Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Meer van Genève & Mont Blanc

0
9 daagse reis
9 daagse reis

Meer van Genève & Mont Blanc

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

3662
9 dagen

Helaas bieden wij deze reis momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen busreis naar het Meer van Genève & Mont Blanc aan. Houd onze website in de gaten voor eventuele nieuwe toekomstige vertrekdata.

Hoogtepunten
 • Treinrit met de beroemde Golden Pass Panoramatrein
 • Smakelijke proeverijen van traditionele Alpenkaas en Lavaux wijnen
 • Schitterende boottochten over het Meer van Genève
 • Rit per tandradbaan naar Montenvers bij de Mont Blanc
 • Rondleiding in het bijzondere Charly Chaplin Museum in Vevey
 • Begeleiding door een Duitstalige gids van dag 2 t/m dag 7
 • Bezoek aan o.a. Genève, Annecy, Lausanne, Montreux en Gstaad

Genève, de tweede stad van Zwitserland is een relatief kleine stad die een onmiskenbaar internationaal karakter draagt. In de wereld van de diplomatie is het een begrip. De stad heeft een oude stadskern en is prachtig gelegen aan het Meer van Genève. Het Meer van Genève is het grootste meer van het hele Alpengebied en ontstond in de ijstijden doordat de Rhônegletsjer het dal breed en diep uitschuurde. In het midden van het meer ligt de grens tussen Zwitserland en Frankrijk. De lange kustlijn beschikt over tientallen kastelen, prachtige oude stadjes en dorpen en een groot aantal wijngaarden. Het is een prachtig gebied met een bijzondere charme.

Data & prijzen

Vertrekdatum 9-daagse reis Meer van Genève & Mont Blanc

 • ...

De reissom is inclusief

 • Overnachting op de heen- en terugreis in een 3- of 4-sterren hotel inclusief ontbijtbuffet en diner
 • 6 Overnachtingen in het 4-sterren Chalet Hotel la Marmotte in Les Gets inclusief uitgebreid ontbijtbuffet en diner
 • Begeleiding door een Duitstalige gids vanaf de tweede t/m de zevende dag
 • Rit per Golden Pass Express van Gstaad naar Montreux
 • Retourtocht per Mont Chéry kabelbaan in Les Gets (indien geopend)
 • Rondleiding en proeverij in een Savoyer kaasmakerij
 • Stadsrondrit en -wandeling in Genève met onze NL- gids
 • Boottocht op het meer van Genève van Genève naar Yvoire
 • Bezoek aan Annecy en Chamonix
 • Korte stadswandeling in Evian
 • Boottocht op het Meer van Genève van Evian naar Lausanne
 • Tramrit van de haven naar het centrum van Lausanne
 • Stadswandeling in Lausanne met onze NL-gids
 • Rondleiding op een Lavaux wijngoed met een wijnproeverij
 • Retourrit per tandradbaan van Chamonix, aan de voet van de Mont Blanc, naar Montenvers
 • Entree en rondleiding in het Charlie Chaplin museum
 • Uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • In-ear audiosysteem tijdens de rondleidingen
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering

Reissom 9-daagse reis Meer van Genève & Mont Blanc

 Vertrekdatum  
 Bij verblijf in een 2-persoonskamer  
 Toeslag 1-persoonskamer  

Verzekeringen

Doorlopende annuleringsverzekering en kortlopende reisverzekering

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)
 
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 100,35
– voor 1 persoon€   65,93
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Kortlopende reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
 
– Uitgebreide dekking€ 23,49 p.p.
– Basis dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 18,18 p.p.
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten 

Klik hier voor het overzicht van de reis- en annuleringsverzekering.

Reisprogramma

1e DagTwente – Zwitserse grensstreek

Vanaf Twente rijden we via een snelle route zuidwaarts. We dineren en overnachten in de regio van het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland.

