Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Macedonië; Parel van de Balkan

0
8 daagse reis
8 daagse reis

Macedonië; Parel van de Balkan

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

2501
8 dagen
Reisdatum: vr.13/09/24
Hoogtepunten
 • Wijnproeverij op de oudste wijngaard van Macedonië
 • Prachtige boottochten over het Matkameer, het Meer van Ohrid en naar de bron van de Zwarte Drim
 • Stadsbezichtiging in Skopje, Ohrid en Bitola
 • Diners in verschillende typisch Macedonische restaurants
 • Bezoek aan het Moeder Theresa Memorial House
 • Bezichtiging van de vroegere Grieke stad Heraclea Lyncestis

Macedonië, sinds 2019 officieel Noord-Macedonië, wordt met recht ‘de Parel van de Balkan’ genoemd. Het is een land vol historie en culturele bezienswaardigheden en biedt een verrassende mix van cultuur, natuur en ontspanning. In het impostante landschap vindt u bergen, heldere meren en fraaie bossen. Uiteraard bezoeken we tijdens deze rondreis dé grootste trekpleister van Macedonië: het Meer van Ohrid. Ook prachtige steden als Skopje en Bitola zullen niet ontbreken. Lieflijke dorpjes, prachtige kloosters en gastvrije mensen maken een reis naar Noord-Macedonië compleet en zeer de moeite waard.

Data & prijzen

Vertrekdatum 8-daagse vlieg-rondreis Macedonië; Parel van de Balkan

 • vrijdag 13 september 2024

De reissom is inclusief

 • 7 Overnachtingen in uitstekende 4-sterren hotels en een boutique hotel (2x Skopje / 4x Ohrid / 1x Demir Kapija)
 • 3x diner in typische Macedonische restaurants, waarvan 1x met folkloristische show
 • 1x afscheidsdiner op de oudste wijngaard van Macedonië inclusief wijnproeverij
 • Welkomstdrankje
 • Stadsbezichtigingen in Skopje, Ohrid en Bitola.
 • Bezichtiging van de Matkakloof
 • Boottocht op het Matkameer en langs de Vrelo grot
 • Bezoek aan de Šarena Dzamija moskee
 • Boottocht op het Meer van Ohrid
 • Bezichtiging van de Sveti Jovan Kaneo Kerk
 • Kennismaking met het Sveti Naum Klooster en de graftombe van de heilige Sint Naum
 • Boottocht naar de waterbron van de Zwarte Drim
 • Tocht naar de opgravingen van Heraclea Lyncestis
 • Doorlopende Duits- of Engelstalige gidsbegeleiding in Macedonië
 • In-ear audiosysteem tijdens de rondleidingen
 • Doorlopende begeleiding door een Nederlandstalige medewerker van ter Beek Reizen
 • Retourvlucht met Austrian Airlines vanaf Schiphol via Wenen (tussenlanding) naar Skopje incl. 23 kg ruimbagage en de huidige vliegtax en toeslagen à €211 pp. Vluchttijden onder voorbehoud: heenreis 07.00 Amsterdam – 11.55 Skopje / terugreis 12.40 Skopje – 16.50 Amsterdam
 • Touringcarvervoer in Macedonie volgens het programma
 • Retourtouringcarvervoer van Twente naar de luchthaven Schiphol in Amsterdam

Reissom

Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 1869 pp
Toeslag 1-persoonskamer€ 150 pp
Reserveringskosten bij boeking na 26/06/24€ 35 pp

Belangrijk om te weten: Zoals bij al onze vliegreizen wordt ook deze reis doorlopend begeleid door een medewerker van ter Beek Reizen, vanaf uw opstapplaats tot aan het einde van de reis. Wij adviseren u deze reis tijdig te boeken in verband met de extra reserveringskosten na 26/06/24.

