Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Paleis Het Loo

0
Dagtocht
Dagtocht

Paleis Het Loo

Deze reis is leuk!

Adding item to wishlist requires an account

1672
1 dag
Reisdatum: vr.29/9

Helaas bieden wij deze reis momenteel niet aan

Op dit moment bieden we geen dagtocht naar Paleis het Loo aan. Houd onze website in de gaten voor eventuele nieuwe toekomstige vertrekdata.

Details van deze reis

Aan de rand van Apeldoorn ligt Paleis Het Loo. Sinds 1984 is dit voormalig Koninklijk Paleis als museum opengesteld voor publiek. Ruim 30 jaar na de openstelling was groot onderhoud noodzakelijk en is het hoofdgebouw in 2018 gesloten. Inmiddels is de Verbouwing van het historische paleis afgerond. Meer dan 4.300 m2 asbest is verwijderd en alle klimaatinstallaties zijn vervangen. Vanaf 15 april 2022 is het paleis weer open voor bezoekers! Maak kennis met dit schitterende paleis en ervaar hoe de Oranjes er 300 jaar lang woonden en werkten.

Toegankelijkheid Paleis Het Loo: Het paleis is rolstoeltoegankelijk  maar de huidige situatie is verre van ideaal voor mensen die een rollator gebruiken. Bij de entree zijn trappen  (omhoog en omlaag). Om deze trappen te ontwijken dient u circa 300 m om te lopen. De lift in het paleis is soms erg druk waardoor er een wachtrij ontstaat.

fotobijschrift: Palace Garden Paleis Het Loo, photograph by Hesmerg

Vertrekdatum dagtocht Paleis Het Loo

 • vrijdag 29 september 2023

Reissom

Heropening Paleis Het Loo
Verzorgde dagtocht inclusief:
• royaal ontbijtbuffet bij Van der Valk Hotel
• entree Paleis Het Loo (paleis, tuinen, stallen en koetshuizen) met audio-guide
• rondrit met deskundige gids over de Kroondomeinen
• vrije pauze in Apeldoorn

€ 69,- p.p.

Opstapplaatsen

 • Tubbergen, ter Beek Reizen
 • Oldenzaal, NS Station
 • Enschede, Station Kennispark (voormalig Drienerlo)
 • Hengelo, hotel van der Valk
 • Almelo, NS Station t.o. Javatoren, zijde P-garage
 • Deventer, afslag 24 van A1 Tankstation Esso /carpoolplaats Maagdenburgstraat
Reisprogramma

Heenreis

Na vertrek vanaf de opstapplaats rijden we via een snelle route richting Apeldoorn. Op de heenreis kunt u bij een Van der Valk Hotel genieten van een uitstekend verzorgd ontbijtbuffet. Een lekker kopje koffie of thee, melk en verschillende vruchtensappen. Een ruime keuze uit diverse soorten brood met allerhande beleg. Stel uw eigen superfoods ontbijt samen, geniet van een Engels ontbijt of van een gezonde fruitsalade. De keuze is aan u.

Vervolgens maakt u kennis met onze deskundige gids en gaan op weg voor een schitterende natuurtocht per touringcar over Kroondomein Het Loo. Dit is het grootste aaneengesloten landgoed in Nederland en kenmerkt zich door een rijke cultuurhistorie, grote biologische diversiteit en veel landschapsschoon. Het gebied ademt rust, schoonheid en harmonie in een uitgestrekt en grootschalig landschap. Tijdens de rondrit zal de gids u veel interessante informatie verschaffen over dit mooie stukje Nederland.

Paleis Het Loo en rondrit Kroondomeinen

Na een grootschalige renovatie kan Paleis het Loo weer bezocht worden in een vorstelijke entourage. Tijdens ons bezoek aan het paleis maakt u kennis met de Oranjes, hun privé-vertrekken in het paleis en de indrukwekkende baroktuinen met ruisende fonteinen en geurende bloemen. Direct bij de ingang is een grote collectie Koninklijke rijtuigen en oldtimers te vinden en natuurlijk kunt u ook de stallen en koetshuizen bezichtigen. U kunt deelnemen aan een zogenaamde Audiotour waarbij u op uw eigen tablet of telefoon met koptelefoon via een app allerlei interessante informatie over het Loo te horen krijgt. (Voor degenen die niet over een smartphone beschikken zijn leenapparaatjes beschikbaar).

Bezoekers komen, net als de voormalige vorstelijke bewoners, over de Staatsietrap het paleis binnen en kunnen de stadhouderlijke route door het oostelijk deel en de koningsroute door het westelijk deel volgen. Enkele ruimtes zijn ingericht als dienstvertrekken om het ‘upstairs-downstairs’ gevoel over te brengen. Het Informatiecentrum in het souterrain vertelt over de geschiedenis en het gebruik van het paleis en de tuinen door de eeuwen heen.

De huidige koning noemt zich niet Willem IV. Maar er waren ooit wel Willem I, II en III. Wie waren zij? Waarom wordt de Nederlandse koning ingehuldigd en niet gekroond? En wat zijn troonzetels? Waarom bewaart Paleis Het Loo deze stoelen? In het Huis van Oranje in de Oostvleugel komen deze vragen aan bod. Toegankelijk, tastbaar en interactief laten we heden en verleden een spannend spel spelen. Aan de hand van spectaculaire voorwerpen en theatrale verhalen maken we het stadhouder- en koningschap van de Oranjes in deze unieke ruimte inzichtelijk.

Aan het einde van de middag brengen we een bezoek aan het centrum van Apeldoorn.  Het winkel en horeca aanbod is groot; je vindt hier zowel kleine, Apeldoornse boetiekjes als grote ketens. Of neem plaats op één van de vele gezellige terrassjes. 

Terugreis

Aan het eind van de middag (17.00 uur) rijden we terug naar de opstapplaats in Twente.

Route

Foto/ Video
Boek deze Reis

Paleis Het Loo

Vult u het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in. Wij nemen nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen binnen twee werkdagen contact met u op om de reis te bevestigen.

 • Totaal aantal deelnemers inclusief de hoofdboeker.
 • Denk aan eventuele bijzonderheden, diëten enzovoort.
 • VoorlettersAchternaam
 • Vast nummerMobiel nummer
 • Ter controle vragen wij u uw e-mailadres 2x in te geven.
 • Vul hier eventueel het adres, telefoonnummer, telefoonnummer thuisblijvers, e-mailadres en andere bijzonderheden van de extra deelnemers in.