Oostzee, Rügen & Stralsund

0
Boek de 8 daagse reis
Boek de 8 daagse reis

Oostzee, Rügen & Stralsund

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

569
8 dagen
Reisdatum: Zondag 30 juni & zondag 11 augustus 2019
Hoogtepunten
 • Hotel in het hart van het mooie centrum van Hanzestad Stralsund
 • Boottocht naar de indrukwekkende krijtrotsen van de Königstuhl
 • Stadswandeling in Stralsund
 • Rit per nostalgische stoomtrein van Bad Doberan naar Oostzeebad Kühlungsborn
 • Rondleiding door het zeer bijzondere Ozeanium van Stralsund

Deze schitterende reis combineert de mondaine Oostzeekust, de stedenbouwkundige charme en schoonheid van Stralsund en het lieflijke karakter van het eiland Rügen. Eén van de meest bezienswaardige steden in dit gebied is de prachtige voormalige Hanzestad Stralsund. De hele historische binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco met maar liefst 811 gebouwen. In het hart van de mooie Altstadt ligt uw hotel. Via de 1 km lange Rügendamm is Stralsund verbonden met Rügen. Met z’n steile rotsen, gele zandstranden, roene bossen en heuvelachtige  binnenland is Rügen niet alleen het grootste Duitse eiland maar zeker ook het mooiste en meest afwisselende. Kortom een reis die in alle opzichten zeer zeker de moeite waard is.

Busreis Rügen aan de Oostsee in Duitsland met ter Beek Reizen
Data & prijzen

Vertrekdata Oostzee, Rügen & Stralsund

 • Zondag 30 juni 2019 - op reserve
 • Zondag 11 augustus 2019

De reissom is inclusief

 • 7 Overnachtingen in het sfeervolle Altstadthotel zur Post in Stralsund inclusief uitgebreid ontbijtbuffet en royaal koud en warm buffet
 • Circa 2 uur durende stadswandeling onder leiding van een gids in Stralsund.
 • Bezoek Kdf-Seebad Prora
 • Panorama rondvaart vanaf Sassnitz naar de indrukwekkende krijtrotsen van de Königstuhl.
 • Bezoek aan Schwerin, Sassnitz, Rostock, Putbus, Oostzeebad Binz en Greifswald.
 • Entree Kathedraal van Bad Doberan.
 • 45 Minuten durende rit per stoomtrein “Molli” van Bad Doberan naar Kühlungsborn.
 • Retourrit per “Jagdschloßexpress” en entree in het Jagdschloß Granitz.
 • Bezoek voormalige V1 en V2 raketwerkplaats in Peenemünde.
 • Entree in het Ozeanium incl. rondleiding door ervaren gids.
 • Uitstekend verzorgd 3-gangen afscheidsdiner
 • Vervoer per luxe touringcar en begeleiding door een ervaren chauffeur/reisleider.

Reissom

 Bij verblijf in een 2-persoonskamer € 785,- p.p.
 Toeslag 1-persoonskamer € 150,- p.p.

Niet inbegrepen

 • Overige uitgaven, reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringen

Annuleringsverzekering doorlopend voor 1 jaar:
(Max.reissom € 1500,- p.p. per reis)
 
– voor 2 personen (zelfde huisadres) € 92,70
– voor 1 persoon € 61,17
Prijzen doorlopende verzekering inclusief poliskosten  
Reisverzekering (alleen deze reis)
(incl. bagage + geneesk. kosten + ongevallen)
 
– Uitgebreide dekking € 19,10,- p.p.
– Basis dekking (€ 50,- eigen risico bagage) € 14,77,- p.p.
Prijzen kortlopende verzekering exclusief 1 x € 4,52 poliskosten  

 

 • Download hier de PDF gids
  Bekijk deze reis vanuit onze reisgids.
Reisprogramma

1e DagTwente - Schwerin - Stralsund

Na vertrek vanaf Twente rijden we via de snelste route naar Stralsund. Tijdens deze reis houden we een pauze in Schwerin. Midden tussen de bossen ligt de vroegere residentie Schwerin met het prachtige renaissance slot,
gelegen op een eiland in de Schweriner See. Geniet van de mooie binnenstad (op loopafstand van het slot) met schilderachtige historische gebouwen. Aansluitend rijden we verder naar ons sfeervolle hotel in de prachtige Altstadt van Stralsund. ’s Avonds kunt u genieten van een heerlijk dinerbuffet, waarna u de avond vrij kunt besteden.

2e DagStadswandeling Stralsund

Na een uitgebreid ontbijtbuffet volgt een circa 2 uur durende stadswandeling door het centrum. U ziet onder meer prachtige versierde gevels, vele imposante kerken en kloosters, het mooie 13e eeuwse Rathaus en de schitterende woning van burgemeestersfamilie Wulflam uit 1358. Aansluitend kunt u de rest van de dag vrij doorbrengen in het historische centrum. ’s Avonds staat in uw hotel opnieuw een uitstekend dinerbuffet voor u klaar.

