Historisch Leeuwarden

0
Dagtocht
Dagtocht

Historisch Leeuwarden

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

1954
1 dag

Helaas bieden wij deze reis momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen verzorgde dagtocht naar Leeuwarden aan. Houd onze website in de gaten voor eventuele nieuwe toekomstige vertrekdata.

Details van deze reis

Leeuwarden, trotse hoofdstad van Fryslân en in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. Een stad met een lange en rijke geschiedenis die op veel plaatsen nog duidelijk zichtbaar en voelbaar is. Verwonder u over de scheefstaande Oldehove, de ‘toren van Pisa van de lage landen’. Proef de grandeur van het gebied waar de stadhouders van Friesland, de Friese Nassaus, woonden en werkten. Rust even uit in de prachtige Prinsentuin, dwaal verder door de karakteristieke straatjes en stegen, geniet van de mooie doorkijkjes, maak een rondvaart door de schilderachtige grachten en grachtjes. 

Vertrekdatum Historisch Leeuwarden

  • ...

Reissom

 Historisch Leeuwarden
 Verzorgde dagtocht inclusief:
• royaal ontbijtbuffet bij Van der Valk
• bezoek aan Gruttermuseum
• een bijzondere Praamvaart door de grachten van Leeuwarden
• uitstekend verzorgd 3-gangen diner
€ ..,- p.p.

Opstapplaatsen

  • Tubbergen, ter Beek Reizen
  • Almelo, NS Station t.o. Javatoren, zijde P-garage
  • Hengelo, hotel van der Valk
  • Oldenzaal, NS Station
  • Enschede, Station Kennispark (voormalig Drienerlo)
Reisprogramma

Heenreis ontbijt bij Van der Valk

Na het vertrek vanaf de laatste opstapplaats rijden we richting Zwolle waar u bij Van der Valk Hotel wordt verwacht voor het gebruik van een luxueuze ontbijtbuffet. Vervolgens rijden we door naar Leeuwarden.

Programma Leeuwraden

Na aankomst in deze Culturele Hoofdstad van 2018 maken we een prachtige Praamvaart door de grachten van Leeuwarden. Bekijk de hoofdstad van Friesland op een verrassende manier, namelijk vanaf het water. Geniet van de vele historische monumenten en prachtige verhalen, verteld door de gids. Een Praamvaart door de prachtige grachten van Leeuwarden is een “genot”. Nadat we weer op vaste land staan heeft u enige tijd vrij in het centrum van Leeuwarden en kunt u een bezoek brengen aan het Gruttersmuseum. Zodra u de winkeldeur opendoet stapt u grootmoeders tijd binnen. De schappen staan vol met voorraadblikken en producten van vroeger zoals kachelpoets, Vim, erwten en bonen en natuurlijk ouderwetse snoepjes, dropjes en koekjes. En al dat lekkers is in de Grutterswinkel nog volop te koop. Zonder scanapparaat of streepjescodes doet de oude kassa nog steeds zijn werk (maar u kunt ook pinnen hoor). Op de bovenverdieping is een expositie ingericht over de geschiedenis van het kruideniersbedrijf. 

Terugreis met 3-gangendiner

Aan het einde van de middag keren we terug naar Twente. Alvorens we terugkeren naar uw opstapplaats kunt u genieten van een goed verzorgd 3-gangen diner.

Route

Foto/ Video
Boek deze Reis

Oeps! We konden je formulier niet vinden.