Noorwegen; relaxed ontdekken

0
8 daagse reis
8 daagse reis

Noorwegen; relaxed ontdekken

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

3689
8 dagen

Helaas bieden wij deze reis momenteel niet aan

Op dit moment bieden we busreis naar Noorwegen aan. Houd onze website in de gaten voor eventuele nieuwe toekomstige vertrekdata.

Hoogtepunten
 • Schitterende landschappen met uitgestrekte bossen, kale hoogvlakten, schilderachtige fjorden en watervallen
 • Spectaculaire treinreis met de Flåmsbana
 • Fjordencruise door de smalste fjord van Europa
 • Bezoek aan de Langedrag Bergboerderij en het Hardangervidda Natuurcentrum
 • Nederlandstalige rondleidingen in de prachtige Noorse hoofdstad Oslo en Hanzestad Bergen
 • Overtochten per super-de-luxe cruiseferry’s

Noorwegen, het land dat z’n overweldigende natuurschoon als één van z’n grootste “attracties” beschouwt nodigt u uit. We nemen u mee over de uitgestrekte hoogvlakte van de Hardangervidda, de prachtige Nærøyfjord (de nauwste fjord van Europa), de spectaculaire Flåmsbana en de unieke beeldenverzameling in het Vigelandpark in Oslo. Bovendien vaart u tijdens de heen- en terugreis in een buitencabine van de meest luxe cruiseschepen van rederij Color Line en Fjordline. Een belevenis die haar gelijke niet kent. Doordat we maar liefst 4 nachten op rij in een luxe 4-sterren resort in Geilo verblijven heeft de reis een relatief rustig karakter.

Rondreis per bus door Noorwegen met ter Beek Reizen
Data & prijzen

Vertrekdatum 8-daagse reis Noorwegen; relaxed ontdekken

 • ...

Uiterste annuleringsdatum

 • De reis met vertrek op // kunt u kosteloos annuleren tot //

Na de uiterste annuleringsdatum blijft kosteloos annuleren mogelijk wanneer een land het reisadvies rood of oranje heeft. Eventueel kunnen we in overleg kijken naar een omboeking.

De reissom is inclusief

 • 2 Overnachtingen aan boord van een luxe cruiseferry in een buitencabine inclusief ontbijtbuffet en dinerbuffet (heen: Kiel – Oslo / terug: Bergen – Hirtshals
 • 4 Overnachtingen in in Ustedalen Hotel & Resort Geilo incl. ontbijt- en dinerbuffet of 3-gangendiner
 • 1 Overnachting in Scandic Bergen City incl. ontbijt- en dinerbuffet
 • 3 uur durende stadstour in Oslo o.l.v een NL-talige gids
 • Entree en rondleiding in het Valdres Folkemuseum in Fagernes
 • Fjordencruise van Gudvangen naar Flåm
 • Spectaculaire treinreis met de Flåmsbana en rit Myrdal - Geilo
 • Entree en rondleiding Langedrag Natuurpark
 • Entree en rondleiding Uvdal Staafkerk
 • Entree Hardangervidda Natuurcentrum
 • Stadswandeling in Bergen o.l.v. NL-gids
 • Goed verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider en alle tolgelden

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ ,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€ ,- p.p.
Korting binnencabine Fjord Line (terugreis)-€ ,- p.cabine

De reissom is inclusief brandstofkosten zoals bekend op 01/02/22, bij verhoging van deze prijzen zijn wij genoodzaakt deze door te bereken.

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering

NB: Er zijn afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)
 
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 92,70
– voor 1 persoon€ 61,17
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 3000,- p.p. per reis)
 
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 216,43
– voor 1 persoon€ 128,91
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
 
– Uitgebreide dekking€ 19,10 p.p.
– Basis dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 14,80 p.p.
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten 

 

Klik hier voor het overzicht van de reis- en annuleringsverzekering.

Reistip!

Nog meer zien van Noorwegen?

Klik dan snel hier!

Onze reistip:

10-Daagse rondreis Fjorden van Noorwegen!

