Met Naober naar Cochem

0
3-daagse reis
3-daagse reis

Met Naober naar Cochem

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

1410
3 dagen

Helaas bieden wij deze reis momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen busreis naar Cochem aan. Maak kennis met ons actuele reisaanbod op www.terbeekreizen.nl 

Hoogtepunten
 • Uitstekend centrum hotel in Cochem
 • Bezoek aan de gezellige kerstmarkt in Cochem
 • Smakelijke wijnproeverij in uw hotel
 • Rondleiding in de Regierungbunker in Ahrweiler

Cochem aan de Moezel. Vier woorden die iedereen die ooit in Cochem was met een glimlach zullen doen terugdenken aan de keer of keren dat ze zich, wandelend door de oude stadskern van dit romantische stadje, terug waanden in de tijd. Cochem is romantiek. De machtige Reichsburg torent hoog boven het stadje uit en is al van verre te zien. Het oude gezellige marktplein met z’n mooie fontein, de prachtige vakwerkhuizen, het barokke raadhuis, de verschillende middeleeuwse stadspoorten en de overal in Cochem aanwezige wijncultuur doen hun uiterste best de bezoeker te betoveren. Een opdracht waarin ze buitengewoon goed slagen. Cochem is prachtig en zeker in de adventstijd is Cochem een bezoek aan het stadje de moeite meer dan waard en hoewel de kerstmarkten in Duitsland voor dit jaar geannuleerd zijn heeft Cochem toch een kleine kerstmarkt voor u in petto. En het is beslist de moeite waard om hier aan de moezel, in een decor van een middeleeuws stadje de gezellige kerstsfeer te proeven.

Data & prijzen

Vertrekdatum 3-daagse met Naober naar Cochem

 • ...

De reissom is inclusief

 • 2 Overnachtingen in het uitstekende 3-sterren+ Hotel am Hafen inclusief uitgebreid ontbijt
 • 3-Gangen diner op de avond van de eerste dag van de reis
 • Bezoek aan Königswinter
 • Heerlijke wijnproeverij in uw hotel
 • Bezoek aan de voormalige regeringsbunker van de BRD
 • Circa 90 minuten durende rondleiding in de Regierungsbunker onder leiding van een Nederlandssprekende gids
 • Retour taxirit van en naar de bus parkeerplaats in Ahrweiler
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ ,- p.p.
 Abonnees van Naober betalen€ ,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€ ,- p.p.

 

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Kortlopende annuleringsverzekering€  p.p.
Bij verblijf in een 1-persoonskamer€  p.p.

Reisverzekering (alleen deze reis) incl. bagage + geneeskundige kosten + ongevallen

Uitgebreide dekking€  p.p.
Basis dekking (€50,- eigen risico bagage)€  p.p.

 

 • Prijzen verzekering exclusief 1x € 4,25 poliskosten
Reisprogramma

1e DagTwente – Königswinter - Cochem aan de Moezel

Na vertrek vanaf de laatste opstapplaats rijden we rechtstreeks naar Königswinter. Dit stadje, waar Michael Schumacher ooit in het huwelijk trad is gelegen in het Zevengebergte en aan de rivier de Rijn. In Königswinter wordt een pauze ingelast. Een mooie gelegenheid misschien voor een ritje met de Drachenfelsbahn. Dit treintje met z’n nostalgische wagons brengt u in circa 5 minuten naar de zogenaamde Drachenfels. De rit beslaat ongeveer 1,5 km. en heeft een maximale hellingsgraad van 20%. Eenmaal boven kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over het Rijndal. Aansluitend rijden we naar Cochem aan de Moezel. Na de aankomst in het stadje begeven we ons direct naar het hotel waar de kamerindeling volgt. Aansluitend heeft u de gelegenheid zich op te frissen en al enkele indrukken van Cochem op te doen. Het hotel is buitengewoon gunstig gelegen en u wandelt in circa 7 minuten naar de Markt, het hart van Cochem. Aan het begin van de avond wordt u in het hotel verwacht voor het gebruik van een uitstekend verzorgd 3-gangen diner. De rest van de avond kunt u naar eigen inzicht doorbrengen.

