Bayerische Spessart

0
6 daagse reis
6 daagse reis

Bayerische Spessart

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

1229
6 dagen

Helaas bieden wij deze reis momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen reis naar de Bayerische Spessart aan. Houd onze website en/of reisgids in de gaten voor eventuele nieuwe data.

Hoogtepunten
 • Prachtige fietstochten door de streek rondom Lohr am Main
 • Bezoek aan romantische historische steden en dorpen als Miltenberg en Rothenburg ob der Tauber
 • Bezichtiging van het schitterende Residenzschloss in Würzburg
 • Gezellige bierproeverij in de bierstube van het hotel
 • Mooie boottocht op de Main

Terug van weggeweest maar nu met de mogelijkheid om deze prachtige streek ook per (eigen) fiets te verkennen. De toeristische fietsroutes zijn uitgezet in alle windstreken rondom onze standplaats Lohr am Main. Tussen glooiende wijngaarden en beboste heuvels duiken schilderachtige dorpen en stadjes op. Prachtige vakwerkhuizen sieren deze streek met indrukwekkende steden als Würzburg. De Romantische Straße voert langs middeleeuwse stadjes met als hoogtepunt Rothenburg ob der Tauber.

Busreis- bayerische spessart met ter Beek Reizen

Reistip!

Deze reis is ook als fietsreis te boeken

Meer informatie? Klik dan snel hier!

Welkom in fietsparadijs Lohr am Main

Met eigen fiets of elektrische huurfiets

Een primeur! Voor het eerst in haar bestaan biedt ter Beek Reizen haar gasten de mogelijkheid om hun eigen fiets mee te nemen op reis. Veilig en vertrouwd in het achterste gedeelte van de speciaal omgebouwde fietsbus. Deze luxe touringcar is voorzien van lift zodat het in- en uitladen van de fiets eenvoudig is. Tevens bieden we de mogelijkheid om ter plaatse een elektrische fiets te huren. Pak de fiets en verken de schitterende regio rondom Lohr am Main op reisdag 2 t/m 5. De toeristische fietsroutes liggen in een klaverblad-vorm rondom Lohr am Main en zijn verschillend qua afstand. Uiteraard goed te volbrengen voor recreatieve fietsers. Fietsend komt u langs kastelen, burchten en schitterend ingerichte kerken. De steden langs de Main bezitten een unieke charme en bieden smaakvolle regionale delicatessen. De route van Lohr am Main naar Würzburg is enkel 59 kilometer. Indien u deze plant op dag 5 van deze reis dan kunt u aan het einde van de dag met de fiets en groep per touringcar terugkeren naar het hotel in Lohr am Main. 

Data & prijzen

Vertrekdatum Bayerische Spessart

 • De reis met vertrek op … kunt u kosteloos annuleren tot

Na de uiterste annuleringsdatum blijft kosteloos annuleren mogelijk wanneer een land het reisadvies rood of oranje heeft. Eventueel kunnen we in overleg kijken naar een omboeking.

Reissom excursiereis

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 640,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€  110,- p.p.

Reissom fietsreis met eigen fiets

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 760,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€  110,- p.p.

Reissom fietsreis met elektrische huurfiets

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 735,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€  110,- p.p.

Verzekeringen excursiereis

Kortlopende annuleringsverzekering (alleen deze reis)

Annuleringsverzekering€ 43,44 p.p.
Bij verblijf in een 1-persoonskamer€ 50,91 p.p.


Kortlopende reisverzekering  (alleen deze reis)

incl. bagage + geneeskundige kosten + ongevallen

Uitgebreide dekking€ 14,32 p.p.
Basis dekking (€50,- eigen risico bagage)€ 11,10 p.p.


Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten
Klik hier voor het overzicht van de reis- en annuleringsverzekering.

