Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Lapland

0
11 daagse reis
11 daagse reis

Lapland, Noordkaap & Lofoten

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

106
11 dagen

Helaas bieden wij deze reis momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen vlieg- en busreis naar Lapland, Noordkaap & Lofoten aan. Houd onze website in de gaten voor eventuele nieuwe toekomstige vertrekdata.

Hoogtepunten
 • Circa 3 uur durende Trollfjordcruise
 • Middernachtzon-excursie naar de Noordkaap met diner
 • Stadstour in Tromsø en bezoek aan de kathedraal van de Noordelijke IJszee
 • Bezoek aan de Lofoten
 • Bezichtiging van het IJshotel en een bezoek aan de Kerstman

Een spectaculaire schitterende reis naar de Noordkaap en de Lofoten die we op veler verzoek opnieuw hebben opgenomen in onze Reisgids. Deze 11 daagse vlieg/busreis is uniek.

We bezoeken de magische Noordkaap waar we zelfs een diner gebruiken, we bezichtigen het wereldberoemde IJshotel, we gaan op bezoek bij de Kerstman en als klap op de vuurpijl, bezoeken we de Lofoten. De Lofoten vormen een wereld apart met hun grootsheid van het landschap, de onbeschrijfelijke pracht van de fjorden, de wonderlijke, bijna onbestaanbare kleuren, de idyllische vissershuisjes, de uitgestrekte stranden, het mysterieuze Noorderlicht en de Middernachtzon.

Data & prijzen

Vertrekdatum 11-daagse vliegreis Lapland, Noordkaap en Lofoten

  • NB: Er zijn afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing

  De reissom is inclusief

  • 10 Overnachtingen in prima 3 en 4-sterren incl. 10x ontbijtbuffet en 9x diner(buffet)
  • 3-Gangen diner aan de Noordkaap met een spektaculair uitzicht
  • Entree en rondleiding in het Arktikum, museum van het noorden
  • Entree van de North Cape Hall (bezoekerscentrum)
  • Entree en rondleiding in het Alta museum Museum met prehistorische rotsschilderingen
  • Circa 2 uur durende stadstour in Tromsø
  • Bezoek aan de Kathedraal van de Noordelijke IJszee
  • Circa 3 uur durende spectaculaire Trollfjordcruise door de Lofoten
  • Entree en rondleiding in het (zomer)ijshotel in Kiruna, ICEhotel 365
  • Bezoek aan de Kerstman en het kerstdorp
  • Alle veerovertochten
  • Vervoer per Finse touringcar tijdens de rondreis en retourtransfers naar de luchthaven van Rovaniemi
  • Doorlopende begeleiding door een Nederlandstalige medewerker van ter Beek Reizen
  • Retourvlucht met Finnair via Helsinki (tussenstop) naar Rovaniemi incl. 23 kg ruimbagage en de huidige vliegtax en toeslagen à €90 pp. Vluchttijden onder voorbehoud: heenreis 11.55 Amsterdam – 17.15 Rovaniemi / terugreis 14.15 Rovaniemi – 18.00 Düsseldorf
  • Retourtouringcarvervoer van Twente naar de luchthaven Schiphol in Amsterdam

  Reissom

   Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 
   Toeslag 1-persoonskamer€   
   Reserveringskosten bij boeking na 25/02/2024€  


  NB: Er zijn afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing.

  Niet inbegrepen

  • Overige uitgaven, consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering

  Verzekeringen

  Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
  (Max.reissom € 1500 per reis)

  Verzekeraar: Unigarant
  www.unigarant.nl

  – voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 100,35
  – voor 1 persoon€ 65,93
  Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
  Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
  (Max.reissom € 3000 per reis)
  Verzekeraar: Unigarant
  www.unigarant.nl
  – voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 235,39
  – voor 1 persoon€ 139,88
  Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
  Reisverzekering (alleen deze reis)
  (incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
  Verzekeraar: a.s.r. ik kies zelf
  reis.asr.nl
  – Optimaal dekking (geen eigen risico bagage)€ 30,47 pp
  – Comfort dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 21,12 pp
  – Basis dekking (€ 100,- eigen risico bagage)€ 18,37 pp
  Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 3,50 poliskosten per boeking 

   

  • Download hier de PDF gids
   Bekijk deze reis vanuit onze reisgids.
  Reisprogramma

  1e DagTwente - Schiphol - Helsinki - Rovaniemi

  Na vertrek uit de Twentse regio rijden we naar onze nationale luchthaven Schiphol voor de vlucht naar Helsinki. Hier stappen we over op het toestel naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. De luxe Finse touringcar die voor u gereed staat brengt u vervolgens naar Hotel Santa Claus in het centrum van Rovaniemi. Na de kamerindeling kunt genieten van een goed verzorgd 3-gangen diner.

