Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Groningen Ommeland

0
Dagtocht
Dagtocht

Groningen & Ommeland

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

1444
1 dag
Reisdatum: wo.13/9

Helaas bieden wij deze reis momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen verzorgde dagtocht naar Groningen en het Ommeland aan. Houd onze website in de gaten voor eventuele nieuwe toekomstige vertrekdata.

Details van deze reis

Er gaat niets boven Groningen en het Ommeland. Ontdek deze veelzijdige regio tijdens onze geheel verzorgde dagtocht. De historie komt enerzijds tot uitdrukking in de vele historische gebouwen, maar anderzijds is ook de hedendaagse architectuur ruimschoots aanwezig. Groningen is met andere woorden een aaneenschakeling van verhalen, gevelstenen, kunstwerken en tenslotte bijzondere mensen. En wat dacht u van de vele bijzondere tuinen die te bezichtigen zijn in het Ommeland, of de schitterende boerderijen? Heeft u zo al eens gehoord van de zelfbenoemde adel die in paleisachtige woonhuizen woonden genaamd ‘borgen’? Grootse avonturen, je beleeft ze in de provincie Groningen.

Vertrekdatum Groningen & Ommeland

 • woensdag 13 september 2023 - op reserve

Reissom

Groningen & Ommeland
Volledig verzorgde dagtocht inclusief:

 • koffie met gebak
 • stadsrondrit Groningen onder leiding van een deskundige gids
 • goed verzorgde lunch bij een restaurant op een prachtige locatie aan het water
 • rondrit Ommeland onder leiding van een deskundige gids
 • entree bijzondere tuinen van de Groningse borg Menkemaborg
 • uitstekend verzorgd 3-gangendiner
€ 105,- p.p.

Opstapplaatsen

 • Tubbergen, ter Beek Reizen
 • Oldenzaal, NS Station
 • Enschede, Station Kennispark (voormalig Drienerlo)
 • Hengelo, hotel van der Valk
 • Almelo, NS Station t.o. Javatoren, zijde P-garage
Reisprogramma

Heenreis

Na vertrek vanaf de opstapplaats rijden we via een snelle route richting Groningen. In Odoorn houden we bij restaurant Oringer Marke een koffiestop. U wordt getrakteerd op een kop koffie met heerlijk gebak.

Groningen & Ommeland

We vervolgen de reis en rijden naar het centrum van de veelzijdige stad Groningen. Een deskundige gids stapt in en verwelkomt u in Groningen. We maken een mooie stadsrondrit. U ziet onder andere pittoreske steegjes en historische gebouwen met een rijke historie. De historie komt enerzijds tot uitdrukking in de vele historische gebouwen, maar anderzijds is ook de hedendaagse architectuur ruimschoots aanwezig. Groningen is met andere woorden een aaneenschakeling van verhalen, gevelstenen, kunstwerken en tenslotte bijzondere mensen.

Rond het middaguur vervolgen we de reis buiten de stad Groningen. We rijden richting het Ommeland. Op geringe afstand van Groningen maken we een stop bij een sfeervol restaurant, charmant gelegen aan het idyllische Reitdiep in een historische omgeving. U kunt genieten van een uitstekende lunch.

Aansluitend maken we een schitterende rondrit onder leiding van de deskundige gids door het Ommeland. Wie denkt dat Groningen zo plat is als een dubbeltje heeft het mis. In het Groninger landschap kom je op veel plekken dorpjes tegen die op een heuvel liggen. Dit zijn de wierdendorpen. Deze dorpen zijn ontstaan in een tijd dat de dijken nog niet waren uitgevonden en het land nog regelmatig overstroomde. Om toch veilig en droog te kunnen wonen werden de dorpen gebouwd op brede heuvels. In de dorpen voel je deze historie nog altijd.

Aan het einde van de rondrit bezoeken we borg Menkema om een bezoek te brengen aan de indrukwekkende tuin. Verspreid over de provincie torenen statige huizen uit boven de omliggende velden, ze worden omringd door bomen en soms zelfs een gracht. Het zijn de Groningse borgen, de in de vorige eeuwen door jonkers bewoonde landhuizen. Ooit stonden er ruim honderd in de provincie. Slechts 16 daarvan haalden het heden. Gelukkig zijn dat niet de minste. Hier stap je in het verleden en ontdek je hoe de rijken vroeger leefden.

Terugreis

Aan het eind van de middag rijden we weer terug richting Twente. Bij een gezellig restaurant wordt u welkom geheten voor het gebruik van een uitgebreid 3-gangendiner.

Route

Foto/ Video
Boek deze Reis

Groningen & Ommeland

Vult u het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in. Wij nemen nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen binnen twee werkdagen contact met u op om de reis te bevestigen.

 • Totaal aantal deelnemers inclusief de hoofdboeker.
 • Denk aan eventuele bijzonderheden, diëten enzovoort.
 • VoorlettersAchternaam
 • Vast nummerMobiel nummer
 • Ter controle vragen wij u uw e-mailadres 2x in te geven.
 • Vul hier eventueel het adres, telefoonnummer, telefoonnummer thuisblijvers, e-mailadres en andere bijzonderheden van de extra deelnemers in.