Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Kroatië

0
10 daagse reis
10 daagse reis
Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

5537
10 dagen
Reisdatum: za.14/09/24
Hoogtepunten
 • Bezoek aan de schitterende, overweldigende Plitvice meren
 • Prachtige natuurtochten met pauzes bij indrukwekkende uitzichtspunten en bezoek aan schilderachtige historische plaatsen als Pula, Rovinj en Kastav
 • Mooie rondvaart langs de Adriatische kust met gezellige live accordeonmuziek, koffie en gebak en diverse consumpties
 • Dagtocht naar eiland Krk inclusief wijnproeverij en uitstapje naar kloostereiland Košljun

Dit is een reis naar een land met duizend eilanden. Naar een land met prachtige natuur. Een land met een bijzonder rijk cultureel erfgoed. Dit is een reis naar Kroatië. Een land met geliefde stranden langs de Middellandse Zee. Een land dat meer en meer wordt ontdekt door de reiziger die op zoek is naar cultuur, natuur, sfeer en traditie. Een land dat moeiteloos aan de verwachtingen voldoet. Wij nemen u mee naar Istrië, het meest geliefde deel van Kroatië. Hier verblijft u in Opatija ook wel het “Adriatische Nice” en de “Koningin van de Adriatische Zee” genoemd.

Kroatie met ter beek reizen
Data & prijzen

Vertrekdatum 10-daagse reis Kroatië

 • zaterdag 14 september 2024

De reissom is inclusief

 • Overnachting op de heen- en terugreis in een hotel in Zuid-Duitsland inclusief ontbijtbuffet en een 3-gangendiner
 • 7 Overnachtingen in 4-sterren Hotel Ičići Opatija inclusief uitgebreid ontbijt- en dinerbuffet (de zelfbedienings-drankjes tijdens het diner zijn inclusief)
 • Welkomstdrankje bij aankomst in het hotel in Opatija
 • Stadswandeling in Opatija en bezoek aan Kastav met een ervaren Duitse or Nederlandse gids
 • Kopje koffie met gebak op de 3e dag
 • Dagtocht naar Nationaal Park Plitvice meren met een Duitse of Nederlandse gids
 • Dagtocht naar eiland Krk o.l.v. een NL-gids (inclusief tolgelden voor de 1309 meter lange brug)
 • Retourovertocht per boot naar het eiland Košljun inclusief bezoek aan het Franciscaner klooster
 • Wijnproeverij tijdens de dagtocht naar het eiland Krk
 • Dagtocht naar het schiereiland Istrië met bezoek aan Pula en Rovinj met een Duitse of Nederlandse gids
 • 3,5 Uur durende rondvaart op een luxe schip langs de Adriatische kust met live accordeonmuziek, koffie met gebak en verschillende drankjes
 • In-ear audiosysteem tijdens de rondleidingen dag 3 t/m 7
 • Uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom

 Vertrekdatum 14/9
 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 1290 pp
 Toeslag 1-persoonskamer€ 166 pp

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)

Verzekeraar: Unigarant
www.unigarant.nl

– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 100,35
– voor 1 persoon€ 65,93
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 3000,- p.p. per reis)
Verzekeraar: Unigarant
www.unigarant.nl
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 235,39
– voor 1 persoon€ 139,88
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
Verzekeraar: a.s.r. ik kies zelf
reis.asr.nl
– Optimaal dekking (geen eigen risico bagage)€ 27,70 pp
– Comfort dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 19,20 pp
– Basis dekking (€ 100,- eigen risico bagage)€ 16,70 pp
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 3,50 poliskosten 

 

Reisprogramma

1e DagTwente – Zuid-Duitsland

Vanaf de laatste opstapplaats rijden we, met enkele tussenstops, zo snel mogelijk naar Zuid-Duitsland. Hier overnacht en dineert u in een sfeervol hotel.

