Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Oostzee, Rügen & Stralsund

0
8 daagse reis
8 daagse reis

Oostzee, Rügen & Stralsund

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

4594
8 dagen
Reisdatum: zo.21/07/24 & zo.25/08/24
Hoogtepunten
 • 4-sterren Hotel aan het park van Bergen auf Rügen, de centraal gelegen hoofdstad van Rügen
 • Prachtige natuurtochten op Rügen met bezoeken aan het mondaine Oostzeebad Binz, Sassnitz en Jagdschloß Granitz
 • Indrukwekkend bezoek aan de Nazi-complex; vakantieoord Prora op Rügen
 • Boottocht naar de indrukwekkende krijtrotsen van de Königstuhl
 • Stadswandeling in Stralsund
 • Bezoek aan schilderachtige plaatsen als Schwerin, Rostock en Greifswald
 • Bezoek aan het zeer bijzondere Ozeanium van Stralsund

Deze schitterende reis combineert de mondaine Oostzeekust, de stedenbouwkundige charme en schoonheid van Stralsund en het lieflijke karakter van het eiland Rügen. Eén van de meest bezienswaardige steden in dit gebied is de prachtige voormalige Hanzestad Stralsund. De hele historische binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco met maar liefst 811 gebouwen. Via de 1 km lange Rügendamm is Stralsund verbonden met Rügen. Met z’n steile rotsen, gele zandstranden, roene bossen en heuvelachtige binnenland is Rügen niet alleen het grootste Duitse eiland maar zeker ook het mooiste en meest afwisselende. Kortom een reis die in alle opzichten zeer zeker de moeite waard is.

Busreis Rügen aan de Oostsee in Duitsland met ter Beek Reizen
Data & prijzen

Vertrekdatum Oostzee, Rügen & Stralsund

 • zondag 21 juli 2024
 • zondag 25 augustus 2024

Reissom

 Vertrekdatum 21/07 & 25/08
 Bij verblijf in een 2-persoonskamer€ 1175 pp
 Toeslag 1-persoonskamer€ 114 pp

De reissom is inclusief

 • 7 Overnachtingen in 4-sterren Parkhotel Rügen in Bergen auf Rügen inclusief uitgebreid ontbijtbuffet en diner(buffet)
 • Stadswandeling Stralsund met een Duitstalige gids (1,5 uur)
 • Bezoek aan het documentatiecentrum Kdf- Seebad Prora met film
 • Panorama rondvaart vanaf Sassnitz naar de Königstuh (2 uur)
 • Bezoek aan Rostock en Warnemünde
 • Tocht met stoomtrein ‘Rasender Roland’ van Göhren naar Granitz
 • Retourrit per “Jagdschloßexpress” en entree in het Jagdschloß Granitz
 • Entree en Duitstalige rondleiding in het spectaculaire Ozeanium Stralsund
 • Entree van het boomkroonpad en tentoonstelling
 • Entree en een korte Duitalige introductie in bezoekerscentrum Königsstuhl
 • Bezoek aan Schwerin, Sassnitz, Warnemünde, Rostock, Oostzeebad Binz
 • Uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering en SGR-coronaheffing

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)

Verzekeraar: Unigarant
www.unigarant.nl

– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 100,35
– voor 1 persoon€ 65,93
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 3000,- p.p. per reis)
Verzekeraar: Unigarant
www.unigarant.nl
– voor 2 personen (zelfde huisadres)€ 235,39
– voor 1 persoon€ 139,88
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten 
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
Verzekeraar: a.s.r. ik kies zelf
reis.asr.nl
– Optimaal dekking (geen eigen risico bagage)€ 22,13 pp
– Comfort dekking (€ 50,- eigen risico bagage)€ 15,36 pp
– Basis dekking (€ 100,- eigen risico bagage)€ 13,36 pp
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 3,50 poliskosten 

 

Reisprogramma

1e DagTwente - Schwerin - Bergen auf Rügen

Na vertrek vanaf Twente rijden we via de snelste route naar Rügen. We houden een pauze in Schwerin. Midden tussen de bossen ligt de vroegere residentie Schwerin met het prachtige renaissance slot, gelegen op een eiland in de Schweriner See. Geniet van de mooie binnenstad (op loopafstand van het slot) met schilderachtige historische gebouwen. Aansluitend rijden we verder naar ons comfortabele hotel in Bergen op Rügen, de centraal gelegen hoofdstad van het eiland.

2e DagStadswandeling Stralsund

Na een uitgebreid ontbijtbuffet kunt u de ochtend vrij besteden in Bergen. ’s Middags rijden we naar de nabij gelegen Hansestad Stralsund voor een stadswandeling door het centrum. Maar liefst 811 gebouwen in de Altstadt staan op de Werelderfgoedlijst. U ziet onder meer prachtige versierde gevels, vele imposante kerken en kloosters, het mooie 13e eeuwse Rathaus en de schitterende woning van burgemeestersfamilie Wulflam uit 1358. Aansluitend bent u enige tijd vrij in het historische centrum.

