Oberwiesenthal

0
8 daagse reis
8 daagse reis
Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

2634
8 dagen
Reisdatum: zo.31/07/22
Hoogtepunten
 • Gondelvaart naar de hoogste berg van Midden Duitsland
 • Prachtige natuurtocht door het Ertsgebergte
 • Indrukwekkende excursie naar een voormalig zilver en kobaltmijn
 • Bezoek aan de schitterende steden Karlovy Vary en Praag
 • Rit per romantisch stoomtreintje

Tijdens deze reis nemen wij u mee naar een bergketen die gelegen is op de grens van Duitsland en de Tsjechische Republiek, het mooie Ertsgebergte. De ontdekking van zilver en tin zorgden voor grote bedrijvigheid in het ooit dicht beboste gebergte. Toen deze rijkdommen aan erts steeds sterker in verval raakten, zocht men naar alternatieve inkomstenbronnen. Omdat er veel goed beuken- en lindehout beschikbaar was en is, begon men met het snijden van houten beeldjes en houten speelgoed. We verblijven in het hoogst gelegen stadje van Duitsland, het op circa 900 meter hoogte gelegen kuuroordje Oberwiesenthal. De prachtige omgeving en de vele bezienswaardigheden in de omgeving dragen zorg voor een aangenaam verblijf.

Data & prijzen

Vertrekdatum 8-daagse reis Oberwiesenthal

 • zondag 31 juli 2022

Uiterste annuleringsdatum

 • De reis met vertrek op 31/07/2022 kunt u kosteloos annuleren tot 19/06/2022

Na de uiterste annuleringsdatum blijft kosteloos annuleren mogelijk wanneer een land het reisadvies rood of oranje heeft. Eventueel kunnen we in overleg kijken naar een omboeking.

De reissom is inclusief

 • 7 Overnachtingen in het 4-sterren Best Western Ahorn Hotel Oberwiesenthal inclusief ontbijtbuffet en uitgebreid dinerbuffet en saladebuffet
 • Stadstour in Oberwiesenthal onder leiding van een gids
 • Prachtige rondritten door het Ertsgebergte en Vogtland met bezoek aan Annaberg Buchholz, Schwarzenberg, Karlovy Vary en Praag
 • Entree in de St. Annenkirche en de watermolen Frohnauer Hammer
 • Rit naar en van de Altstadt van Schwarzenberg per lift
 • Circa 1 uur durende treinrit per stoomtreintje van Cranzahl naar Oberwiesenthal
 • Entree en rondleiding door de voormalige zilver- en kobaltmijn Markus-Röhling-Stolln
 • Stadswandeling in Karlovy Vary onder leiding van een deskundige gids
 • Stadswandeling in Praag door het historische centrum onder leiding van een ervaren Nederlandssprekende gids
 • Retourrit per Fichtelberg kabelbaan
 • Goed verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 739,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€  126,- p.p.

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, consumentenbijdrage SGR, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Kortlopende annuleringsverzekering (alleen deze reis)

Annuleringsverzekering€ 50,20 p.p.
Bij verblijf in een 1-persoonskamer€ 58,75 p.p.


Kortlopende reisverzekering  (alleen deze reis)

incl. bagage + geneeskundige kosten + ongevallen

Uitgebreide dekking€ 19,10 p.p.
Basis dekking (€50,- eigen risico bagage)€ 14,80 p.p.


Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten

Doorlopende annuleringsverzekering en kortlopende reisverzekering

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)
 
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 92,70
– voor 1 persoon€ 61,17
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Kortlopende reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
 
– Uitgebreide dekking€ 19,10 p.p.
– Basis dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 14,80 p.p.
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten 

 

Klik hier voor het overzicht van de reis- en annuleringsverzekering.

Reisprogramma

1e DagTwente – Oberwiesenthal

Vanaf Twente rijden we via een snelle route naar Oberwiesenthal waar we aan het einde van de middag arriveren bij het sfeervolle Hotel Oberwiesenthal. ’s Avonds kunt u genieten van een uitgebreid dinerbuffet met saladebar.

2e DagOberwiesenthal

Na een uitgebreid ontbijtbuffet gaan we onze vakantiebestemming grondig verkennen. Tijdens de stadstour ziet u de mooiste plekjes van Oberwiesenthal en de gids vertelt u interessante wetenswaardigheden. Aansluitend kunt u de rest van de middag naar eigen inzicht doorbrengen. ’s Avonds kunt u weer genieten van een uitstekend verzorgd dinerbuffet.

3e DagNatuurtocht door het Ertsgebergte

Vandaag gaan we de prachtige streek van het Ertsgebergte en Vogtland ontdekken. Via een mooie route rijden we naar Annaberg Buchholz. Hier bezoeken we de St. Annenkirche, de grootste gotische hallenkerk van Saksen met een adembenemende hoogte. Aansluitend bezoeken we de bekende Frohnauer Hammer. Deze watermolen werd vroeger gebruikt om koper en ijzer te pletten. Het is een interessant object van oude technieken. Vervolgens rijden we via een mooie route naar het stadje Schwarzenberg ook wel de “Parel van het Ertsgebergte” genoemd. Dit plaatsje is bekend om de houtsnijkunst en wordt in de winter druk bezocht door de vele wintersportmogelijkheden. We begeven ons per touringcar naar het centrum. Hier kunt u enige tijd op eigen gelegenheid doorbrengen. Een lift brengt u vervolgens circa 30 meter naar beneden waar de touringcar u staat op te wachten.