NB: Er zijn afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)

Verzekeraar: Unigarant
www.unigarant.nl

– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 100,35
– voor 1 persoon€ 65,93
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 3000,- p.p. per reis)
Verzekeraar: Unigarant
www.unigarant.nl
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 235,39
– voor 1 persoon€ 139,88
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
Verzekeraar: a.s.r. ik kies zelf
reis.asr.nl
– Optimaal dekking (geen eigen risico bagage)€ 22,16 p.p.
– Comfort dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 15,36 p.p.
– Basis dekking (€ 100,- eigen risico bagage)€ 13,36 p.p.
Prijzen kortlopende reisverzekering exclusief 1 x € 3,50 poliskosten 

 

Reisprogramma

1e DagTwente – Schiphol - Skopje

Na vertrek vanaf de laatste opstapplaats in Twente rijden we naar luchthaven Schiphol. Na een tussenstop in Wenen landen we op de luchthaven van Skopje. Vanaf hier wordt u per touringcar naar uw hotel gebracht. Na de kamerindeling kunt u ‘s avonds genieten van een heerlijk welkomstdrankje en diner.

2e DagStadsbezichtiging Skopje

Na gebruik van het ontbijtbuffet in uw hotel gaan we onder leiding van een deskundige gids kennis maken met Skopje, de hoofdstad van Macedonië. Skopje is een stad met twee gezichten. Ten noorden van de rivier de Vardar bevindt zich het oude Ottomaanse gedeelte. Hier vindt u op het hoogste punt van Skopje het Fort van Skopje. Het imposante fort waakt al sinds de 6e eeuw vanaf een heuvel over de stad. We bezoeken de prachtige Sveti Spas Kerk en oude bazaar. Voor het moderne centrum moet u ten zuiden van de Vardar zijn. De betonnen nieuwbouw werd in een recordtempo uit de grond gestampt na de aardbeving die Skopje in 1963 trof. Op een plein midden in het centrum torent een gigantisch bronzen beeld van Alexander de Grote boven de majestueuze fontein uit. Aansluitend brengen we een bezoek aan het Moeder Theresa Memorial House. Moeder Theresa, één van de meest beroemde Macedoniërs, werd in 1910 geboren in Skopje en heeft hier achttien jaar gewoond. Skopje is trots op haar stadsgenoot en heeft dan ook ter nagedachtenis aan haar een aantal monumenten opgericht. Het huis is een moderne versie van het geboortehuis van Moeder Theresa waarin relikwieën van de zalig verklaarde zuster bewaard worden. Aansluitend heeft u enige tijd vrij in het centrum van Skopje. U kunt ’ s avonds van een heerlijk 3-gangendiner genieten in een lokaal restaurant in het centrum van Skopje. 

3e DagSkopje - Matkakloof - Tetovo - Ohrid

Na het ontbijt rijden we naar de Matkakloof, één van de mooiste kloven in de regio. Helder blauwgroen water stroomt door de rivier. Eromheen hoge kliffen die afwisselend kaal en dan weer groen begroeid zijn. In de kloof ligt het Matkameer waarop we een boottocht maken. Onderweg varen we langs de ingang van de Vrelo Grot. Van deze grot wordt gezegd dat het een van de diepste, zo niet dé diepste grot, van Europa is. De bodem is nog nooit door iemand bereikt. Eenmaal terug aan wal rijden we naar Tetovo. Hier bezoeken we de Šarena Dzamija moskee. Deze moskee is aan zowel de binnen- als buitenkant helemaal met de hand geschilderd. Aansluitend rijden we door het Nationaal Park Mavrovo met zijn unieke natuur en de hoogste berg van Macedonië naar Ohrid waar we vanavond overnachten en dineren.

4e DagStadsbezichtiging en boottocht Ohrid

Gelegen in het zuidwesten van Macedonië ligt het schilderachtige plaatsje Ohrid dat ook wel het Jeruzalem van de Balkan wordt genoemd. Ohrid heeft deze naam te danken aan de 365 kerken. Voor elke dag van het jaar één kerk. De stad staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. We maken een circa 1 uur durende boottocht langs de boulevard en op het Meer van Ohrid. Onze bestemming is de Sveti Jovan Kaneo. Deze kerk is gebouwd op een rots die over het meer uitkijkt en is misschien wel het mooiste monument van Ohrid. Vanaf hier verkennen we de stad verder te voet en leert u enkele van de kerken kennen evenals het Fort van Koning Samuel. Aansluitend kunt u Ohrid op eigen gelegenheid verder ontdekken. U dineert vandaag in een typisch Macedonisch restaurant in Ohrid en kunt genieten van een  heerlijk 4-gangen diner met visgerechten.