3e Dag Rügen; Nazi vakantieoord Prora, Sassnitz, boottocht naar de Königstuhl

Vandaag brengen we een bezoek aan het schilderachtige eiland Rügen. Dit eiland is met z’n 926 km² niet alleen het grootste Duitse eiland, het is ook het mooiste en meest afwisselende met steile witte krijtrotsen, brede zandstranen en een heuvelachtig binnenland met bossen en veenland. Eenmaal op het eiland rijden we naar het KdF Seebad Prora. Vanaf 1935 begon de Naziorganisatie “Kraft durch Freude” (KdF) met de bouw van een megahotel waar 20.000 arbeiders hun vakantie zouden kunnen doorbrengen. Het onvoorstelbare gebouw bestaat uit een zuilengalerij met een lengte van 4,5 km. Alle hotelkamers kijken uit op de zee en de feestzaal biedt plaats aan 20.000 gasten. We houden een korte pauze bij dit immense complex. Aansluitend rijden we door een schilderachtig landschap naar Sassnitz een vissersstadje dat gelegen is op het schiereiland Jasmund. van de levendige haven kunt u de lunch gebruiken en enkele oude vissersboten bewonderen of de oude (Engelse) onderzeeër bezoeken. Aansluitend gaan we aan boord van een rondvaartschip voor een schitterende panoramatocht langs de Stubbenkammer, de beroemde 15 km lange kustlijn met witte krijtrotsen tot aan de adembenemende 116 meter hoge Königstuhl. Vervolgens keren we via een mooie route door het Nationaalpark Jasmund terug naar Stralsund

4e DagRostock, stoomtrein Bad Doberan- Kühlungsborn

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we naar de zeer tot de verbeelding sprekende oude Hanzestad Rostock. Deze stad met de grootste Duitse haven aan de Oostzee iswerkelijk schitterend te noemen. Prachtig gerestaureerden in oude glorie herrezen toont zij zich in al haar schoonheid aan de bezoeker. Na het middaguur rijden we naar het nabijgelegen Bad Doberan. In dit plaatsje met één van de mooiste kerken langs de Oostzee vinden we de nostalgische stoomtrein “Molli”. Nadat u plaats heeft genomen in deze bijzondere stoomtrein vertrekken we naar het badplaatsje Kühlungsborn. Tijdens deze circa 45 minuten durende treinrit passeren we Heiligendamm dat naar gezegd wordt de oudste Duitse badplaats is. Na de aankomst in Kühlungsborn keren we via een snelle route terug naar Stralsund.

5e DagRügen; Jagdschloß Granitz, Oostzeebad Binz

Opnieuw een mooie tocht op Rügen. We rijden door het oude residentiestadje Putbus ook wel “Weiße Perle” of “Rosenstadt” genoemd. We zien onder meer het bijzondere ‘circus’, het ronde stadshart. Aansluitend rijden we verder naar Binz. Hier gaan we aan boord van de Jagdschloßexpress, die ons in 10 minuten naar de top van de bosrijke Tempelberg brengt. Hier vinden we Jagdschloß Granitz, een markant en helder wit gebouw met meerdere torens waaronder een 38 meter hoge uitzichttoren. Vanuit die toren heeft u een magnifiek uitzicht over Rügen. Na dit bezoek keren we terug naar de mondaine Oostzeebadplaats Binz, gelegen aan de Prorer Wiek, één van de mooiste baaien van de Oostzee. Dit plaatsje met z’n vele witte villa’s, versierde veranda’s en balkons nodigt u uit voor een wandeling over de mooie promenade met talrijke restaurants,cocktailbars en strandcafés. In Binz kunt u enige tijd op eigen gelegenheid doorbrengen waarna we terugrijden naar Stralsund.

6e DagGreifswald - Raketwerkplaats Peenemünde

Vandaag bezoeken we het charmante en gezellige Greifswald. In het schilderachtige centrum van dit oude marktstadje kunt u op eigen gelegenheid de lunch gebruiken en vervolgens enige tijd doorbrengen. Aansluitend rijden naar het mooie eiland Usedom voor een bezoek aan het afgelegen dorp Peenemünde waar de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog werkten aan hun V1 en V2 raketten. We bezoeken het HistorischTechnisches Museum, de restanten van het omstreden complex. Er worden o.a. films vertoond waarin exdwangarbeiders vertellen over de bezetenheid van de raketingenieurs.

7e DagOzeanium Stralsund

Vandaag blijven we in Stralsund. Na gebruik van het ontbijtbuffet begeven we ons naar een attractie van formaat, het Ozeanium. Via de langste vrijdragende roltrap van Europa bereiken we dit interessante museum. Onder leiding van een gids ziet u de zee en oceaan in al hun facetten. Van de kleinste waterorganismen tot echte “reuzen van de oceaan”. Dit museum is boeiend enleerzaam en zeer de moeite waard. Rond het middaguur kunt u op eigen gelegenheid de lunch gebruiken en aansluitend de rest van de dag naar eigen inzicht doorbrengen

8e DagStralsund - Twente

Vanochtend nemen we afscheid van Stralsund en rijden met enkele tussenstops terug naar Twente. Voordat u wordt teruggebracht naar uw opstapplaats kunt u genieten van een uitgebreid 3-gangen diner.

Uw hotel

U verblijft in het sfeervolle 4-sterren Altstadt Hotel Zur Post in Stralsund. Dit uitstekende hotel is buitengewoon gunstig gelegen in het historische stadshart van Stralsund. Het beschikt over 108 ruime en lichte kamers die zijn voorzien van bad of douche, toilet, föhn, tv, radio, kluisje, telefoon, minibar en gratis WiFi. Daarnaast beschikt het hotel over een restaurant, bar, bistro en sauna. ’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds van een uitstekend verzorgd koud en warm buffet. Beoordeling Booking.com: Erg goed 8,2 Internet: .

Beoordeling Booking.com: Erg goed 8,2
Internet: https://www.hotel-zur-post-stralsund.de/

Busreis Rügen aan de Oostsee in Duitsland met ter Beek Reizen
Route

Foto en Video
Boek deze reis