Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Ierland en Normandië

0
11 daagse reis
11 daagse reis

Ierland & Normandië

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

653
11 dagen
Reisdatum: di.27/08/24
Hoogtepunten
 • Bezoek aan de D-day landingsstranden in Normandië
 • Indrukwekkende natuurtochten naar onder meer de Burren, Cliffs of Moher en Ring of Kerry
 • Bezoek aan schitterende kasteel(tuinen) als Bunratty, Castle Kylemore Abbey en oude monumenten als Clonmacnoise
 • Uitgebreide stadsbezichtiging in Dublin

Ontdek het groene, mystieke, sprookjesachtige zelfs geheimzinnige Ierland. Wandel over de ruige kliffen van Moher, geniet in pubs van lokale lekkernijen en de vrolijke klanken van Ierse volksmuziek, flaneer door kleurrijke dorpjes, ontdek imposante kastelen en tuinen en laat u betoveren door de mystieke verhalen en folklore. Maar beleef vooral de overweldigende natuur tijdens tochten over de ‘Wild Atlantic Way’ en door schitterende natuurparken, doorlopend wordt u getrakteerd op indrukwekkende vergezichten en schilderachtige doorkijkjes. Tijdens deze 10-daagse busreis ontdekt u niet alleen vele hoogtepunten van Ierland, maar brengen we ook een kort bezoek aan Normandië.
Normandië is een gevarieerde streek die jaarlijks miljoenen toeristen trekt met haar bijzondere cultuur, natuur en beroemde geschiedenis. Een geschiedenis die gedomineerd wordt door de bekende D-day landingsstranden. Een geschiedenis die toekomst schreef. Tijdens deze reis worden twee verschillende streken met elk hun eigen achtergrond, karakter en sfeer met elkaar verenigd. Juist deze grote afwisseling en verscheidenheid maakt deze reis tot een belevenis van formaat.

Data & prijzen

Vertrekdatum 11-daagse Ierland & Normandië

 • dinsdag 27 augustus 2024

De reissom is inclusief

 • 8 Overnachtingen in goede 3 & 4-sterren hotels incl.ontbijtbuffet en diner (2x in Normandië (F), 3x Galway county (IR), 2x Kerry county (IR), 1xregio Dublin)
 • 2 overnachtingen aan boord van de luxe cruiseferry W.B. Yeats van Irish Ferries (Cherbourg-Dublin v.v.) in een luxe 2-persoons binnencabine inclusief ontbijt en diner
 • Bezoek aan de D-day stranden en Cimetière Américain (Omaha Beach)
 • Entree kloostercomplex Clonmacnoise
 • Dagtocht Connemara National Park met een ervaren gids
 • Entree Kylemore Abbey
 • Dagtocht Burren & Cliffs of Moher met een ervaren gids
 • Entree Cliffs of Moher Experience (bezoekerscentrum)
 • Entree Bunratty Castle & Folk Park
 • Dagtocht Ring of Kerry & Nat. Park Killarney met een ervaren gids
 • Bezoek aan een traditionele Ierse schapenhouderij met uitleg/demonstratie
 • Stadsbezichtiging in Dublin met een ervaren gids
 • Goed verzorgd afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering

Reissom

 Vertrekdatum  27/08
 Verblijf in een 2-pers.kamer/binnencabine€ 1799 pp
 Toeslag 2-pers.buitencabine€ 22 pp
 Toeslag 1-pers.kamer/binnencabine€ 463 pp
 Toeslag 1-pers.kamer/buitencabine€ 499 pp

NB: Er zijn afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)

Verzekeraar: Unigarant
www.unigarant.nl

– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 100,35
– voor 1 persoon€ 65,93
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 3000,- p.p. per reis)
Verzekeraar: Unigarant
www.unigarant.nl
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 235,39
– voor 1 persoon€ 139,88
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
Verzekeraar: a.s.r. ik kies zelf
reis.asr.nl
– Optimaal dekking (geen eigen risico bagage)€ 30,74 pp
– Comfort dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 21,12 pp
– Basis dekking (€ 100,- eigen risico bagage)€ 18,37 pp
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 3,50 poliskosten 

 

Reisprogramma

1e DagTwente - Normandië

Vanaf de laatste opstapplaats rijden we via een snelle route zuidwaarts. Aan het einde van de middag bereiken we het Franse district Normandië waar we overnachten en dineren in een sfeervol hotel.