2e DagZwitserse grensstreek - Golden Pass Panoramic Express – Montreux - Les Gets

Na het ontbijt rijden we naar het bij de internationale jetset zeer geliefde Zwitserse wintersportplaatsje Gstaad. Onderweg ontmoeten we onze Duitstalige gids die ons zal vergezellen t/m de zevende dag van onze reis. Na een pauze in Gstaad staat er een rit met de beroemde panoramatrein Golden Pass Express van Gstaad naar Montreux op het programma. Tijdens deze circa 80 minuten durende treinreis trekt een schilderachtig alpenpanorama aan u voorbij. Wanneer we Montreux tot op geringe afstand genaderd zijn heeft u een fantastisch uitzicht op het wereldberoemde Meer van Genève. Het chique Montreux trok vanaf de 18e eeuw talloze beroemdheden vanwege de schone lucht en het aangename klimaat. Na ons aangename verblijf in Montreux vertrekken we naar het Franse vakantieplaatsje Les Gets. We rijden een kleine 40 km langs de oever van het Meer van Genève waarna we via een schilderachtige omgeving naar Les Gets rijden. Na de kamerindeling kunt u genieten van een goed verzorgd 3-
gangendiner.

3e DagBergbaan Les Gets en kaasmakerij

Vanochtend heeft u de gelegenheid om uw vakantieplaatsje Les Gets nader te leren kennen. Les Gets is een authentiek dorp en geliefde wintersportplaats. Maar ook in de zomer heeft het z’n bezoekers veel te bieden en de omgeving van Les Gets is werkelijk prachtig. Indien open (o.a. weersafhankelijk) gaan we met de Mont Chéry bergbaan omhoog naar de top waar u een schitterend uitzicht heeft op de omliggende immens hoge Alpentoppen. U zou kunnen genieten van een drankje op het terras van restaurant Belvedère, maar een mooie wandeling behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.
’s Middags brengen we een bezoek aan een nabijgelegen originele Savoyer Abondance Alpen kaasmakerij. Tijdens de rondleiding wordt het proces van het kaas maken aan u uitgelegd en na afloop kunt u het resultaat daarvan proeven.

4e DagGenève en boottocht naar Yvoire

Genève. Dat is de naam van de stad met een onmiskenbaar internationaal karakter. Genève is een relatief kleine stad, een soort minimetropool die echter in de wereld van de diplomatie, conferenties en internationale organisaties een begrip is. Door de Zwitserse neutraliteit is Genève bij uitstek het decor van diplomatieke topontmoetingen. Maar Genève is meer. De mooie ligging aan het Meer van Genève en aan de oevers van de Rhône, de kathedraal en het oude historische centrum maken een bezoek aan Genève zeker de moeite waard. Na de gidsgeleide stadstour en -wandeling kunt u enige tijd op eigen gelegenheid doorbrengen in het hart van de stad. Aansluitend maken we een boottocht over het Meer van Genève. Ons doel is het Franse Yvoire, een schilderachtig, autovrij stadje dat een authentieke uitstraling heeft door z’n wallen en stadspoorten. Tijdens de boottocht kunt u de prachtige haventjes en kastelen op de oever, de wijnbergen en de besneeuwde toppen van de Zwitserse en Savoyer Alpen bewonderen. In Yvoire kunt u enige tijd doorbrengen in het centrum. 

5e DagAnnecy

Na een mooie route door een schilderachtige omgeving bereiken we het dal waarin het Lac d’Annecy gelegen is. Rond dit beschut gelegen meer heerst een mild klimaat zonder grote temperatuurverschillen. Aan de uiterste noordoever van het meer vinden we Annecy. Onze Nederlandstalige gids neemt u mee tijdens een stadswandeling door de binnenstad. Annecy wordt ook wel het Venetië van de Alpen genoemd vanwege haar schilderachtige straatjes, lieflijke kanalen, kleur- en bloem rijke oevers, huizen met bonte en gevarieerde booggevels en gezellige terrasjes. Tijdens het verblijf in Annecy zou u onder andere het twaalfde-eeuwse Palais de l’isle en het Château d’Annecy kunnen bezichtigen.  Daarnaast kunt u hier genieten van de uitgestrekte stadsparken en het oude stadscentrum. In de loop van de middag rijden we terug naar Les Gets.