2e DagZuid-Duitsland – Opatija

Na een heerlijk ontbijtbuffet vervolgen we onze reis richting Kroatië, naar het schitterende plaatsje Opatija. Na de kamerindeling kunt u genieten van een uitgebreid dinerbuffet. Het hotel is buitengewoon gunstig gelegen aan de strandpromenade, de zogenaamde Lungomare, op circa 300 meter van het gezellige centrum van Opatija.

3e DagWandeling Opatija en middagtocht Kastav

Na gebruik van het royale ontbijtbuffet ontmoeten we onze ervaren gids die ons vandaag zal begeleiden. Vanochtend gaan we onze vakantieplaats, het schilderachtige Opatija verkennen. Gezellige smalle straatjes, kleurrijke huizen, de alom aanwezige zee en stranden, het mediterrane klimaat en niet te vergeten de overal bloeiende subtropische bloemen en planten maken Opatija tot een uitzonderlijk aangename plaats om vakantie te vieren. Aansluitend wordt u bij een restaurant verwacht voor het gebruik van een kopje koffie met gebak. ’s Middags rijden we naar Kastav voor een rondleiding en een bezoek aan de kerk. Kastav is een klein gezellig dorpje dat op circa 350 meter boven de zeespiegel ligt en een spectaculair uitzicht op het omliggende gebergte en over de Adriatische Zee biedt. Aan het einde van de middag keren we terug naar Opatija.

4e DagNationaal Park: Plitvice meren

Spectaculair landschap. Dat is wellicht de beste benaming voor hetgeen we vandaag gaan zien. Na een vroeg ontbijt vertrekken we met een deskundige gids voor een rit naar de Plitvice meren. Over een lengte van 8 kilometer vormen zestien meren die door middel van watervallen met elkaar verbonden zijn een ongelofelijk landschap. Het blauwgroene water geeft stoffen af aan het gesteente dat daardoor poreus wordt. Dit is het bekende Travertin dat grondstof is voor bijvoorbeeld vensterbanken. We verblijven circa 3 uur in dit schitterende park. De mooie panoramaroute leidt u te voet, per trein en per boot door het park. Aan het einde van de route moet er een stukje naar boven worden gewandeld, het gaat om circa 200 ruime en brede treden die u naar het treintje leiden. Er is tevens een verkorte tour zonder trappen, ook met geweldige panorama’s.

5e DagVrije dag in Opatija

Vandaag zijn we de hele dag vrij in Opatija. Opatija is een zeer geliefde vakantieplaats door de mooie ligging met hoge bergen aan de ene zijde en de helder blauwe Adriatische Zee aan de andere, de kleurrijke huizen, de gezelligheid en beslotenheid van de smalle straatjes en de overweldigende bloemenpracht. Dit deel van de kust wordt ook wel Bloemenrivièra genoemd door de overdaad aan weelderig bloeiende subtropische bloemen en planten. Opatija is prachtig. U kunt er heerlijk wandelen over de in totaal circa 11 km lange promenade of flaneren door de schilderachtige straatjes van het oude centrum.

6e DagEiland Krk en klooster eiland Košljun

Na een uitgebreid ontbijtbuffet ontmoeten we onze gids en vertrekken we naar het ‘gouden eiland’ Krk dat door middel van een tolbrug met het vaste land verbonden is. Krk is met z’n 410 km2 het grootste eiland in de Adriatische Zee. Dit groene eiland was eeuwenlang het centrum van de Kroatische literatuur en taal. Er zijn veel toeristencentra met indrukwekkende historische monumenten uit de Griekse en Romeinse tijd en oude vissersplaatsjes. Op het eiland brengen we een bezoek aan de gelijknamige stad, Krk. In deze stad die als één van de mooiste op het eiland wordt beschouwd zijn onder meer de middeleeuwse stadsmuren, het kasteel en de Rooms Katholieke Maria Hemelvaart kathedraal uit de 13e eeuw bewaard gebleven. Na een stadswandeling van circa 30 minuten kunt u op eigen gelegenheid dit bijzondere stadje met z’n talrijke torens, z’n mooie Patriciërshuizen en z’n gezellige Altstadt verkennen. Rond het middaguur verlaten we de stad Krk en rijden we naar Punat waar we aan boord gaan voor een korte oversteek naar Košljun, een klein eiland waar zich een belangrijk Franciscaner klooster bevindt. Hier kunt u deelnemen aan een rondleiding onder leiding van onze gids. Met name het archief, de bibliotheek en het indrukwekkende etnografische museum zijn hier interessant. Na ongeveer 1 uur keren we per boot terug naar Punat waarna we koers zetten richting het dichtbij gelegen Vrbnik waar u kunt genieten van een heuse wijnproeverij. Aan het einde van de middag keren we terug naar Opatija.