  2e DagRovaniemi - Saariselkä

  Na het ontbijtbuffet begeven we ons naar het Arktikum. Het Arktikum vertelt het verhaal van de mensen van het noorden en biedt een unieke kijk op de manier van leven, cultuur en geschiedenis aldaar. Aansluitend rijden we noordwaarts. Na circa 8 km passeren we de Poolcirkel. Via Sodankylä rijden we door een overweldigende natuur naar Saariselkä, het meest noordelijk gelegen vakantieoord van Europa. Na de aankomst bij het Lapland Hotel Riekonlinna volgt de kamerindeling met aansluitend het diner.

  3e DagSaariselkä – Noordkaap - Honningsvåg

  Vandaag bezoeken we de Noordkaap! Nabij Karigasniemi passeren we de grens met Noorwegen. Via Karasjok, hoofdstad van de Samen (Lappen) waar meer dan 30.000 rendieren leven, rijden we over het Finnmarksvidda plateau richting Lakselv. Vervolgens rijden we langs het prachtige 123 km lange Porsanger Fjord noordwaarts. Via een tunnel onder de Barentszzee rijden we naar Magerøy Eiland ofwel het Noordkaapeiland. Het is dit eiland dat de belangrijkste weidegrond voor de rendieren vormt. Eind mei bereiken de duizenden dieren het eiland, vroeger zwemmend en tegenwoordig met landingsvaartuigen van de marine. Ze blijven hier tot eind september.

  Na korte tijd bereiken we Honningsvåg, het meest noordelijke stadje van Europa waar talloze plezierboten aanmeren. Hier bevindt zich ons enigszins eenvoudige hotel (Scandic Nordkapp òf Scandic Honningsvåg).

  Tegen de avond maken we een excursie naar de Noordkaap. De Noordkaap is de meest noordelijke rotspunt van het Noordkaapeiland, het enige echt Arctische landschap van Noorwegen. Er gaat een welhaast magische aantrekkingskracht van uit. Het symbool van de Noordkaap is de ijzeren globe. Tussen 14 mei en 30 juli schijnt de Middernachtzon door deze wereldbol heen. U bent nu op 71E10’21“ noorderbreedte, het noordelijkste puntje van Europa. Op de Noordkaap vinden we de North Cape Hall, een bezoekerscentrum dat een fenomenaal panoramisch uitzicht biedt op de Noordelijke IJszee. Hier wordt een schitterende Noordkaap panoramafilm vertoond over de 4 seizoenen en er zijn historische overzichtstentoonstellingen, een kapel en een souvenirshop. Bovendien bevindt zich hier ’s werelds noordelijkste restaurant waar u kunt genieten van een 3-gangen diner en bij helder weer een fantastisch uitzicht op de middernachtzon. Aansluitend keren we terug naar ons hotel in Honningsvåg.

  4e DagHonningsvåg - Alta

  Via de toendra van Sennalandet rijden we naar Alta, het economische centrum van Noors Lapland. Alta, dat gelegen is aan een van de beste zalmrivieren van Noorwegen is vooral bekend om het Altamuseum waar enorm veel rotstekeningen te zien zijn. Na een rondleiding door dit bijzondere museum overnachten we in Hotel Scandic Alta.

  5e dagAlta - Tromsø

  Na vertrek uit Alta rijden we via de ruige kust richting de Lyngenfjord. U heeft hierbij prachtig zicht op de ‘Lyngen Alpen’, één van de mooiste berggroepen van Noorwegen. Vervolgens zetten we koers naar Tromsø. Via een hoge brug rijden we de stad binnen. Tromsø wordt wel de ‘Poort naar de Pool’ genoemd omdat vanaf hier de meeste poolexpedities starten. We verblijven hier in het Quality Saga Hotel, perfect gelegen in het centrum van Tromsø met zicht op het Tromsø-gebergte.

  6e dagStadstour & IJskathedraal Tromsø

  We blijven de hele dag in Tromsø. Na het ontbijt start een circa 2 uur durende stadstour waarbij de gids u zoveel mogelijk van de stad zal laten zien. We bezoeken de ‘IJskathedraal‘. Dit is het handelsmerk van Tromsø. Zeer opvallend met z’n grote driehoekige voorgevel. De kathedraal is voorzien van een reusachtig gebrandschilderd raam, het grootste van Europa. Aansluitend kunt u op eigen gelegenheid het centrum verkennen. Tromsø is de oude hoofdstad van de walvisvaart en tegenwoordig een levendige universiteitsstad. Het centrum met z’n haventje, oude houten pakhuizen en hoofdstraat doet gezellig aan.