Verzekeringen fietsreis met eigen fiets of met elektrische huurfiets

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)
 
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 92,70
– voor 1 persoon€ 61,17
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
 
– Uitgebreide dekking€ 14,32 p.p.
– Basis dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 11,10 p.p.
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten 

 

Klik hier voor het overzicht van de reis- en annuleringsverzekering.

De reissom voor alle reizen is inclusief

 • 5 Overnachtingen in het uitstekende 3-sterren superior Michel Hotel Lohr inclusief ontbijtbuffet en 4x dinerbuffet
 • Kopje koffie met gebak op de heenreis
 • Stadswandeling in Freudenberg met een ervaren gids
 • Uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe (fiets)touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Extra inclusief bij de excursiereis zijn

 • Stadswandeling in Lohr am Main met een gekostumeerde gids
 • Prachtige natuurtochten met bezoek aan historische steden en dorpen als Wertheim, Miltenberg, Ochsenfurt, Rothenburg ob der Tauber, Würzburg en Limburg an der Lahn
 • Kannetje koffie met gebak in Mespelbrunn
 • 1 Uur durende rondvaart op de Main
 • Rondleiding in Residenz Würzburg onder leiding van een Nederlandssprekende gids
 • Bierproeverij in de bierstube van ons hotel

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering en SGR-coronaheffing
 • Download hier de PDF gids
  Bekijk deze reis vanuit onze reisgids.
Reisprogramma

1e DagTwente – Limburg an der Lahn - Lohr am Main

We heten u welkom in onze luxe touringcar en rijden naar Limburg an der Lahn, gelegen in het mooie Lahntal. Onderweg wordt u getrakteerd op een kopje koffie met gebak. Het prachtige plaatsje Limburg an der Lahn met de bijzondere barokke vakwerkhuizen en historische gebouwen is een bezichtiging meer dan waard. U bent enige tijd vrij voordat we onze weg vervolgen naar ons hotel in Lohr am Main.

2e DagLohr am Main en Wertheim

Na een uitgebreid ontbijtbuffet maken we een vermakelijke wandeling met gekostumeerde gids door het historische centrum van Lohr am Main. Dit romantische vakwerkstadje ligt aan de oevers van de rivier de Main in de prachtige bossen van Spessart en heeft het lieflijke karakter weten te bewaren. U ziet prachtige historische gebouwen, verborgen plekken en pittoreske straatjes waardoor u betoverd zult raken door de charme van dit schilderachtige stadje. Deze betovering heeft zich waarschijnlijk ook meester gemaakt van de Gebroeders Grimm. Naar verluid hebben zij hun inspiratie voor het sprookjesfiguur Sneeuwwitje opgedaan in Lohr. Het kasteel in de stad was de woonplek van de ‘echte Sneeuwwitje’. ’s Middags brengen we, via een prachtige route, een bezoek aan Wertheim, een romantisch, middeleeuws stadje aan de Main en Tauber. Al van verre zijn de imposante torens van de Wertheimer Burg te zien. In het pittoreske stadje met z’n smalle straatjes en mooie vakwerkhuizen kunt u enige tijd op eigen gelegenheid doorbrengen.

3e DagRenaissance in Mespelbrunn en Miltenberg

Via een schitterende natuurrijke route rijden we naar de Spessart vallei waar u bij een sfeervol restaurant kunt genieten van een kannetje koffie met gebak. Circa 300 meter verderop, bevindt zich de trots van Mespelbrunn, het prachtige en stijlvolle 16e eeuwse waterburcht Schloss Mespelbrunn. Ooit gebouwd als degelijk huis dat de bewoners moest beschermen tegen door de bossen trekkende roversbendes is het later, toen de tijden veiliger werden, veranderd in een prachtig Renaissance slot. U krijgt voldoende gelegenheid het interessantste deel, de buitenkant, te bezichtigen. Vervolgens rijden we naar Miltenberg, een droomstadje aan de Main. Aan weerszijden van de smalle straatjes staan oude vakwerkhuizen met erkers, houtsnijwerk, zandstenen omlijstingen en fraaie versieringen. Poorten en trapjes leiden naar verborgen hoekjes en in de zomer is het heerlijk toeven aan de waterkant. U heeft hier enige tijd om op eigen gelegenheid door te brengen. Aansluitend staat een circa 1 uur durende rondvaart op de Main op het programma. Vooral vanaf het water zijn de idyllische plaatsen omringd door de beboste heuvels van de prachtige Spessart streek goed te zien. Aan het eind van de middag keren we terug naar Lohr am Main. 

