Oostzee, Rügen & Stralsund

0
8 daagse reis
8 daagse reis

Oostzee, Rügen & Stralsund

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

3722

Helaas bieden wij deze reis momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen reis naar het eiland Rügen in Duitsland aan. Houd onze website en/of reisgids in de gaten voor eventuele nieuwe data.

Hoogtepunten
 • 4-sterren Hotel aan het park van Bergen auf Rügen, de centraal gelegen hoofdstad van Rügen
 • Prachtige natuurtochten op Rügen met bezoeken aan het mondaine Oostzeebad Binz, Sassnitz en Jagdschloß Granitz
 • Indrukwekkende bezoeken aan de Nazi-complexen; vakantieoord Prora op Rügen en de V1 en V2 raketwerkplaats in Peenemünde op Usedom
 • Boottocht naar de indrukwekkende krijtrotsen van de Königstuhl
 • Stadswandeling in Stralsund
 • Bezoek aan schilderachtige plaatsen als Schwerin, Rostock en Greifswald
 • Bezoek aan het zeer bijzondere Ozeanium van Stralsund

Deze schitterende reis combineert de mondaine Oostzeekust, de stedenbouwkundige charme en schoonheid van Stralsund en het lieflijke karakter van het eiland Rügen. Eén van de meest bezienswaardige steden in dit gebied is de prachtige voormalige Hanzestad Stralsund. De hele historische binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco met maar liefst 811 gebouwen. Via de 1 km lange Rügendamm is Stralsund verbonden met Rügen. Met z’n steile rotsen, gele zandstranden, roene bossen en heuvelachtige binnenland is Rügen niet alleen het grootste Duitse eiland maar zeker ook het mooiste en meest afwisselende. Kortom een reis die in alle opzichten zeer zeker de moeite waard is.

Busreis Rügen aan de Oostsee in Duitsland met ter Beek Reizen
Data & prijzen

Vertrekdatum Oostzee, Rügen & Stralsund

 • ...

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 799,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer€   70,- p.p.

 

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)
 
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 92,70
– voor 1 persoon€ 61,17
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
 
– Uitgebreide dekking€ 19,10 p.p.
– Basis dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 14,80 p.p.
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten 

 

Klik hier voor het overzicht van de reis- en annuleringsverzekering.

De reissom is inclusief

 • 7 Overnachtingen in 4-sterren Parkhotel Rügen in Bergen auf Rügen inclusief uitgebreid ontbijtbuffet en diner(buffet)
 • Circa 2 uur durende stadswandeling onder leiding van een gids in Stralsund
 • Bezoek Kdf-Seebad Prora
 • Panorama rondvaart vanaf Sassnitz naar de indrukwekkende krijtrotsen van de Königstuhl
 • Bezoek aan de vuurtoren van Warnemünde
 • Stadsbezichtiging onder leiding van een gids in Rostock
 • Entree spectaculair boomkroonpad op Rügen
 • Retourrit per “Jagdschloßexpress” en entree in het Jagdschloß Granitz
 • Bezoek voormalige V1 en V2 raketwerkplaats in Peenemünde
 • Entree in het Ozeanium incl. rondleiding door ervaren gids
 • Bezoek aan Schwerin, Sassnitz, Warnemünde, Rostock, Putbus, Oostzeebad Binz en Greifswald
 • Uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering en SGR-coronaheffing
 • Download hier de PDF gids
  Bekijk deze reis vanuit onze reisgids.
Reisprogramma

1e DagTwente - Schwerin - Bergen auf Rügen

Na vertrek vanaf Twente rijden we via de snelste route naar Rügen. Tijdens deze reis houden we een pauze in Schwerin. Midden tussen de bossen ligt de vroegere residentie Schwerin met het prachtige renaissance slot, gelegen op een eiland in de Schweriner See. Geniet van de mooie binnenstad (op loopafstand van het slot) met schilderachtige historische gebouwen. Aansluitend rijden we verder naar ons comfortabele Parkhotel Rügen, op loopafstand van het centrum van Bergen auf Rügen, de centraal gelegen hoofdstad van het eiland. ’s Avonds kunt u genieten van een heerlijk diner(buffet), waarna u de avond vrij kunt besteden.

2e DagStadswandeling Stralsund

Na een uitgebreid ontbijtbuffet kunt u de ochtend vrij besteden in Bergen. ’s Middags rijden we naar de nabij gelegen Hansestad Stralsund voor een circa 2 uur durende stadswandeling door het centrum. U ziet onder meer prachtige versierde gevels, vele imposante kerken en kloosters, het mooie 13e eeuwse Rathaus en de schitterende woning van burgemeestersfamilie Wulflam uit 1358. Aansluitend bent u enige tijd vrij in het historische centrum. ’s Avonds staat in uw hotel opnieuw een uitstekend diner(buffet) voor u klaar.

3e Dag Rügen; Nazi vakantieoord Prora, Sassnitz, boottocht naar de Königstuhl

Vandaag verkenning we het schilderachtige eiland Rügen. Dit eiland is met z’n 926 km² niet alleen het grootste Duitse eiland, het is ook het mooiste en meest afwisselende met steile witte krijtrotsen, brede zandstranden en een heuvelachtig binnenland met bossen en veenland. We rijden naar het KdF Seebad Prora. Vanaf 1935 begon de Naziorganisatie “Kraft durch Freude” (KdF) met de bouw van een megahotel waar 20.000 arbeiders hun vakantie zouden kunnen doorbrengen. Het onvoorstelbare gebouw bestaat uit een zuilengalerij met een lengte van 4,5 km. Alle hotelkamers kijken uit op de zee en de feestzaal biedt plaats aan 20.000 gasten. We houden een korte pauze bij dit immense complex. Aansluitend rijden we door een schilderachtig landschap naar Sassnitz een vissersstadje dat gelegen is op het schiereiland Jasmund.