2e DagNormandie – D-day stranden – Cherbourg (ferry)

Vanochtend bezoeken we de bekende landingsstranden van D-day en houden we een pauze bij het Cimetière Américain (Omaha Beach). Dit is één van de grootste Amerikaanse begraafplaatsen in het buitenland. Wereldwijd bekend vanwege de scène in Steven Spielbergs ‘Saving Private Ryan’. Vanaf hier kijkt u uit over het strand van Omaha Beach, destijds het toneel van de mensonterende strijd voor de herovering van onze vrijheid. Oneindig en als langs een liniaal getrokken lopen de rijen met witte, marmeren kruisen over het gazon. Aansluitend rijden we naar de veerboot in Cherbourg. U gaat aan boord van Irish Ferries voor de nachtovertocht naar Dublin. Na de inscheping volgt om 16.30 uur het vertrek. Aan boord kunt u vanavond genieten van een uitgebreid dinerbuffet. De rest van de avond kunt u naar eigen inzicht doorbrengen. Het prachtige schip biedt een scala aan mogelijkheden voor een aangenaam verblijf.

3e DagDublin (haven) – Klooster Clonmacnoise -Galway county

’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet waarna we rond 10.45 uur de haven van Dublin binnenlopen. Welkom in Ierland! Na aankomst rijden we in de richting van het Galway district (Galway county). Iets zuidelijk van de stad Athlone ligt aan de rivier Shannon de nog steeds indrukwekkende ruïne van het kloostercomplex Clonmacnoise; een oude kloosterschool met in totaal 9 kerkruïnes. In de bloeitijd rond het jaar 1000 telde de kloosterschool ±6000 studenten. In 16e eeuw werd het klooster op bevel van de Engelse koning Hendrik III verwoest. Na een bezoek aan dit unieke complex rijden we naar ons hotel in Ballinasloe of Gort (beide in Galway county gelegen) voor de overnachting en het diner.

4e DagConnemara National Park

Connemara National Park, een landschap vol tegenstellingen dat je móet beleven! Een deskundige gids neemt ons mee door de kegelvormige bergen van de Twelve Bens, de prachtige kleurschakeringen van het hoogveen en naar indrukwekkende vergezichten langs de Atlantische kust. Connemara trekt aan door de ongereptheid en de schoonheid van het gebied. Maar ook door de tradities van Ierse muziek en folklore, die in de rivierdalen en rond de meren floreren. Rond het Kylemore Lake is het alsof de bergen op de achtergrond sneeuwplekken vertonen. Het is echter geen sneeuw maar wit gesteente dat hier aan de oppervlakte komt. Het imposante Kylemore Abbey gelegen aan de oever van het meer is met haar fantastische gotische architectuur en ommuurde Victoriaanse tuin en woonvertrekken een bezoek van ons meer dan waard. ’s Avonds overnacht u in Gort.

5e DagBurren & Cliffs of Moher

Na een heerlijk Iers ontbijtbuffet gaan we met onze gids op weg naar de beroemde Cliffs of Moher. De rit gaat door de verbazingwekkende streek van “The Burren”. Het betreft hier een onwaarschijnlijk maanlandschap dat beschouwd wordt als een geologisch fenomeen. Er groeit een onvoorstelbare variatie aan bloemen op de kalkachtige ondergrond.
Mediterrane en Alpenbloemen als Alpengentianen, veelbloemige orchideeën, maagdenhaar en steenbreek mos staan er gebroederlijk naast elkaar, vooral rond de meren en in de weiden, maar ook in de spleten van de rotsachtige bodem. Deze Keltische streek doet buitenaards aan en het is een magnifiek gezicht dat met eigen ogen te zien. Na deze zeer bijzondere rit bereiken we de tweede grote attractie van dit deel van Ierland. De majestueuze Cliffs of Moher. Even voorbij de Hags Head rijzen deze zeven bijna 200 meter hoge rotsen uit de Atlantische Oceaan omhoog. In de Cliffs of Moher Experience komen alle aspecten aan de orde die met de oceaan, de kliffen, de grillige natuur en de ontelbare vogels als papegaaiduikers en zeekoeten te maken hebben. Via geplaveide paden bereikt u de uitzichtpunten op de Cliffs of Moher. Na van dit adembenemende schouwspel genoten te hebben rijden we terug naar ons hotel in Gort.

6e DagGalway county – Bunratty Castle & Folk Park – Kerry county

We nemen afscheid van Galway County en rijden zuidwaarts. Nabij Limerick bezoeken we Bunratty Castle. Dit imposante kasteel werd in de 15e eeuw gebouwd en staat bekend om de uitstekende banketten die er plaatshebben. Het kasteel is in oude stijl teruggebracht en geeft een goede indruk van het Ierse adellijke leven. In de directe nabijheid vinden we het interessante Bunratty Folk Park. Dit is een getrouwe nabootsing van het leven op het Ierse platteland van rond 1900. U ziet er onder andere een complete dorpsstraat, boerderijen, Gregoriaanse huizen, kroegjes, winkeltjes en een werkende korenmolen. Daarnaast worden er traditionele ambachten uitgeoefend. Na dit interessante bezoek rijden we via een mooie route naar Kerry county waar we overnachten. Indien de tijd het toestaat volgt er nog een bezoek het schilderachtige Dingle.