  7e dagTromsø - Leknes (Lofoten)

  We verlaten Tromsø en rijden door een prachtig landschap van bergen en fjorden naar de Lofoten. De Lofoten zijn een eilandengroep van vulkanische oorsprong die vrij plotseling uit zee oprijst (Lofotmuur). De visserij en dan met name die op kabeljauw is hier ontzettend belangrijk. De wateren rond de Lofoten zijn dan ook de rijkste en belangrijkste visgronden van Noorwegen. Wat de Lofoten zo bijzonder maakt zijn de grootsheid van het landschap, de werkelijk schitterende fjorden, de onwerkelijke kleuren en het gevoel dat iedere bezoeker ervaart; namelijk dat je in een andere wereld terechtkomt. De Lofoten betoveren je. Ze spiegelen je een nieuwe wereld voor. Een wereld als een paradijs van serene rust en uitgestrektheid. Heel bijzonder aan de Lofoten is het klimaat. Door de Warme Golfstroom is het hier in januari zo’n 20 graden warmer dan op andere plaatsen op dezelfde hoogte. Met name dit verschijnsel maakt dat de kabeljauw hier zo goed gedijt. We overnachten in Scandic Leknes Lofoten Hotel.

  8e DagTrollfjordcruise (Lofoten)

  Vandaag staat er een spectaculaire Trollfjordcruise op het programma vanaf Solvær. Deze prachtige fjord is twee kilometer lang en slechts 100 meter breed aan zijn monding. Links en rechts van deze nauwe kloof rijzen de rotsen honderden meters loodrecht omhoog. Op de hoogste toppen ligt sneeuw. De circa 3 uur durende boottocht is ronduit indrukwekkend. Machtige bergen, razende watervallen, de Lofoten bieden het allemaal. Zee-arenden, elanden en bevers. Ja, zelfs walvissen en dolfijnen laten zich hier af en toe zien. We overnachten ook vandaag in Leknes.

  9e DagLeknes - Kiruna

  Na vertrek rijden we richting Lødingen. Hier gaan we aan boord van de ferry voor de overtocht naar Bognes en Skarberget. We rijden langs het prachtige visrijke Ofotfjorden richting de oude havenstad Narvik. Rond de Ofotfjorden is in de Tweede Wereldoorlog hevig gevochten waarbij de Britse vloot Narvik trachtte te ontzetten. We vervolgen onze route en rijden ter hoogte Vassijaure, een groot meer, Zweden binnen. Rijdend door een prachtige streek met meer dan 6000 kristalheldere meren en plassen bereiken we het op één na diepste meer van Zweden, het 168 meter diepe Tornaträsk. We volgen de zuidelijke oever van dit 330 km2 grote meer naar Kiruna. Deze stad, bekend om haar ijzerertswinning is de noordelijkst gelegen stad van Zweden. We overnachten in het Arctic Eden Hotel.

  10e DagKiruna – IJshotel – Rovaniemi

  Vandaag bezoeken we ‘het kleine zusje’ van een zeer bijzonder hotel. Het wordt ieder jaar gebouwd en ziet er ieder jaar anders uit. We hebben het over het IJshotel, helemaal ‘gebouwd’ van ijs en sneeuw. Het biedt ijs-kamers, een ijsrestaurant, een ijskapel, een ijsbioscoop en prachtige ijssculpturen. U wordt hier rondgeleid door het ICEhotel 365 opgebouwd in een gigantische hal. Binnen is het min 5 graden (warme kleding wordt aangeraden). Vanaf mei begint het originele IJshotel langzaam te smelten waarna het uiteindelijk helemaal verdwijnt in de rivier de Torne. Na deze ongelofelijke excursie vertrekken we naar Rovaniemi. We overnachten in Hotel Santa Claus.

  11e DagRovaniemi – Helsinki – Düsseldorf - Twente

  Na gebruik van het ontbijtbuffet brengen we een bezoek aan de Kerstman. Hij is dagelijks in zijn kerstdorp te vinden. U kunt hem ontmoeten en natuurlijk het gehele dorp bezichtigen. Er is een glasblazerij, er zijn rendieren en elfen. Natuurlijk ontbreekt een souvenirwinkel niet en, heel belangrijk, het hoofdpostkantoor. Alle post die u vanaf hier verstuurd wordt voorzien van het poststempel van de Kerstman en is alleen al om die reden uniek. Meer dan een half miljoen mensen komen jaarlijks naar dit bijzondere dorp. Aansluitend vertrekken we naar het vliegveld van Rovaniemi voor de vlucht naar Duitsland. Na een tussenstop in Helsinki landen we aan het einde van de middag in Düsseldorf. Per touringcar reizen we terug naar uw opstapplaats in Twente.

  Uw hotel

  U verblijft in prima 3 en 4-sterren hotels op vaak schitterende locaties, veelal nabij of in het centrum. Met name in de meer afgelegen regionen zijn de hotels qua inrichting enigszins eenvoudig. In alle hotels zijn de kamers voorzien van bad of douche en toilet.

  Route

  Foto en Video
  Boek deze reis

  Oeps! We konden je formulier niet vinden.