Aan de levendige haven kunt u de lunch gebruiken en enkele oude vissersboten bewonderen of de oude (Engelse) onderzeeër bezoeken. Aansluitend gaan we aan boord van een rondvaartschip voor een schitterende panoramatocht langs de Stubbenkammer, de beroemde 15 km lange kustlijn met witte krijtrotsen tot aan de adembenemende 116 meter hoge Königstuhl. Vervolgens keren we via een mooie route door het Nationaalpark Jasmund terug naar Bergen.

4e DagWarnemünde en Rostock

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we naar Warnemünde voor een pauze bij de beroemde vuurtoren van Warnemünde uit 1889. Wanneer u de 135 treden tot de lantaarn in de top beklimt, kunt u genieten van een schitterend uitzicht over Warnemünde, de kustlijn en de zee. Maar ook de levendige promenade en het strand bieden volop mogelijkheden voor een aangenaam verblijf. Tegen de middag rijden we naar de zeer tot de verbeelding sprekende oude Hanzestad Rostock. Deze stad met de grootste Duitse haven aan de Oostzee is werkelijk schitterend te noemen. Prachtig gerestaureerd en in oude glorie herrezen toont zij zich in al haar schoonheid aan de bezoeker. Na de stadbezichtiging met gids bent u vrij om het centrum op eigen gelegenheid te verkennen. In de loop van de middag keren we terug naar Rügen.

5e DagRügen; Boomkroonpad, Jagdschloß Granitz, Oostzeebad Binz

Opnieuw een mooie tocht op Rügen. We rijden naar het spectaculaire broomkroonpad (Baumwipfelpfad) bij het natuurcentrum Rügen. Via een rondlopend licht hellend pad (maximaal 6% stijging) van 1250 meter  klimt u door de machtige boomkronen van oeroude eiken tot een hoogte van 17 meter waarbij u over alle boomtoppen kijkt en een fantastisch uitzicht heeft over het eiland en de omliggende zee. Aansluitend rijden we verder naar Binz waar we aan boord gaan van de Jagdschloßexpress, die ons in 10 minuten naar de top van de bosrijke Tempelberg brengt. Hier vinden we Jagdschloß Granitz, een markant en helder wit gebouw met meerdere torens waaronder een 38 meter hoge uitzichttoren. Vanuit die toren heeft u wederom een magnifiek uitzicht over Rügen. Na dit bezoek keren we terug naar de mondaine Oostzeebadplaats Binz, gelegen aan de Prorer Wiek, één van de mooiste baaien van de Oostzee. Dit plaatsje met z’n vele witte villa’s, versierde veranda’s en balkons nodigt u uit voor een wandeling over de mooie promenade met talrijke restaurants, cocktailbars en strandcafés. In Binz kunt u enige tijd op eigen gelegenheid doorbrengen waarna we terugrijden naar Bergen.

6e DagGreifswald - Raketwerkplaats Peenemünde

Vandaag bezoeken we het charmante en gezellige Greifswald. In het schilderachtige centrum van dit oude marktstadje kunt u op eigen gelegenheid de lunch gebruiken en vervolgens enige tijd doorbrengen. Aansluitend rijden we naar het mooie eiland Usedom voor een bezoek aan het afgelegen dorp Peenemünde waar de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog werkten aan hun V1 en V2 raketten. We bezoeken het Historisch Technisches Museum, de restanten van het omstreden complex. Er worden onder andere films vertoond waarin ex-dwangarbeiders vertellen over de bezetenheid van de raketingenieurs.

7e DagOzeanium Stralsund

Vanochtend rijden we opnieuw naar Stralsund. We begeven ons naar een attractie van formaat, het Ozeanium. Via de langste vrijdragende roltrap van Europa bereiken we dit interessante museum. Onder leiding van een gids ziet u de zee en oceaan in al hun facetten. Van de kleinste waterorganismen tot echte “reuzen van de oceaan”. Dit museum is boeiend en leerzaam en zeer de moeite waard. Rond het middaguur kunt u op eigen gelegenheid de lunch gebruiken, waarna we aan het begin van de middag terugkeren naar Bergen auf Rügen  waar u de rest van de dag naar eigen inzicht kunt doorbrengen.

8e DagBergen auf Rügen - Twente

Vanochtend nemen we afscheid van Rügen en rijden met enkele tussenstops terug naar Twente. Voordat u wordt teruggebracht naar uw opstapplaats kunt u genieten van een uitgebreid 3-gangendiner.

Uw hotel in Bergen auf Rügen

U verblijft in het 4-sterren Parkhotel Rügen, gelegen in een parkachtige omgeving op loopafstand van het centrum van Bergen auf Rügen, de centraal gelegen hoofdstad van het eiland. Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant, een gezellige bar en een heerlijk terras. Het Alea wellnesscentrum beschikt over een sauna, een stoombad en een ruime keus aan  schoonheidsbehandelingen. WiFi  is gratis beschikbaar in het hotel. Alle kamers zijn helder en modern ingericht en voorzien van bad of douche, toilet, föhn, tv, zitje, buro en telefoon.

Beoordeling Booking.com: Erg goed 8,4
Internet: https://parkhotel-ruegen.de

Route

Foto en Video
Boek deze reis