Kerstreis Hildesheim

0
5 daagse kerstreis
5 daagse kerstreis

Hildesheim

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

1036

Helaas bieden wij deze reis momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen kerstreis naar Hildeheim in Duitsland aan. Houd onze website en/of reisgids in de gaten voor eventuele nieuwe data.

Hoogtepunten
 • Een uitstekend en sfeervol 4-sterren hotel aan de schitterende vakwerk markt van Hildesheim
 • Rondleiding door het romantische Schloß Bückeburg
 • Humoristische rondleiding door gekostumeerde gidsen
 • Entree in de Autostadt met rondleiding door het indrukwekkende Zeit-Haus
 • Idyllische rit per stoomtrein door de Harz

Geniet van een sprookjesachtige kerst in het vakwerkstadje Hildesheim. U verblijft in het luxeuze Van der Valk hotel dat is gelegen aan één van de mooiste historische marktpleinen van Duitsland. Temidden van de imposante vakwerkhuizen ligt de sfeervolle kerstmarkt. Het programma van deze aangename kerstreis is een fantastische kerstbeleving met cultuur, natuur en culinaire traktaties.

Data & prijzen

Vertrekdatum Kerstreis Hildesheim

 • ...

De reissom is inclusief

 • 4 overnachtingen in het luxe 4-sterren Van der Valk Hotel Hildesheim inclusief ontbijtbuffet en diner (1x 3-gangen diner / 2x 4-gangen diner / 1x feestelijk kerstdinerbuffet)
 • 2x koffie met gebak op de heenreis
 • rondleiding door Schloss Bückeburg
 • humoristische rondleiding door Hildesheim o.l.v. gekostumeerde gidsen
 • 'Weihnachtscocktail' & 'Weihnachtsfeier" met cadeautjes in het hotel op kerstavond
 • entree en rondleiding Autostadt in Wolfsburg'
 • 'Feuerzangenbowle' op 1e kerstdag in het hotel
 • op 2e kerstdag onbeperkt koffie of thee met een stuk gebak
 • bezoek aan de kerstmarkt van Wernigerode, Bad Salzuflen en Hildesheim
 • goed verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ ,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€ ,- p.p.

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Kortlopende annuleringsverzekering€ 46,09 p.p.
Bij verblijf in een 1-persoonskamer€ 51,79 p.p.

Reisverzekering (alleen deze reis) incl. bagage + geneeskundige kosten + ongevallen

Uitgebreide dekking€ 11,94 p.p.
Basis dekking (€50,- eigen risico bagage)€  9,25 p.p.
 • Prijzen verzekering exclusief 1x € 4,25 poliskosten
 • Download hier de PDF gids
  Bekijk deze reis vanuit onze reisgids.
Reisprogramma

1e DagTwente – Schloss Bückeburg - Hildesheim

Tijdens de heenreis kunt u bij een sfeervol restaurant genieten van twee kopjes koffie en gebak, waarna we verder rijden naar Bückeburg. Het rijkelijk versierde interieur van slot Bückeburg doet u verbazen tijdens de rondleiding. Typische renaissance stijlelementen zoals de puntgevelhuizen met hun cirkelvormige opzetstukken evenals ornamenten in de vorm van slakken en schelpen als gevelversiering zijn kenmerkend voor slot Bückeburg. De imposante en in rococostijl gebouwde feestzaal doet nog steeds dienst bij vorstelijke aangelegenheden. Aansluitend rijden we naar Hildesheim. Halverwege de middag komen we aan in ons luxe hotel. U heeft de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de kerstmarkt (voor de deur van het hotel) die vandaag tot 20.00 uur geopend is.

2e DagStadswandeling Hildesheim & 'Weihnachtsfeier'

Op originele wijze maakt u na het ontbijt kennis met de stad van de “Tausendjähriger Rosenstock”. Gekostumeerde gidsen vertellen u tijdens de stadswandeling op humoristische wijze vele wetenswaardigheden over de rijke geschiedenis van Hildesheim. Het stadje, dat beschouwd wordt als de onbetwiste hoofdstad van de romaanse cultuur werd gesticht in het jaar 815 als bisschopsstad en bezit maar liefst vijf romaanse kerken. Vooral de eeuwenoude kroonluchter en de rozenstruik van de
Mariendom zijn geliefd. In de loop van de middag wordt u in het hotel verwacht voor het gebruik van een ‘Weihnachtscocktail’.
Aansluitend kunt u genieten van een viergangen ‘Christkindl Menü’ en vindt er een gezellige ‘Weihnachtsfeier’ met kleine kerstcadeutjes plaats.