6e DagBoottocht Evian - Lausanne en wijnproeverij

Vandaag maken we opnieuw een boottocht op het Meer van Genève. Na het ontbijt rijden we naar Evian. Dit plaatsje, dat gelegen is aan de zuidoever van het meer is bekend van het Evian mineraalwater. Na de aankomst maken we met onze gids een korte wandeling door het stadje. Bij de mineraalwaterbron kunt u (meegebrachte) flesjes gratis vullen. Vervolgens vertrekken we per boot naar Lausanne dat zich op de noordoever bevindt. Eenmaal gearriveerd in het haventje worden we door een tram naar het centrum gebracht. Lausanne is de op één na grootste stad aan het Meer van Genève en zetel van het IOC, het Internationaal Olympisch Comité. De oude binnenstad wordt gedomineerd door de kathedraal die als indrukwekkendste, vroeggotische bouwwerk van Zwitserland te boek staat. Na de stadswandeling kunt u enige tijd naar eigen inzicht doorbrengen. ‘s Middags rijden we naar de Lavaux, het bekende Zwitserse wijnbouwgebied tevens UNESCO werelderfgoed. Hier bezoeken we een wijndomein waar u na afloop van een rondleiding de heerlijke wijnen kunt proeven.

7e DagChamonix & Mont Blanc

Door z’n ligging aan de voet van de Mont Blanc, de hoogste berg van West-Europa is Chamonix wereldberoemd. Zowel zomers als ‘s winters is het een druk bezochte toeristenplaats. Na de aankomst gaan we met de Chemin de fer du Montenvers, een tandradbaan naar een hoogte van 1913 meter. Het smalspoorlijntje is 5,1 km lang, 1 meter breed en overbrugt 871 meter. Eenmaal boven kunt u zich te voet naar de nabij gelegen gletsjer begeven. Na dit indrukwekkende bergpanorama te hebben aanschouwd keren we per tandradbaan terug naar Chamonix en rijden we via een mooie toeristische route terug naar Les Gets. Onderweg stoppen we in het plaatsje Cluses waar we afscheid nemen van onze gids.

8e DagVevey - Zwitserse grensstreek

Na het ontbijt verlaten we Les Gets. We rijden naar het Zwitserse Vevey. De legendarische maar vooral iconische komiek Charlie Chaplin is hier in 1977 overleden. Ter nagedachtenis aan hem is een museum ingericht waar u onder leiding van een Duitstalige gids op een interessante en boeiende wijze een inkijkje in het leven van Chaplin wordt geboden. U ziet onder andere een replica van de filmstudio, verschillende attributen, foto’s en de slaapkamer waarin Chaplin op 88-jarige leeftijd overleed. We dineren en overnachten in de regio van het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland.

9e DagZwitserse grensstreek - Twente

Vandaag keren we terug naar Nederland. Eenmaal terug in de Twentse regio wordt u bij een sfeervol restaurant verwacht voor een uitstekend afscheidsdiner.

Uw hotel in Les Gets

U verblijft in het 4-sterren Chalet Hotel la Marmotte in Les Gets. Dit comfortabele hotel is zeer centraal gelegen. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met bad of douche en toilet, TV, bureau, kluisje, gratis WiFi en een balkon. ‘s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds van een 3-gangendiner.

Beoordeling Booking.com: Erg goed 8,5
Internet: www.hotel-marmotte.com

Op de heen- en terugreis overnacht u in een goed 3- of 4-sterren hotel in het centrum van Mulhouse waar u ‘s ochtends een uitgebreid ontbijtbuffet wordt aangeboden en ‘s avonds een goed verzorgd 3-gangendiner.

Beoordeling Booking.com: tussen 8,7 en 8, 8

Route

Foto en Video
Boek deze reis

Oeps! We konden je formulier niet vinden.