Tenno, een meer met een bijzondere blauwe kleur. We volgen onze route verder noordwaarts en komen bij één van de mooiste plekken van Trentino, het meer van Toblino. Het is een klein Alpenmeer op de valleibodem dat wordt omringd door rietveld en één van de meest betoverende waterspiegels van Trentino is. Bij het meer van Toblino vinden we het gelijknamige kasteel.

We verlaten deze romantische plek en gaan op weg naar Trento, de hoofdstad van Trentino. Het is een aantrekkelijke, gezellige en bezienswaardige stad met grote bruggen over de rivier de Adige en een historisch centrum. De stad ligt midden in een uitgestrekt wijnbouwgebied op de grens van het Duitstalige en Italiaanstalige cultuurgebied, maar de sfeer is duidelijk Italiaans. U heeft hier voldoende tijd om deze stad zelf te ontdekken. Op de terugreis wordt een bekende grappa distilleerderij bezocht waar alles verteld wordt over het maken van grappa en uiteraard mag u dit typisch Italiaanse drankje ook proeven.

7e DagSalo en Sirmione

Vandaag bezoeken we de westkant van het Gardameer waarbij u tijdens de route prachtige uitzichten heeft. We bezoeken het fraaie badplaatsje Salo, een van de elegantste en meest luxueuze badplaatsen aan het Gardameer. Dit heeft het voor een belangrijk deel te danken aan de langste, en volgens velen de mooiste boulevard langs het meer. Het gezellige oude middeleeuwse gedeelte van Salo komt men binnen via twee toegangspoorten uit 1463. Er zijn allerlei leuke winkeltjes maar u treft hier ook exquise delicatessenzaken en luxe winkels aan.

Aansluitend rijden we naar Sirmione. De ligging van Sirmione is uniek. Het plaatsje ligt op een lang, smal schiereiland dat, precies in het midden van de zuidoever, het Gardameer insteekt. De historische en sfeervolle binnenstad is autovrij en kan alleen worden bereikt via een voetgangersbrug. Bij de ingang van de stad ligt de indrukwekkende waterburcht van de Scaligeri. De vesting, met zijn kantelen, ophaalbruggen, schietgaten en valhekken, heeft gedurende bijna achthonderd jaar vrijwel ongeschonden standgehouden. U heeft de mogelijkheid de burcht te bezichtigen. Aan het uiterste puntje van het schiereiland bevinden zich de Grotte di Catullo, de resten van een Romeinse villa. Bij de hoger gelegen olijfgaard heeft u een prachtig uitzicht over het Gardameer.

8e DagNatuurpark Parco Alto Garda Bresciano

Op deze laatste dag aan het Gardameer zullen we wat later vertrekken in de ochtend voor een korte natuurtocht in de omgeving van Limone. Hier bevindt zich het schitterende natuurpark Parco Alto Garda Bresciano. Aangezien de bus niet overal kan komen bezoeken wij de gemeente Tremosine, die bestaat uit meerdere dorpjes gelegen op een plateau boven het Gardameer.

Wij rijden via een prachtige route met mooie uitzichten naar de plaats Pieve di Tremosine, die hoog op de rotsen ligt. Vanuit deze plaats heeft u een adembenemend uitzicht over het Gardameer. Tevens heeft u hier ook de mogelijkheid om de bezienswaardige, oude kapel uit de 14e eeuw te bekijken. Aan het begin van de middag zijn we terug in het hotel en heeft u vrije tijd.

9e DagLimone - Zuid-Duitsland

Na een uitgebreid ontbijtbuffet verlaten we ons vakantieadres en beginnen aan onze terugreis naar Nederland. In Duitsland overnacht u in een uitstekend hotel. Uiteraard kunt u vanavond genieten van een heerlijk 3-gangen diner.

10e dagZuid-Duitsland – Twente

Vandaag keren we terug naar Nederland. Eenmaal terug in de regio wordt u bij een sfeervol restaurant verwacht voor het gebruik van een uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner.

Uw centrumhotel in Limone sul Garda

4-Sterren Hotel Alexander in Limone sul Garda is schitterend gelegen nabij de oever van het Gardameer. Via een hellende weg loopt u in enkele minuten naar de gezellige promenade langs het meer. Alle kamers beschikken over balkon of terras (gedeeltelijk met meerzicht),bad of douche, toilet, televisie, kluisje, gratis wifi en minibar (tegen betaling). Ook beschikt het hotel over een bar, restaurant, buitenbad met zonneterras en wellness met whirlpool, stoombad en sauna.

Beoordeling Booking.com: Goed 7,8
Internet: www.chincherinihotels.com/en/hotels/hotel-alexander

Route

Foto en Video
Boek deze reis