4e DagPraag

Vandaag gaan we de grens over. We rijden naar de Tsjechische hoofdstad Praag. De “gouden stad”, de “stad van de honderd torens”. Een stad die zulke bijnamen krijgt moet wel bijzonder zijn, en bijzonder is Praag zeker. De schitterend aan de Moldau gelegen stad is een historische en bouwkundige schatkamer die z’n gelijke in Europa nauwelijks kent. Het best is Praag te omschrijven als één groot openluchtmuseum waar u van de ene in de andere verbazing valt. Na de aankomst maken we een stadswandeling door het historische centrum van de Oude Stad onder leiding van een ervaren Nederlandssprekende gids. U ziet onder andere de oude Joodse wijk met de Joodse begraafplaats uit de 15e eeuw en de Staronova Synagoge, één van de belangrijkste monumenten van het historische Praag. Dit bijzondere bouwwerk stamt uit 1270 en behoort tot de oudste gotische gebouwen van Praag. We vervolgen onze wandeling naar de oude markt met onder meer de bijzondere Týn Kerk, het historische raadhuis met het wereldberoemde astronomische uurwerk en het monument van Jan Hus. De wandeling eindigt op het Wenceslasplein, ook wel de “Champs-Élysées” van Praag genoemd. Hier kunt u enige tijd op eigen gelegenheid doorbrengen waarna we terugkeren naar Oberwiesenthal.

5e DagBezoek zilver & kobaltmijn en rit per stoomtrein

Na het ontbijt rijden we naar het Besucherbergwerk Markus-Röhling-Stolln, een voormalige zilver en kobaltmijn nabij Annaberg Bucholz. Een treintje brengt u naar het hart van de mijn waarna een enthousiaste gids u meeneemt voor een wandeling van circa 500 meter over een goed begaanbaar pad. U ziet (en hoort) interessante voorwerpen uit de lang vervlogen tijden van de zilver en kobaltwinning (1753 – 1857) maar ook van recentere datum. In de jaren ’40 en ’50 van de vorige eeuw werd onder DDR bewind de mijn opnieuw geopend om op zoek te gaan naar uranium. Ronduit indrukwekkend is het volledig functionerende 9 meter hoge houten waterrad dat is herbouwd naar origineel ontwerp. De rondleiding duurt circa 1 uur en we raden u aan stevig schoeisel en warme kleding te dragen. Het is ondergronds 8 tot 10°C. ‘s Middags rijden we naar Cranzahl. Dit kleine dorp is omgeven door dichte en uitgestrekte bossen. Hier gaan we aan boord van één van de mooiste Sächsische smalspoorbanen. Het stoomtreintje, dat gedeeltelijk precies langs de Tsjechische grens rijdt brengt ons in circa 1 uur terug naar Oberwiesenthal. Tijdens de treinrit kunt u volop genieten van dit historische stoomtreintje en de schitterende omgeving.

6e DagKarlovy Vary

Vandaag bezoeken we het prachtige kuuroord Karlovy Vary, gelegen aan de voet van het Ertsgebergte in een schitterende bosrijke omgeving. In dit stadje en in de omgeving ervan ontspringen zo’n 80 warmwaterbronnen. Ze leveren zout- en zwavelhoudend water op en worden als geneeskrachtig beschouwd. Het heilzame water bracht het kuuroord internationale faam en verleidde in de 18e en 19e eeuw een hele reeks groten der aarde tot een bezoek aan Karlovy Vary. In het centrum herinneren meerdere verspreid gelegen plaquettes aan de aanwezigheid van tsaren, keizers en koningen. Tijdens een gidsgeleide stadswandeling ziet u de mooiste plekjes van de stad. Aansluitend heeft u enige vrije tijd om de bont gekleurde gevels met mooie decoraties te bewonderen.

7e DagGondelvaart Fichtelberg

Drie kilometer buiten Oberwiesenthal bevindt zich een interessant bouwwerk. Het is de Fichtelberg kabelbaan, de oudste kabelbaan in Duitsland. De Fichtelberg kabelbaan overbrugt een afstand van 1175 meter en overwint in deze afstand een hoogte van 303 meter. De gemiddelde helling bedraagt 27,7%, de maximale helling is 50%. Na het ontbijt begeven we ons naar dit kunstige bouwwerk voor het maken van een gondelvaart vanaf het dalstation naar het bergstation en terug. De kabelbaan heeft twee gondels die ieder geschikt zijn voor 44 personen. Tijdens de 3 minuten en 54 seconden die de vaart in beslag neemt heeft u een fantastisch uitzicht over Bohemen en het Ertsgebergte. De middag kunt u vrij besteden in Oberwiesenthal.

8e DagOberwiesenthal – Twente

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Nederland. Na enkele tussenstops arriveren we tegen de avond in de Twentse regio en kunt u genieten van een heerlijk 3-gangen afscheidsdiner.

Uw hotel in Oberwiesenthal

U verblijft in het uitstekende 4-sterren Best Western Ahorn Hotel Oberwiesenthal (adults only hotel; 14 jaar en ouder) aan de voet van de Fichtelberg, 10 minuten lopen van het centrum. Alle 172 comfortabele kamers zijn voorzien van bad of douche en toilet, föhn, tv, telefoon, minibar, kluisje, een schrijftafel, gratis WiFi en waterkoker met gratis oploskoffie en thee en een koffiecupmachine (cups tegen toeslag bij receptie). Daarnaast beschikt het hotel over een sfeervol restaurant, een bar, de “Erzgebirgsstube” en een terras. Tevens is er een uitgebreide wellness met onder andere een sauna. Iedere zaterdagavond is er muzikaal vermaak (Jazz, piano of saxofoon). ’s Ochtends kunt u genieten van een gevarieerd ontbijtbuffet en ’s avonds van een uitgebreid dinerbuffet met saladebuffet. Op de dag van aankomst treft u een fles water op uw kamer aan.

Beoordeling Booking.com: Goed 7,8
Internet: www.ahorn-hotels.de

Route

Foto en Video
Boek deze reis