Tijdens deze reis nemen we u mee over de uitgestrekte hoogvlakten, langs gletsjers, over de beroemdste en mooiste fjorden en bezoeken historische steden als Oslo, Bergen en Lillehammer

Reisprogramma

1e DagTwente - Kiel

Na een vroeg vertrek rijden we met enkele tussenstops naar de havenplaats Kiel, in het noorden van Duitsland. Hier gaat u aan boord van een prachtige Cruiseferry van rederij Color Line die om 14.00 uur vertrekt. Het schip biedt met z’n winkels, casino, zwemparadijs, entertainmentprogramma’s en lounges talloze mogelijkheden voor een heerlijk verblijf. ‘s Avonds kunt u genieten van een uitgebreid dinerbuffet. U overnacht in een luxe buitencabine.

2e DagOslo - Geilo

Rond 10.00 uur gaan we in Oslo van boord en staat er een interessante 3 uur durende stadstour op het programma. U ziet onder andere de unieke beeldenverzameling in het Vigelandpark, het raadhuis, de parlementsgebouwen en het Koninklijk Paleis. Na afloop kunt u de lunch gebruiken in het centrum van Oslo. Vervolgens verlaten we Oslo en rijden door een indrukwekkend landschap naar Geilo, een schilderachtig bergdorp gelegen aan de voet van het machtige Hallingskarvet, nabij de Hardangervidda hoogvlakte. Rond 18.30 uur arriveren we bij ons hotel.

3e DagValdres Openluchtmuseum

Na een uitgebreid ontbijtbuffet begeven we ons naar het schitterende Valdres-district waar we het openluchtmuseum Valdres Folkemuseum bezoeken in Fagernes. Het museum is gelegen op het schiereiland Storøya in de prachtige Strøndafjorden. Het Valdres Folkemuseum bestaat sinds 1901 en behoort tot de grootste openluchtmusea in Noorwegen met maar liefst 100 gebouwen. Tijdens de rondleiding maakt u kennis met de klederdracht, het handwerk en de volksmuziek uit de regio Valdres die nog steeds een belangrijke plaats innemen in het cultuurgoed van de streek. Uiteraard bezoekt u ook één of meerdere historische gebouwen onder leiding van de gids. Na de rondleiding kunt u op eigen gelegenheid het museum verder verkennen, de lunch gebruiken, genieten van het uitzicht op de fjord of een wandeling maken over het natuurpad naar de bergboerderij. In de loop van de middag rijden we via een mooie route terug naar Geilo.

4e DagFjordencruise en spectaculaire Flåmsbana (trein)

Vandaag kunt u volop genieten van de prachtige natuur van Noorwegen. Al vroeg vertrekt de touringcar via een mooie route naar Gudvangen. Tot 1800 waren Flåm en Gudvangen de belangrijkste poststations van het fjordenland, omdat alle brieven die onderweg waren tussen Oost-Noorwegen en de westkust hier langs kwamen. De post werd toen door de Aurlandsfjord en de nauwste fjord van Europa, de Nærøyfjord, geroeid. Na aankomst in Gudvangen volgt de inscheping voor een prachtige fjordencruise over deze oude postroute naar Flåm. Hier aangekomen heeft u de gelegenheid om de lunch te gebruiken en gezellig rond te kijken bij het haventje, de vele souvenirshops en het gratis Flåmsbana museum. ’s Middags vertrekt u hier met de beroemde Flåmsbana, een spoorlijn die op zeer spectaculaire wijze opklimt naar Myrdal. De trein gaat in dit 20 km lange traject door 20 tunnels en overbrugt een hoogteverschil van 865 meter. Het landschap dat aan u voorbij trekt zou als filmdecor kunnen dienen. In Kjosfossen krijgt u de gelegenheid om de machtige waterval te fotograferen. In Myrdal stapt u over op de trein naar Geilo (traject Bergen–Oslo). U reist hier verder door het Hallingdal, een magnifieke rit door een woest en hier en daar met gletsjers bedekt bergland. Aan het begin van de avond bent u terug in Geilo. 