7e DagRing of Kerry & Nat. Park Killarney

Vandaag rijden we de beroemde panoramaroute “Ring of Kerry”, onbetwist de mooiste van Ierland. Ongerepte stranden worden omlijst door ongelofelijke kliffen. Dit pronkstuk aan de zuidwestkust van Ierland heeft het allemaal!
De route rond het schierieland Iveragh begint en eindigt in Killarney en komt langs alle hoogtepunten, zoals Moll’s Gap, Torc Waterfall en de Gap of Dunloe. Maar natuurlijk is de Ring of Kerry zoveel meer dan de som der delen. Op deze 179 km lange route zult u zien dat elke bocht iets nieuws brengt dat een feest is voor het oog, van meren, rivieren en watervallen tot landhuizen en kastelen. ’Ook bezoeken we een traditionele Ierse schapenhouderij. Hier hoeden de herdershonden de schapen in een schilderachtig landschap met groene heuvels en weelderige natuur. Om niets te ‘missen’ zal een deskundige gids ons vandaag begeleiden.

8e DagKerry county – Kilkenny – Dublin

Vandaag keren we terug naar Dublin. We rijden door een schilderachtig landschap via Tipperary naar Kilkenny. Van alle steden in het Ierse binnenland is dit middeleeuwse stadje ongetwijfeld het mooiste. Kilkenny ligt aan het riviertje de Nore en bezit gezellige winkelstraatjes en prachtige Gregoriaanse huizen. De grote populariteit van dit juweeltje wordt mede veroorzaakt door de werkelijk schitterende omgeving. Na dit bezoek rijden we verder naar ons hotel in de nabije omgeving van Dublin.

9e DagStadstour Dublin - (ferrry)

Vanochtend staat een grondige verkenning van Dublin op het programma. Een levendige en bloeiende stad vol grandeur die perioden van tragiek, oorlog en strijd heeft gekend maar ook tijden van glorie, welvaart en voorspoed. Tot op de dag van vandaag is de beroemde warme intimiteit van Dublin niet verloren gegaan. Tijdens een interessante, circa 3 uur durende stadstour komt u van alles aan de weet over deze prachtige “Stad aan de Liffey”. Aansluitend kunt u enige tijd naar eigen inzicht indelen. Dublin bezit een schat aan bezienswaardigheden waarvan de meeste op loopafstand van elkaar gelegen zijn. Zeer de moeite waard zijn bijvoorbeeld prachtige Gregoriaanse huizen op Merrion Square. Op veel van deze gebouwen treft u nog de originele deurkloppers, bovenlichten en smeedijzeren balkons aan. Met haar talloze winkels, musea, kroegjes, restaurants, parken, kerken en gezellige straten biedt Dublin zeker voor elk wat wils. Tegen 16.00 uur verlaten we Ierland en varen we per Irish Ferries schip terug naar Cherbourg.

10e dagCherbourg – Rouen (Normandië)

Na de ontscheping in Cherbourg rond 11.30 uur rijden we via een mooie toeristische route naar de hoofdstad van Normandië, Rouen. Rouen is een stad doordrenkt van geschiedenis, met een prachtige gotische kathedraal, vakwerkhuizen en het Gros-Horloge, een indrukwekkende renaissanceboog met een astronomisch uurwerk. We overnachten in de regio.

11e dag Normandië- Twente

Vandaag keren we terug naar Twente. Eenmaal terug in de regio kunt u genieten van een heerlijk afscheidsdiner.

Uw hotel

Tijdens deze 11-daagse reis verblijft u in goede 3 en 4-sterren hotels die veelal landelijk of buiten het centrum zijn gelegen. De kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet en tv. ’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds van een heerlijk diner. Twee overnachtingen vinden plaats aan boord van W.B. Yeats, de nieuwste veerboot van Irish Ferries (www.irishferries.com) op de route Cherbourg – Dublin in tweepersoonsbinnencabines voorzien van douche en toilet, bedden naast elkaar, airconditioning, tv. Aan boord wordt er gratis WiFi aangeboden, is er entertainment, zijn er meerdere restaurants, bars en een bioscoop. ’s Avonds kunt u aan boord genieten van een uitgebreid dinerbuffet en ’s ochtends van een ontbijtbuffet.

Route
Foto en Video
Boek deze reis