Hanna van Hendrik

0
Dagtocht
Dagtocht

Hanna van Hendrik

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

1117
1 dag
Reisdatum: zo.14/08/22 & za.03/09/22
Details van deze reis

Na het grote succes van 2019, komt de voorstelling Hanna van Hendrik in de zomer van 2022 weer terug in Twente. In samenwerking met de organisatie hebben we een speciale dagtocht samengesteld rondom deze hartverwarmende theaterbelevenis. Naast een bezoek aan dit grootse theaterspektakel op Vliegveld Twenthe maken we voorafgaand een bijzondere rondrit door het Twentse coulisselandschap onder deskundige leiding van gids Thea Kroese. U komt alles te weten over boerenwijsheden, boerengebruiken en boereneetgewoontes. Rond het middaguur houden we bij een sfeervol restaurant een tussenstop waar u kunt genieten van een uitstekend verzorgde lunch.
Hanna van Hendrik is een initiatief van actrice Johanna ter Steege, zelf geboren en opgegroeid in Twente. Een eerbetoon aan de veerkracht van de boerengemeenschap van haar jeugd en een familiekroniek ineen. Gesproken in Twents dialect en Nederlands. 

Vertrekdata Hanna van Hendrik

 • Zondag 14 augustus 2022
 • Zaterdag 3 september 2022

Reissom Hanna van Hendrik

Theaterspektakel Hanna van Hendrik
Verzorgde dagtocht inclusief:

 • heerlijke koffietafel inclusief kroket
 • rondrit door het Twentse coulisselandschap onder leiding van deskundige gids Thea Kroese
 • zitplaats matineevoorstelling Hanna van Hendrik op Vliegveld Twenthe (aanvang voorstelling: 14.00 uur – duur van de voorstelling 3.5 uur)
€ 110,- p.p.

Opstapplaatsen

Reisprogramma

Rondrit door het Twentse coulisselandschap

We heten u van harte welkom in onze luxe touringcar voor een kennismaking met het schitterende Twentse landschap en het boerenleven van vroeger en nu. Onderweg ziet u het verschil tussen verkavelde en niet verkavelde grond, vertelt gids Thea Kroese over de boerenwijsheden zoals spreuken en geveltekens en uiteraard maakt u kennis met boereneetgewoontes.

Rond het middaguur wordt u bij een sfeervol Twents restaurant welkom geheten voor het gebruik van een uitstekend verzorgde lunch inclusief verschillende soorten brood, luxe beleg, eiergerechten, soep, een kroket, diverse vruchtensappen en onbeperkt koffie/thee.

We vervolgen onze dagtocht en rijden naar Hangar 11 op Vliegveld Twenthe voor een bezoek aan de theatersensatie Hanna van Hendrik.

Het verhaal Hanna van Hendrik

In Hanna van Hendrik zijn we gedurende drie seizoenen onderdeel van het leven van boerin Hanna en haar familie. We volgen haar gevecht om de verkoop van de boerderij, al drie generaties familiebezit, tegen te houden. Het zijn de tumultueuze jaren zeventig, overal nemen burgers het heft in eigen hand. Tradities worden overboord gegooid of juist fel verdedigd. Het is de bloeitijd van actiegroepen en ook de Twentse boeren in Tubbergen komen in opstand. Hun protest in 1971 tegen de ruilverkaveling is de felste boerenopstand in de Nederlandse geschiedenis.

Door het naderende afscheid van de boerderij komt het verleden van Hanna tot leven. We zijn getuige op haar bruiloft. We schuiven aan in de boerderij waar de kinderen worden geboren en nieuwe landbouwmachines worden gekocht. We zitten vooraan als Hanna wordt benoemd tot woordvoerster voor de protesterende boeren. We delen Hanna’s verdriet als haar grote liefde Hendrik verongelukt en lopen mee achter de kist. En we staan naast haar als ze uiteindelijk de boerderij moet verkopen en de koeien in veewagens worden geladen en uit het zicht verdwijnen. Een afscheid dat niemand onberoerd laat, maar ook een nieuw begin is.

Hanna van Hendrik is een initiatief van actrice Johanna ter Steege, geboren en opgegroeid in Twente. Al jarenlang droomde ze ervan om een ode aan haar jeugd, familie en het boerenleven te maken. De voorstelling is dan ook een eerbetoon aan de veerkracht van de boerengemeenschap in de radicale omwentelingen van de jaren zeventig. Een familiekroniek over vrees voor verandering, hechte familiebanden, liefde en bevrijding, verteld in Twents dialect en Nederlands.

Stichting Hanna van Hendrik is producent van dit unieke theaterspektakel dat wordt uitgevoerd door 8 acteurs, 36 amateurspelers- en koorleden, 5 muzikanten, 10 ballerina’s, een motorclub én 6 koeien. Voor meer informatie: www.hannavanhendrik.nl.

Terugreis

Na afloop van de voorstelling staat er nog een leuke verrassing op het programma. Vervolgens rijden we terug naar de opstapplaatsen in de regio Twente.

Route

Foto/ Video
Boek deze Reis

Hanna van Hendrik

Vult u het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in. Wij nemen nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen binnen twee werkdagen contact met u op om de reis te bevestigen.
 • Totaal aantal deelnemers inclusief de hoofdboeker.
 • Denk aan eventuele bijzonderheden, diëten enzovoort.
 • VoorlettersAchternaam
 • Vast nummerMobiel nummer
 • Ter controle vragen wij u uw e-mailadres 2x in te geven.
 • Vul hier eventueel het adres, telefoonnummer, telefoonnummer thuisblijvers, e-mailadres en andere bijzonderheden van de extra deelnemers in.