Groothertogdom Luxemburg

0
5 daagse reis
5 daagse reis

Groothertogdom Luxemburg

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

364
5 dagen
Reisdatum: Maandag 22 juli 2019
Hoogtepunten
 • Interessante rondleiding op het F1 circuit van Spa-Francorchamps
 • Stadsbezichtiging in Luxemburg Stad
 • Bezoek aan het "Rotes Haus" in Monschau
 • Een prachtige natuurrijke en bergachtige omgeving

Hoewel het Groothertogdom Luxemburg qua oppervlakte slechts een beperkt gebied beslaat is het zeker de moeite waard het te bezoeken. De charmes van Luxemburg zijn gevarieerd en geliefd bij iedereen die Luxemburg kent. De prachtige dalen van de Sûre, de Clerve en de Wiltz, aangename stadjes en dorpjes, de wijngaarden op de hellingen en de merkwaardige rotsformaties van “Klein Zwitserland” staan garant voor een heerlijk verblijf in Groothertogdom Luxemburg.

5-daagse busreis Luxemburg ter Beek Reizen

Vertrekdata Groothertogdom Luxemburg

 • Maandag 22 juli 2019 - VOL

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer  € 460,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer  €    74,- p.p.

Verzekeringen

 Annuleringsverzekering (alleen deze reis)  € 30,95 p.p.
 Bij verblijf in een 1-persoonskamer  € 35, 95 p.p.

 

Reisverzekering (alleen deze reis) incl. bagage + geneeskundige kosten + ongevallen

Uitgebreide dekking  € 11,94 p.p.
Basis dekking (€50,- eigen risico bagage)  €   9,23 p.p.
 • Prijzen verzekering exclusief 1x € 4,25 poliskosten

De reissom is inclusief

 • 4 Overnachtingen in 3-sterren Hotel Koener in Clevaux inclusief ontbijtbuffet en 3-gangen diner.
 • Kannetje koffie met gebak.
 • Kop goulashsoep en een kopje koffie of thee.
 • Interessante rondleiding op het circuit van Spa-Francorchamps.
 • Circa 1 uur durende stadswandeling in Clervaux met Nederlandssprekende gids.
 • Middagtocht door de Haut Sûre inclusief bezoek aan uitzichtpunt Boulade.
 • Circa 2 uur durende stadsbezichtiging in Luxemburg Stad met Nederlandssprekende gids.
 • Prachtige natuurtocht door het Mullerthal (of bezoek Echternach).
 • Entree in het “Rotes Haus” in Monschau.
 • Uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner.
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering
Reisprogramma

1e DagTwente - Clervaux

Na vertrek uit de Twentse regio rijden we naar Moers waar u kunt genieten van een kopje koffie met gebak. Rond het middaguur kunt u in Würselen genieten van een kop goulashsoep waarna we op weg gaan naar Spa, bekend van het bronwater en van het Formule 1 circuit Spa-Francorchamps. Hier op dit 6,9 km. lange circuit volgt een interessante rondleiding. Via het schilderachtige dal van de Clerve met z’n vele natuurschoon en intieme verstilde dorpjes rijden we vervolgens naar het sfeervolle plaatsje Clervaux dat beheerst wordt door z’n prachtige ridderburcht. Ons sfeervolle Hotel Koener is gelegen in het historische centrum.

2e DagClervaux en Haut Sûre

Onder leiding van een gids maken we een rondwandeling in Clervaux. Het circa 1000 inwoners tellende stadje heeft meerdere bezienswaardigheden en kent een interessante geschiedenis. Aansluitend zou u een bezoek kunnen brengen aan het benedictijner klooster of het Museum van de “Slag om de Ardennen”. Na het middaguur maken we een rondrit door de Haut Sûre. Dit prachtige natuurgebied is bekend van het meer van de Boven Sûre, een 380 hectare groot stuwmeer. Na een pauze in het schilderachtige Vianden keren we terug naar Clervaux.

3e DagLuxemburg Stad en Mullerthal of Echternach

Vandaag kunt u tijdens ons bezoek aan Luxemburg Stad kennismaken met de meer dan 1000 jaar oude hoofdstad van het Groothertogdom. Bekend van de 110 bruggen en natuurlijk van de vele Europese instellingen. Een gezellige en levendige stad die u tijdens de stadswandeling nader leert kennen. Na de vrije lunchpauze maken we een prachtige rondrit door het Mullerthal. Het Mullerthal, bekend van de bizarre rotsformaties, het natuurschoon en de beekjes met watervallen wordt niet zonder reden ook wel Klein Zwitserland genoemd. Wanneer de wegen van het Mullerthal na de overstromingen in 2018 nog niet begaanbaar zijn, bezoeken we het mooie Echternach.

4e DagBastogne en het Bastogne Historical Center

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er zwaar gevochten in de Ardennen. Vandaag bezoeken we het Bastogne Historical Center en zien we op een moderne en interactieve manier de oorzaken, gebeurtenissen en gevolgen van de Tweede Wereldoorlog vanuit het gezichtspunt van degenen die er destijds streden. De lunchpauze brengen we door in het levendige centrum van Bastogne waarna we terugkeren naar Clervaux. Hier kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht doorbrengen.

5e DagLuxemburg – Monschau - Twente

Via Malmedy, waar een koffiestop wordt ingelast, rijden we naar Monschau. Hier bezoeken we het zogenaamde Rotes Haus”. Het prachtige pand is een opvallend barokgebouw uit de 18e eeuw. In het gebouw bevindt zich het museum over de textiel productie uit de vroegere tijden. De houten trap van het huis is een zeldzaamheid. Ze is gesneden in de Aken-Luik barokstijl en zweeft als het ware naar alle etages. Na een vrije lunchpauze in het schilderachtige centrum van Monschau keren we terug naar de Twentse regio waar u aan het begin van de avond kunt genieten van een 3-gangen afscheidsdiner.

Uw hotel

U verblijft in het uitstekende en sfeervolle 3-sterren Hotel Koener dat buitengewoon gunstig is gelegen in de voetgangerszone van het gezellige stadje Clervaux. Alle 45 smaakvol ingerichte en comfortabele kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet, televisie, telefoon, föhn en gratis WiFi. Daarnaast beschikt het hotel over een restaurant, en brasserie, een terras in de voetgangerszone en een uitgebreid wellnesscentrum met zwembad, solarium, whirlpool en fitnessruimte. ’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds van een 3-gangen diner.

Beoordeling Booking.com: Heerlijk 8.9
Internet: www.hotelkoener.lu

Hotel Koener Clervaux busreis Luxemburg ter Beek Reizen
Route

Foto en Video
Boek deze reis