2e DagKerstsfeer in Cochem

Na gebruik van het uitgebreide ontbijt kunt u op eigen gelegenheid het schilderachtige centrum van Cochem gaan bezoeken. In de 35 jaren van het bestaan van de kerstmarkt van Cochem heette de kerstmarkt, die hier Adventszauber (betoverende advent) wordt genoemd haar bezoekers welkom met een waar oog-, oor- en tong-strelend genot zijn de culinaire lekkernijen en kerstconcerten. Dit jaar zal de kerstmarkt van Cochem in een aangepaste vorm worden gepresenteerd. Wat blijft is een rustige en schilderachtige kerstmarkt op de Endertplatz en een kleine kerstmarkt, die gedeeltelijk overdekt is, in centrum van het stadje. Dit alles tegen het decor van steile wijnhellingen, beboste heuvels, middeleeuwse burchten samen met het mooie marktplein, de pittoreske straatjes en steegjes uit vervlogen tijden, bezienswaardigheden als; vakwerkhuizen, stadspoorten en de brede promenade langs de Moezel met z’n plantsoenen, winkels en restaurants maakt een verblijf in Cochem tot bijzonder aangenaam en erg de moeite waard. Vanavond kunt u het diner op eigen gelegenheid gebruiken in een van de vele restaurantjes of in het hotel. Vanavond wordt u in het hotel uitgenodigd voor een heuse wijnproeverij. In een gezellige sfeer kunt u vier verschillende Moezelwijnen proeven waarbij interessante informatie over de wijnbouw wordt verstrekt. De rest van de avond kunt u naar eigen inzicht doorbrengen.

3e DagCochem aan de Moezel - Twente

Na gebruik van het uitgebreide ontbijt verlaten we Cochem. We rijden naar Ahrweiler voor een bezoek aan de voormalige regeringsbunker van de BRD. Vanaf de busparkeerplaats wordt u per taxi naar de regeringsbunker gebracht (± 800m). In maart 2008 werd de voormalige atoomschuilkelder van de Duitse regering heropend als museum. De regeringsbunker is midden in het Ahrtal gelegen en was het grootste geheime bouwwerk in de geschiedenis van Bondsrepubliek Duitsland. De voorbereiding ervan gaat terug tot 1950. Na jarenlang zoeken naar een geschikte locatie heeft men besloten, twee tunnels van een toenmalige (onvoltooide) spoorlijn voor de bouw te gebruiken. Goed beschermd (onder 110 meter aarde) lag hier de toegang tot het wezenlijke domein van de regering – zoals de kamer van de Bondskanselier, het bureau van de Bondspresident en de vergaderruimte van de Bondsdag en de Bondsraad. Na afloop van de 90 minuten durende rondleiding onder leiding van een Nederlandssprekende gids keert u per taxi terug naar de parkeerplaats. Aansluitend kunt u enige tijd doorbrengen in het centrum van Arhweiler, een klein historisch stadje met vele prachtige bezienswaardigheden binnen z’n middeleeuwse stadsmuur. Na het middaguur keren we terug naar Nederland. Aan het einde van de middag volgt tenslotte de thuiskomst.

Uw hotel in Cochem

U verblijft in het 3-sterren plus Hotel am Hafen in Cochem. Dit uitstekende hotel ligt op de rechteroever van de rivier de Moezel en op circa 7 minuten wandelen van het schilderachtige centrum van dit Moezelstadje. Het hotel beschikt over stijlvolle en comfortabel ingerichte kamers die alle zijn voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet, twee éénpersoonsbedden, schrijftafel, airconditioning, flatscreen satelliet tv, kluisje en een haardroger. Daarnaast beschikt het hotel over een sfeervol restaurant in Moezelstijl, gratis WiFi en een verwarmd terras. Er wordt Nederlands gesproken. ‘s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijt en op de avond van de eerste reisdag van een uitstekend verzorgd 3-gangen diner.

Beoordeling Booking.com: Erg goed 8,4
Internet: www.hotelamhafen.com/de

Route

Foto en Video
Boek deze reis