Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Met noabers de boer op

0
Dagtocht
Dagtocht

Met noabers de boer op...

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

1514
1 dag

Helaas bieden wij deze reis momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen verzorgde dagtocht ‘met Noabers de Boer op’ aan. Houd onze website in de gaten voor eventuele nieuwe toekomstige vertrekdata.

Details van deze reis

Zin in een leuk dagje uit? Naober organiseert in samenwerking met RTV Oost en Ter Beek Reizen vier dagtochten Met noabers de boer op, met het doel burgers en boeren dichter bij elkaar te brengen.

Wil je weten wat er écht leeft op de boerderij? Wat er gebeurt in de stallen en wat er wordt besproken bij de boer aan de keukentafel? Dan is dit je kans. Naober organiseert vier dagjes uit. Dit doen we in samenwerking met RTV Oost en Ter Beek Reizen. 

Vertrekdatum Met Noabers de boer op ...

 • ...

Reissom

 

Met noabers de boer op…
Volledig verzorgde dagtocht inclusief:

 • Ontbijtyoghurtje van de Zuivelhoeve
 • Lunch met heerlijke broodjes van bakkerij Nollen
 • Een 3-gangen diner verzorgd door kok Eric van Det, namens ROOST Buitenkoken
 • Vervoer per luxe touringcar van Ter Beek Reizen
 • Aan het einde van de dag een (smakelijke) goodiebag
Reissom voor abonnees van Naober (en één introducé)€ ,- p.p.
Reissom voor  niet-abonnees€ ,- p.p.

Opstapplaatsen

 • Tubbergen, ter Beek Reizen
 • Almelo, NS Station t.o. Javatoren, zijde P-garage
 • Hengelo, Hotel van der Valk
 • Oldenzaal, NS Station
 • Enschede, Station Kennispark (voormalig Drienerlo) /Grolsch Veste, voorzijde rotonde met fontein

Reistip!

Wie weet zit er bij jou in de bus wel een BO’er,

een bekende oosterling(e)

Extraatje

Wie weet zit er bij jou in de bus wel een BO’er, een bekende oosterling(e)
Tot nu toe hebben de volgende BO’ers toegezegd, mee te gaan:
• actrice Johanna ter Steege
• muzikant Hendrik Jan Bökkers
• politica Caroline van der Plas
• oud-politica Sabine Uitslag
• RTV Oost-presentatrice Dorothy Oosting
• streektaaldeskundige Thea Kroeze

Reisprogramma

3 boerderijen op 1 dag

In totaal bezoek je drie boerderijen. De eerste boer geeft een rondleiding over zijn bedrijf, bij de tweede locatie vindt een paneldiscussie plaats en wordt een tv-programma opgenomen. En bij de derde agrariër maakt kok Eric van Det (Roost Buiten Koken) een heerlijk driegangendiner. Met verse producten.

RTV Oost-verslaggever/-presentatrice Chantal Everaardt is aanwezig bij alle dagtochten. Zij interviewt op het boerenerf van de tweede locatie een boer of boerin met een missie. Dat is dus elke keer iemand anders. Na afloop van het interview vindt aan de hand van stellingen een paneldiscussie plaats met de boer in kwestie, Maarten van Dongen (bewoner van super duurzame woonwijk De Aardenhuizen in Olst), Erik Back (melkveehouder en drijvende kracht achter Kr8 Consultancy) én met jou. Als je dat wilt, tenminste.

Betaalbaar boeren

Het beloven interessante dagen te worden, daarvan is Chantal Everaardt overtuigd. “De boeren die we bezoeken, hebben allemaal een verhaal. Neem nu bijvoorbeeld melkveehouder Pieter Koonstra. Hij runt een ‘dierzame’ melkveehouderij. Zijn koeien lopen in een serrestal met houtsnipperbodem. Pieter probeert op allerlei manieren duurzaam te zijn. Na kerst zamelde hij bijvoorbeeld honderden kerstbomen in, die hij versnipperde en nu gebruikt als ligbed in de koeienstal.” Chantal sprak hem eerder voor andere programma’s van RTV Oost en is onder de indruk. “Pieter is echt een man met een missie. Hij wil zo duurzaam mogelijk boeren, maar loopt net als veel van zijn collega’s tegen grenzen aan. Een van de dingen die ik vaak terug hoor uit de groene agrarische sector is: ‘We willen wel groen doen, maar dat kan niet als we steeds rood staan.’ De balans tussen betaalbaar boeren en duurzaamheid is vaak zoek.”

Bedreigingen

De bus komt ook langs Varkenshoff van de familie Noordman in Lemelerveld. Daar produceren ze varkensvlees voor de Nederlandse markt. Ze zijn verbonden aan het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Duurzaamheid en dierenwelzijn staan bij hen hoog in het vaandel. Ze hebben bij Varkenshoff een innovatieve stal waarin goede elementen van de reguliere en de biologische sector zijn gecombineerd in één gecontroleerde leefomgeving. Moederdieren, biggetjes en vleesvarkens leven samen in één open ruimte en dat is uniek. Het natuurlijke gedrag van het dier komt meer tot zijn recht, doordat de dieren in grote groepen leven, veel meer leefruimte hebben, lekker kunnen wroeten en spelen in het stro.

Chantal: “Noabers kunnen dit tijdens het bezoek aan Varkenshoff met eigen ogen bekijken en beoordelen. En het verhaal van de boerin aanhoren. Want hoewel zij het allemaal goed probeert te doen, kreeg de familie Noordman te maken met dierenactivisten in hun stal. Dat was erg bedreigend, traumatisch zelfs. Iedereen weet dat een boer – en dit in geval ook de boerin – ’s avonds voor het slapen gaan altijd even zijn of haar rondje langs de dieren maakt. In de weken na het activistenbezoek durfde de boerin dit niet meer te doen. Zij was haar onbevangenheid kwijt. Door haar verhaal en dat van andere boeren te delen, hoop ik dat we de kloof tussen boer en burger wat meer kunnen dichten. Ons doel is dat er door de juiste kennisoverdracht meer begrip ontstaat voor elkaar. Daarnaast is het ook gewoon lekker een dagje uit in de provincie Overijssel.”

Foto en Video
Boek deze reis

Oeps! We konden je formulier niet vinden.