4e DagRomantische Strasse en Rothenburg ob der Tauber

Vandaag bezoeken we een regelrecht middeleeuws juweeltje. Na vertrek rijden we eerst via een snelle route en vervolgens over de beroemde Romantische Straße door prachtige dalen met wijnbergen en langs mooie vakwerkdorpjes naar het historische plaatsje Ochsenfurt. Een geliefd wijnstadje met prachtige vakwerkhuizen en pittoreske straatjes. Na een pauze rijden we verder naar het middeleeuwse juweeltje van de Romantische Straße, Rothenburg ob der Tauber. Dit stadje ontstond rond een middeleeuwse burcht, is geheel ommuurd en heeft vijf stadspoorten. Het hart wordt gevormd door de Marktplatz, een Anton Pieck-achtig geheel van kleurige vakwerkgevels, gotische torentjes, rijk versierde uithangborden, arcaden en erkers. Na terugkomst vindt er in de bierstube van het hotel een gezellige bierproeverij plaats.

5e DagDe trots van Würzburg

Via een prachtige route door de natuurrijke Spessart rijden we naar de bisschopsstad Würzburg. Hoog boven de stad verheft zich de Mariënberg. Hier werd door Bonifatius het bisdom gesticht. Als uitvloeisel daarvan ontstond de trots van Würzburg, de indrukwekkende bisschoppelijke residentie. Onder leiding van een deskundige Nederlandssprekende gids maken we nader kennis met dit prachtige complex. De middag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen. In Würzburg heerst een gemoedelijke en ongedwongen sfeer. De grote aantallen studenten dat hier tot diep in de nacht de vele Weinstuben en gewelfde lokalen bezoeken dragen hieraan zeker bij.

6e DagLohr am Main - Twente

Vandaag keren we huiswaarts. Na enkele uren bereiken we Freudenberg. Dit is een bijzonder plaatsje waar in 1666 een verwoestende brand toesloeg. Tijdens de wederopbouw ontstond “Alte Flecken”, een wijkje met vakwerkhuizen dat een merkwaardige eenheid vertoont. Aan vier parallel tegen een heuvel gelegen straten bouwde men een prachtige “Gesamtanlage” vol sfeer en schitterende doorkijkjes. Tijdens een gidsgeleide wandeling kunt u het met eigen ogen zien. Aansluitend kunt u op eigen gelegenheid de lunch gebruiken waarna we onze reis voortzetten. Eenmaal terug in de regio Twente kunt u genieten van een uitstekend verzorgd afscheidsdiner.

Uw hotel in Lohr am Main

U verblijft in het uitstekende 3-sterren superior Michel Hotel Lohr (voorheen het Best Western Parkhotel Leiss) in Lohr am Main. Het hotel ligt op loopafstand van het prachtige historische centrum. Alle comfortabele kamers beschikken over een bad of douche, toilet, televisie, telefoon en een minibar. Daarnaast beschikt het hotel over een sfeervol restaurant, een gezellige lobbybar, een wellnessafdeling met sauna, whirlpool en stoombad en is er gratis WiFi beschikbaar in het hele hotel. ’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s
avonds van een goed verzorgd dinerbuffet.

Beoordeling Booking.com: Erg goed 8,3
Internetsite: www.michel-hotels.com/michel-hotel-lohr-am-main

Route

Foto en Video
Boek deze reis