Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Klassiek Polen

0
8 daagse reis
8 daagse reis

Klassiek Polen

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

2292
8 dagen

Helaas bieden wij deze reis momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen verzorgde bus- en rondreis naar Polen aan. Houd onze website in de gaten voor eventuele nieuwe toekomstige vertrekdata.

Hoogtepunten
 • Stadswandelingen door de culturele parels van Polen, Krakau en Wroclaw
 • Entree en rondleiding in Auschwitz
 • Dagtocht naar het indrukwekende Karpatengebergte
 • Vlottocht op de rivier Dunajec
 • Twee diners met live muziek
 • Bezichtiging van de adembenemende zoutmijnen van Wieliczka
 • Dagtocht door het Poolse Reuzengebergte

Op veler verzoek is deze reis naar het mooie Polen terug van weggeweest. Sinds mensenheugenis vormt Polen de schakel tussen Rusland en West-Europa. Juist hier, op de plek waar verschillende volken en mogendheden elkaar ontmoeten werd cultuur tot ongekende hoogten opgestuwd. Polen, een land dat na de oorlog als een Phoenix uit de as herrees heeft zich ontwikkeld tot een schatkamer van cultuur, wetenschap, stedenschoon en traditie. Dit alles wordt omringd door een schitterend landschap van uitgestrekte bossen, verstilde meren, vriendelijke heuvels en dalen en een ruig gebergte. Een landschap dat zich openbaart in een ongereptheid die we elders in Europa nauwelijks tegenkomen. Ga mee naar Polen en wees erbij als de schatkamer ontsloten wordt.

Data & prijzen

Vertrekdata 8-daagse reis Klassiek Polen

 • ...
 • De reis met vertrek op // kunt u kosteloos annuleren tot //

Na de uiterste annuleringsdatum blijft kosteloos annuleren mogelijk wanneer een land het reisadvies rood of oranje heeft. Eventueel kunnen we in overleg kijken naar een omboeking.

De reissom is inclusief

 • 7 Overnachtingen in uitstekende 3 of 4-sterren hotels inclusief uitgebreid ontbijtbuffet
 • 5 x Uitstekend verzorgd 3-gangendiner in het hotel
 • 1 x Diner met muziek in de Hoge Tatra
 • 1 x Grillavond met muziek in een sfeervolle houten hut in het Reuzengebergte
 • Stadswandeling in Wroclaw incl. entree in de Aula Leopoldina
 • Stadswandeling in Krakau incl. entree in de Maria Kerk
 • Entree en rondleiding in Auschwitz
 • Gidsgeleide dagtocht naar de Hoge Tatra
 • Vlottocht op de Dunajec tijdens de dagtocht naar de Hoge Tatra
 • Entree en rondleiding in de zoutmijnen van Wieliczka
 • Dagtocht naar het Reuzengebergte inclusief entree staafkerk Karpacz Gorny
 • Uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • In-ear audiosysteem tijdens de rondleidingen
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ ,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€ ,- p.p.

 

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)
 
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 92,70
– voor 1 persoon€ 61,17
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
 
– Uitgebreide dekking€ 19,10 p.p.
– Basis dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 14,80 p.p.
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten 

 

Klik hier voor het overzicht van de reis- en annuleringsverzekering.

Reisprogramma

1e DagTwente – Wroclaw

Vanaf de laatste opstapplaats rijden we via een snelle route oostwaarts. Tegen de avond bereiken we de Poolse stad Wroclaw (Breslau). Na de kamerindeling kunt u genieten van een goed verzorgd 3-gangendiner.

2e DagWroclaw

Na het ontbijtbuffet staat een stadswandeling door het kleurrijke Wroclaw op het programma. De belangrijke handelsstad Wroclaw ontwikkelde zich in de 12e eeuw tot de grootste stad van Silezië. Doordat het de stad zeer voor de wind ging werden talloze gebouwen en monumenten gebouwd en zag Wroclaw kans zich tot één van de mooiste steden van Polen te ontwikkelen. Wroclaw is een boeiende stad met een rijk verleden. Tijdens de stadswandeling is een rondleiding door de rijk versierde Aula Leopoldina, de universiteit van Wroclaw, opgenomen. De rest van de dag kunt u vrij besteden in het sfeervolle centrum.

3e DagWroclaw - Krakau

Vandaag verlaten we Wroclaw en rijden naar de kunststad van Polen, het ontroerend mooie Krakau. Deze voormalige hoofdstad van Polen telt binnen haar stadsgrenzen het onvoorstelbare aantal van circa 6000 historische gebouwen en monumenten en een kunstverzameling van meer dan 2,3 miljoen voorwerpen. In 1978 kwam Krakau als eerste Europese stad op de Unesco-lijst van belangrijkste cultuurobjecten ter wereld. Bijna 1000 huizen, 148 kerken en kapellen, meerdere paleizen en duizenden kunstwerken die zijn ondergebracht in tientallen musea worden zorgvuldig geconserveerd en gerestaureerd. Krakau wordt ook wel de parel in de Poolse kroon genoemd. In deze unieke mooie historische binnenstad valt u van de ene verbazing in de andere. Tijdens een uitgebreide stadswandeling kunt u volop genieten van al het moois dat Krakau te bieden heeft. We brengen ook een bezoek aan de prachtige Mariakerk die u tijdens de rondleiding haar schatten toont.