5e DagNatuurpark Langedrag en Uvdal staafkerk

Ook vandaag kunt u genieten van de geweldige Noorse natuur. In het bijzonder tijdens het bezoek aan het Langedrag Natuurpark, een bergboerderij en wildpark ineen. Op deze ongewone boerderij vindt u de gebruikelijke boerderijdieren, maar ook onder andere wolven, elanden, fjordenpaarden en lynxen. De boerderij ligt 1000 meter boven de zeespiegel en biedt een geweldig uitzicht over de omgeving. Na de rondleiding en de mogelijkheid om de lunch te gebruiken (we kunnen u de heerlijke huisgemaakte wafels met room en jam aanbevelen), rijden we via een schitterende route langs de Pålsbufjorden naar Uvdal. Hier bezoeken we de 12e eeuwse staafkerk voor een korte rondleiding. Aansluitend rijden we door een indrukwekkend toendralandschap terug naar Geilo.

6e DagGeilo – Hardangervidda – Bergen

We nemen afscheid van Geilo en rijden over de kale hoogvlakte van de Hardangervidda naar Fossli. Hier bezichtigen we de hoogste waterval van Noorwegen; Vøringfossen met een val van maar liefst 182m. Aansluitend gaan we verder door de prachtige Måbødalen naar Eidfjord voor een bezoek aan het Hardangervidda Natuurcentrum. Dit is een levendig en kleurrijk activiteitencentrum met onder andere de prachtige panoramafilm van Ivo Caprino, bijzondere aquaria, opgezette dieren en tentoonstellingen. Vervolgens rijden we via een schitterende route langs de Hardangerfjord over Norheimsund naar Hanzestad Bergen. Hier overnacht u in het Scandic Bergen City Hotel, gunstig gelegen in het centrum van Bergen nabij de haven.

7e DagBergen

Vanochtend staat er een interessante 2 uur durende gidsgeleide stadswandeling in Bergen op het programma. Al wandelend ziet u de hoogtepunten van het historische centrum met typische hanzekoophuizen aan de Brygge, de beroemde vismarkt aan de oude haven (fisketorget) en de oude vesting Bergenhus. Rond het middaguur gaan we aan boord van een luxe schip van rederij Fjord Line voor de overtocht naar Hirtshals. Aan boord kunt u genieten van een uitgebreid Scandinavisch dinerbuffet.

8e DagHirtshals - Twente

Na het ontbijt arriveren we rond 08.00 uur in Hirtshals. We rijden met enkele tussenstops terug naar Twente. In de regio kunt u genieten van een heerlijk 3-gangen afscheidsdiner.

Uw veerovertochten & hotels

Op de heenreis vaart u met een super-de-luxe cruiseferry met winkelpromenade van rederij Color Line (www.colorline.de) in een buitencabine voorzien van douche en toilet. Door de relatief grote ramen van uw cabine heeft u een magnifiek uitzicht wanneer u door de Oslofjord vaart.

U verblijft 4 nachten in het 4-sterren Ustedalen Hotel & Resort Geilo aan de rand van Geilo (±800 m van het centrum). Het hotel biedt een traditioneel restaurant met uitzicht op de mooie Ustedalenfjord. De kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet en tv. Voor een drankje na het diner kunt u terecht in de lounge met een open haard. Het hotel beschikt tevens over een wellness-afdeling met een binnenzwembad, sauna en fitnessruimte.
Beoordeling Booking.com: Erg goed 8,3
Internet: www.ustedalen.no

U verblijft 1 nacht in het 4-sterren Hotel Scandic Bergen City in het centrum van Bergen.
Beoordeling Booking.com: Goed 7,6
Internet: www.scandichotels.com.

Op de terugreis vaart u met een een luxe schip van rederij Fjord Line (www.fjordline.com) waar u overnacht in een buitencabine voorzien van douche en toilet. Er zijn ook enkele binnencabines gereserveerd, hiervoor geldt een korting. Zowel in de hotels als op de schepen kunt u ’s ochtends genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds van een diner(buffet).

Route

Foto en Video
Boek deze reis

Oeps! We konden je formulier niet vinden.