3e DagRügen; Nazi vakantieoord Prora, Sassnitz, boottocht naar de Königstuhl

Vandaag verkennen we het schilderachtige eiland Rügen. We rijden naar het KdF Seebad Prora. Vanaf 1935 begon de Naziorganisatie “Kraft durch Freude” (KdF) met de bouw van een megahotel waar 20.000 arbeiders hun vakantie zouden kunnen doorbrengen. Het onvoorstelbare gebouw bestaat uit een zuilengalerij met een lengte van 4,5 km. We bezoeken het documentatiecentrum met de film ‘MACHT Urlaub’ (30 min). Aansluitend rijden we door een schilderachtig landschap naar Sassnitz, een vissersstadje op het schiereiland Jasmund. Aan de levendige haven kunt u de lunch gebruiken en enkele oude vissersboten en een oude onderzeeër bewonderen. ‘Vervolgens schepen we in voor een schitterende panoramatocht langs de Stubbenkammer, de beroemde 15 km lange kustlijn met witte krijtrotsen tot aan de adembenemende 116 meter hoge Königstuhl.

4e DagWarnemünde en Rostock

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we naar het vaste land. We bezoeken Warnemünde en de zeer tot de verbeelding sprekende oude Hanzestad Rostock. Deze stad met de grootste Duitse haven aan de Oostzee is werkelijk schitterend te noemen. Prachtig gerestaureerd en in oude glorie herrezen toont zij zich in al haar schoonheid aan de bezoeker. Even verderop ligt Warnemünde. U zou hier een bezoek kunnen brengen aan de beroemde vuurtoren van uit 1889. Wanneer u de 135 treden tot de lantaarn in de top beklimt, kunt u genieten van een indrukwekkend uitzicht over Warnemünde, de kustlijn en de zee. Maar ook de levendige promenade en het strand bieden volop mogelijkheden voor een aangenaam verblijf.

5e DagRügen; Boomkroonpad, Jagdschloß Granitz, Oostzeebad Binz

De ‘Rasender Roland’ is een stoomtrein op Rügen vol nostalgie en romantiek die u, anders dan de naam doet vermoeden, met een rustige topsnelheid van 30 km per uur van Göhren naar het Station Jagdschloß Granitz brengt. Onze touringcar brengt u vervolgens naar de halte van de Jagdschloßexpress, even verderop. Dit wegtreintje rijdt in 10 minuten naar de top van de bosrijke Tempelberg waar we het Jagdschloß Granitz vinden. Het markante en helder witte gebouw heeft meerdere torens, waaronder een 38 meter hoge uitzichttoren. Vanuit die toren heeft u een magnifiek uitzicht over Rügen. Na dit bezoek gaan we naar de mondaine Oostzeebadplaats Binz, gelegen aan de Prorer Wiek, één van de mooiste baaien van de Oostzee. Dit plaatsje met z’n vele witte villa’s, versierde veranda’s en balkons nodigt u uit voor een wandeling over de mooie promenade met talrijke restaurants, cocktailbars en strandcafés.

6e DagOzeanium Stralsund

Vanochtend rijden we opnieuw naar Stralsund. We begeven ons naar een attractie van formaat, het Ozeanium. Via de langste vrijdragende roltrap van Europa bereiken we dit interessante museum. Onder leiding van een gids ziet u de zee en oceaan in al hun facetten. Van de kleinste waterorganismen tot echte “reuzen van de oceaan”. Rond het middaguur kunt u op eigen gelegenheid de lunch gebruiken, waarna we aan het begin van de middag terugkeren naar Bergen auf Rügen waar u de rest van de dag naar eigen inzicht kunt doorbrengen.

7e DagBoomkroonpad en bezoekerscentrum Königsstuhl

Vandaag blijven we opnieuw op Rügen. We rijden naar het spectaculaire boomkroonpad (Baumwipfelpfad). Via een rondlopend licht hellend pad (maximaal 6% stijging) van 1250 meter klimt u door de machtige boomkronen van oeroude eiken tot een hoogte van 17 meter waarbij u over alle boomtoppen kijkt en een fantastisch uitzicht heeft over het eiland en de omliggende zee. Hierna rijden we naar het bezoekerscentrum Königsstuhl. Na een korte introductie door een gids heeft u hier voldoende vrije tijd. Neem een kijkje op de spectaculaire skywalk boven de 118m hoge witte krijtrotsen, bezoek de indrukwekkende natuurfilm, bezichtig de tentoonstelling met een audioguide, maak een wandeling door het natuurgebied of geniet van een versnapering in de bistro. Via een mooie route door natuurpak Jasmund en vervolgens over de noord-westzijde van het eiland en met een overtocht per Wittower Fähre keren we terug in Bergen.

8e DagBergen auf Rügen - Twente

Vanochtend nemen we afscheid van Rügen en rijden met enkele tussenstops terug naar de Twentse regio waar kunt genieten van een uitgebreid 3-gangendiner.

Uw hotel in Bergen auf Rügen

U verblijft in het 4-sterren Parkhotel Rügen, gelegen in een parkachtige omgeving op loopafstand van het centrum van Bergen auf Rügen, de centraal gelegen hoofdstad van het eiland. Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant, een gezellige bar en een heerlijk terras. Het Alea wellnesscentrum beschikt over een sauna, een stoombad en een ruime keus aan  schoonheidsbehandelingen. WiFi  is gratis beschikbaar in het hotel. Alle kamers zijn helder en modern ingericht en voorzien van bad of douche, toilet, föhn, tv, zitje, buro en telefoon.

Beoordeling Booking.com: Erg goed 8,3
Internet: https://parkhotel-ruegen.de

Route

Foto en Video
Boek deze reis