4e DagBezoek aan Auschwitz of het centrum van Krakau

De Tweede Wereldoorlog is niet aan Polen voorbij gegaan. Integendeel. Als één van de eerste slachtoffers van het naziregime moest Polen toestaan dat het een toneel werd van één van de gruwelijkste uitwassen van de nazi’s, de vernietigingskampen. Op circa 65 kilometer van Krakau bevinden zich de restanten van Auschwitz. Auschwitz is een verzamelnaam voor meerdere concentratie- en vernietigingskampen die de nazi’s vanaf 1940 daar lieten bouwen. Deze afschrikwekkende naam hoort bij het grootste vernietigingskamp van de nazi’s waar meer dan 1.500.000 mensen op georganiseerde welhaast fabrieksmatige wijze om het leven zijn gebracht. Vandaag bezoeken we deze gruwelijke plek. Natuurlijk, het is geen aangename excursie maar de verbondenheid met Polen, met de geschiedenis van het land maar ook met onze eigen geschiedenis is dermate groot dat het wellicht goed is één en ander eens te bezichtigen. Degenen die willen afzien van dit bezoek worden ’s ochtends naar het historische centrum van Krakau gebracht waar men op eigen gelegenheid kan verblijven. 

5e DagDagtocht Karpatengebergte met vlottocht & folklore diner

In het zuiden van Polen, op de grens met Slowakije ligt het indrukwekkende Karpatengebergte. Vandaag bezoeken we deze explosie van natuur. Uitgestrekte bossen, verstilde meren, vriendelijke heuvels en dalen, woest kolkende rivieren en ruig gebergte. Het zijn de ingrediënten van het prachtige Karpatengebergte. We begeven ons naar de rivier de Dunajec met z’n schilderachtige stroomgebied. We nemen u mee op een vlottocht door de schitterende Dunajeckloof. Zeer behendig weten de schippers hun vlotten door het water van de rivier te loodsen. Deze vlottochten zijn opmerkelijk goed georganiseerd waarbij de veiligheid uiteraard voortdurend wordt bewaakt. Het is een bijzondere manier om een buitengewoon mooie streek te ontdekken. We rijden verder door deze schitterende streek en worden in een sfeervol restaurant verwacht voor een diner omlijst met muziek en folklore.

6e DagKrakau - zoutmijnen van Wieliczka - Karpacz

Na het ontbijt nemen we afscheid van Krakau. We rijden naar Wieliczka voor een bezoek aan de beroemde zoutmijnen. In dit onvoorstelbaar grote Unesco monument dalen we af tot een diepte tussen 64 en 125 meter. Deze zoutmijn is één van de grootste ter wereld. U bezichtigt verschillende zoutkamers en de “Kapel van de zalige Kinga” is ongetwijfeld de mooiste. De ruimte is gedecoreerd met altaren, beelden, een preekstoel en zelfs kroonluchters, allemaal uit zout. De geschiedenis van de zoutmijn bij Krakau gaat terug tot ver in de Middeleeuwen. Toen was zout van grote waarde, zeker op plekken ver weg van de zee. Vooral Krakau profiteerde in de eeuwen daarna van ‘het witte goud’ dat in Wieliczka uit de zoutmijn kwam. Het zout verschafte de stad zijn rijkdom. Na deze zeer indrukwekkende excursie rijden we via een prachtige route door het Reuzengebergte waarbij de natuur u zal overweldigen. Aan het einde van de middag bereiken we ons hotel in Jelenia Gora, tot 1945 bekend als de Duitse stad Hirschberg.

7e DagDagtocht Reuzengebergte met staafkerk van Karpacz Gorny en de Kochefall waterval

Vandaag maken we een prachtige tocht door het machtige Reuzengebergte. Het Reuzengebergte wordt vooral gekenmerkt door grillige rotspartijen en steile hellingen. Er is een dichte begroeiing met beuken-, ahorn- en lindebossen die beschutting bieden aan edelherten en everzwijnen. In het dorpje Karpacz Gorny bezoeken we een prachtig met houtsnijwerk versierde houten staafkerk uit de 13e eeuw. Vanavond gebruiken we het diner in een karakteristieke houten hut waar u wordt verwacht voor deelname aan een gezellige grillavond omlijst met muziek.

8e DagReuzengebergte - Twente

Na gebruik van het ontbijtbuffet verlaten we Karpacz en keren we via een snelle route terug naar Nederland. In de Twentse regio genieten we van een uitstekend afscheidsdiner.

Uw hotel tijdens de rondreis Polen

U verblijft in uitstekende 3- en 4-sterren hotels in een 2-persoonskamer voorzien van douche of bad, toilet en tv. ’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds van een 3-gangendiner.

U verblijft 2 nachten in het centrum van Wroclaw in Novotel Wroclaw Centrum
Beoordeling Booking.com: Heerlijk 8,7
Internet: www.novotel.com/nl/hotel-A073-novotel-wroclawcentrum

U verblijft 3 nachten in Krakow in Novotel Krakow City West
Beoordeling Booking.com: Erg goed 8,5
Internet: www.all.accor.com

U verblijft 2 nachten in het Reuzengebergte in 3-sterren Mercure Jelenia Gora
Beoordeling Booking.com: Goed 7,9
Internet: www.all.accor.com

Route

Foto en Video
Boek deze reis

Oeps! We konden je formulier niet vinden.