Kevelaer Advents- & Krippenmarkt

0
Boek de dagtocht
Boek de dagtocht

Kevelaer Advents- & Krippenmarkt

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

547
1 dag
Reisdatum: wo.18/12/19
Details van deze reis

Elk jaar opnieuw trekt Kevelaer vele bezoekers in de Adventtijd. De historische monumenten als de Genadekapel, de Maria-basiliek en de Kaarsenkapel zijn dan op bijzondere wijze verlicht en er branden vele kaarsen. De etalages zijn feestelijk aangekleed en en in straten ruikt het heerlijk naar fris dennengroen en de zoete geur van Lebkuchen. De meest indrukwekkende kerstmarkt is binnen opgebouwd in het Forum Pax Christi (gratis entree). Hier vindt u de levensgrote kerststal (Krippe) met levende dieren die jaarlijks vele bezoekers trekt. Muziekgroepen en koren brengen sfeeervolle kerstmuziek ten gehore en in de omringende stands worden schitterende kerstdecoraties, kerststallen en kerstfiguren gemaakt en aangeboden. Uiteraard ontbreken heerlijke winterse versnaperingen, Glühwein en warme chocolade niet. Op zondag 15 december zijn alle winkels geopend in het historische centrum.

Vertrekdatum Kevelaer Advents- & Krippenmarkt

 • Woensdag 18 december 2019

Reissom

Kevelaer Advents- & Krippenmarkt
Inclusief:
• Koffie met gebak
• Vervoer per luxe touringcar
€ 35,- p.p.

Opstapplaatsen

 • Tubbergen, ter Beek Reizen
 • Almelo, NS Station t.o. Javatoren, zijde P-garage
 • Hengelo, hotel van der Valk
 • Oldenzaal, NS Station
 • Enschede, Raiffeisenstraat (t.h.v. pinautomaat Rabobank)
Reisprogramma

Heenreis

Vanaf de laatste opstapplaats rijden we via een mooie route door de Achterhoek Lievelde waar we rond 12.00 uur Herberg Erve Kots bezoeken.

Het programma.

Erve Kots is een historisch gebouw en een openluchtmuseum met een restaurant in Lievelde. Ten tijde van het Beleg van Grol vestigden prins Frederik Hendrik van Oranje en zijn Staatse leger hier hun hoofdkwartier. De herberg, later boerderij, is tot 1936 bewoond geweest door de familie Hendrik Kots. Hier op deze bijzondere locatie kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie met gebak.

Aansluitend vervolgen we onze route en passeren de grens met Duitsland om als snel in de de bekende historische bedevaartsplaats Kevelaer te arriveren. Elk jaar opnieuw trekt Kevelaer vele bezoekers in de Adventtijd. De historische monumenten als de Genadekapel, de Maria-basiliek en de Kaarsenkapel zijn dan op bijzondere wijze verlicht en er branden vele kaarsen. De etalages zijn feestelijk aangekleed en en in straten ruikt het heerlijk naar fris dennengroen en de zoete geur van Lebkuchen.
De meest indrukwekkende kerstmarkt is binnen opgebouwd in het Forum Pax Christi (gratis entree). Hier vindt u de levensgrote kerststal (Krippe) met levende dieren. Elke woensdag om 15.00 uur en zaterdag en zondag om 15.45 uur en 16.30 uur wordt het kerstverhaal op bijzondere wijze vertolkt met live muziek. Ook naast de opvoering van kerstverhaal wordt door verschillende muziekgroepen en koren sfeervolle kerstmuziek ten gehore gebracht. In de omringende stands worden schitterende kerstdecoraties, kerststallen en kerstfiguren gemaakt en aangeboden. Uiteraard ontbreken heerlijke winterse versnaperingen, Glühwein en warme chocolade niet. Op zondag 15 december zijn alle winkels geopend in het historische centrum.
In bedevaartsplaats Kevelaer werken vele (religieuze) kunstenaars en handwerkers waarvan de werken over de hele wereld te vinden zijn, van de ramen in de Sixteinse Kapel in Rome tot het orgel in de Dom van Speyer. Neemt u gerust een kijkje in de ateliers van de glasschilder, goudsmid of orgelbouwer.

Meer informatie vindt u op de volgende websites:
www.kevelaerer-krippenmarkt.de
www.kevelaer-tourismus.de

Terugreis

Na een verblijf van circa 4,5 uur rijden we aan het begin van de avond terug naar Twente.

Route

Foto/ Video
Boek deze Reis

Kevelaer Advents & Krippenmarkt

Vult u het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in. Wij nemen nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen binnen twee werkdagen contact met u op om de reis te bevestigen.
 • Totaal aantal deelnemers inclusief de hoofdboeker.
 • Denk aan eventuele bijzonderheden, diëten enzovoort.
 • VoorlettersAchternaam
 • Vast nummerMobiel nummer
 • Vul hier de voorletter(s), achternaam en andere bijzonderheden van de extra deelnemers in.