5e DagVrije dag

Deze dag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen.

6e DagSveti Naum en de bron van de Zwarte Drim

Na gebruik van het ontbijtbuffet rijden we via de oostelijke oever van het Meer van Ohrid naar het Klooster van Sveti Naum. Het klooster is in het begin van de tiende eeuw opgericht door de Heilige Sint Naum. De huidige kerk is gebouwd in de zestiende eeuw op de resten van de originele kerk. In de kerk is de graftombe te vinden van de heilige Sint Naum. Volgens de inwoners van Macedonië kunt u het hart van de heilige nog steeds horen kloppen als u uw oor op het graf te luisteren legt. Een andere verklaring voor het ruisende geluid dat sommige mensen horen zijn de onderaardse bronnen die onder de kerk lopen. Aansluitend maken we een boottocht naar de bron van de Zwarte Drim. Het water in deze prachtige, door groene bomen omringde waterbron is ontzettend helder. Doordat onderaardse bronnen naar boven komen ziet u op meerdere plaatsen het water opborrelen. Vanavond kunt u in een lokaal restaurant genieten van een heerlijk diner en een folkloristische show.

7e DagOhrid - Bitola - Demir Kapija

Na het ontbijt verlaten we Ohrid om door te reizen naar Bitola. Onderweg bezoeken we de opgravingen van Heraclea Lyncestis. Deze vroegere Grieke stad werd halverwege de 4e eeuw voor Christus gesticht als militaire basis. Heraclea was een strategische en belangrijke stad gedurende de Hellenistische periode. Aansluitend volgt een stadstour door de voormalige diplomatenstad Bitola. Deze stad is gebouwd aan de voet van de majestueze berg Pelister die zo’n 2600 meter hoog is. Bitola wordt wel de “Stad van de Consuls” genoemd omdat veel Europese landen hier vanaf de 18e eeuw consulaten vestigden. Nog steeds telt de stad zo’n twaalf consulaten. In de middag rijden we verder naar de wijnstreek Povardarje. Macedonië heeft ongeveer 24.000 hectare aan wijngaarden, verdeeld in drie wijnstreken. Povardarje is veruit het belangrijkst want dit gebied is goed voor zo’n 85 procent van de totale wijnproductie van het land. U overnacht vanavond in een prachtig boutique hotel gelegen op de oudste wijngaard van Macedonië. Het diner wordt geserveerd met een selectie van lokale wijnen.

8e DagSkopje - Schiphol - Twente

Na gebruik van het ontbijtbuffet vertrekken we naar de luchthaven van Skopje voor de terugvlucht. Na een korte tussenstop op de luchthaven van Wenen arriveren we aan het eind van de middag op Schiphol. Hier staat de touringcar van ter Beek Reizen gereed om u terug te brengen naar uw opstapplaats.

Uw hotels in Macedonië

In Skopje verblijft u 2 nachten in het centraal gelegen 4-sterren Hotel Next Door Park in Skopje.
Beoordeling Booking.com: Goed 7,9
Internet: https://nextdoorpark.mk/

In Ohrid verblijft u 4 nachten in een centraal gelegen 4-sterren hotel.

In Demir Kapija verblijft u 1 nacht op de prachtige wijngaard van de Royal Winery Queen Maria. Dit boutique hotel staat op de oudste wijngaard van Macedonië. Het is in 1928 opgericht door Koning Alexander en genoemd naar zijn vrouw Maria. De kamers zijn allemaal voorzien van balkon of terras, tv en airconditioning.
Beoordeling Tripadvisor: Heel goed (4 van 5 sterren)
Internet: www.wineryqueenmaria.com

Route

Foto en Video
Boek deze reis