Herfsttintentocht Drenthe

0
Dagtocht
Dagtocht

Herfsttintentocht

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

2994

Helaas bieden wij deze dagtocht momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen herfsttintentocht aan. Houd onze website in de gaten voor eventuele nieuwe data.

Details van deze reis

Geniet van de herfst tijdens onze heerlijke herfsttintentocht. Voordat de bladeren vallen verschuift de kleur gedurende enkele weken langzaam van hun gebruikelijke groene kleur naar een reeks kleuren, die varieert van geel, oranje tot rood en bruin. Deze bijzondere belevenis markeert de start van de herfst. Een prachtige periode om te genieten van deze geheel verzorgde dagtocht naar het prachtige Drenthe. Deze dag wordt afgesloten met een uitstekend verzorgd 3-gangendiner met ijs en pudding als nagerecht.

Vertrekdata Herfsttintentocht

  • ...

Reissom

Herfsttintentocht
Verzorgde dagtocht inclusief:
• koffie met gebak
• uitstekende lunch
• entree en rondleiding bij Museumboerderij de Karstenhoeve
• heerlijk diner

€ …,- p.p.

Opstapplaatsen

Reisprogramma

Heenreis

Na het vertrek vanaf de laatste opstapplaats rijden we naar een sfeervol restaurant in Ommen voor het gebruik van een kopje koffie met gebak.

Programma

Aansluitend rijden we naar Ruinerwold waar we Museumboerderij de Karstenhoeve vinden. Hier wordt u ontvangen met een heerlijke boerenmaaltijd, bestaande uit: soep, broodje kroket, salade, broodjes ham en kaas en koffie, thee, melk en karnemelk. Aansluitend wordt u in kleine groepen meegenomen voor een rondleiding over de boerderij. De Ruinerwoldse Museumboerderij De Karstenhoeve uit de eerste helft van de 17e eeuw verkeert voor een groot deel nog in originele staat. Met zijn authentieke interieur is dit rijksmonument een van de mooiste museumboerderijen van ons land. In het voorhuis hangt nog de sfeer van het dagelijks leven van de bewoners uit de 19e eeuw . Tekenen van welstand bij deze ‘veerpeerdsboer’ zijn de opkamer met zijn Statenbijbel, het schitterende kabinet in de pronkkamer, waarin onder andere een uitgebreide collectie linnengoed bewaard wordt, het tegeltableau aan de achterwand van de schouw in de woonkeuken en de collectie sieraden, borduur- en kantkloswerk en kleding. De ‘wiemel’ aan de zolder en de weckpotten in de kelder herinneren aan het aanleggen van de wintervoorraad. De boterbereiding vond plaats op de boerderij getuige de rosmolen en de oproomvaten. De hilde boven de koestal herbergt een grote verzameling gereedschappen uit de tijd van vóór de mechanisatie. In de baanderhoek en in de kapschuur staan, naast de traditionele boerenwagens, de eerste landbouwmachines, die overigens nog door paarden werden getrokken. Na deze rondleiding laten we Ruinerwold achter ons en rijden we terug richting Twente.

Terugreis

Voordat we terugkeren naar de opstapplaatsen kunt u nog genieten van een heerlijk 3-gangendiner met twee soorten soep als voorgerecht, twee soorten vlees met verschillende bijgerechten en als afsluiter heerlijke pudding met ijs en slagroom. Een smaakvolle afsluiter van deze herfsttintentocht.

Route

Foto/ Video
Boek deze Reis

Herfsttintentocht

Vult u het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in. Wij nemen nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen binnen twee werkdagen contact met u op om de reis te bevestigen.
  • Totaal aantal deelnemers inclusief de hoofdboeker.
  • Denk aan eventuele bijzonderheden, diëten enzovoort.
  • VoorlettersAchternaam
  • Vast nummerMobiel nummer
  • Dhr./Mevr.AchternaamOpstapplaats 
    Vul hier de overige deelnemers in. Door te klikken op " + " aan het einde van de regel voegt u extra deelnemers toe.