3e Dag (1e kerstdag)Autostadt Wolfsburg

U zou vanochtend een kerkdienst kunnen bijwonen. Rond het middaguur vertrekken we naar Wolfsburg waar we een bezoek brengen aan Autostadt. Onder leiding van een deskundige gids maakt u een reis door de wereld van de mobiliteit.
Het themapark van Volkswagen biedt een afwisseling van architectuur, design en natuur. Tijdens de wintermaanden is het park omgetoverd tot sfeervol winter wonderland. Aan het einde van de middag keren we terug naar Hildesheim waar u
vanavond wordt verwacht voor een feestelijk ‘Weihnachtsbuffet’ met muziek. Aansluitend wordt u een heerlijke ‘Feuerzangenbowle’ aangeboden waarbij de bowl met behulp van een tang in het open vuur wordt verwarmd.
Een heel bijzonder en smakelijk gebeuren.

4e Dag (2e kerstdag)Stoomtrein & Wintermarkt Wernigerode

Na het ontbijt rijden we via een toeristische route naar Wernigerode. Idyllisch is de rit per stoomtrein die we
vanaf Wernigerode maken naar Drei Annen Hohne. Dit traject maakt deel uit van het langste, aaneengesloten smalspoornetwerk in Europa en verovert gegarandeerd het hart van iedere treinliefhebber. Per touringcar keren we terug naar het centrum van Wernigerode om een bezoek te brengen aan de gezellige wintermarkt in het centrum. Onderweg krijgt u op een mooie locatie een smaakvolle versnapering aangeboden. Wernigerode wordt ook wel de kleurrijke stad in de Harz genoemd. De met vakwerkhuizen bebouwde straten vormen het typische stadsbeeld van het karakteristieke centrum. Het ‘Rathaus’ is één van de
markantste stadhuizen van Duitsland. Halverwege de middag keren we terug naar Hildesheim waar u in het hotel kunt genieten
van koffie met gebak en een viergangen keuzediner. Vandaag is de kerstmarkt in Hildesheim geopend tot 20.00 uur.

5e DagHildesheim - Kerstmarkt Bad Salzuflen - Twente

Na het ontbijt verlaten we Hildesheim en rijden naar het kuurstadje Bad Salzuflen. Deze regio noemt men ook wel de gezondheidstuin van Duitsland’ vanwege het grote aantal kuuroorden. In het historische centrum bent u te gast op de ‘Weihnachtstraum’. Tussen de levende dieren en kraampjes met culinaire versnaperingen en traditioneel vakmanschap vormt de
imposante kerstpiramide het middelpunt van deze ‘kerstdroom’. De handgesneden figuren uit het Ertsgebergte in deze 12 meter
hoge piramide zorgen voor grote ogen bij de bezoeker. Tijdens het verblijf zou u ook een bezoek kunnen brengen aan het ‘Kurpark’ met het herkenbare gradeerwerk waar zoutdeeltjes aan de lucht wordt toegevoegd. Vervolgens keren we terug naar Twente waar u wordt verwacht voor een heerlijk afscheidsdiner.

Uw centrumhotel in Hildesheim

U verblijft in het uitstekende 4-sterren Van der Valk Hotel Hildesheim. Dit sfeervolle hotel is gunstig gelegen aan het historische marktplein in het centrum van Hildesheim. Achter de authentieke vakwerkgevel schuilen luxe kamers die allemaal zijn voorzien van bad of douche, toilet, minibar, tv, koffie- en theefaciliteiten. Daarnaast beschikt het hotel over een stijlvol restaurant, gezellige bar, zwembad, sauna en een solarium. ’s Ochtends kunt u genieten van een zeer uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds wordt u verwacht voor het gebruik van een uitgebreid 3-gangen diner of dinerbuffet.

Beoordeling Booking.com: Fantastisch 8.8
Internet: www.hildesheim.vandervalk.de/nl

Route

Foto en Video
Boek deze reis