7e DagIstrië: Pula en Rovinj

Het schiereiland Istrië, het meest westelijk gelegen district van Kroatië wordt druk bezocht vanwege haar mooie kust, aantrekkelijke steden en haar milde klimaat. Onder begeleiding van onze gids rijden we via de schitterende kustweg Jadranska Magistrala zuidwaarts naar de stad Pula. Tijdens een interessante stadswandeling komen de belangrijkste gebouwen zoals het wereldberoemde amfitheater, de tempel van de Romeinse keizer Augustus en de Dom uitgebreid aan de orde. Aansluitend kunt u Pula op eigen gelegenheid bezichtigen. ’s Middags bezoeken we de prachtige middeleeuwse stad Rovinj waarvan het oudste deel is gelegen op een schiereiland voor de kust. Na de aankomst start een wandeling met onze gids richting de barokke St. Eufemiakathedraal bovenop de heuvel van het schiereiland. Vervolgens kunt u op eigen gelegenheid genieten van de gezelligheid en de fijne sfeer die in het pittoreske Rovinj heersen.

8e DagRondvaart Rijeka baai

De Adriatische Zee, waaraan onze vakantieplaats ligt nodigt ons vandaag uit voor een kennismaking met Kroatië vanaf het water. Na het ontbijtbuffet begeven we ons naar de aanlegsteiger van ons hotel. De rondvaart wordt verder opgeluisterd met gezellige accordeonmuziek en er wordt u koffie met gebak en diverse drankjes aangeboden. Het schip vaart door de mooie Rijeka baai via Volosco en de scheepswerf van Rijeka naar Lovran waar we een pauze houden. Lovran ligt precies aan de voet van de Ucka, de hoogste berg van Istrië. Het plaatsje staat bekend om de mooie haven en het zeer levendige centrum. Rond 13.15 uur keren we terug bij de aanlegsteiger van ons hotel in Opatija.

9e DagOptaija – Zuid-Duitsland

Na het ontbijt verlaten we onze vakantiebestemming en rijden we via de Alpen en hun schitterende berglandschappen noordwaarts. Tegen de avond bereiken we ons hotel in Zuid-Duitsland. Na de kamerindeling kunt u genieten van een goed verzorgd 3-gangendiner.

10e DagZuid-Duitsland – Twente

Vandaag keren we terug naar Nederland. Natuurlijk worden tijdens de reis de nodige pauzes ingelast. Eenmaal terug in de Twentse regio wordt u bij een sfeervol restaurant verwacht voor een uitstekend 3-gangen afscheidsdiner.

Uw hotel in Opatija

Uw hotel tijdens de reis van 14/09/24:

Hotel Ičići dat in 2017 werd gebouwd ligt direct aan zee en te midden van groen natuurschoon, circa 2,9 km van Opatija. De moderne kamers hebben een balkon, bad of douche, toilet, airconditioning, televisie, kluisje en een minibar. Het beschikt over een restaurant, lobbybar, buitenbad met zonneterras en poolbar. Wifi is gratis beschikbaar. Tijdens het diner zijn de volgende drankjes gratis: rode en witte wijn, bier, water en sappen (zelfbediening). Elk half uur vertrekt er een lijnbus naar Opatija.

Beoordeling Booking.com: Heerlijk 8, 8.
Internet: www.liburnia.hr/en/hotel-icici  

Route

Foto en Video
Boek deze reis